В 90х коли вимикали світло ,використовували туристичну лампу з встроєним радіо,колись продавались на кожному кроці
Рибальські ліхтарі, акумуляторні, 6 і 12 вольтові, світлодіодні, що без підзарядки світять тиждень, чотири роки тому я купляв за 90 грн. Зараз патріото-бариги туляють такі самі за >400 гриваків.
з мокрими печатками?))) загалом писали що планують скоротити термін роботи маркетів до 20 00, і від ідеї вимикати електроенергію для житла відмовилися.)
Ракетна гАрЭлка, чи як його перекласти на українську. Склєпати можна самостійно з пари жестяних банок, кажуть кількома трісками можна закип'ятити воду. На випадок відключення газу те що треба, ба газові балони будуть коштувати як збитий літак, а пара патиків знайдеться навіть у ЛЬвові під оперним. http://www.youtube.com/watch?v=VmvBGhsZdxI
блін я тільки радий буду як виключать електрику і мобільний звязок , головне щоб опалення і воду не вимкнули ! хоча якщо електрику вимкнуть аварійно то і насосні станції теж . Проблеми з теплопостачанням можуть бути якщо РФ перекриє газ або якщо розбомблять ТЕЦ що на вул.Енергетичній + - . А без мобілки життя прекрасне ! без інтернету теж можна прожити. Від повної ж%пи у місті вас ніщо не врятує ! треба тікати в село і повністю на натуральне своє хозяйство кури\гуси\свині\корови \ дрова пічка лопата колодязь ... маю такий досвід проживання протягом кількох місяців літа взагалі без електрики і газо\водо постачання , вода з колодця, дрова з лісу і роками жити можна без електрики\газу. Якщо ж вас турбують перебої електрики на пів дня - то мені на них пофігу я не програміст і не працюю дома за компютером, і без електрики в квартирі і тиждень проживу і місяць, якщо газ не вимкнуть . А якщо вже дуже щось треба то вибирайте професійні ДОРОГІ UPS з можливістью підключення зовнішніх батарей. Також в серйозно можна розгладити сонячні панелі та інші альтернативні джерела електроенергії - так дорого так в сотнях , тисячах $ , хороший дизель\бенз генератор теж не дешевий і електрика вийде мало не 5-15 грн за кВт , ну якщо треба то треба , на балконі поставте , він не такий шумний як здається ( якщо не китайський) . Якщо на то грошей пару тріку тисяч $ нема, то розглядати тему не цікаво - все зводиться до купівлі ліхтариків. Якщо так треба освітлення встановлюйте світлодіодні стрічки і розводьте по хаті проводку 12 В, ставте трансформатор з 220 на 12 Вольт і + схему для резервного живлення від кількох автомобільних акумуляторів 12 В, ще краще розглядати гелеві ( не літієві) - вони стійкіші до повного розряду, теж вкладетесь в кілька сот $для кімнати середньої без фанатизму до 30 Вт на освітлення ЛЕД вистачить . Якщо у вас газу нема дома і електро плита то вам дійсно треба щось вищевказане , в ідеалі газовий балон великий і звичайну газову плиту до нього , на місяць автономного використання на для 3х людей без фанатизму = економно вистачить
газового балону нам на сім’ю з 3 чоловік вистачає на 3-4 місяці, якщо лишень для приготування їжі та гарячої води. Правда в нас ще електрочайник, мікрохвильова піч.