шикарный материал вычитала в авторевю Результаты исследований № пробы АЗС Содержание железа, мг/л Содержание монометил-анилина, % Содержание аромати-ческих угле-водородов, % Содержание бензола, % Содержание метилтрет-бутилового эфира, % Содержание серы, % Содержание смол, мг/100 см³ Давление насыщен-ных паров, кПа 1 Shell отсутствует 0,26 40,5 0,58 5 0,004 3 68,8 2 Neste отсутствует отсутствует 43 0,9 7,2 0,006 1 64,8 3 Shell отсутствует 0,42 44 0,76 4,2 0,004 2 69,7 4 ПТК отсутствует 0,42 42 0,59 1,2 0,003 2 70,5 5 Кириши-автосервис отсутствует отсутствует 36 0,1 13 0 2 72,3 6 BP-Северянин отсутствует отсутствует 30,5 0,51 8 0 1 71,6 7 BP-Северянин отсутствует отсутствует 32 0,56 7,5 0,002 2 70,6 8 THK отсутствует 0,51 38 0,5 10,3 0,003 2 69,4 9 BP-Вешки отсутствует отсутствует 28 0,1 13,5 0,002 1 77,8 10 Лукойл отсутствует отсутствует 50,5 0,57 2 0 2 68,5 Стандарты ГОСТ Р 51105-97 (Euro 2) 0 1,3 55 5 15 0,05 5 60—95 Euro 3 0 1,3 42 1 15 0,015 5 60—95 Euro 4 0 1,3 35 1 15 0,005 5 60—95 ---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ---------- http://www.autoreview.ru/archive/2007/09/benzin/ - вто вся статья
У компанія FFI є продукт, котрий оберігає від неякісного палива і при цьому ще й зменшується розхід пального
яким чином оберігає? Заліплює горловину бака пластиліном коли по запаху чує що не той бензин хочуть залити? Чи мова йде про рекламовані чудодійні присадки, від яких в кінцевому результаті дубіють сальники клапанів, і ті хто хотів зробити ліпше для мотора чухають потилицю :"Чого це раптом мотор почав масло жерти"
На мою думку у Львові найкращий бензин на Shel, потім іде WOC (або Лукойл) далі Окко. Все решта вважаю шо то помиї (Спостерігав по розходу і потужності (максимальна шв на одному знайомому куску дороги) на протязі десь 20 тис км.)
не погоджусь.... незнаю що вам подомаєтся в *Шел* заправив там 15 літрів, вчора машина "пчихала") окко чимось схожа на укрнафту, найкраща ГНК
Сперечатися про якість бензину на наших мережевих АЗС, все одно, що сперечатися про якість хліба в супермаркетах: "а от в "Сільпо" - який не куплю - найсмачніший!"
Абсолютно з Вами згоден! Вважаю де б ти не заправлявся а все рівно десь натрапиш на бурду! До слова : - вчора мій колєга знімав у опелі бензонасос для чистки фільтрувальної сіточки, то шо він там побачив привело в легкий шок не лише його а й усіх кого покликав подивитися не це.... Уся сітка була забита смолеподібною речовиною світлого кольору А на дні бензобака валялися крупинки такого ж кольору, по консистенції схоже на глину Чоловік постійно заправлявся на двох заправках по дорозі на роботу і з неї, а саме ОККО на кінці Городоцької і Лукоїл у Оброшино, бензин - 95. А ту сіточку в останнє чистив перед зимою
Про присадки я все розумію, але на жаль Ви не праві, підніміть підручник з хімії і гляньте при якій температурі замерзає бензин, я на вихідних зробив рівізію свого бензобаку (під враженням від побаченого в колеги) і нічо подібного на велику радість там не найшов! Правда я заправляю виключно 92-гим, він шо по Т замерзання дуже втік від 95 ? Скоріш за все це дійсно присадки але не від замерзання а для підняття октанового числа!
Найцікавіше, що порівнювати бензин - це не зовсім коректно. На різних мережах - він один і той самий. Наприклад, литовський бензин продають на GFC і ОККО. На GFC ще є румунський, який раніше траплявся на окко. Білоруський також потрапляє на різні заправки. Корректніше порівнювати порядність конкретних заправок. Як на мене, найменше нарікань на GFC, хоча там я не гість, на окко - швидше з їхнім сервісом якісь негаразди, а от АНП чомусь одні образи на них. Навіть дешевизна не перекриває втрат в якості. Одні нарікання.
Заправляюсь вже рік на Окко-без проблем(ніссан альмера-класика)Але шановні керуючі своіми кіньми!Щоб там небуло у тому бензині, у нас вибору немає.щось лити треба у баки.На мою думку -бадяжать скрізь,навіть у ВР,так,що,у вільний від керма час,не беремо дурного в голову а у руки тяжкого,хіба гальбу пива!
І пиво має бути добрим. А от в бак краще лити якісне пальне - от потім "печінка" може боліти. Я прислуховуюсь до людей - де вони що лиють. От АНП мене лякає, не в образу їм. ГФЦ і окко поки довіряю.
Я раніше також тільки на одній тарився - був прихильником ОККО. Але мене їх сервіс, чесно, попер в другу сторону. Почав експерементувати з GFC - ще живий. Побачу, що буде далі.
Крім "походження" бензину, важливо, як і де він зберігається і як розливається. Чи допускаються порушення технології зберігання тощо. Бо і водичка в цистернах накопичується, з того ж конденсату, і бруд - пил з пісочком..., і іржа. Коли і як то всьо зливають, як відстоюється тощо... Не варто забувати, що і в бензобакові є повітря. А в повітрі - волога. Еврі тайм, коли змінюються температура повітря - з холодного на тепліше - в баку осідає волога. Роса. Конденсат. І все це треба видаляти принаймні раз на рік. Якщо авто зберігається на вулиці - два рази на рік...
а що сталося з їх сервісом? Я якось не помітив я не знаю жодної людини, яка щороку, а тим більше двічі на рік знімає і чистить бензобак, по-моєму ви перебільшуєте