Приватний підприємець - шлях реєстрації та бухгалтерія

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем YelloWS, 5 вер 2007.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Приватний підприємець - шлях реєстрації та бухгалтерія

Я никак не пойму..что Вы фармазоните???:dance:
    Сами же пишете,что:
    А я Вам утверждаю..что все товары официально произведенные на Украине..и официально ввезенные на Украину..... облагаются ПДВ!:ireful1:
    За исключением некоторых детских товаров...и лекарств...
    А на Подоле просто не выписывают налоговых накладных...но это не значит..что в цене товара нет ПДВ!:agree:

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

кожен раз, як читаю назву теми - чомусь читаю невірно - "від реєстрації до банкрутства" ;)
    --
    ви спершу визначіться з поняттями - наприклад, стосовно "закупки"
    - готівка офіційно - все документується, ПДВ в ціні є обов'язково - і пофіг, що ви його не показуєте - ви його "даруєте" державі. Тобто - платите.
    - за готівку "неофіційно" - або жаргонне "підстава" - продавець продає свій необлікований товар (або списує в себе) - і продає за "чорний нал". В основному - в ПП є "офіційна" накладна на якусь к-сть товару, а далі - йде робота "за чорний нал", відповідно, документально не відображається. Тільки у цьому випадку ви не платите ПДВ. Але, якщо вас хапнуть - ви порушуєте цілий "букет", і в КК для вас знайдеться більше 5 статей - то точно... Дають можливість вибрати самому
    - безготівка офіційно - у цьому випадку ви найбільш "вразливі", і залежите від примх перевіряючих
    - безготівка "неофіційно" - вищий пілотаж. Тим можуть займатися аси - і недовго. Будь-який "промах" - і крім "букету" економічних злочинів - додається букет з "шахрайства" та "підробки документів"....
    --
    Отак-от... Успіхів вам на шляху від реєестрації до банкрутства...
    Зауважте, добровільне вчасне банкрутство, оформлене згідно чинного законодавства - звільняє від дії КК, і, якщо правильно проведене - дозволяє зайнятися, для прикладу, футболом....
    Саме так. І слід то пам'ятати, і враховувати ЗАВЖДИ. "Не знав, не думав" - до уваги не приймаються, і на покарання якщо й вплинуть - то в сторону посилення покарання (а не як пом'якшуючі обставини)

• Подобається Подобається x 3
  3. Читатель_Обкома

Честное слово..первый раз о таком слышу...если можете..обьясните "на пальцах"...и желательно по русски...

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Читачу, вибачте - але дійсно не можу!
    Зрозумійте тільки мене правильно!
    --
    Дам підказку - підприємець існує півроку.... а от бланки - "рукописи не горять" - значно довше ;)

• Подобається Подобається x 3
  5. Читатель_Обкома

Спасибо..все понял!!!!:y: :y: :y:
    :D :D :D :D

6. vasili

vasili Well-Known Member

Незавжди...мої замовники всі платники ПДВ, а я ні...Виставляючи рахунок, у кінці акту(рахунку) не має зовсім податків, ніяких, єдиний податок плочу з прибутку...замовники стабільно звертаються до мене...:) ринок, тепер П/П, перетягують ковдру...відійшли у минуле великі штати, підрозділи і т.д. і т.п.:), заре хто дешевше той кращий, я так думаю...

Додано через 16 хвилин
    а я вам говорю что товар, 70 % товара, в точках, закупаются без НДС, и так же реализовываются...это я вам говорю...:ireful1:
    Официально...:no:
    На Подоле полно дилеров, правильных, может не совсем честных в отношении формулировки "официально", но в этой жизни надо иногда шустрить, с державой.:crazy:

7. Читатель_Обкома

Ну вот и договорились...;)
    "Шустрить" то всегда надо..и не токо с Державой!:D

Додано через 3 хвилини
    Позвольте уточнение..просто платите Единый налог.... не допуская превышения годового оборота более 500 тыс.грн.:p

8. vasili

vasili Well-Known Member

Точно,:D Читатель, не допуская перебора 500 тыс.грн....налог 200грн. в месяц. В общем Я доволен налогообложением в своем регионе, за это спасибо, все таки администрации области...:bazar:
    Думаю, тем кто хочет заняться предпринимательством, с налоговой проблем не будет...главное это все таки продумать все основательно и прагматично, это будет залогом успеха...:y:

• Подобається Подобається x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

видно замовники недоганяють... адже, щоб у Вас купляти товар, він повинен вартувати менше, ніж їх товар без ПДВ. А якщо Ви купляєте у фірмах, які є з ПДВ, то це майже неможливо.
    Наприклад, якщо я ПДВшник і мені треба вибрати в кого купляти: у Вас, чи у фірми з ПДВ, а Ваша, припустимо ціна 101 грн., а з у фірми-ПДВшника ціна 120 грн., то я б вибрав у фірми-ПДВшника, бо 20 грн. я відшкодую при сплаті ПДВ і тоді реально куплений товар коштуватиме для мене рівно 100 грн. Такі - от реалії.

• Подобається Подобається x 2
  10. Читатель_Обкома

При чем здесь администрация?????:8:
    Спасибо надо Леониду Даниловичу и Николаю Яновичу сказать!:naci: :naci: :naci:
    А максимальная ставка в 200 грн..во всех регионах..я тоже плачу 200 грн на месяц..и не жуж-жу!:p

Додано через 1 хвилину
    Все они догоняют..щас лохов нема!

11. vasili

vasili Well-Known Member

Миху я не на збитки вам казав "Замовник, підрядник, виконавець", ці терміни використовується при виробництві чого небуть...:)
    А от при купівлі чи продажу є термін "одержувач" та "постачальник".
    Тому якщо я виробляю продукт в якому немає по принципу та по закону ПДВ, то чого мені у рахунку чи акті, брати ще податок доданої вартості...:):crazy:

Додано через 8 хвилин
    Йой, Читатель не згадуйте Рудогощура з Дапашліви, ті зі своїми приколами не одну фірму пустили під "опис", а от за підпримницьку діяльність (фізична особа), кажіть "дякувати" напевно Пасічникові.:)

12. Читатель_Обкома

Нет уж..нет уж..только Данилычу и Янычу!!!!
    Пятый годик пэпэшевствую... так сказать..практично у истоков стоял.. Указа Президента Леонида Даниловича Кучмы,с подачи Николая Яновича Азарова!
    Долгие лета ему...:p

Народ?Что Вы людям головы морочите?:bazar:
    Вы оба.... но каждый в своем конкретном случае ПРАВЫ!!!;)

13. vasili

vasili Well-Known Member

Ні питання трохи відійшло у інший напрямок, але уточнемо розглянемо купівля продаж продуктів виробничого призначення...
    Фактично можна, але складно купувати матеріали без НДС бо то неофіційно, можна і у платників за ставкою єдиного 10%(вони не є платники ПДВ), останні дешевше ніж на загальних умовах але все ж таки не на 20%.:no:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, то Ви виробляєте, а не купуєте! Це міняє ситуацію, але сировину теж краще купляти ліву, лиш би дешевше. Тоді все ясно.
    Чітатєль правий, що ми всі праві.

• Подобається Подобається x 2
  15. andi

andi Well-Known Member

Знову вирішив підняти дану тему...
    Для мене зараз на часі (майже терміново! ;) ) питання реєстрації в якості ПП - ФОП.
    цікавлять якісь деталі, як я тут читав - що є дозвільний офіс на Валовій.
    якщо не важко, прошу поділитися досвідом та деталями "реєстрації", що варто, що не варто робити/ходити/говорити...

Про реєстрацію - вже прийняв рішення, що потрібно, оскільки до цього часу займався Власною справою на договірних але неофіційних засадах, тепер є потреба укладення угоди офіційної - посередника (дилера, субдилера...).

А ще потребую консультації щодо класифікації видів діяльності. якщо хтось може доступно роз'яснити, чи порадити людину, яка надасть фахову консультацію - буду вдячний!!! можна тут, можна - в Приватних повідомленнях...

16. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Єдиний податок чи загальна система?

Питання до професіоналів в сфері бухгалтерії, податкового права, чи взагалі, знаючих :)
    Що краще обирати для ФО-П спрощену систему оподаткування чи загальну (вид діяльності - посередництво)? Знаю, що більшість зараз скаже ЯСНО-ЩО СПРОЩЕНУ!
    Але є одне "але". Недавно відкрився як ФО-П, але діяльності не розпочинав (розпочну орієнтовно з літа, просто був вільний час побігати з папірцями). Був у податковій, а там сказали, типу "ви поки що не пишіть ніяких заяв, просто будете носити "нульові" декларації щокварталу".
    Так от, увага вопрос:
    - скільки часу можна тримати таку "сплячу" фірму (ПП),скільки часу можна носити "нульові" декларації (в податковій сказали, максимум до червня!)?????
    - чи обов"язково оформити загальний податок (коли фірма тимчасово "не працює")????
    - чи можна оформити єдиний податок будь-коли (тобто з червня)?

17. sselev

sselev Well-Known Member

А що має статись після червня, якщо здавати нульові звіти?

18. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

нема обмежень в часі...
    і ще можна написати заяву і звіти не носити, не стояти в чергах
    хоча, якщо є час і сили, то можна носити

на заг. систему вас ставлять автоматично, після реєстрації ПП
    треба тільки забрати довідку 4-ОПП з податкової
    а на спрощену переводять лише за заявою, відразу після реєстрації в будь-який час року
    якщо пізніше, то раз на рік можна перейти, перед НР, але то для підприємств
    а для ФОП може інакше

а хіба там лише квартальні? щось не згадаю вже...

зверніться з тими питаннями в консультаційний центр в податковій
    на форумі можуть щось неправильно підказати :)

Останнє редагування модератором: 16 бер 2009
  19. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

А ще краще позвонити свому інспектору,який все пояснить.

20. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

olja_zaj Дякую, так і зробив!;)

а де твій аватар? :)