Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, ви жонглєте словами, як клоун в цирку.

Скажіть, а чому обіцянка мусить бути з чиєїсь просьби? Де ви таку фігню вичитали? Чи ви таке придумали самі, щоб опісля того на цій вигадці розвести цілу теорію про католиків?

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

Хто вам то оповів? Лавра завжди належала Київським митрополитам, а не московським.

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в чому Ви бачите протиріччя п. 26 і

• Подобається Подобається x 1
  3. Oxid

Oxid Well-Known Member

Так пише в православному молитвослові, розділ "Обов"язки християнина" - в неділі і свята відвідувати церкву і побожно брати участь у службі Божій та інших церковних богослужіннях... Іншими словами, це є церковна заповідь.
    Католицька Церква служить не мамоні. Займатися економічною діяльністю не значить служити мамоні...
    Цікаве бачення різниці між православними і католиками у російського філософа Володимира Соловйова.

О... Ще один філософський термін:scratch_one-s_head:
    Фигня:
    В западных философских школах термином «фигня» часто обозначается Дао.
    В классических философских школах Востока фигнёй называют всё, кроме Дао.;)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

мене взагалі здивували такі глибокі знання.

---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:28 ----------

Хто би вже писав про мамону, як не представник РПЦ!!!!

5. Saszko

Saszko Well-Known Member

І що? Ви вважаєте його достойним уваги?

6. Oxid

Oxid Well-Known Member

Соловйов був тим, хто з"єднав у собі, суб"єктивно, католицизм і православ"я, намагаючись хоча б в такий спосіб загладити наслідки "великого розколу", тим, хто глибоко відчув трагізм розколу... Наскільки я знаю, його твори було використано для підготовки заключних документів ІІ Ватиканського Собору.

Поки ми тут сваримося, предстоятелі УПЦ і УГКЦ зустрічаються...:)
    http://www.fotolitopys.in.ua/album/515/
    «УГКЦ вважає УПЦ своїми братами і сестрами, — сказав Блаженніший Святослав Шевчук в інтерв’ю газеті «День». — Тому нам не байдуже, що відбувається в родині брата чи сестри. Передусім хочу висловити особисту повагу до митрополита Володимира. Я мав нагоду з ним зустрічатися. Стежив за його діяльністю як предстоятеля Церкви і, зрештою, як за духовною особою. Думаю, митрополитова духовність буде предметом ще багаторічного вивчення. Через те я переконаний, що Блаженніший Володимир — великий скарб не тільки для УПЦ, а й взагалі для християнського світу. Очевидно, ніхто з людей не без гріха. Безгрішним є один Господь»

7. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Как догадались?

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

УСПІХ ДІПЛОМАТІЇ, от шо! Мирним шляхом видурили собі хай невеличку, проте свою територію, без оренди, навічно!

-1. Не пишить, чого не знаєте. То був конкордат. Такий підписується з УСІМА державами (з ким вдається) заради забезпечення вільного і відкритого сповідання віри католиками. Тому конкордат з Німеччиною жодним чином не був договором про співучасть у злочинах нацистів.

"РУССКОЙ" Католицької Церкви не існує. Просто через те, що вона є КАТОЛИЦЬКОЮ (з грецької - Вселенською)!

Бо своє ;)

Не читайте бульварну пресу.

"Чем кумушек считать трудиться" (І. Крилов)

---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ----------

Бувають. Навіть як бажані гості.

Навіть не навпаки, а ще далі від правди: Лавру заснували за часів Києвскої митрополії, не навпаки (хрещення Русі - 988 р., заснування Лаври - 1051 р.). А вже через деякий час Москва за хабаря перехопила собі митрополію.

Останнє редагування: 16 бер 2012
  9. kjk

kjk Дуже важлива персона

там на відео видно, як вони з хрестами і свяченою водою проганяють невірних

10. серега-очкарик

А может католики?

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=JIlChR3vPn4

12. Spika

Spika Well-Known Member

Во-первых, не радует меня когда адепты церкви в ее адрес используют термин "выдурила"...
    Во-вторых, выдурила, это уже попытка отмазки. Это и есть сотрудничество. И не надо этого боятся. Это история вашей церкви. ТОГДА ПО-ДРУГОМУ ПРОСТО БЫЛО НЕЛЬЗЯ. Вот и сотрудничали с кем попало. Отрицая очевидное вы не делаете своей церкви лучше. Не станет она от ваших отрицаний очевидного святее.

Об участии, точнее о попустительстве, в фашистских и нацистских преступлениях тоже можно поговорить. Но честно говоря мне не очень хочется копаться в этой грязи. Пост все таки.

А конкордат это и есть сотрудничество с режимом страны подписанта.
    Перевод текста конкордата почитаем? Найдете?

Не пишите чего не знаете!

Отут кому верить, вам или католическим священникам? В частности протопресвитеру Виктору Данилову и его статье "РОССИЙСКИЙ КАТОЛИЦИЗМ" .

Ваша беда тут в том, что тогда еще УКРАИНЫ в помине не было. Была РУСЬ. И церковь эта ВСЯ, со всеми ее храмами и Лаврами была сплошь русской.
    Я вам так и пишу - Киевская Лавра всегда была святыней русской православной Церкви.
    Русской, потому что тогда и сейчас это есть русская земля. Православной, потому, что до раскола единая церковь была православной.
    Тут кстати еще одно очень важное отличие католиков от православных : католики заблуждаются, что до раскола единая церковь была католической; православные утверждают, что церковь была православной.

13. серега-очкарик

Тут , наверно , всё же надо уточнить , что и России в те времена тоже не существовало в нынешнем понимании

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

15. Spika

Spika Well-Known Member

Кто, например из РПЦ?

Кураев в вашем клипе ни на йоту в Благодатном Огне не усомнился. Высказал удивление верующих о том, что Иерусалимский патриарх Феофил не употребил слово "чудо". И всё!

Конечно. Я и пишу о РУССКОЙ церкви.

16. Saszko

Saszko Well-Known Member

В так называемом святом огне, который является неотъемлемой частью традиционной местной пасхальной церемонии, нет ничего метафизического. То обычный огонь с точки зрения физики.
    Спика, не позорь Русскую Церковь.

Прошу участников беседы разуть наконец глаза и увидеть, что спика просто тролль. В этой теме он занимается дискредитацией Русской Церкви в расчёте на впечатлительных и неразборчивых читателей, которые неосознанно уже готовы воспринимать разные непроверенные тезисы как повод к презрению и даже к ненависти к Русской Церкви.
    Спика, то, что ты пишешь про восточное христианство — это бред. Ты как не христианин это знаешь, но пишешь. Побойся Бога.

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

земного происхождения? Да!

18. серега-очкарик

Гм , с точки зрения физики , вас как личности вообще не существует.Так,набор атомов,не более того:)

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я не саентист. Вы же поняли, что я имел ввиду; что огонь не загорается сверхестественным способом; это не чудо возгорания, это естественное возжигание в честь праздника Воскресения Христова.
    То, кем являюсь я с точки зрения физики, является оффтопом.

20. серега-очкарик

Я не намекал на вас конкретно , успокойтесь.
    Честно говоря , я не понял вашей логики.Если Spika считает Схождение Благодатного Огня чудом , то каким образом это дискредитирует РПЦ ?

а де твій аватар? :)