Приватний підприємець - шлях реєстрації та бухгалтерія

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем YelloWS, 5 вер 2007.

1. sselev

sselev Well-Known Member

Чув що спрощенцям хочуть підняти розмір внесків у ПФ до 208 грн з 1 травня. Але не кажуть про зміни розміру єдиного податку. Це що чергова страшилка від влади?

2. naive

naive New Member

Тут розписаний порядок реєстрації ПП стосовно м.Луцька, може у Львові так само.

http://reestrpidpriemciv.blogspot.com

3. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

А чого ж вони тоді достають???
    Інспектор постійно:"Та робіть вже щось", "Та не можна так"
    Кажу їм: "Чого ж не можна?" "Я просто мав час "побігати з документами" зараз, а діяльнстю займатися давно планував не раніше цього літа, чого ж не можна?"
    І конкретної відповіді не дають (стаття закону чи кодекс), але і нульові звіти їм чимось не подобаються! Не знаю, може у Львові простіше, просто я реєструвався в районі :sad:

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

вже ж ніби знайшли вихід? - показуєте 10 грн прибутку і відповідні "відрахування в бюджет" :)
    аби "більше нуля" - бо статистика не дуже приємна виходить - при антикризових заходах масові "закриття" (нульові звіти) :)

5. Ома

Ома Дуже важлива персона

Это, конечно, "отмазка", но очень действенная. Пристают налоговики к Вам, конечно, незаконно. Но, чтобы не слушать весь этот бред каждый раз, это - самый лучший способ.

6. Ключ

Ключ New Member

Підприємницька діяльність

Усім привіт!

Цікавить наступне запитання:
    яку форму власності обрати для ведення підприємницької діяльності
    з нерезидентами України?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ТзоВ...................

• Подобається Подобається x 1
  8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Краще приватне підприємство.
    Законодавство однакове, зате статутний капітал нерегульований.

9. Ключ

Ключ New Member

Дякую за відповідь.

10. Summer

Summer Well-Known Member

ПП може і не мати стат фонду

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну але в разі чогось.... можут забрати хату....пса, кота, коня, корову і курей для погашення ПДВ наприклад.
    А в ТзОВ ризикуєте статутним вкладом і не більше....

• Подобається Подобається x 1
  12. Iriska

Iriska Well-Known Member

А йой... переписуєм то фсьо файно на тата, маму і т.д. і фсьо файно...

13. mafusail

mafusail New Member

Добрий день!

Підкажіть будь-ласка, які необхідно подати документи для роботи ПП з іноземними компаніями (з Європи), хочу їм продукти харчування продавати)).

Однозначно що звичайне ПП (українського формату не підійде)

14. thinkers

thinkers Well-Known Member

кому і куди подати?

15. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

боюсь я що яке запитання такі і відповіді будуть :)
    Принаймі хоч щось про ЗЕД прочитайте, а то по запитанню таке враження що на базар насіння сонячника збираєтесь продавати. Якщо вже ліньки нарити щось про створення фірми, та про вироблення документів як суб'єкту ЗЕД ну то шансів мало щось туди продавати :)) (виняток коли в кишенях пішки переносити щось через піший перехід)

16. mafusail

mafusail New Member

Перепрошую за неконкретне питання))
    Справа для мене зовсім нова, тому і є нерозуміння процесів.

Наразі, є з чого почати і базова інформація (уже читаю закон про ЗЕД зовнішньо економічну діяльність).

17. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

тоді відразу порада. Створюйте мережу фірм і ПП у себе. Легше буде крутитись і більше в кишені залишатись. А в договорах з тими кому будете поставляти клоніть на те що всі розбіжності вирішуються в українському суді і зверніть увагу на умови поставки (де закінчується ваша відповідальність за товар і де починається їхня). А в решті бажаю удачі :)

18. mafusail

mafusail New Member

Процедура для ЗЕД (по продуктах харчування) наступна:
    Змінюю свідоцтво про реєстрацію (податкова);
    Підписую контракт;
    Реєструюся на митному посту (там багато своїх документів);
    Починаю працювати)).

Але вже приперереєєстрації свідоцтва ПП виникли не дуже приємні моменти, виявляться мені треба було писати заяву про зміну форми діяльності або в вересені або писати з 1 по 25 грудня, а от видадуть мені змінений сертифікат тільки з початку року.

Ось ці строки і викликають напряг, бо на цьому документу все і зав’язується... :-(

19. Locke

Locke невиправний реаліст

Неправда! ПП, малося на увазі приватне підприємство, є юридичною особою і відповідає майном підприємства, а не майном його власника (власників). Всім належним майном відповідає тільки приватний підприємець-фізична особа, або учасник повного товариства чи учасник командитного товариства, який має повну відповідальність.
    До речі, відповідно до законодавства в приватному підприємстві може бути не один власник (засновник), як це було ще декілька років тому, а декілька. Тобто приватне підприємство - це практично майже те ж, що і ТзОВ. Статутний фонд у приватному підприємстві можна не вказувати, а можна вказати будь-який, хоч 1 грн. В багатьох випадках у приватному підприємстві доцільно створити деякий статутний фонд для того, щоби наприклад закупити деяке майно, обладнання, товари тощо. Бо якщо власник внесе гроші у вигляді матеріальної допомоги чи в інший спосіб - то такий внесок вважається доходом підприємства і буде оподаткованим. У випадку статутного фонду фірма ще матиме "запас" по ПДВ. Та й з придбанням основних засобів простіше (на суму в межах статутного фонду). Хто знайомий з бухгалтерією, той зрозуміє.

• Подобається Подобається x 2
  20. Doctor Livsey

Doctor Livsey Active Member

Реєстрація ПП

Зареєструватися нескладно - про це вже тут багато написали. Питання інше - навіщо воно вам треба. Якщо треба скласти враження солідної людини перед контрагентами, то, думаю, краще як платник ПДВ. Але тоді значну частину обертів треба буде приховувати. Якщо ж для того, щоб легально існувати та мати великий офіційний (і фактичний) прибуток, то краще на єдиному податку.

а де твій аватар? :)