про Біблію мова...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Калиниченко, 4 лип 2008.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ромку, то був не початок гризні. Прочитайте, наприклад, уривок з 3-го послання ап. Івана
    9 Я до Церкви писав був, але Діотреф, що любить бути першим у них, нас не приймає.
    10 Тому то, коли я прийду, то згадаю про вчинки його, що їх робить, словами лихими обмовляючи нас. І він тим не задовольнюється, а й сам не приймає братів, і тим, що бажають приймати, боронить, і вигонить із Церкви.

Людина є страшно зіпсута істота. І коли людина не має ні віри в Бога, ні страху Божого, то вона завжди буде домагатися грошей, влади, впливу і т.д.
    І коли такі люди проникають в церкву, це особливо небезпечно.
    Недаремно Христос кілька разів застерігав християн від вовків, які приходять в овечих шкурах.

• Подобається Подобається x 5
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, ну а все діялось згідно Божого плану. Кому, як не вам про це знати, нє?

3. plastic

plastic Well-Known Member

Все що нам необхідно знати написано в Біблії.

---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 01:07 ----------

Не тільки люби ближнього. Як вести себе правильно і на роботі, і завоювати повагу колег, як стати щасливим в сімейному житті. Виховати хороших дітей. Як стати щасливим, Як отримати вічне життя. Чи цього мало?
    Якщо ми не бачимо істини в Біблії- значить духовні очі закриті. Ми можемо перекручювати слова в свою користь. І в Біблії це написано- так як вони не захотіли прийняти істини, їм пошлеться дух заблудження.

---------- Додано в 01:14 ---------- Попередній допис був написаний в 01:11 ----------

Не має. Це ми не можемо зрозуміти її. Коли я почала читати Біблію я бачила багато таких місць, що ніби не сходяться один з одним. Але якщо шукати відповідь, молитися щоб було дано розуміння. Тоді все стане логічним.
    Як Абдурахман писав-Біблія була написана в більшості Юдеями, і щоб добре зрозуміти необхідно поцікавитися юдейськими звичаями і історією.

---------- Додано в 01:15 ---------- Попередній допис був написаний в 01:14 ----------

Віра від слухання Слова Божого. Це дар Божий.

4. Pedro

Пані Пластик, так давайти слухати Слово Боже а не якихось сумнівних новітніх "пророків", яким зявлялись "ангели".

• Подобається Подобається x 3
  5. plastic

Бог Сам сказав- 12 І сказав мені Господь: Ти добре бачиш, бо Я пильную Свого слова, щоб справдилось воно.
    Біблія-це не видумка людей. І складанням канону керував Бог. Недовіра до Його слова це не добре.

---------- Додано в 01:24 ---------- Попередній допис був написаний в 01:19 ----------

Передання могло би буте прияняте якби воно узгоджувалося з Біблією. Але як написано, щоб дізнатися чи істина там чи ні- треба звернутися до закону і пророків. Якщо не говорять як те слово, то нема там зорі ранньої.
    Наскільки я знаю канон є різний у протестантів і православних. У православних є ще якісь неканонічні книги-апокрифи.

---------- Додано в 01:26 ---------- Попередній допис був написаний в 01:24 ----------

Ви думаєте, що традиційна церква слухає і проповідує слово Боже чисто?
    Хіба ви не бачите різниці?
    Скільки часу ви читаєте Біблію кожен день? Чи читаєте ви старий заповіт?

• Подобається Подобається x 1
  6. Pedro

Не знаю, яку церкву ви маєте на увазі. Я, зрештою, не проводив опитування і не робив таких досліджень. Але кожний born again christian (не знаю як правильно перекласти на українську) з будь-якої християнської конфесії і слухає і читає і проповідує (якщо має такий дар) Слово Боже чисто.

Останнє редагування: 21 бер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  7. Saszko

Saszko Well-Known Member

Повторю. Множество наведених Вами цитат з Біблії я можу розуміти зовсім не так як Ви, бо там все двосмисленно, нічого конкретного. Можна побачити все, що сам захочеш. Я трохи досвідчив таке явище, трохи спілкувався з православними, протетантами. Взагалі, моя б воля- не дивився б у бік Біблії, купа неоднозначностей і відсутність прямих пояснень часом мене просто обурює.

О! Оце я маю на увазі. Укладачами канону керував Бог. Тобто вони були не рабами Сатани, але Бога. На відміну від мене, скажімо. Ті люди були святі і їхньому переданню варто довіряти.

8. ovod

ovod Well-Known Member

я, наприклад, маю Біблію тільки в електронному вигляді,
    а старий заповіт прочитав тільки недавно.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Народжений згори християнин

• Подобається Подобається x 2
  10. plastic

Я маю біблію синоїдального перекладу , перекладу біблійного товариства і в електрорнному вигляді перекладу Огієнка.
    Я майже всю прочитала її в 14 років.
    Зараз намагаюся читати її кожен день, не пропускаючи. За останній 1,5 рік я прочитала її всю майже 3 рази.( я читаю тепер вибірково)
    Зараз перечитую Новий Заповіт-Євангеліє

---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

Коли її читаєте, то якою метою керуєтесь? Що ви хочете там знайти?

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ----------

Я не знаю тих людей, тому судити про них не буду.
    Про людей можна судити по їх плодах-ділах які вони робили. Для цього необхідно почитати про їх життя із незацікавленого історичного джерела.
    Бог для вирішення Своїх справ на землі використовує різних людей. Згадайте про язичника Навуходоносора, Кіра, тав інших. Бог навіть направляв ворожі Ізраілю народи щоб вони завойовували ізраїль.
    Людина на землі не є безгрішною. Навіть апостол Петро відрікся від Христа, хоча перед тим говорив, що буде вірний Йому.
    Тому, люди які навіть ведуть праведне життя можуть ввпасти і загинути. Апостол попереджає нас-Дивіться, ті,хто думає що стоїть, щоб ви не впали. Бо диявол ходить як рикаючий лев, намагаючись погубити.
    Покладати надію на людину безглуздо, тому що кожна людина може помилитися.
    Із любої конфесії. Але найгірше коли людина свідомо йде на компроміс зі саоєю совістю. Вона загашає голос Святого Духа.
    Ми маємо покладатися тільки на Бога. В молитві до Бога посередників між людей небуде. Я колись прочитала-Для того щоб зростати у вірі необхідно:
    -читати Біблію кожен день
    -молитися -і не один раз перед сном, але напротязі всього дня, навіть роблячі повсякденні справи
    -свідчити іншим людям про свою віру.
    Я не розуміла, як мені це зможе допомогти, але вирішила спробувати. Думаю ті люди , що давали поради, не момилилися.
    Тому нарахунок праведності тих людей я не буду судити. Одне я знаю точно-Біблія Богонатхненна книга, і нам варто читати її кожен день.
    Передання, якщо вони в чомусь викликають у вас сумнів-досліджуйте, порівнюйте з Біблією, моліться. І Бог дасть відповідь на щире бажання серця -зрозуміти написане.
    ПЕревірено на собі.

11. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Тут:
    http://www.ukrainian-bible.co.uk/ukrainian_bible/audio_bible_mp3/index.htm
    можна абсолютно безкоштовно (без всіляких кодів і реєстрації) завантажити Українську Аудіобіблію (Новий Завіт) - офіційний переклад Української Православної Церкви.

12. Saszko

Saszko Well-Known Member

З чого Ви взяли, де там вказано? Що значить оф. переклад УПЦ? (По-умолчанию УПЦ МП).

13. plastic

Якщо аудио біблія то я користуюся http://bogoblog.ru/audio-bible-mp3/vethij-zavet
    Якщо електронна версія Я користуюсь цим перекладом:
    http://www.bible.com.ua/bible/
    або цим:Переклад Огієнка
    http://bibleonline.ru/bible/ukr/

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:57 ----------

Переклад Біблій особливо не відрізняється один від одного. Різниця є в деяких фразах. Вважається що переклад синоїдальний вже трохи застарів-бо там використано багато старих слів типу-алчба, багряница, благопоспешать, блудодеяние, вежди, возглавие и другие-єто все славянские слова.
    Я читаю біблію Синоїдального перекладу, але є деякі фрази невірно перекладені:
    наприклад:
    Хіба Бог не один нас учинив? І залишок духу Його. А що цей один? Насіння від Бога шукав. Тому свого духа пильнуйте, і дружину юнацтва свойого не зраджуйте!
    Бо ненавиджу розвід, говорить Господь, Бог Ізраїлів, і того, хто вкриває насильством одежу свою, промовляє Господь Саваот. Тому свого духа пильнуйте, і не зраджуйте!
    (Мал 2:15,16)Переклад митрополіта Огієнка

Синоїдальний переклад:15 Но не сделал ли того же один, и в нем пребывал превосходный дух? что же сделал этот один? он желал получить от Бога потомство. Итак берегите дух ваш, и никто не поступай вероломно против жены юности своей. 16 Если ты ненавидишь ее, отпусти, говорит Господь Бог Израилев; обида покроет одежду его, говорит Господь Саваоф; посему наблюдайте за духом вашим и не поступайте вероломно.

Як бачимо переклад зовсім протилежний один від одного. Але переклад Огієнка правильніший.

14. nixto

nixto Well-Known Member

Згідний!

Про головне забули! Ціль Божого плану - спасіння, відкуплення від смерті (гріха), для життя вічного, відновити у ній первообраз, подобу Божу, стати Його дітьми.

Це розуміння дає Дух Святий - Дух Правди, і не треба користуватись замінами, типу філософія чи "башта". Цікаво, від чого пішов вислів:"башню зносить"?

Абдурахман помиляється, ще раз повторюю, щоб добре зрозуміти, потрібен УТІШИТЕЛЬ, а не Його замінники !

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Знання культури і мови замінниками не є. Ніколи не чув щоб комусь святий дух відкрив дар розуміння давньоєврейської чи даавньогрецької мов

16. Pedro

Що ви будете їм говорити про Святого Духа, як вони в нього не вірять.
    Як, до речі, і в Ісуса Христа ("то такий спеціальний ангел був").
    Ви подивіться з якої букви Сергій пише слова Святий Дух.
    Вони є духовно мертві, а що мертвій людині говорити? ЇЇ треба спочатку привести до життя.

17. Сергій аспірант

те що вони розуміють його інакше ніж ви не дає підстави говорити що вони в нього не вірять

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

Св. Д. - это Божья сила, определяющая и направляющая ход человеч. жизни. Это признается еще ВЗ. Божий Д. дает человеку разумение (Иов 32:8). "И Ты дал им Духа Твоего благого, чтобы наставлять их" (Неем 9:20). "И дух Мой пребывает среди вас: не бойтесь!" (Агг 2:5). Человеку следует довериться этому Д. (Пс 142:10). Он вершает великие деяния, рядом с к-рыми человеч. усилия кажутся ничтожными (Зах 4:6). Он наделяет чрезвычайными дарованиями и способностями людей, призванных к особому служению, напр. художников (Исх 31:1 и след.), судей (Суд 3:10; 6:34 и др.), пророков (Ис 59:21), помазанных царей Израиля (1Цар 10:6,10; 16:13 и след.). Часто Д. Божий нисходил на отдельных людей или на целые группы, наделяя их даром пророчества (1Цар 19:20,23); 70 старейшин получили часть Д., почившего на Моисее (Чис 11:17). На Елисее "опочил" Д. Илии (4Цар 2:15). Прежде всего Д. Божий почиет на Мессии (Ис 11:1 и след.; 42:1). На Иисуса Д. Божий снизошел после Его крещения в Иордане (Мф 3:16). Силой этого Д. Он исцелял и благотворил (Деян 10:38).

18. Pedro

Сергій, вірити треба так, як каже Біблія а не в різні сурогати.
    Бо написати таке, як написали ви означає що з вашою "вірою" щось зле:

Ніколи не чув щоб комусь святий дух відкрив дар розуміння давньоєврейської чи даавньогрецької мов

Чи під час Пятидесятниці Святий Дух не дав можливості апостолам говорити на мовах про які вони раніше поняття не мали? Чи Бог не всемогутній?
    Ось краще замість досліджувати який вплив мав Платон на Христа краще попросіть Духа Святого пояснити вам те, чого ви не розумієте.

19. Сергій аспірант

я мав на увазі наші дні про Пятедесятницю мені відомо.

20. Pedro

Сергій, є чудові українські переклади Біблії. Я вже дав лінк для одного приятеля. Даю і вам. Не думаю, що іноземна мова більш корисна в таких випадках.
    http://www.soh15.com/index.php?optio...=146&Itemid=69
    Щодо днів, то памятайте, що Бог вчора, сьогодні і навіки той самий.

а де твій аватар? :)