Президент Зеленський

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Bombus, 2 бер 2022.

1. А що тут може буть на думці?
    Спроба була. Опосередковані зовнішні ознаки, не беручі до уваги власні джерела, тобто те, що мали б бачити усі:
    1. Вони тягнули із часом бодай якоїсь реакції - готували одне пояснення (розраховували на один перебіг подій), але пішло не туди...
    2. Вони спробували видати за реакцію спершу дивний допис від МО, потім шось невнятне від речника ОПи. Хтось останній час помічав таке непорозуміння, як заяви речника ОПи? Отож - пхнули на амбразуру.
    3. Спробу готували - брєдогенератор М. не вспокоїлась накидувати на вентилятор, а вона говорить не від свого імені, то ручна папуга власника; коли "шось пішло не так" миттєво включилася ботоферма і позитивні блохери - почалося зверхнє висміювання усіх, хто занепокоївся.
    4. Те, що "на 30 число шось буде" знало доволі людей. Хто пам'ятає, в російській агітці "Гардемарини, вперед" був персонаж, що молодому й гарячому "марвнчику" вивалив в лице: "что ти смотріш на меня, нічєго тайного я тебе нє сообщал, об етом вєсь Пєтєрбург болтал і всє под страхом смєртной казні"(с). От тут аналогічна історія - надто протікають плани в шапітолії, або ж вони надто очевидні.
    5. Спроби телеграм помийок ОПи пояснити "все насправді було не так" - зосередилися не на запереченні "це не правда, такого указу нема і не буде", а почали накидати на главкома. Фактично явка з повиною.
    6. Якби не було підстав для занепокоєння і ніякого указу Зеленський не готував, він би особисто ввечері вийшов із відозверненням, де б голосом на камеру сказав простий текст: "відставки Залужного і команди генштабу не планувалося, не планується і не буде плануватися. Слово Президента. Хочу, щоб це почули українці і наші партнери. Ми одна команда, кожен на своєму місці.".
    Це ж просто? Так. Але цього відео не було.

Чи відмовлялися ті, кому пропонували?
    Чи були однозначні дзвінки від партнерів?
    Чи були спроби звабити посольским чи яким іншим кріслом?
    Чи був це черговий тест на реакцію суспільства?
    Поки не заговорять безпосередні учасники чи свідки, у нас будуть лише інсайди.
    Чи тригернуло декого цитування окремих рядків книги "Шоумен"? Може з часом дізнаємося.

Що було прогнозованим (на жаль) - спроба і тут знайти провину "порохоботів" (в чому?), коричневі відтінки білих польт (класика вже).
    Що здивувало - як багато людей не припускають, "а може це така упорота правда?" - уявіть, як розчаровуються в суспільстві ті, хто бачить закулісні речі і усвідомлює - "все одно не повірять".

Що точно - в дорослому суспільстві сьогодні настав би катастрофічний кінець однієї політичної кар'єри, і з'явилися підвалини (не початок, а саме підвалини - ймовірні хороші можливості із часом) для іншої.
    В дорослому суспільстві...
    Віталій Гайдукевич
    FB_IMG_1706582420760.jpg

2. А ви помітили, як сьогодні в мережах затихли зелеботи Подоляка?
    Вони в ступорі, риги методичку їм все ніяк не скомпонують, ратиці сверблять, але дупи жим-жим.
    Правда, вже потроху оговтуються і намагаються вкиди на опозицію списати.
    Прутень їм за комір.

20240129_220112.jpg

3. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Про Північну-3 та Північну-4.Кацапи доходили до торгового комплексу Північний. Більш на те- на початку березня місцева влада казала про відбиття атаки кацапів на Військово-медичний центр. Це вулиця Культури. Десь 600 метрів до Держпрому.Ну а щодо вікон- проїдь по Данилівці. Ти, начебто, у Харкові?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

То я провів аналогію до твого допису:
    Про Харків.
    Мости не підривали, не розміновували і Харків не взяли.

Чисто, як з шашликами.

І на шашлики закликали і Київ не взяли.

Василь, ти дійсно військовий і майор?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, Порошенко працював міністром при Януковичі, а Зеленський понабирав собі людей Януковича.

Люди Медведчука й досі є в парламенті, об'єднались з Слугами.

І взагалі, не ображайте Василя, він постійно лобіював Януковича.:)))

6. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

А при інших обставинах міг би бути в команді Зеленського.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому? Єрмак працював на Партію Регіонів і зараз керує майже всім. Гетьманцев працював на Партію Регіонів і зараз керує податковою. Подоляк працював на Януковича, зараз - говоряща голова Офісу Президента.

• Смішно Смішно x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, це правда:

Єрмак працював на Партію Регіонів і зараз керує майже всім. Гетьманцев працював на Партію Регіонів і зараз керує податковою. Подоляк працював на Януковича, зараз - говоряща голова Офісу Президента. Кім - голова Херсонщини - людина Азірова.

• Смішно Смішно x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пояснюю. Цей висер зробила Слуга Народу - Безугла пару днів перед цим. То вона дає оцінку діяльності Главкома, маючи професію, здається, гінеколога.
    Яка влада такі Слуги. Клоун - президент, Керівник по роботі з НАТО - гінеколок, держкіно - кінолог, диплоиат в Болгарії - спец по еротиці, голова офісу - бувший підприємець з МАФів...

10. І ніхто вчора за більш серйозними клопотами не звернув уваги на дуже цікаву деталь - епохальну розмову із Залужним Кращебвтік провів, коли Єрмак поїхав до Ужгорода. В цієї ситуації є два ймовірних пояснення.
    1. Єрмак категорично не готовий, щоб на нього повісили звільнення Залужного й «відпросився» в начальника.
    2. Нєдурачок скористався відсутністю в Офісі єдиної людини, котра здатна інколи стримати його «души прєкрасниє пориви».

• Смішно Смішно x 1
  11. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Таке називається "перевод стрілок". Не тільки вони були у ПР.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це не перевід стрілок. Це називається, нема чим крити.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Останнє редагування: 30 січ 2024
  14. Печерский холм
    Наши источники все подтверждают. Да, была встреча Зеленського с генералом Залужным, во время которой Зеленський предложил Залужному пойти в отставку – мол, так будет лучше всем.

Залужный отказался, мол, у главнокомандующего достаточно полномочий, чтобы отправить в отставку главкома ВСУ.

О разговоре с президентом Залужный рассказал генералам в ставке. От них информацию получили блогеры и СМИ.

Попытку отставки Залужного уже связали с приездом американских инспекторов, задача которых проверить использование гуманитарной помощи США. Мол, так офис Ермака хотел сбить, сменить повестку своего общения с руководством США.

Говорим сразу, это неправда. Идеи отставки Залужного в офисе Ермака обсуждаются давно, вопрос только в том, как именно отставить?

Причин две.
    Первая – очевидная. Популярность Залужного почти вдвое выше популярности Зеленского. Все опросы показывают, случись выборы сейчас, Залужный получит в 1,5-2 раза больше голосов, чем Зеленский.

В глазах офиса Ермака-Зеленского это ужасный проступок, и такое не прощается.

Причину два обсуждают меньше. Хотя мы о ней писали уже давно. Залужный категорически отказывается сдавать Авдеевку, тогда как в офисе Ермака называют Авдеевку не иначе как «необходимой жертвой для выхода на перемирие с Москвой».

У Ермака уверяют, что отдача Путину Авдеевки станет той «перемогой», которая нужна президенту России для оглашения спецоперации завершенной. Кстати, в офисе Ермака вполне всерьез говорят о возможности пожертвовать Константиновкой и даже Краматорском.

В офисе Ермака уверены, массовая демобилизация из ВСУ солдат замученных двумя годами войны, перекроет любой негатив от территориальных потерь. И кстати, речь не только о действующей армии.

Вы в курсе, что уже два месяца учебные части в тылу ударно мучают проверками по соответствию учебных документов?

Инструктора, вместо того чтобы учить бойцов водить бронетехнику и обслуживать радиолоелектронную аппаратуру, вынуждены составлять методички и заполнять «журналы учета журналов».

Приказы приходят из Минобороны, но подается это как инициатива Генштаба. Т е, Залужного. С очевидной целью.

Пока – ситуация на паузе. Новость об увольнении Залужного довольно сильно возмутила общество. Кроме того, и то главное. Пртнимать должность Залужного, не сговариваясь отказались ВСЕ потенциальные кандидаты. Вообще все. Все поняли в какую ловушку они попадут.

Однако в офисе Ермака уверены. Они поиграют в «отставку Залужного» еще месяца 2-3. И однажды общество на новость об отставке главкома не отреагирует. И вот тогда!..

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

16. На Зеленського очікує “розплата” після закінчення війни з Росією – Саймон Шустер

Зеленський зіткнеться з “розплатою”, коли війна з Росією закінчиться, або від переможної Москви, або від громадськості, яка вимагатиме відповідей після тривалого й натхненного опору російському вторгненню.

Про це в інтерв’ю Fox news Digital заявив Саймон Шустер, провідний кореспондент американського видання Time, автор гучної книги “Шоумен”, в якій висвітлено діяльність української влади у перший рік після повномасштабного російського вторгнення.

“Безумовно, в якийсь момент, можливо, навіть під час війни, але точно після війни, буде розплата, пов’язана з недостатньою підготовкою. Подібні питання і претензії вже лунають і на українській політичній арені й за кухонними столами по всій Україні: “Чому Україна не була більш підготовленою? Чому людей не попередили заздалегідь?” – сказав журналіст.

M_n_f_r_d:
    На нього розплата очікує в будь якому випадку.
    "Сердючка" правильно казав:
    "Мені пропонували стати президентом,але ж вони мене потім все одно вб'ють"..
    А вава цього не розумів..

Сергей Ландшафтный:
    Передоз будет для него лучшим выходом...

17. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Хомчин і з-за океану не забуває перепощувати всякі висери.

Ми будемо звертати увагу на саймона шустера чи на керівників провідних держав?

18. Це теж з книги Шустера але для васі про гостомель

Бернс за вказівкою Байдена прибув в Київ. Тут він на картах та інших матеріалах показав команді Зеленського, як буде відбуватися вторгнення. Йому відповіли, що війни не буде. Можливе лише загострення на Донбасі, а напад можливий на одну із країн Балтики. Але навіть після цього у Вашингтон викликали міністра ЗС Кулебу, розраховуючи хоч на його притомність та адекватність в команді Зеленського. Йому також показали детальний план нападу рф. На що той відповів вже готовим спічем: "Офіційна позиція моєї країни - війни не буде, а напад буде на... Литву!"
    Київ діяв за директивою Москви: війни не буде, не піддавайтеся на провокації американців все буде добре.
    В книзі є розділ, присвячений Гостомелю. США говорили Києву, що це є афганський план - захват аеропорту, а потім столицю, і далі всю країну. І в Україні цей аеропорт - Гостомель. Потім американці були шоковані, коли дізналися, що бригада сформована для захисту Гостомеля напередодні вторгнення виведена в Луганську область.
    Це все політичні рішення, що йшли з Офісу президента. Тому що, згідно закону про оборону, військові без введення Плану оголошення загальної мобілізації та воєнного стану не мають права самостійно приймати рішення ні рити окопи, ні мінувати, ні взривати мости і т.п.
    Саме після оприлюднення цих фактів на Заході на Банкові почалися хаотичні, незграбні рухи по спробі перекласти вину саме на воєнних. І всі ці срачі від Арахамії, Євгена Шевченка, Безуглої в рамках цих тенденцій ОП. І там дійсно агонія. І якщо до цього Захід толерантно ставився до про@бу Банкової (за виразом Арестовича), то після Вільнюського саміту НАТО там прийняли рішення дати холодний душ на корону українського Черчилля. І звісно це не весь перелік, того що оприлюднено.

19. Примерно месяц назад в одном украинском СМИ вышло большое интервью с Залужным. Но вышло не полностью. В нем отсутствовали пара абзацев, которые редактор убрала сознательно. Ну, потому что - реально. Основная задача журналиста не писать, что думаешь. А думать. Я вот теперь оооочень много текстов сначала прям вскакиваю написать, потом сажусь, думаю, сворачиваю их в трубочку, засовываю себе в задницу - и молчу. И пишу очередной пост про покатушки. Потому что иначе это реально работало бы на раскол страны.
    Ну, теперь-то уж что. Теперь уже не имеет смысла. Ты уж извини, я напишу.
    Это общественнозначимая информация.

Значит, два момента, которые Залужный сказал в том интервью.
    Первое - коммуникация с Президентом потеряна. Он не хочет слушать. На заседаниях Ставки перебивает Главнокомандующего: «Валєра (Валєра - sic! - пару недель назад помните?) Валєра, помолчи, пусть умные люди скажут».

И второе - примирение невозможно. Мосты сожжены. И сожжение мостов произошло именно со стороны Офиса.
    Это, напомню, прямая речь Залужного.
    Это есть на диктофоне.

Меня предельно раздражают сегодняшние разговоры о том, что Береза, Цимбалюк, Труха - обосрались, кто вас надоумил делать такие вбросы? И мемаскики про то, что горшочек с говном не является надежным источником информации для Винни-Пуха.
    Я этот инфантилизм, эти попытки - да, абсолютно понятные, это просто инстинкт выживания - но видеть это я уже не могу.

Значит, вчера противостояние Президента и Главнокомандующего вошло в состояние кризиса. Вчера система вошла в состояние пика этого противостояния. И вы можете сколько угодно не смотреть наверх, но этот кризис так или иначе, но- будет разрешен.
    Мосты вчера сожжены теперь совсем окончательно, коммуникация больше невозможна - а с пика есть только одна дорога - вниз.

Зеленский искренне винит в провале контрнаступления Залужного. Я такой весь красавец в футболке и с бородой привез тебе столько оружия, а ты не смог. Подставил меня. Лишил меня победы. Решил меня ореола гениального освободителя. Такое в терминальной стадии клинического нарциссизма не прощают.
    Плюс дикая зависть к популярности и понимание угрозы собственному рейтингу от этой популярности.
    Понимание, что на политическом поле появился новый сильный соперник.
    Если не сказать - противник.

А власть - штука такая. Соперник должен быть устранен. Может остаться один. Только один.
    Спросите вон у Коломойского.

Вчера это противостояние выплеснулось в информационное поле. В общественное пространство. И общество отреагировало.
    Я думаю, такая реакция была полной неожиданностью для Офиса. Потому что они там реально живут же в своем мире.
    В котором есть великий Президент, который не хочет слушать реальность, не хочет видеть реальность (тут вспоминаем статью в Нью-Йорк Таймс, или где она там была, в которой говорилось, что Президент и слышать не хочет о позиционном тупике, переходе в оборону и провале контрнаступа), Президент, который полностью потонул, потерялся в лучах софитов и блеске своей славы, и этот Президент безгрешен и всенародно обожаем.
    И есть Генштаб, который виноват в неудачах на фронте.

И в логике этого мировоззрения - да, действительно, виновных неудачников надо заменить на тех, кто сможет.
    И реакция общества была и вправду неожиданна - как?
    Мы ж делаем как лучше!

Плюс, звонки всевозможных послов. Я думаю, с полной степенью охуевания.
    И на фоне этой совершенно неожиданной бурной реакции, видимо, и было принято решение об откате.
    Но вопрос-то остался.

И вопрос заключается вот в чем.
    Чья это победа?

Кто вчера в этом уже теперь открытом противостоянии, победил?
    Казалось бы, Залужный.
    Если это так - пронесло.
    Но.

Есть пара моментов. Которые меня сильно смущают.

Во-первых, коммуникация теперь будет абсолютно невозможна. Невозможна до степени саботажа. Как в такой ситуации будут проходить совещания Ставки, я не знаю. Как в такой ситуации будет работать Генштаб, я не знаю. Если нет коммуникации между Главкомом и Верховным…
    Ну…

Ну, это пиздец, если честно.

Поэтому Залужного будут пытаться выдавливать и дальше. Ну, просто логика развития событий не дает нам другого варианта. Может, уже и не так открыто. Но - делать работу невозможной до состояния рапорта по собственному.

И второе. Что хуже.
    Окно Овертона.

На стороне Залужного - общественное мнение, послы, армия. На стороне Офиса - нарциссизм, безумная самоуверенность, воспаленное ЧСВ, обида, слабоумие, отвага и мое любимое пресловутое окно Овертона.
    И вот с окном как-раз все хорошо.
    То есть - все именно плохо.

Противостояние уже в общественном информационном поле. Все, выброс произошел. Хотите вы того, не хотите - но теперь это противостояние является реальностью. Неотъемлемой частью политической жизни страны.
    И не только страны. Не сегодня-завтра ждем первых полос мировой прессы.
    Я бы, кстати, наверное, тоже не стал бы публиковать те абзацы.
    Тоже не взял бы ответственность быть клапаном, который произвел этот выброс.
    Но - он уже произошел.
    Вчера.

И первая реакция общества как всегда - самая бурная. Очень бурная.
    Но. Потом происходит - привыкание.
    Второе открытое противостояние - и реакция уже слабее.
    Третье - и еще слабее.
    Шестое, десятое - и реакции уже почти никакой нет.
    Все, это стало обыденностью.
    Все, можно увольнять.

И, честно говоря, кто победит в этой схватке, я не знаю.
    Но кризис должен получить разрешение.

И я боюсь, что если победит воспаленное Чувство Собственного Величия - это все же будет день, когда Украина проиграла войну.
    Потому что разговор пошел уже не о разрушении государственных институтов - с государственными институтами и так уже пиздец.
    Разговор пошел о разрушении институтов социальных.
    А это всегда катастрофа.

Сочетание Трамп-война-Третий Майдан - ну, все, это пиздец стране.

Ну и в заключение.

Да, Путин мог бы напасть при любом исходе выборов.
    При Порошенко. При Зеленском. При Смешко.
    При ком угодно.

Но вот этот пиздец - конкретно вот именно этот кризисный пиздец - устроили вы себе сами, дорогие семьдесят три процента.
    Отныне воюющая страна живет в условиях противостояния Главнокомандующего и Верховного Главнокомандующего.
    Что я могу сказать…

(с) Бабченко

20. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Тим паче і у Саймона порошками визбирується тільки хайп. А щось добре - у них спеціальні окуляри, що не пропускають таке.. І перекрутити можуть добре любого Саймона. У Сірка очі не займати..

а де твій аватар? :)