Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не забув! Я навіть дивуюся. Чому з Константинополя в цілях безпеки не перенесли патріархат у Москву на подобі казочок про київський. Якось воно не вяжеться, щоб послідовники Христа, які впроваджували християнство серед язичників - втікали.

УГКЦ і КЦ - не різні церкви, а одна і та ж. Думав, що ви знаєте.

От в табора відправлені й були православні з великою букви, а залишились ті, які погодились. Сьогодні в РПЦ процес відсіювання угодних/неугодних до влади продовжується.

То не я писав, то писав Спіка, я просто здублював, акцентуючи увагу на написаному.

Якщо б греки перенесли "в цілях безпеки" обманним способом православіє з Києва в Афіни, а потім намагалися підпорядкувати всі святині і територію під себе, то чому ні?

Останнє редагування: 6 бер 2012
  2. Kasia

Kasia Well-Known Member

ото закиди. ну серйозно, як можна стверджувати такі речі ?
    кого чи що заграбастала та Москва? чи не православні візантійці першими принесли християнство на терени Русі? чи не Володимир вибрав цю віру? чи католицизм був споконвіку на наших українських теренах, га?
    ви пишете дуже голосні і дуже не обєктивні речі. усі релігійні розмежування територіальні - можна пояснити логічно навіть.
    невже головним є - " все що не російське"?

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ой, пані Касю, за 20 років незалежності у нас вже історія пару раз переписувалася.

Ви от краще поясніть, чому саме згідно католицьких традицій, а не візантійських, у Києві була збудована десятинна церква. Чому Ольга пару раз запрошувала до Києва служити німецьких єпископів, а не грецьких...

Чому ми 20 років йдем в Європу, а залишаємося з Москвою? Чому?

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

ой, пане Миху, справа в тому що я не була учасником тих подій, хоча я вже троха така древня пані:) і на мала м можливості спитати тоту Ольгу.

і це мене теж цікавить. певно тому , же ми українці, тєжкі троха в тим державтотворенню. і певно ніхто того не змінить. як то кажуть росіяни -" не суждєно". менталітет такий - " моя хата скраю" і " після мене хоч потоп":)

5. Spika

Spika Well-Known Member

Кто знает... Всему свое время.

Та дело ж не вашем умении писать... Это все умеют с детства. Тут как говорится - съест-то он съест... Да кто ж ему даст?!

Вы тут изрядно погорячились... Во-первых, с понятием "товарищ". С этим вам не ко мне. Во-вторых, это писал не я. Я это скопировал с нашего православного сайта. И мне б ьыло очень интересно почитать в столь "краваточной" ветке не ваши политические изыски о православии, а скажем взгляд католиков на церковное различие с православием. Если конечно вы этим интересовались и есть такие анализы у католиков.

А вам о чем цитата нужна? Чем душа-то ваша мается?

В период прихода советов на территории СССРа действовали как и сейчас несколько церквей. И православные, и римо-католики, и мусульмане, и иудеии, и буддисты, и О, УЖАС, греко-католики... Дайте ссылку на ту, которая осудила режим и отказалась с ним сотрудничать?!

Я открою вам огромный секрет. Восточный обряд был в основе католической церкви. Просто эта церковь частично пересмотрела этот обряд, отвергла часть его догм и откололась от него.
    А восточный - как апостолы научили, так до сих пор и правят.

Ну, может быть какие-то из священников УГКЦ и не приняли атеистический режим коммунистов. Но не менее атеистический режим итальянских фашистов Муссолини приняли ВСЕ священники как РК так и УГКЦ.

А вы слышали, чтоб православные священники получали жалование от коммунистов? Забавно, правда..?

Или вот еще "прелесть" в виде отличия православия от католицизма:
    А я вот думал и не уверен... Да, и римо-католики не уверены.

УГКЦ отказалась от части догм католицизма и по-этому являются не совсем католиками. Также УГКЦ отказалась от части догм православия и по-этому является не совсем восточной церковью. Так получается ЧТО?

---------- Додано в 01:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:58 ----------

Вы пытаетесь заморочить голову человеку, которому не интересна политика и очевидно из-за этого она не читала аналогичную дискуссию в другой, политической ветке. А вам по этому вопросу я же разъяснял и доказывал (!), что выдвигаемая вами версия строительства Десятинной церкви не выдерживает никакой критики. Она строилась по византийскому образу и подобию.

И это вам уже разъяснялось... Служить, точнее служить и обучать пригласили греческих. Сразу и много. А немцев приглашали не служить. Их приглашали на экскурсию. А по приезду не пустили даже на порог дворца. Как предполагают, чтоб ни у кого не оставалось никаких сомнений. Политика, однако...

Потому, что Европе вы не нужны. Они вам уже это прямо говорят, а вы все идете и идете...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хто би тут слухав ту беліберду, що ви пишите?

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це Вам прошу пана, котрий римо-католик сказав?

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви так думаєте, тому що вважаєте Україну якимось придатком, який комусь нужен/ненужен, таким, як ви, Європа не потрібна, бо в Європі тре жити чесно, не красти. Україні потрібна Європа насамперед.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Коли читаєте історічні розвидки, крім виснвків автора звертайте увагу на ЦИФРИ! Київська Русь навернулася до християнсьтва ДО схизми 1054 р.!
    Крім того, Ви напевне не знаєте, що Кирил і Мефодій освятили свій переклад Святого Письма у ПАПИ РИМСЬКОГО, у Хорватії донедавна практикувався КАТОЛИЦЬКИЙ ОБРЯД ЦЕРКОВНОСЛОВ'ЯНСЬКОЮ МОВОЮ, лише недавно перейшли на хорватську.

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

ось тут +100

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Це - головні:
    Проти комунізму:
    http://www.vatican.va/holy_father/p..._p-xi_enc_19031937_divini-redemptoris_en.html
    http://www.vatican.va/holy_father/p...p-xi_enc_28031937_nos-es-muy-conocida_en.html

Проти фашизму і націонал-соціалізму:
    http://www.vatican.va/holy_father/p...p-xi_enc_19310629_non-abbiamo-bisogno_it.html

http://www.vatican.va/holy_father/p...-xi_enc_14031937_mit-brennender-sorge_ge.html

12. yasam

yasam Well-Known Member

давайте тоді шукати схожість, а не відмінності між католиками і православними :)
    бо ІМХО поки в Україні не буде одної церкви, і держави міцної не буде

13. Oxid

Oxid Well-Known Member

Можливо, початкова назва теми була змінена... Великої різниці між православними і католиками нема, хіба що православні трохи рідше ходять до храму, і ще можна розлучатися і брати повторний шлюб, в католиків є Папа, а так, то навіть і Святі Тайни взаємно визнаються
    http://zn.ua/SOCIETY/blazhenneyshiy..._nepovtorimye__otnosheniya_s_bogom-49248.html

Щодо благодатного вогню, то не може це бути аргументом істинності Православної Церкви, не не підтверджується ні в св. Письмі, ні в св. Переданні... Христова Церква одна, заснована на камені - св.апостолі Петрі...

14. yasam

yasam Well-Known Member

п
    а апостол Іоан, ба навіть ап. Андрій на нашій території громади засновував, які потім переростали в церкви
    Чому виникнення церкви ви приписуєте виключно Петру?

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

Люди, не забувайте, що за кожне слово дасте відповідь. Питання перипетій історії то питання компетентних людей.
    Ця дискусія викликає в мене як читача лише сум'яття. Раз люди узялися тут писати, то це ніби значить, що вони християни, але як почитати, то кожен вихоплюється як пилип з конопель...
    І що, плануєте дійти якоїсь згоди?

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

Все є в Євангелії від Матвія 16, 13-19; 28, 16-20; можна просто розважити над кожним словом цих уривків... Саме Петрові належить бути каменем Церкви, пасти овець Христових, мати владу ключів Царства небесного, владу звязувати і розвязувати. Про то тут на форумі вже стільки написано...

17. yasam

yasam Well-Known Member

а замість Петра ПаПа римський - ясно до чого ви ведете

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

взагалі не зрозуміла до чого ви це все написали. я чітко написала , що УГКЦ - Церква з канонами східно обряду. а не повінстю латинського.більше нічого не мала на увазі. думаю, не просто так робився змішаний обряд.
    а яке має відношення освячення Святого Письма до даної дискусії? чи це свідчить про якусть історичність католицизму на українських теренах? не знаю періоду історії, коли католицька віра була переважаючою.

ця дискусія дійшла до абсурду. то з яких таких джерел? чого це раптом православні менше ходять до Храму?
    то якими одиницями вимірється? хіба це не особиста справа кожного?
    про розлучення - писано переписано. є зняття благословення і дозвіл на ше один шлюб. але : повторні шлюби не є святковою церемонією , а мають зміненене читання і провадяться в темних ризах.

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Було б добре, якби кожен говорив сам за себе, а розбіжності розбирали компетентні люди в нормальних умовах, тобто, коли є чітко задана тема, є нормальна модерація, а не набігли всі і зробили базар, і є конкретна аргументація.
    Ніхто з присутніх на це не здатен, і цей майданчик це ніколи не забезпечував. То нашо розборки влаштовувати? Ніби нема тихих і мирних тем?
    Це не християнство, це базарне, пляцове, містечкове християнство.

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

я думаю, ви праві. аргументи мають бути аргументами. а не закидами. тоді буде місце дискусії.

Останнє редагування: 7 бер 2012
а де твій аватар? :)