Президент ответит недругам России

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Вергунка, 7 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Президент ответит недругам России

Степаничу !
    Є тільки ОДНА супердержава - США.
    І в технологічному, і в фінансосому, і у військовому плані. Ну що Ви порівнюєте - сировинний придаток світу з 50% невиліковних алкашів !
    Цінність Росії для Європи – це вартість 1 бареля нафти в порту Гамбурга. Причому БУДЬ-ЧИЄЇ нафти. Ось Білорусь створила цікавий прецедент.
    А вся інша “велич” нагадує мені польський фільм “Кінг Сайз”. Шкафландія !
    Сотні мільйонів людей в різних країнах знають, що існує одна супердержава – США – і спокійно собі живуть без страху й комплексів.

Ще на початку 60-х років почув я пісеньку, яку ми з друзями досі співаємо:

"Всё рвутся нaши люди ввысь -
    Пoкa чтo цeны пoднялись
    A при oбилии кoрмoв
    Хoдить мы будeм бeз штaнoв !

Прикрoeм штaпeлeм зaды,
    Плoтнeй сoмкнeм свoи ряды –
    Идeм впeрeд мы пoскoрeй,
    Чтoб быть счaстливeй всeх людeй !

Пр: Урa-урa! Дoгoним СэШeA
    Пo прoизвoдству мясa-мoлoкa !
    A пoслe пeрeгoним СэШeA
    Пo пoтрeблeнью вoдки-тaбaкa – урa-урa!»

Чим не перманентний гімн Росії ?

2. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

А может сразу, чтоб не трепыхались - атомную бомбу, на какой-нибудь городок типа Хиросимы, в котором НИКАКИХ военных заводов, никаких баз нет..?

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич є невилікованим оптимістом щодо Росії і СССР. Здається, він був колись головним лікарем. Я уявляю, якби він був головним лікарем в мене.
    Памятаю, в 70х роках працював на Волині в невеликому містечку. Лікарня мала так звані пятихвилинки на початку робочого дня. Мене заставили проводити політінформацію. Звичайно я не рився в газетах а кожного ранку о 7ю30 була 15ти хвилинна передача ВВСю Ось я послухаю і йду на політінформацію. І все сходило. Правда було в Заїрі якесь повстання в провінції Катанга. Комуністи це називали патріотами, ВВС - заколотниками, ось мене головний лікар і "поправив". Я уявляю, якби то був Степанич!

4. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Боря.
    Не кривите душой.
    "Є тільки ОДНА супердержава - США."
    Вы всё сказали?
    Вам не унизительно считать страну, которая , покушаясь на чужие территории, никогда не СМОГЛА выиграть ни одной войны?
    "І в технологічному, і в фінансосому, і у військовому плані."
    В финансовом плане штаты поднялись только за счет второй мировой.
    Финансы - оттуда-же.
    А вот по-поводу военных - не трогайте, потому, что вооружение нашей армии намного совершеннее, чемм у хвалённых "захватчиков".

5. Boris_Kiev

WIZARD, "НАШЕЙ армии" - це якої ? Тут мова йшла про Росію ! Прохопилося ?
    -------------------
    Мав учора приємне спілкування з давніми знайомими: молодший брат – 2 вищі освіти, в бізнесі з кінця 80-х років. Старша сестра, фізик, з середини 90-х років живе у Підмосков”ї, зовсім відірвалася від українських реалій.
    Фразочку кинула – “це ви НАМ заздрите. . . Ось я займаюся високими технологіями,провідний фізік на військовому підприємстві, а братик - поховав у собі фахівця, змушений крутитися, щоби вижити”.

Ну випили. І почали розкручувати жіночку на відвертість.

Київський брат: перші торгівельні кооперативи,
    збирання комп”ютерів,
    навчання в Англії,
    будівельний бізнес,
    нині – хай-тек (медобладнання).
    Член правління Спілки підприємців України. Два котеджі – в Києві та поза Києвом.

Підмосковна сестра:
    Один російський директор привласнив її наукове відкриття;
    Другий російський директор – сексуальні домагання;
    Гутожиток;
    Кімната в комуналці;
    Виклик до міліції, коли якийсь українець пограбував сусідів…

І мовчить, що братик купив їй Ладу-десятку (так, поки не навчиться їздити), трикімнатну квартиру в 5 км за МКАД, домашній комп, мобільний телефон, щороку пропонує путівки до Європи…
    “У советских – собственная гордость, на буржуев смотрим свысока !”

6. Pedro

Візард, по поваду Вашєй арміі я б не згадував. Вона ще не може дати ради з купкою чеченців. А в Афганістані та Ваша армія за 10 років не могла зробити що США зробили за тиждень. Давайте помовчимо за Вашу так звану армію:D .

7. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Борис.
    Извините, но опять "пурга"
    А по_простому "флуд".

8. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Pedro.
    "10 років не могла зробити що США зробили за тиждень"
    Попрошу примеры и ссылки.
    Кроме того, при вводе Советских войск в Афганистан, при консультации в посольстве Великобритании была высказана такая фраза: "Мы не смогли победить этот народ, потому, что мы его не поняли.
    А понять его мы не сможем."
    Американцы наступили на те грабли, на которые наступили до них за 2 столетия.

Хотелось услышать , а что смогли американцы за неделю?

9. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Кроме тог, для справки.

"Візард, по поваду Вашєй арміі я б не згадував. Вона ще не може дати ради з купкою чеченців."

Армия, в которой я имею честь состоять (в запасе), с чеченцами не воюет.

10. Boris_Kiev

WIZARD, нехай Степанич пояснить: тут у багатьох спрацьовує захисна реакція - "цього не може бути, тому що не може бути взагалі !"
    Забув, як це називають науковці. Тому все, що комусь неприємне - флуд !
    А я люблю алегорії. Особливо такі, що не відразу проявляються. :)
    До речі, це основний прийом китайської літератури - "метод історичних паралелей".

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Борисе.
    Ви правий. Ось людина каже "нє буду чітать", а потім мучаєтся, але все ж такі читає.:) Мазо якесь?:)
    А у Вас яке звання Визарде? Невже палковнік?

12. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Отойдя от своих правил, повторюсь для тех, кто не увидел(или не хотел, что более вероятно), повторюсь:
    "Хотелось услышать , а что смогли американцы за неделю?"
    А персонально для Вас, Danilo - читаю Вашипосты только до того момента, пока на увижу очевидную глупость.
    Но в отличии от Вас никому "игнором" не угрожаю по 2-м причинам:
    1- бесполезно.
    2- Хочу услышать собеседника.

Вопросы есть?
    "Невже палковнік?"
    Нет.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ех, Педро, Педро. Не був я головним лікарем ніколи. Заступником був, по поліклінічній роботі.:)
    Що ж стосується політінформацій... Ніколи не цікавився політикою. Ніколи не був активістом, хоча в училищі був членом комітету комсомолу (мало не вигнали з училища за те, що слухали Висоцького). В інституті був старостою групи, в лікарні - головою профкому. Але то була "общественная нагрузка" і сприймалася як щось необхідне, без ідеології. А от зацікавився політикою у другій половині 80-х. Сказав якось на відкритих партзборах (членом партії не був, завідував диспансерним відділенням, голова профкому, а не член партії. Це до того, що говорять, раніше не членам партії дороги нікуди не було). Так от виникла суперечка з набагато старшими за мене членами партії, коли я сказав, що соц. змагання, - це тому, що у нас немає капіталістичної конкуренції. Що тут було! Я ще й ляпнув, що якби за хороші показники хоча б 5 крб платили, от тоді був би стимул. В результаті доручили мені зробити доклад на тему "Ленинская теория социализма". Так мене це зачепило, що перечитав практично усі праці Леніна. І зробив доклад так, як для себе зрозумів. Що не було ніякої "Ленинской теории", що Ленін був дуже жорстокою людиною і т.д. Це був десь 1987 рік. І це не було якесь геройство, ні в якому разі! І з роботи не вигнали (та я навіть і думки такої не мав, що за це будуть переслідувати, говорив те, що думав), і тим більше в буцегарню не засадили. Я це все розповідаю для того, що не треба так уж ля-ля про сатрапівську державу СРСР. Можливо, це вже був час такий. Але це буття.
    Можливо, написане мною оффтоп, вибачаюсь. Просто хотів показати, що особисто я і мої знайомі почувалися тоді не такими вже пригнобленими, невільними.

14. Pedro

Я не хотів Вас образити, але мені здалося, що Ви дуже по-совєцькому ідейний і вірите, що говорили в свій час комуністичні бонзи.
    Щось подібного (перепрошую за порівняння) до відставників, які як правило, вели цивільну оборону і на кожне заперечення пропагандисьтської риторики робили квадратні очі.
    Я зрозумів фальш комуністичної пропаганди в дуже ранньому віці. Навіть сперечався з Антоном Бутейком, з яким я вчився в мед училищі. Він, до речі був досить ідейним і поступив в партію в 18 років.

15. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Pedro.
    "говорили в свій час комуністичні бонзи."
    Насчет "отставника" -
    не дождётесь, пока.
    А вот насчет пропаганды и советской идейности - мимо.

Я так понимаю, что Вам из Австралии виднее на наше украинское житьё-бытиё?
    Вы ведь для нас вообще вверх ногами ходите, да вообще у Вас там сейчас разгар лета?

16. Степаныч

Та ні, без образ, що Ви! Як раз відносно Вас у мене дуже позитивне враження! Це не комплімент, це правда.
    А ідейним я себе тоді не вважав. Це був спосіб життя, сприймалося як щось природнє: як дихати, їсти... Ну не будеш же задумуватися, навіщо дихати потрібно? В армії замполіт запропонував вступити в партію, а мені 19 років. Сказав, що не можу, з батьками потрібно погодити. Звісно, вигнав він мене і до кінця служби не приставав. Але! Я тоді був переконаний, що партія настільки щось високе, що я її не достойний. Та й запропонував він якось образливо: вступай у партію, щоб потім легше було в інститут вступити. Зараз це дивно і смішо виглядає, а тоді для мене це було серьозно. До речі, на дємбєль пішов старшиною (тобто ніхто не переслідував), у інститут вступив з першого разу. А от мої товариші, які були кандидатами в члени КПСС, не вступили. Довелося їм спочатку п/в закінчувати.
    Щось мене сьогодні на спогади пробило.:rolleyes: Не знаю, оффтоп це чи ні. Для мене - в тему. Якщо оффтоп - видаліть.

17. Pedro

Візард, я писав Степаничу про час коли я жив в Україні і хоч це було десь 20 років тому, я ще про все памятаю. А Австралія тут не при чому.

18. Boris_Kiev

Офтоп:
    Степаничу, в 1987 році вже було "не те". Хоча особисто я не кидаю камінця у Ваш горОд.
    Я хоч із 80-го року вважався одним з "неординарних" фахівців, але високе начальство мене побоювалося й гальмувало на рівні старшого інженера. Тим більш, за часів Черненка була установка - "висувати тільки комуняк". Хоча в моєму підрозділі на той час жодного комуняки - начальника зміни не було.
    І ось, перед отриманням нової складної техніки, у тому самому 1987 році вирішили віддати мене на відкуп долі - провести "вибори" в стилі перестройки. Звичайно, я набрав 67% голосів. Perestroika ! Glasnost !

А мій основний конкурент - талантів посередніх, але дуже дисциплінований, пунктуальний (флотський мічман) через 2 роки виїхав (він укр, дружина - євр) до Ізраїлю і тепер там - найкрутіший "замовний" відеоінженер з багатокамерної зйомки. Як слов"янин, має право працювати в Шабад, за це отримує потрійну оплату !

19. Pedro

Степанич, найгірша риса цього форуму, що люди не хочуть шукати істини, а хочуть "допекти" один одному. Я памятаю, раніше цього не було.
    Ми сперечалися іноді до бійки, але головне було "відвоювати" істину.

20. Степаныч

Та я й писав, що вже "не те". Борисе, загляньте в оффтопи, якщо Ваша ласка, я там Вам послання залишив.;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)