Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Православ`я та католицизм

Давайте про це не будемо, а то мною вже трусить. :ireful1: :ireful1: :ireful1:
    Я за поліандрію! :D

Вікторіє, ті жінки в золоті скупані, живуть як ляльки. Ну й життя! :ireful1:

2. Liliyah Romanova

Гм. А як можна відповісти на це питання?
    Я розумію, що одруження не вирішить усі проблеми (бо проблеми таки є ті самі у Православній Церкві), але принаймні зменшать їх кількість.
    Яка ваша думка щодо целібату? Тільки давайте без ідеологій. :)

3. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Лілю, невже Ви не зрозуміли моєї іронії? А життя в гаремі - ну що може бути більш для жінки принизливішого?:confused: Таке життя, наче в стаді якому. Не розумію, як можна купити чи продати жінку за верблюда чи ще там яку свійську тварину?..:ireful1:

4. Liliyah Romanova

Вікторіє, певно, що зрозуміла. :)
    Взагалі, з того, що знаю, дві жінки мати не так легко, бо вони повинні мати по півхати кожна і все однаково цінне, до найменших дрібниць. У Єгипті тепер, наприклад, все менше і менше мусульманів, які мають 2 жінки, не кажучи вже про три.
    От і добре! Побільше б убогих мусульманів.

Чому тим жінкам легше, то це тому, що там немає поняття християнської любові. Не розуміють вони її і все.

5. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

6. Doc.

Doc. Well-Known Member

Ноосфера вулика в сам раз... :D

7. Liliyah Romanova

Давайте краще про амазонок поговоримо. ;)

8. Doc.

Doc. Well-Known Member

Про який період?- два місяці коли вони жили з мужчинами сусіднього племені для продовження роду, чи наступних десять , коли вбивали хлопчиків які народжувались , любили одна одну і боролися з патріархатом? Наніч краще про перших два..., :rolleyes: а ще краще про щось нейтральне, фільм Seksmisja, хоч якийсь звязок з католицизмом буде. :D

9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А християнська любов це яка?;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Треба починати з того, чого хоче чоловік: чи віддатися служінню Богу, чи ділити це служіння з сімєю.
    Бо коли священник одружений, тоді виникають інші спокуси. Він повинен забезпечити сімю і це також є його обовязок і дуже важко поєднювати ці дві речі. Тому бережіть свого чоловіка, нє?;)

11. Liliyah Romanova

Почитайте "гімн любові" Павла.
    Якщо простіше, то йдеться про жертовність. Вони цього не розуміють.
    Якщо чоловік неспроможний задовільнити жінку фізично, через хворобу наприклад, то він жінку відпускає. І вона не залишиться ним опікуватися. Отаке.

12. Liliyah Romanova

Миху, нічого не важко.
    Якби в мене чоловік був лікар, було б важче.
    А про целібсів скажу, що такої крутої техніки, як у них, я більше ніде не бачила. І компи, і стереосистеми, і КПК. Все, що хочеш. Це нормально?
    От монах, це я розумію. Целібс за вибором також, але целібс за примусом!..

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Дуже вдало Ви відхрестилися, шановний. :p Ця "приватна думка" роками висить та буде висіти на сайті Православної Церкви Моск. Патріархату Почаївської Лаври, не сама погана церква,так?
    Можу знайти десятки таких, шукати?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Важко-важко. Ще й як важко.;)

15. Ivan

Ivan Well-Known Member

Всім? Всім-всім? Всім-всім-всім? :D :D :D

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так шановний відштовхує, при тому в різні боки. Та як би лише від МП, а то ж і від КП. Та якщо для Рідігера це звичайна справа з часів СРСР, то у сучасній Україні це катастрофа! На мою думку, звісно.
    Та як би ще люди йшли до католицької церкви, а то ж блукають хто куди, розпорошуючи суспільство на шматки. А влада дивиться на все це, наче барани тупі.:sad: Бракує рішучіх особистостей.
    Ось вам приклад з історії.
    Дуже цікавий випадок з волхвом трапився в Новгороді за князя Гліба Святославовича (1074—1078). Тут появився волхв і ганьбив віру християнську. Новгородці були тоді ще тільки номінально християнами, а тому народ відразу став за волхва й хотів убити свого єпископа. Становище було надзвичайно грізне та трагічне. Єпископ прибрався в ризи, взяв хреста й вийшов до народу, бажаючи його заспокоїти. Він сказав до розхвильованого народу: «Хто хоче вірити волхву, йди за ним, а хто вірує в Христа, нехай той іде до хреста...» Хвилина настала грізна: «увесь народ, з великим заколотом», пішов до волхва, а за єпископом пішов тільки сам князь із дружиною...
    Становище врятував проте сам князь Гліб. Він сміло підійшов до волхва й запитав його:
    — Чи ти знаєш, що буде завтра зранку та вдень до вечора?
    — Все знаю,— відповів волхв.
    — А чи знаєш, що буде сьогодні? — знову питає князь.
    — Вчиню дивні діла,— гостро відказав волхв.
    При цих словах князь вихопив сокиру, що була схована під полою, й розсік волхва надвоє. Народ налякався й розійшовся...
    Це характерна картина «мирного» насадження християнства...
    1091 року, каже літописець, появився волхв у Ростові, але зараз був схоплений і скатований...
    Ось так ширилося християнство серед українського народу та серед народу московського. Приклади ці не були, власне, винятками — так було скрізь, може, менше в Україні, більше на Півночі. Муромці вбили княжича Михайла ї й нізащо не хотіли приймати християнства. Вятичі в половині XII віку вбили ченця печерського Кукшу, що проповідував їм християнство.
    Як подумаю про Аделаджа, так пригадую пісню Ай, яй яй убілі негра.:D :D

17. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Саме так християнство і насаджувалося - шляхом фізичної розправи над тими хто не хотів його приймати. Як тільки такої загрози нестало - нікому те християнство виявилося не потрібне. Зараз народ в своїй массі - або атеїсти або язичники (я не маю на увазі західну Україну, а Україну вцілому). В церкви ж біжать ті хто хоче з президентом в ополонці покупатися, одним словом - святі.

18. Thror

Thror Well-Known Member

Гарний приклад.
    Хоча такими методами користувалися майже всі релігії.
    Як можна після цього до них нормально ставитись? Мракобєсіє.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народ, Ви не розрізняєте дві суттєві речі.

1. Є Бог і є релігія, тобто християнство, яке веде до Бога.
    2. Є виконавці, тобто грішні люди, які служать у цій релігії.

Робити висновок, мов, ага, ось вони робили таке і таке, а тому я відвертаюся від християнського Бога - це повний абсурд. Бо немає безгрішних людей. Немає релігії, де б усі були святі, бо безгрішних людей просто нема і християнство є для того, щоб грішних людей навертати до Бога.
    Друге, можна шукати будь-яких богів, на наш погляд гуманних і кращих, от тільки толку з того, коли є єдиний Бог, який може спасти людину, який створив людину. А наш погляд ..... кому він потрібний, наш погляд, наше тлумаченння і оцінка Бога - це просто порожній звук, який ні до чого не приведе.
    Є істина і наше відношення до цієї істини нічого не міняє, лише може зашкодити нам, коли ми її не сприймаємо.
    Взагалі для мене то є просто смішно, коли людина вибирає собі Бога: отой добрий, а той кращий.... Дурня якась...

20. Liliyah Romanova

Закхей взбирается вверх, чтобы увидеть человека по имени Иисус. Иисус окликает Закхей, тот спускается - и видит Бога. Это проявляется в том, что он радостно кается и сам себя штрафует в пользу тех, кого обидел. Это идеальная исповедь: перед Иисусом, в присутствии кучи апостолов, которые молчат в тряпочку, и епитимью кающийся сам себе назначает. Смотрит Закхей при этом не на обиженных, а на Иисуса. Он поверил в Него.
    А как быть тем, кому "не верится"? Так ведь Бог - не актёр. Не Он должен так повернуться, так сыграть, чтобы человек поверил. Человек должен извернуться, чтобы поверить. Иногда это означает физически подняться - не случайно самые древние храмы ставились на горах, и по сей день альпинисты лезут вверх, да только уже не ищут и не видят Бога на вершинах.
    Бог - вверху, но со времён Христа Бога лучше видно, если не возноситься, а спуститься. С высоты птичьего полёта не верится, что вон та точка внизу - крест. Для этого нужно приземлиться, а иногда и на колени встать, чтобы заглянуть снизу на то, что сверху кажется ничтожным. Бог похож на старинную печать с ручкой, выточенной из дерева и напоминающей шахматную фигуру. Стоит такая печать на стеклянном столе, кажется, что это пешка - и нужно опуститься и посмотреть на печать снизу, чтобы разглядеть изображение: Иисуса, образ Отца.
    Яков Кротов

а де твій аватар? :)