Прирівняли пророцтва астролога Нострадамуса до біблійних текстів. Астрологія і Біблія це взагалі діаметрально протилежні по духу речі...
І що? Протилежні, не протилежні... Ми не про це говоримо. Я вам довела, що не тільки біблійні пророцтва можуть збуватися, отже, Біблія у цьому плані не така уже й унікальна, як ви розказуєте. Може, Нострадамуса попереджав сам Бог, щоб люди наперед знали про те небезпечне, що на них чекає в майбутньому, звідки нам знати. Чи у вас закінчилися аргументи?
Ностардамус не дав жодного конкретного пророцтва, всі його пророцтва можна було трактувати по різному і відносити до різних ситуацій.
Дуже добре підмічено. Ми часто не розрізняємо поняття духовний і святий зливаючи їх в одне. Духовна людина, це та, що може відчувати чи бачити речі не матеріального світу, спілкуватися з безплотними істотами. І це не чинить її святою. У Біблії описується випадок коли жінка, що пророкувала, робила це від нечистого духа і апостоли вигнали його з неї. Маги і колдуни також постять, щоб збільшити свою силу, але чи з молитвою до Бога? На першому місці в Біблії не здобуття духовності, а святості людини(єднання з Богом, бо людина не може сама у собі бути джерелом добра)
Є такий псалом: "Молитва о защите на основании 90-го Псалма" Там є такі слова: Отец, я прославляю Тебя за то, что живу под кровом Всевышнего и я буду непоколебим/а под тенью Всемогущего (Чьей силе не может противостать ни один враг). Я буду говорить Тебе:"Господь-мое прибежище, и моя защита-Бог мой; на Него я опираюсь и полагаюсь, Ему я уверенно доверяю!" Тогда Ты избавишь меня от сети птицелова и смертоносной чумы. Тогда Ты покроешь меня Своими перьями, и под Твоими крыльями я буду спокоен/на и безопасен/на. Твоя истина и Твоя верность-мой щит и ограждение. Я не убоюсь ужаса в ночи, ни стрелы (злых заговоров и клеветы нечестивых), летящей днем, ни чумы, бродящей во тьме, ни опустошающих разрушений. ни внезапной смерти, застающей врасплох в полдень. Тысячи, десятки тысяч упадут вокруг меня, но ко мне не приблизится. Я буду лишь зрителем/цей (находящемся/ейся в недоступном месте Всевышнего) и свидетелем/льницей возмездия нечестивым. Так как я избрал/а Тебя, Господь, свои прибежищем и Тебя, всевышний, своим местом обитания, никакое зло не обрушится на меня и никакая чума или бедствие не приблизятся к жилищу моему. Потому что Ты приказал Своим ангелам охранять, сопровождать и защищать меня на всех моих путях послушания и служения. Твои ангелы понесут меня на руках, чтобы я не преткнулся/лась ногой о камень. Я буду наступать на аспида и скорпиона, попирать льва и дракона. За то, что я возлюбил/а Тебя, Ты освободишь меня, вознесешь на высокое место, потому что я знаю и понимаю Твое имя. ..... (Взято из Расширенного перевода Библии). http://www.lifecity.us/viewtopic.php?p=113783 Часто Біблію закликають розуміти то буквально, то "іносказатєльно".. Я була під враженням від перегляду унікальних випадкових любительських зйомок одного китайця-фанатика, який в зоопарку зайшов у відкритий вольєр до левів, став перед ними і почав читати цитати з Біблії, розмахуючи руками, вірячи що лев нічого йому не зробить якщо він прийшов із словом Божим і дуже-предуже вірить у Бога і його захист.. до такої міри впевнений що Бог його оберігає за його вірою, що не мав ні тіні страху. В результаті спецоперації працівників зоопарку левів відігнали напором води і він відбувася лише вирваним м'ясом зі стегна і шоком.. але ще б трохи позволікали - і лев би догриз його до кінця. Але ж той китаєць прямо розумів Біблію. Я розумію, що зараз мені наведуть цитати про "не іскушай Господа свого" - але чому написано так незрозуміло, що дещо можна вважати символом, а дещо - конкретикою в залежності від того як воно на практиці обертається?..
власне,одна справа коли людина неочікувано знаходиться перед небезпекою,і зовсім інша,коли ніби *випробує*Бога.Яка ж то віра,яка хоче випробувати? тому і називають Святе Письмо Вічною Книгою-скільки не читай,а завжди щось нове відриває Господь.В свій час *символи* стають конкретикою.
А у свій - не стають?.. тобто, що б не сталося - можна знайти як "виправдання" тому чому все ж таки НЕ сталося, так і підтвердження - чому СТАЛОСЯ.. на всі випадки.. (чим, між іншим, і користаються різні релігійні напрямки - шукаючи собі те, що підходить, і цим апелюючи). Але так і у житті. Кожне слово є багатофункціональним і використати його можна для багатьох цілей. ..я впевнена, що ті християни-мученики, яких загризли леви при римському імператорові, вірили в Бога і читали молитви. Тільки це не допомогло їм.. бо "так треба було", такий був "задум". То навіщо писати отакі от речі "Я буду наступать на аспида и скорпиона, попирать льва и дракона. За то, что я возлюбил/а Тебя, Ты освободишь меня, вознесешь на высокое место, потому что я знаю и понимаю Твое имя.", якщо все одно незалежно від молитви станеться те що має статися по задуму Господа, який нам збагнути не дано - чому одним потрібно загинути в пащі лева, а іншим - втопитися, потрапити в катастрофу чи дожити до глибокої старості.. як би ми не вірили і не молилися - станеться те що має статися.
Ці слова написав Давид, котрий дійсно на практиці силою Божою перемагав левів, ведмедів... та й не тільки... Зрештою почитайте історію житя Давида і зрозумієте, що через це все він сам пройшов особисто, відчув на собі той надприродній Божий захист, про котрий написав в 90-тому псалмі... Неправда!!!
Ми вже це тут обговорювали - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=659193&postcount=775. Ви плутаєте два поняття: "Бог ЗНАЄ" і "Бог РОБИТЬ". ЗНАТИ і РОБИТИ - це різні речі. Те, що Бог знав, як вчинить Адам, не робить Його співучасником гріха. І так само це не означає, що в Адама не було іншого вибору, як згрішити. Бог просто ЗНАВ, але Він Адама до цього не підштовхував, а навпаки - застерігав. Те, що Бог не перешкоджав Адамові - це свідчення того, що Бог цінує свободу людини. Ще раз зацитую Симону Вейл: "Ніхто не виявляє більшої любові як той, хто вміє шанувати свободу іншого". Те саме стосується й інших сфер життя. Якщо ваш знайомий зловживав спиртним і "раптово" помер від цирозу печінки, то це мало статися НЕ ТОМУ, що Бог так вирішив, а тому, що цей ваш знайомий САМОСТІЙНО зробив цей вибір, хоча, напевно, знав, до чого він призведе. Або інший приклад - смерть від якогось природного катаклізму (землетрусу, наприклад). Так ПОВИННО БУЛО статися? Ні. Сталося так тому, що наші будинки будують "як-небудь" без врахування сейсмоактивності, наші метеорологи працюють "як-небудь", а тому не встигають поперджувати людей і т.п.
Добре, про Давида я прочитаю. Це про нього ось тут короткий життєпис?.. ..якось мало він подібний за ним навіть до сучасного християнина.. а вже тим більше на того кому дається сила Божа.. може це не той Давид? Когда отряд Давида находился в пустыне Фаран, там жил богатый скотовладелец Навал. Воины Давида не обижали пастухов Навала, но, обратившись к богачу с просьбой о помощи продовольствием, Давид получил грубый отказ. В гневе он собрался разгромить имение Навала и убить всех его людей, не оставив «даже мочащегося к стене». Об этом узнала от слуг красавица Авигея, жена Навала. Она собрала двести хлебов, два меха с вином, пять овец, сто связок изюма, двести связок инжира и все это на верблюдах отвезла в лагерь Давида, который уже готовился в поход на владения ее мужа. Узнав о том, какая опасность ему угрожала, Навал был так потрясен, что через неделю скончался. А Давид взял Авигею в жены. http://www.interlit2001.com/bible/david.htm Але чому ми продовжуємо в сучасності брати до уваги те, що діялося в ті часи коли ще на світі діялися якісь надприродні дива, які вже в сучасності не стаються? Чому ж тоді після Давида ніхто з мучеників-християн (важко засумніватися що віра їх була маленькою), ніхто з віруючих не зміг відвернути закон природи, за яким хижаки є хижаками?.. Значить, це просто символи, і "леви й дракони (?)" - теж символіка, яку не можна розуміти буквально.
Чи бог колись обіцяв християнам особливий захист? Чи християни не були попереджені про переслідування?
????.. ну це Ви даремно зачепили природу катаклізмів... Цунамі, яке забрало життя тисяч людей, землетруси при яких людей засипає попелом як Помпеї - це все речі, які неможливо пояснити недалекоглядністю людини. Перша ж комета, траекторія якої співпаде з координатами Землі, доведе всю марність наши хзастережних заходів безпеки при побудові житла. Краще теми земних стихій не торкатися. Ми тут всього лише мурашки, які живуть 1/10000 частину часу, протягом якого існує життя на планеті. Так власне, що обіцяв: "Я буду говорить Тебе:"Господь-мое прибежище, и моя защита-Бог мой; на Него я опираюсь и полагаюсь, Ему я уверенно доверяю!" Тогда Ты избавишь меня от сети птицелова и смертоносной чумы. Тогда Ты покроешь меня Своими перьями, и под Твоими крыльями я буду спокоен/на и безопасен/на." Чи Давид забагато був самовпевнений.. але він так казав, і це є в Заповіті.
чи обіцяно було християнам що вони уникнуть переслідувань? Цитати які ви наводите стосувались напевно особисто давидаі не слі сприй мати їх як пророчі слова.
Кажуть, що Ісус Христос не відміняв Старого Заповіту, а лише доповнив його. ...мені Старий Заповіт теж здається суто іудейською книгою для іудеїв, які вірили у старозавітного Бога.. але ж не можна відкидати його тільки тому, що те все було написано персонально для іудеїв та іудейського царя.. І Старий, і Новий Заповіт же для всіх християн світу складено, чи не так?
"сказано було вам "око за око", а я кажу вам.." Якби тільки "виконав" - то проповідував би "око за око" як і раніше. Але він вніс корективи і зміни в бік більшого милосердя і гуманності віри.
І який стосунок має "фізичне зло" до можливості його подолання в масштабах стихії океану, угаранів, торнадо, лави що вивергається і тверді що зміщується, планет і галактик? Є таке "фізичне зло" яке не подолати ніякій земній істоті. І тому, виходить, молитви - теж не всесильні?.. Саме це я і мала на увазі, коли спробувала поставити під сумнів слова Давида - думаю, їх варто розглядати як спробу залучити Бога і надприродніх сил до подолання природнього "фізичного зла".. але не означає що кожний хто увірує - буде захищений від нього. Не кожний. І не завжди. А - згідно Божого задуму.. комусь хто вірував судилося загинути від лева, комусь - вижити.