Привид бродить в Україні...

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем tokar, 14 чер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Вот и я про это же,только наши правилы на это не пойдут-не выгодно им,когда мы ихние же законы-созданные под себя аннулируем!;)

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

А якщо так:

3. tokar

tokar миється в бані

Дякую:), але при всій повазі, рівність, наскільки я розуміюсь на філософії як світогляді , то є світогляд не найманих працівників, а тим паче, комуніста (соціаліста).

Гонука мого земляка (а дід Леніна був з Житомира:)), взагалі відстоював точку зору, що ідея рівності та соціальної справедливості, це ідея утопічна та навіть ретроградна і реакційна. Це світогляд мілкого буржуа, який в силу свого місця в суспільному розподілі праці, вибився в люди (перестав бути простою робочою силою) , але в силу конкуренції яка існує при капіталі, не має змоги піднятися до рівня магната, і зо страху знову скотитися до рівня простої робочої сили, гвалтує про соціальну справедливість та рівність... До речі, мені чомусь радили цього гвалтівника - середняка (мілкого буржуа), як панацею моєму стану найманого працівника (пролетарія). Я так розумію, для багатьох це свинство і є вершиною розвитку та ідеалом супільних відносин:scratch_one-s_head:

Що я знаю точно , то комуністи заперечують ідею рівності, я мав нагоду читати Маркса та Леніна, бо коли їх твори масово почали знищувати на початку 90-х (а до того ніхто не читав, жили убогі за матеріалами зїздів), то я подумавав, що ті люди мали знання, якщо в першу чергу , прийшовши до влади , така "людина", як секретар ЦК КПУ по ідеології, на той час президент України Кравчук, ініціює вилучення з бібліотек та знищення їх творі . В той час як українська інтелигенція, від Франко (перший переклад уривків Капіталу, та професура університету Шевченко, чомусь таку велику увагу приділяли Марксу??? І моєму здивуванні не було меж, тому що багато багато речей, трактувалися як при Совєтах , а тим більше сьогодні, з точністю навпаки.
    Але то окреме питання.

Поки що мене цікавлять ті стеоретипи, якими оперуєте ви, наскільки я для себе зрозумів, людина не байдужа, але заіделогізована (що видає повторення стеоретипу про ототожнення комунізму з ідеєю рівності, в той час як коммунізм, якраз домагається знищення суспільного розподілу праці....)

До речі, в силу того, що в нашій полеміці так чи інакше вже присутнє бутя (бытие) Бога, то наскільки я памятаю, комуністи не заперечують уснування та пізнання Бога. Я , читаючи Плеханова, звернув увагу на його переписку з Енгельсом, де вони досить чітко проводять межу між комуністами, атеістами та віруючими.

Комуністи, на відміну від атеїстів та віруючих, знають, про уснування Бога (атеїсти заперечують, а віруючі - вірують).

Що до того, як змінити ситуацію, я маю уявлення. Я навіть зрозумів, маю надію:), що це розуміння, незалежно від мого особистого рівня, обєктивно актуальне не тільки для України, а для Європи в цілому.

Мова в першу чергу повина йти, в умовах сучасної кризи капіталу, який свої прорахунки (в тому числі і в Європі), старається перекласти на наші плечі , про імпліцитне включення в сучасну політику невостребованного (рос) досвіду соціалізму в Союзі і як не парадоксально , невостребованного (рос) досвіду Соціалізму в Радянській Україні, ідеї, наукові відкриття, та практичниї досвід: Глушкова, Соколянського, Худенко, Вернадськго, Жданова, Ільенкова...

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

А Рікардо не пробували:) . відчуйте різницю.

4. tokar

tokar миється в бані

Відомі мені форми прямої демократії, це Січ Запоріжська, перша в умовах абсолютиської Европи війскова християнська республіка (Маркс:)), та все та ж диктатура пролетаріату (соціалізм), який замість розподілу влади на законодавчу та виконавчу, що характерно для парламентаризму, ввів пряму демократію основною ланкою якої був виробничий коллектив , а субєктом (громадянином), виключно наймані працівники )буржуазія, що характерно для класичних форм демократії, лишалася політичних прав). (в 37, якщо не помиляюсь, замінена на територіальний принцип).

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тут ви загнули. Стереотипами не страждав, але якщо якесь зло лізе в мою хату, то другу щоку не підставляю. Я нівелюю зло і підтримую в цьому процесі інших.
    Що до заідеологізованості (думаю ви це мали на увазі), то я швидше ідеаліст.
    Творів лєніна не читав (окрім першої сторінки крок вперед ,два назад) і не тягнуло. Про красу суспільства там можу тільки здогадуватися. Але як казав мій колега в перших 20 томах лєніна - куркулі - ворог №1
    в наступних 20-ти кулак - ворог №2
    в решті - казарми для всіх.
    Ідей хороших багато, але при втілені "0"

Знаєте, що Гітлер писав? А чувак був не дурак. Він відверто визнавав, що народ треба обдурити, і скористатись ним, щоб досягти своїх цілей. Думаю такої правди багато, але того ніхто не читає. В мене є теж погляди на майбутнє. Я до речі теж готовий використрвувати (не думаючих) для їх же користі. Але говорячи тільки правду. Тут на форумі одні інтелігентішки в більшості зібрались, таких не використаєш в своїх цілях, а поговорити можна. Прості люди про тачки і ковбасу лише говорять і навіть в нашу розмову не встрянуть. Повірте.
    А так, я за справедливе суспільство (без пільг). Де хто працює, той не має права голодати...

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

Чому так складно, можна в двох словах?

• Подобається Подобається x 2
  6. coolzak

coolzak Well-Known Member

Токар -всі любителі карлимарли це майстри ділити "справедливо" а Адам Сміт вчить звідки береться те що любителі ізмів хочуть забрати і поділити.Чим більше держава переросподіляє тим з кожним роком менше ділити.А про Кубу можу сказати що в цій країні що вибрала соціалізм половина народу буде в дупу цілувати туриста за зубну пасту та гарну футболку.

• Подобається Подобається x 4
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хто там "вибрав"? Фіделю комунізм був глибоко до дупи. То вже совкові емісари підметушилися і запропонували допомогу в обмін на його перефарбування.

• Подобається Подобається x 2
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Чуєте, ви, грамотєї....???
    А дитина з дитячого будинку... Без вуйка, без цьотки з Канади... Без дєньог...
    Де їй стати? Купити одну ліню Форда? Чи пропонувати до заповнення деякі отвори....???

9. tokar

tokar миється в бані

Куба находиться, в економічній блокаді, навіть частина території до сих пір окупована США (військова база, відома тюрьма), тому там проблема не тільки з кондиціонерами в лікарнях (хоча , як на мене, від кондиционерів більше гемблю чим користі: не все те золото, що блистить).

Чи хворіють кубинці? Да. Але на відміну від інших медицин світу , на Кубі (аналогічна система працювла в Союзі, але на Кубі вона краща), медицина в першу чергу направлена на профілактику (працює разом з фізичною культурою, а у нас вже діти гинуть у школах на уроках .....), а також немає тієї складової, яка повязана з бізнесом. Наскільки мені відомо, то не тільки серед країн Латинської Америки, на Кубі сама висока тривалість життя серед країн світу разом з Норвегією, Японією і ще декілька країн.

До речі, якраз після кризи 2008 року, яка привела до знищеня (банкрутства) страхової медицини, США змушені вводити в себе систему безкоштовної загальної медицини. Побажаємо успіху Обамі, йому буде досить нелегко, тому що , як на мою думку, фармацептичні компанії , це мафія капіталу, який на рівні наркомафії, банківського капіталу, торгівлі зброєю, торгівлі людьми, та нафтовим лобі. .

А у нас в Україні якогось чорта донищують ту медицину, яка дісталась нам в спадок від соціалізму і пропонують перейти на страхову медицину, в той час як досвід показує, що страхова медицина це виключно в інтересах фармацептів та фінансовго капіталу, а не хворих.

Відносно чашки рису. Дякую за відвертість: не встигли пограбувати розграблене? Моє вам співчуття. :cry:

---------- Додано в 06:41 ---------- Попередній допис був написаний в 06:08 ----------

Про інтелігентів і ковбасу, це мені зрозуміло:)

Як на мене, не прості люди, а якраз певна категорія інтелігентів, окрім вимірів історії в кільцях ковбаси та метода перерахування трупів (філософія позитивізму), іншими аргументів не знає і знати не хоче, тому мені було смішно почути аргумент про Смітта:), який дійсно зумів описати світ товарного виробництва (абсолютно чесно та безпристрастно), але як чорт ладану, боявся протиріччя, на що вже звертає увагу Рікардо.
    Можливо, якось витяну цю полєміку на люди (вона в мене викладена російською)

Що до заідеологізованості, то я не довірився мнению товарищей, і поцікавився сам.

Останнє редагування модератором: 16 чер 2010
  10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Опачки...:scratch_one-s_head:
    а в Україні була медицина?о_О
    А,вупше-то,Токаре,то не Вашу фотку я здибав в дурдомі?

А може та?

А по темі...згадав бородатого анігдота

У старого єврея запитали:
    - Чому б вам в Ізраїлі не подувати соціалізм?
    Той відповів напрочуд мудро:
    - Навіщо такій маленькій державі такий великий бардак?

Останнє редагування: 16 чер 2010
  11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шановний представник трудового пролетаріату, ви особисто були там. Взагалі, ви ще десь були крім вашого колгоспу?
    Як ні, то поїдьте на Кубу, в Північну Корею... А потім в Канаду, Англію, Швецію. Тоді будете говорити.
    Я б на вашому місці забув про той утопічний соціалізм(комунізм). Це як колись казав Жванецький, ви включаєте, а воно не працює.
    Просто матеріал не той. Кожна спроба побудови комунізму закінчувалась ріками крові, тюрмами, таборами, сибірами і утворенням нового класу.
    Я маю кота. Кожного ранку знаходжу під дверима кілька мишей, щурів і т.д. Я вже йому не одну лекцію прочитав, мов ти, дурню, як не хочеш їх їсти, для чого мордуєш! Він послухає, промовчить і знову те саме робить.
    Нарешті я зрозумів, коли мені син сказав - та це в них ПРИРОДА така.
    Ось і в нас природа така. Яке суспільство не будуйте, кожний хоче бути рівніший, багатший, знаменитіший і т.д. А ті, що регулюють "коритом" хочуть мати це все плюс необмежену владу.
    В когось є план як перебудувати людську природу? Я про такий не чув.
    То ж може перестанемо винаходити велосипед. По-львівськи це звучить -
    лишіться того ровера.

12. tokar

tokar миється в бані

О!! Вискочив, як Ромко з конопельо_О

Шановний пан (правда у нас на жито- мир (щині) - звертаються: добро-дій) має уяву , що для Куби, де по визначеню Юнеско (декілька років вивчали, переймалися досвідом, ніяк не могли зрозуміти звідки взялася:)), одна знайкращих медицин світу, кадри лікарів при соціалізмі готовили здебільшого в соціалістичній Україні.

---------- Додано в 08:00 ---------- Попередній допис був написаний в 07:56 ----------

Пан читає лекції котам:mocking:??? То добре, продовжуйте:haha:

13. Pedro

По крайній мірі мій кіт не терпить на психіатричні розлади.

• Подобається Подобається x 3
  14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Те що вдалося Фіделю рідко хто зможе повторити - він щасливчик іншого реквізитора народного майна давно б глисти (гусанос) з'їли.
    Федька поважаю, Кім Чен Ір (як і більшість т з вождів) йому в подтіркі не годяться.

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Одна з найкращих медицин світу...:nea:
    Це було б смішно..якби не було так страшно...:sad:
    Можливо найкращі в світі лікарі,які могли рятувати життя людям,НЕЗВАЖАЮЧИ на стан отої "найкращої в світі"...

16. coolzak

coolzak Well-Known Member

VasMT про сиріт скажу що у Канаді крім повно доброчинних фондів в які люди дають гроші для таких дітей .Чому держава має все забрати поділити.Віками церква займалась сиротами чи самі люди.Комуна вбила натуральну самоорганізацію суспільства-величезна маса народу хоче великої державної цицьки а ідеальна держава то така яка має мінімальні функції.Утопічні ідеї про тотальну рівність кінчаються так як в Оруелла в Фермі

• Подобається Подобається x 8
  17. Pedro

Чупага, памятайте, що на Кубі ще не дозволяють користуватися компютерами (може хіба в мене застарілі дані). В Північній Кореї не можна дивитися гру футбольної команди на Чемпіонаті Світу live. Бо не можна дивитися як вона програЄ.
    Яка б не була медицина (а то що там медицина на високому рівні - це міф), навіть які б не якісні були продукти харчування чи повсякденного вжитку
    в умовах рабства, тобто за повною відсутністю свободи - це ніколи не задовільнить людей.
    Як колись писав Сент-Екзюпері, одним з компонентів свободи для лані - це свобода бути зїдженою левом. І коли ви її позбавите свободи і замкнете в клітку, вона ніколи не баде щасливою.
    Це для тварини. А для людини?

• Подобається Подобається x 5
  18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

В совку був вагон обмежень на телекомнікації.За самопальну "сателітку" могли прийти "товаріщі".
    Я добре пам"ятаю, як під час Олімпіади-1972 подорожував Прикарпаттям/Закарпаттям. Мав можливість особисто порівняти передачі совтського та наприклад угорського ТВ (місцеві люди охоче перекладали і коментували). Ага, іще репортаж про Аполлон на Місяці в "якійсь" країні не транслювався.
    Що ж дивуватися Північній Кореї ?

• Подобається Подобається x 1
  19. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не кажу про ідеал але можна купити (якщо не цілком законно то цілком реально) буду з видом на море і ходити кожен день до костелу.Якщо не пробивався в містечкові олігархи сусіди вас будуть поважати і взагалі народ приємніше ніж інші латинос. Можливо з т з елітою спiлкувався.Пріемне враження-чемні по іспанську католики.
    Медицина - дешева для американців і європейців косметична хірургія рулить. (У комерційному плані.) Але сусідів на Гаїті сме нещодавно бачили з приводу землетрусу -ось дикуни в порівнянні з Кубою

Нарешті бундессоціалізм безсумнівно краще кубинського і навіть прусського на німцях перевірили.

• Подобається Подобається x 1
  20. Максим

Максим Well-Known Member

Хе-хе, ну дядько Токар і загнув з тою медициною на Кубі. Аж анекдот згадався:

- Доктор, сусідові вже 80 років, на п'ять років від мене старший, а він каже, що кожної ночі з жінкою може!
    - Які проблеми, і ви теж так кажіть!

А тепер трохи фактів:

Палата в геронтологічній лікарні Hogar Provincial de Ancianos Marina Azcuy, в Pinar del Rio

Теж там:

Чоловік везе хворого батька до лікарні оскільки амбулянсів для перевезення хворих немає:

Деталь лікарняного інтер'єру:

Відео - гаванська лікарня:

http://www.youtube.com/watch?v=k8T4SinsfWQ

Тепер можемо порівняти з тим, що Кастро показує іноземцям - лікарня La Pradera International Health Center, одна з тих, які належать родині Кастро. Добре джерело доходів Кастро в твердій валюті. Ці лікарні призначені виключно для іноземців.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)