Ви не далекі від істини. "Колгосп діло добровільне" казали москвини-більшовики. але побачивши що добровільно ніхера не получиться, рлюнули на цей пунктік. Як би ж воно було добровільне то і присяга б мала смисл. Сама присяга доволі древнє явище. вона появилась тоді , коли люди почали полювати та воювати колективами. Тоді в колективі (добровільному, підкреслюю, бо всі були поєднані однією метою і бажанням. Це голод, ворог, що намагається заволодіти майном та жінками і т.п.). Тоді появилась присяга яку давали доволі вузькому колективу, з метою мати принаймні моральну впевненість, що хтось не втіче з полювання чи з поля бою. А також мати моральне право вбити людину, що добровільно присягнулась, але зрадила. Це вже потім почали це використовувати від імені держави і т.п. де добровольности вже майже не пахло. тому і сама ідея присяги сама себе вичерпала. Тоб то, присяга може бути діючим інструментом лише в невеликому колективі (на вірність спільній меті і запобіжник від зради, яка б загрожувала цій меті), або в бандитському колективі (на кшталт пов"язання кров"ю). Вобщім , гівно всі ці присяги.
- У Китая был пример -Тайвань. Оттуда они взяли кое-что, поэтому, пока еще плавают, но надолго их не хватит, если не возьмут от Тайпеня все остальное... - Чего это Вы так полагаете, что порвали? Но даже если и порвали, то только то, что было пришито к Москве белыми нитками, и только... что вполне естественно.
В Китае немного по-другому. Хоть они и закрыты, но они монолитны и не разлагаются. Может у них менталитет другой.
- Не совсем так. Они начали производить и не только кеды и х\б рубашки, но и все остальное...и много... Пусть и с паршивым качеством, но очень дешево. Для низкодоходного населения земли - в самый раз. Да и высокодоходник думает, если я могу купить пять этих и каждое из этих будет работать год, то это пять лет, но то, что будет работать пять лет - стоит дороже, чем эти пять. Но за пять лет, будет уже другое и мне может уже не понадобиться то, что работает пять лет, но деньги я уже выкинул.... Т.е. простой прагматизм дал Китаю рынок. Производство - это лучше, чем сидеть на сырьевой игле, подобно тому, как на ней во все века сидела и сидит Московия. Производство не дало Китаю почить в бозе, как это сделал СССР. Он просто тихо умер. Очень тихо...
Гранде, у нас всі проблеми від того, що порушують дане комусь слово, присягу, клятву, віру. Це все вже стало таким буденним, що ніхто навіть не замислюється над цим. Християнин стає мусульманином...н сподобалось - іудуєм чи буддистом. Все списується одним словом - свобода. А як же віроломство? Також і з військовою присягою....Сьогодні присягнув одним...завтра іншим ...післязавтра ще комусь...У мене знайомий прийняв присягу Україні (він військовий)...потім переїхав в Росію...прийняв присягу там...Він гарний спеціаліст, але вибачте я з ним в розвідку не піду...
Савєцкім людям. Ріднесеньким українцям. Чи Ви не бачите різниці? І правильно зробите. але і з Вами в розвідку йти небезпечно. Принаймні у війні за Україну.
А як що юлять всі з ким Ви пішли в розвідку? один Ви савєцькоприсягнутий залишаєтесь. Тоді пристрелять Вас. І це буде логічно, та і небезпечніше для спільної справи.
Гранде, не судіть і судимі не будете. Не Вам коментувати мої переконання, тим паче їх стататися змінити. Якщо це не вдалось нікому за 50 років, то надалі це взагалі неможливо. І давайте залишимо в покої мої почуття до України. Історія показала, що зраджують найбільше ті, хто найголосніше присягається в відданості і любові...
То міфологія. Ви ж наче не москвин, щоб видавати міфологію за історію? Тому будьте ласкаві приведіть приклади саме з історії.
[OFFTOP]От Брута не трогай, он был идейным борцом с имперскими совками! :rolleyes: Може даже арием - то щас пан Тивер пояснит!:p):rose:[/OFFTOP]
Пане Гранд, ну Вы как маленький, та сколько угодно! Олег Вещий, Княгиня Ольга, Владимир Великий, Святополк Окаянный и погнали дальше по списку правителей ((((( И так до наших дней, деньги и власть сильнее совести, наверху по крайней мере!
Як би Ви ще привели як саме вони присягались у вірності, і кому - тоді б картинка склалась повністю. А так на скільки мені відомо то саме вони (або де хто із наведених постатей) отримували присягу у вірності собі.
Добре. З суперновітньої. Найкращий приклад Ющенко. Ще новіший Янукович. Я не навожу приклади меньш значимі...З ВВВ...Той же Власов...Громадянська взагалі війна клятвоприступників...А порушення присяги лікаря...судді...Гранде, історія кишить прикладами. Це так навскидку...
А ну да, то ж присяга, а то просто соглашение, допустим как между Ольгой и древлянами! Кстати, из моих личных наблюдений: сейчас в украинскую армию чтой-то молодежь тож совсем не рвется, думаю не сильнее чем в том же 87м! ) А ну да, забыл, тож "совки" во всем виноваты! :rolleyes:
З одним виключенням. стосовно Ющенка. Тут Ви намагаєтесь сказати "гоп" перебуваючи на початку польоту свого стрибка, а куди приземлитесь , ще не відомо, бо ще не час. Те що історія кішить - згоден. Чому я так далеко Вас завів в цій темі?. Щоб Ви запостили саме цей допис. Бо саме він засвідчує весь ідіотизм так званої присяги. При чому він не обмежується лише совком та Україною він поширений на все людство. Присяга втратила свій сенс ще тоді коли почались з"являтись держави і перебирати на себе суть присяги, чим і зневілювали її значення. Тае явище як присяга нині не варте і ломаного цента, копійки, гроша, сантіма і т.п.