про Біблію мова...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Калиниченко, 4 лип 2008.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Прирівняли пророцтва астролога Нострадамуса до біблійних текстів.
    Астрологія і Біблія це взагалі діаметрально протилежні по духу речі...

• Подобається Подобається x 2
  2. І що? Протилежні, не протилежні... Ми не про це говоримо. Я вам довела, що не тільки біблійні пророцтва можуть збуватися, отже, Біблія у цьому плані не така уже й унікальна, як ви розказуєте. Може, Нострадамуса попереджав сам Бог, щоб люди наперед знали про те небезпечне, що на них чекає в майбутньому, звідки нам знати.
    Чи у вас закінчилися аргументи?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

необовязково Бог. Всі, хто є поза часом можуть знати майбутнє. З ким він мав контакт - невідомо.

4. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ностардамус не дав жодного конкретного пророцтва, всі його пророцтва можна було трактувати по різному і відносити до різних ситуацій.

• Подобається Подобається x 1
  5. nixto

nixto Well-Known Member

Дуже добре підмічено. Ми часто не розрізняємо поняття духовний і святий зливаючи їх в одне. Духовна людина, це та, що може відчувати чи бачити речі не матеріального світу, спілкуватися з безплотними істотами. І це не чинить її святою. У Біблії описується випадок коли жінка, що пророкувала, робила це від нечистого духа і апостоли вигнали його з неї. Маги і колдуни також постять, щоб збільшити свою силу, але чи з молитвою до Бога?
    На першому місці в Біблії не здобуття духовності, а святості людини(єднання з Богом, бо людина не може сама у собі бути джерелом добра)

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні, аргументи не закінчилися...
    Впринципі, Мих, Nadan, nixto їх уже і навели Вам...

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Є такий псалом: "Молитва о защите на основании 90-го Псалма"
    Там є такі слова:
    Отец, я прославляю Тебя за то, что живу под кровом Всевышнего и я буду непоколебим/а под тенью Всемогущего (Чьей силе не может противостать ни один враг). Я буду говорить Тебе:"Господь-мое прибежище, и моя защита-Бог мой; на Него я опираюсь и полагаюсь, Ему я уверенно доверяю!"
    Тогда Ты избавишь меня от сети птицелова и смертоносной чумы. Тогда Ты покроешь меня Своими перьями, и под Твоими крыльями я буду спокоен/на и безопасен/на. Твоя истина и Твоя верность-мой щит и ограждение.
    Я не убоюсь ужаса в ночи, ни стрелы (злых заговоров и клеветы нечестивых), летящей днем, ни чумы, бродящей во тьме, ни опустошающих разрушений. ни внезапной смерти, застающей врасплох в полдень.
    Тысячи, десятки тысяч упадут вокруг меня, но ко мне не приблизится. Я буду лишь зрителем/цей (находящемся/ейся в недоступном месте Всевышнего) и свидетелем/льницей возмездия нечестивым.
    Так как я избрал/а Тебя, Господь, свои прибежищем и Тебя, всевышний, своим местом обитания, никакое зло не обрушится на меня и никакая чума или бедствие не приблизятся к жилищу моему. Потому что Ты приказал Своим ангелам охранять, сопровождать и защищать меня на всех моих путях послушания и служения. Твои ангелы понесут меня на руках, чтобы я не преткнулся/лась ногой о камень.
    Я буду наступать на аспида и скорпиона, попирать льва и дракона. За то, что я возлюбил/а Тебя, Ты освободишь меня, вознесешь на высокое место, потому что я знаю и понимаю Твое имя.
    .....
    (Взято из Расширенного перевода Библии).
    http://www.lifecity.us/viewtopic.php?p=113783

Часто Біблію закликають розуміти то буквально, то "іносказатєльно"..
    Я була під враженням від перегляду унікальних випадкових любительських зйомок одного китайця-фанатика, який в зоопарку зайшов у відкритий вольєр до левів, став перед ними і почав читати цитати з Біблії, розмахуючи руками, вірячи що лев нічого йому не зробить якщо він прийшов із словом Божим і дуже-предуже вірить у Бога і його захист.. до такої міри впевнений що Бог його оберігає за його вірою, що не мав ні тіні страху.
    В результаті спецоперації працівників зоопарку левів відігнали напором води і він відбувася лише вирваним м'ясом зі стегна і шоком.. але ще б трохи позволікали - і лев би догриз його до кінця.
    Але ж той китаєць прямо розумів Біблію.
    Я розумію, що зараз мені наведуть цитати про "не іскушай Господа свого" - але чому написано так незрозуміло, що дещо можна вважати символом, а дещо - конкретикою в залежності від того як воно на практиці обертається?..

8. Peri

Peri Well-Known Member

власне,одна справа коли людина неочікувано знаходиться перед небезпекою,і зовсім інша,коли ніби *випробує*Бога.Яка ж то віра,яка хоче випробувати?
    тому і називають Святе Письмо Вічною Книгою-скільки не читай,а завжди щось нове відриває Господь.В свій час *символи* стають конкретикою.

• Подобається Подобається x 5
  9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А у свій - не стають?..
    тобто, що б не сталося - можна знайти як "виправдання" тому чому все ж таки НЕ сталося, так і підтвердження - чому СТАЛОСЯ.. на всі випадки.. (чим, між іншим, і користаються різні релігійні напрямки - шукаючи собі те, що підходить, і цим апелюючи).
    Але так і у житті. Кожне слово є багатофункціональним і використати його можна для багатьох цілей.

..я впевнена, що ті християни-мученики, яких загризли леви при римському імператорові, вірили в Бога і читали молитви. Тільки це не допомогло їм.. бо "так треба було", такий був "задум".
    То навіщо писати отакі от речі "Я буду наступать на аспида и скорпиона, попирать льва и дракона. За то, что я возлюбил/а Тебя, Ты освободишь меня, вознесешь на высокое место, потому что я знаю и понимаю Твое имя.", якщо все одно незалежно від молитви станеться те що має статися по задуму Господа, який нам збагнути не дано - чому одним потрібно загинути в пащі лева, а іншим - втопитися, потрапити в катастрофу чи дожити до глибокої старості.. як би ми не вірили і не молилися - станеться те що має статися.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ці слова написав Давид, котрий дійсно на практиці силою Божою перемагав левів, ведмедів... та й не тільки...
    Зрештою почитайте історію житя Давида і зрозумієте, що через це все він сам пройшов особисто, відчув на собі той надприродній Божий захист, про котрий написав в 90-тому псалмі...

Неправда!!!

• Подобається Подобається x 4
  11. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Ми вже це тут обговорювали - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=659193&postcount=775.

Ви плутаєте два поняття: "Бог ЗНАЄ" і "Бог РОБИТЬ". ЗНАТИ і РОБИТИ - це різні речі. Те, що Бог знав, як вчинить Адам, не робить Його співучасником гріха. І так само це не означає, що в Адама не було іншого вибору, як згрішити. Бог просто ЗНАВ, але Він Адама до цього не підштовхував, а навпаки - застерігав. Те, що Бог не перешкоджав Адамові - це свідчення того, що Бог цінує свободу людини. Ще раз зацитую Симону Вейл: "Ніхто не виявляє більшої любові як той, хто вміє шанувати свободу іншого".

Те саме стосується й інших сфер життя. Якщо ваш знайомий зловживав спиртним і "раптово" помер від цирозу печінки, то це мало статися НЕ ТОМУ, що Бог так вирішив, а тому, що цей ваш знайомий САМОСТІЙНО зробив цей вибір, хоча, напевно, знав, до чого він призведе.

Або інший приклад - смерть від якогось природного катаклізму (землетрусу, наприклад). Так ПОВИННО БУЛО статися? Ні. Сталося так тому, що наші будинки будують "як-небудь" без врахування сейсмоактивності, наші метеорологи працюють "як-небудь", а тому не встигають поперджувати людей і т.п.

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Добре, про Давида я прочитаю.
    Це про нього ось тут короткий життєпис?.. ..якось мало він подібний за ним навіть до сучасного християнина.. а вже тим більше на того кому дається сила Божа.. може це не той Давид?

Когда отряд Давида находился в пустыне Фаран, там жил богатый скотовладелец Навал. Воины Давида не обижали пастухов Навала, но, обратившись к богачу с просьбой о помощи продовольствием, Давид получил грубый отказ. В гневе он собрался разгромить имение Навала и убить всех его людей, не оставив «даже мочащегося к стене». Об этом узнала от слуг красавица Авигея, жена Навала. Она собрала двести хлебов, два меха с вином, пять овец, сто связок изюма, двести связок инжира и все это на верблюдах отвезла в лагерь Давида, который уже готовился в поход на владения ее мужа. Узнав о том, какая опасность ему угрожала, Навал был так потрясен, что через неделю скончался. А Давид взял Авигею в жены.
    http://www.interlit2001.com/bible/david.htm

Але чому ми продовжуємо в сучасності брати до уваги те, що діялося в ті часи коли ще на світі діялися якісь надприродні дива, які вже в сучасності не стаються?
    Чому ж тоді після Давида ніхто з мучеників-християн (важко засумніватися що віра їх була маленькою), ніхто з віруючих не зміг відвернути закон природи, за яким хижаки є хижаками?..
    Значить, це просто символи, і "леви й дракони (?)" - теж символіка, яку не можна розуміти буквально.

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Чи бог колись обіцяв християнам особливий захист? Чи християни не були попереджені про переслідування?

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

????..
    ну це Ви даремно зачепили природу катаклізмів...
    Цунамі, яке забрало життя тисяч людей, землетруси при яких людей засипає попелом як Помпеї - це все речі, які неможливо пояснити недалекоглядністю людини. Перша ж комета, траекторія якої співпаде з координатами Землі, доведе всю марність наши хзастережних заходів безпеки при побудові житла.
    Краще теми земних стихій не торкатися. Ми тут всього лише мурашки, які живуть 1/10000 частину часу, протягом якого існує життя на планеті.

Так власне, що обіцяв:
    "Я буду говорить Тебе:"Господь-мое прибежище, и моя защита-Бог мой; на Него я опираюсь и полагаюсь, Ему я уверенно доверяю!"
    Тогда Ты избавишь меня от сети птицелова и смертоносной чумы. Тогда Ты покроешь меня Своими перьями, и под Твоими крыльями я буду спокоен/на и безопасен/на."

Чи Давид забагато був самовпевнений.. але він так казав, і це є в Заповіті.

15. Сергій аспірант

чи обіцяно було християнам що вони уникнуть переслідувань? Цитати які ви наводите стосувались напевно особисто давидаі не слі сприй мати їх як пророчі слова.

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Кажуть, що Ісус Христос не відміняв Старого Заповіту, а лише доповнив його.
    ...мені Старий Заповіт теж здається суто іудейською книгою для іудеїв, які вірили у старозавітного Бога.. але ж не можна відкидати його тільки тому, що те все було написано персонально для іудеїв та іудейського царя.. І Старий, і Новий Заповіт же для всіх християн світу складено, чи не так?

17. Сергій аспірант

не доповнив а виконав

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

"сказано було вам "око за око", а я кажу вам.."
    Якби тільки "виконав" - то проповідував би "око за око" як і раніше.
    Але він вніс корективи і зміни в бік більшого милосердя і гуманності віри.

19. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Прочитайте собі це - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=665015&postcount=242

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

І який стосунок має "фізичне зло" до можливості його подолання в масштабах стихії океану, угаранів, торнадо, лави що вивергається і тверді що зміщується, планет і галактик? Є таке "фізичне зло" яке не подолати ніякій земній істоті.

І тому, виходить, молитви - теж не всесильні?.. Саме це я і мала на увазі, коли спробувала поставити під сумнів слова Давида - думаю, їх варто розглядати як спробу залучити Бога і надприродніх сил до подолання природнього "фізичного зла".. але не означає що кожний хто увірує - буде захищений від нього. Не кожний. І не завжди. А - згідно Божого задуму.. комусь хто вірував судилося загинути від лева, комусь - вижити.

а де твій аватар? :)