про Біблію мова...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Калиниченко, 4 лип 2008.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

як це так.... хм. Дух автор Святого Письма, значить хто читає в дусі біблію той хоча б розуміє буквальні речі, а щоб розуміти алегоричні вже потрібні більше відкриття, молитви до Господа з проханням відкрити...
    Хто автор, той і тлумачить.))

От я спитаю всіх чому в 13 голові від Луки два рази повторюється число 18, адже в біблії просто так нічого не буває, в заповіті пишуться тільки важливі речі, навіщо давати вік людини, чи кількість чоловік? а?
    тут є откровення від якого дехто може шугнутись, а дехто буде радіти, що зрозумів)))

у дітей Божих бувають відкриття від Бога стосовно не зрозумілих місць в Біблії , давайте ділитись.

цікавіше буде задавати питання до того що вже знаєш.

От чому Симеону Лук. 2:25-32 було предвіщено Духом , що він не побаче смерті поки не побаче Христа? взагалі, яке місце має тут ця подія?

Останнє редагування модератором: 21 лис 2009
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

А чому вас те число 18, яке стоїть по обидва боки притчі про неплідне фігове дерево, так зацікавило? Людина створена на який день? Фігове дерево символ чого? Скільки разів винар приходив до неплідного дерева? Множте.

3. ovod

ovod Well-Known Member

щоб підтвердити силу Бога, так ніби її треба доказувати, що для того, щоб хтось побачив Христа перед Богом навіть смерть відступає.

4. Нецікавий

Ділити треба Ділити...
    7 - це повнота , 6- не повнота .
    Силоамска Башта, Силоам це посланий.
    ( піди вмийся в купальню силоам....)

Галелеяни у першому вірші ( Галелея язическая) їх 18 на них падає СИЛОАМська башта і вони гинуть.

Жінка згорблена, віра Ізраільська яка немає повноти і тут їй 18 років.
    Приходить Ісус покладає руки і вона випрямляється.

Я не кажу ще всього, бо знаю Даяно,що вам притаманно широко мислити і слава Богу за це.

версії прошу висувати))) але обережно.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так, - 7, - це повнота і досконалість. 6 - недосконалість.
    "Не кажу всього.... обережно...." Потім 18 поділите на три шестірки, потім обернете на 81 ... Ви краще скажіть, - де про це прочитали і як це стосується теми.

• Подобається Подобається x 2
  6. Нецікавий

Візьміть менору, порахуйте на ній яблука , зі скількох гілок вона складається , 18 на 3 можете ділити, але потрібна мотивація, звичайно, що це буде число ЛЮДСЬКЕ 666 , мотивацією можуть бути три міри муки, про які написано в цій ж голлові майже одразу після згорбленої жінки....

3 міри муки це тілесний чоловік, душевний і духовний.
    тілесний----інстинкти і відчуття
    душевний ---- логіка і почуття
    духовний ---- совість і передчуття

разом може вийти бути 6 .

"доки невскисне все"- тобто тіло душа і дух не порочні в день Христа

також це може бути три періоди без закону(плотський), з законом(душевний), благодать(духовний)

в періоді без закону, люди дійшли до роспусти і всяхих бяк, томущо керувались інстинктами і відчуттями зокрема, в період закону вони керувались логікою і почуттями, а зараз коли Бог з'єднує духовне з духовнимі ми маємо замість совісті ДОБРУ совість а замість передчуття ,відкриття і т.д і керуємось Святим Духом.

менора- це людина підіймає руки до Бога ( тілесний , душевний і духовний чоловік) на кожній вітці по 3 яблука... тут потім........

далі..... ковчег має три поверхи ( тілесне, душевне, духовне)

на Голгофі трое Христос- (духовний) , розбійник який злословить(тілесний), і розбійник який кається( душевний)

про три Маріії також потім...

коли людина розвивається вона проходить три періоди , дехто не проходить, що дуже сумно.

але я бачу вам не дуже цікаво .....вам цікаво читати, а я слухав...))

заходьте в гості в неділю до нас в зібрання..)))

я вже некажу про скінію....

7. Нецікавий

СИМОН,СИМЕОН - ( З ІВРИТУ)ЦЕ СЛУХАННЯ.
    ВІРА ВІД СЛУХАННЯ,
    СЛУХАННЯ- ЦЕ скеля на якій має бути збудована церква, слухання від слова Божого,яке є покладеною цієї скелі
    і від слухання -віра. тепер вам буде легше зрозуміти , чому СИМЕОН не вмер,доки не побачив Ісуса, і чому зьявився СИМОН(ПЕТРО)

звязувати( грец.епітіміос)- це накладати обовязки, бремена.
    кожен хто благовіствує,сам себе звязує,
    бо має виконати те що благовіствує,або пережити, бо дехто звязує, а перстом сам не ворохне...
    далі...
    ІВ.21:15
    ....Симон Ионин кохохаєш(агапе-безумовна любов,бажання служити будь кому) ти Мене
    більш ,ніж вони?
    Петро каже Йому: Ти знаєш, що я люблю тебе(філіос-душевна,братська любов).
    і так три рази відповів(філіос) бо Дух Святий, ще не зійшов,як без духа можна любити (агапе) безумовною любовью, так не можливо, бо душевний не розуміє духовного.

пишу це до того,щоб ви трошки розібрались, що цитуєте..

Мир Божий в сердце.

а у вас біблійна?

а хіба слухання(скелю) не стараються спростувати і притиснути.
    а ключі у слухання до людей, які будуть пити вино радості у Царстві Небесному, у Біблії є буквальний і алегоричний зміст, тому свиток в єремії і книга в відкритті Івана, були написані
    в середені і зовні .
    Хай Бог благословить

Останнє редагування модератором: 18 лис 2009
  8. Нецікавий

Візьміть менору, порахуйте на ній яблука , зі скількох гілок вона складається , 18 на 3 можете ділити, але потрібна мотивація, звичайно, що це буде число ЛЮДСЬКЕ 666 , мотивацією можуть бути три міри муки, про які написано в цій ж голлові майже одразу після згорбленої жінки....

3 міри муки це тілесний чоловік, душевний і духовний.
    тілесний----інстинкти і відчуття
    душевний ---- логіка і почуття
    духовний ---- совість і передчуття

разом може вийти бути 6 .

"доки невскисне все"- тобто тіло душа і дух не порочні в день Христа

також це може бути три періоди без закону(плотський), з законом(душевний), благодать(духовний)

в періоді без закону, люди дійшли до роспусти і всяхих бяк, томущо керувались інстинктами і відчуттями зокрема, в період закону вони керувались логікою і почуттями, а зараз коли Бог з'єднує духовне з духовнимі ми маємо замість совісті ДОБРУ совість а замість передчуття ,відкриття і т.д і керуємось Святим Духом.

менора- це людина підіймає руки до Бога ( тілесний , душевний і духовний чоловік) на кожній вітці по 3 яблука... тут потім........

далі..... ковчег має три поверхи ( тілесне, душевне, духовне)

на Голгофі трое Христос- (духовний) , розбійник який злословить(тілесний), і розбійник який кається( душевний)

про три Маріії також потім...

коли людина розвивається вона проходить три періоди , дехто не проходить, що дуже сумно.

але я бачу вам не дуже цікаво .....вам цікаво читати, а я слухав...))

заходьте в гості в неділю до нас в зібрання..)))

я вже некажу про скінію....

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Духовне розуміється духом. Початки знань доступні усім.
    Не усім відкривається в одинаковій мірі, як не усі можуть бути вчителями, пророками, лікарями...
    Так і є.
    Сподіваюсь що так.
    Віра не лише від слухання, але й від читання, споглядання, роздумування. Старозавітні праведники не мали вчителів, але були спроможні чути Бога і розмовляти з Ним. Слухання (послух) Бога - це чеснота, а скеля - все ж Петро і його віра.

10. Нецікавий

нерозуміння біблії це відсутність Святого Духа.
    Ісус( з івриту,Єгова -спасає) є сином, якщо у людини- син людина, то у Бога Син..-?
    тому і Син достойний слави.

неканонічні книги є повторенням і тофтологією того що вже є написано.
    а що до творів отців,то це придання старців, яке стало для баготьох,більше заповіді Божої.

11. Зануда

Зануда така зануда

Ви впевнені, що Ісус і Єгова то те саме слово, те саме ім"я? Нічого не плутаєте? ;)

12. Leri

Leri Well-Known Member

здається з івриту Ісус - це Егошуя (Єгова Спаситель)... це якщо переклад імені...

• Подобається Подобається x 1
  13. Нецікавий

Господь просто ангелів посилає, щоб камінням не закидали)))))

дякую Lerі.

в імені Ісус два слова--Єгова Спаситель.

Останнє редагування модератором: 20 лис 2009
  14. Зануда

Зануда така зануда

Ви не хвилюйтесь за каміння - то не мої методи.

Два слова. Об"єднані. Але не ідентичні. Але ми всеодно мабуть зле порозумілись.

15. Нецікавий

всі імена в івриті мають певне значення, бо просто так тоді не називали.
    чому зле....
    Іван -- Благодать Божа
    Давид-- улюблений
    Павло--маленький(умаленний)
    Матвій---Дар Божий
    Симон----слухання
    Иуда---хвала Господу(Єгови)
    Ревека---полоніння красою
    Голіаф---вигнання
    Енос---муж(чоловік)
    Исаак---сміх
    Ной--спокій
    Каїн--придбання
    Авель--- дуновіння
    Филип---люблячий коней
    Фарфаломей ---син сміливого
    Петро---камінь

і т.д ще дуже багато імен)))))

16. Зануда

Зануда така зануда

Дякую, що не полінувались нагадати. :)

17. Нецікавий

нема за що, тим більше , якщо це пренесе вам якісь плоди , або користь у розумінні писання, то це прекрасно, Божого благословіння.

доречі назви міст,місцевостей так само мають значення.

Останнє редагування модератором: 28 лис 2009
  18. ovod

ovod Well-Known Member

Ви стверджуєте що БІблія дає відповідь на всі питання?
    Чи тільки те що вона містить істину, наприклад, люби ближнього як самого себе, щоб отримати спасіння?
    Кожен отримує тільки ту відповідь яку сам хоче отримати або готовий отримати, такі вже ми є.
    Ви справді вважаєте, що в БІблії немає нелогічних місць?

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Укладачі канону були ведені Святим Духом.Тому Біблія містить лише богонатхненні книги

Ось що мене цікавить. Багато хто свято вірить в богонатхненність Біблії. Довіряє всьому, що там написано. Я не знаю звідки взялась у людей ця віра. Мабуть, самі рішили: "буду в це вірити... бо так хочу." Але відкидає Передання Церкви. Мовляв, то всьо людське, не має біблійного підґрунтя і т.п. Отже в істинність Біблії віримо, в Передання, тобто святим отцям - нє. Проте ці люди забувають, що біблейський канон був складений саме святими отцями. Тобто цю Книгу, істинність котрої ці люди не піддають сумніву, маємо в сучасному вигляді завдяки святим людям, котрі також формували Передання Церкви - все те, що дехто заперечує. Мені здається, що в цьому є суперечність.
    ... а може укладачі канону (як дехто каже - прості люди, вигадники) на соборах шось не догледіли і тепер маємо в Біблії апокрифи, самі того не знаючи? І слідуємо не лише Божому Слово, а ще й чиїмось вигадкам. Небогонатхненним.
    Постараюсь сформулювати точніше. Біблію нам дала Церква, Бог через людей. Отже беззастережно приймати Біблію і категорично відкидати Передання - лукавство. ІМХО

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нікейський собор зробив канонічними лише 4 євангелія,з яких Ісуса знав особисто лише Іван(Євангеліє від Іоана).Решта авторів пр Ісуса лише чули зі спогадів інших.Хоча,кожен з апостолів вів свій життєпис Христа.
    Після того,як в Римській імперії вирішили єдину офіційну релігію,християнство визнали найвигіднішою для правлячої верхівки.Трішки підмінити поняття і всьо гуд
    А потім - звичайна політика.
    який був названий Нікейським.
    Тоді погризлися два патріарха. Один був ближчий до тодішньої правлячої верхівки і його позицію було визнано правильнішою. Інший(Арій) був в той час в іншій політичній партії,котра була в опозиції.
    От і вся "канонічність"...і "Богонатхненність".
    На тому й базується позиція сучасного християнства.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)