Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Один. народ. Который об одном мечтает.
    Очень хочется подраться - сходите на ринг и негру в красных (синих) трусах нокаут сделайте, может полегчает?
    Славяне СлОвяне.
    Блокадную пайку хлеба 125 грамм/сутки вам бы, чтобы сил не было клавиши тыкать.

2. Spika

Spika Well-Known Member

По основной теме: наши святые отцы видят отличия католической и православной церквей в этом -

3. Spika

Spika Well-Known Member

продолжение основной темы

4. Spika

Spika Well-Known Member

в продолжение основной темы

---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ----------

Неплохо указаны отличия и тут - http://www.planet-x.net.ua/history/history_zagadki_hristianstvo2.html

5. Saszko

Saszko Well-Known Member

Лозунги, лозунги... Їх, лозунги, спеціально складають, щоб ефектно звучало для посереднього і голодного до лозунгів люду.

6. Spika

Spika Well-Known Member

По сути лозунг, это кратко и четко сформулированная мысль-идея. Это не плохо.
    В большинстве случае жизни человеку все таки больше нужен лозунг, а не философическое размазывание мысли по древу. Философическое размазывание (умосозерцание) порождает словоблудие, нерешительность и как результат - неспособность к действию.

• Подобається Подобається x 1
  7. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, Вы уж совсем марксистско-ленинскую философию об забор.
    Так нельзя.

• Подобається Подобається x 3
  8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Те, що автори себе назвали святими отцями, ще не доводить їхню святість. Бо: "А за них Я посвячую в жертву Самого Себе, щоб освячені правдою стали й вони.
    Та не тільки за них Я благаю, а й за тих, що ради їхнього слова ввірують у Мене,
    щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав." (Ін 17:19-21)
    І: "Та боюсь я, як змій звів був Єву лукавством своїм, щоб так не попсувалися ваші думки, і ви не вхилилися від простоти й чистости, що в Христі.
    Коли бо хто прийде й зачне проповідувати про Ісуса іншого, про якого ми не проповідували, або приймете іншого Духа, якого ви не прийняли, або іншу Євангелію, якої ви не прийняли, то радо терпіли б ви те!" (2 Кор 11:3-4)

9. Spika

Spika Well-Known Member

В чем проблема? 43 страницы никто концентрированно не написал суть и перечень различий каталицизма и православия. Я дал. Вам, судя по отзыву, почему-то это не понравилось. Очевидно не это вам было надо.

А может вы хотите обсудить не отличие каталицизма от православия, а святость православных священников? Или суть обращения к священнослужителю - "святой отец"?

Очевидно вы "своих" священников считаете наиболее святыми?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Спіка, що таке православна церква сьогодні? Покажіть, де вона є і хто нею керує?

11. Spika

Spika Well-Known Member

Зачем вам? Записаться хотите? У вас вряд ли получится.

Православная Церковь там, где Благодатный Огонь. А руководит ей как и 2000 лет назад Спаситель-Христос. И других руководителей эта церковь не признает.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому б ні? Я ж вмію писати.

Супер. А я думав, що ви скажете - в Москві.

• Подобається Подобається x 2
  13. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ребята, давайте жить дружно, иначе все вы попадёте в ад :)

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Навпаки. Що було написано раніше, не вписується у Вашу окрему схему.

Є справді святі православні священики, хто не ставить каменем спотикання найменьші відмінності на радість лукавому. Ось перший-ліпший, кого пригадав: о. Олександр Мєнь. Якби його урочисто визнали за святого, я би тільки радів.

Останнє редагування: 6 бер 2012
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

то вже краще потрапити дружно?:crazy:

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

Мих
    ніби ви не знаєте, що найстарішою є Констанитонопольска єпархія, яка і є центром для усіх 14 православних Церков світу.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

київська старша за московську, а толку?

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

Товариш Спіка, коли ви це писали, з носа дим не йшов?

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

Ясно... всьо, шо русскоє - православноє. Може ви б ще яку цитату з Біблії підкинули, а то якось суховато читати ваші ізрєчєнія.

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

Ви про єдину церкву - російську православну, яка плідно працювала з атеїстичним марксисько-ленінським режимом?

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

до чого це речення? адже ви питали про центр православних ,я Вам відповіла.
    Центр у Константинополі. і усі канонізовані Церкви визнані Констанопольскою Церквою.
    УПЦ КП - є не канонізованою Церквою. і не визанана світовим правослявям.
    і про "толк": щодо закидів про Московську Правослану Церкву. дуже просто почитати історію виникнення цієї Церкви, і чому в певний період тимчасово світовий центр православя був перенесений до Москви.
    і відповідно можна побачити і історичний ракурс виникнення УГКЦ. щоб зрозуміти ,що вона містить православне коріння.

---------- Додано в 15:29 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

можна подумати , якби такий самй режим був на теренах католицької держави такого ж типу, то католики не співпрацювали? таке враження , що православні, самі "записувалися з власної волі в комуністи" чи самостійно прагнули цієї співпраці.

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

ваш сарказм - дивує.
    а чому ні? якщо на їхніх тернах - завжди було православя. і на українських (в більшості ) теж. крім Західної України, куди дійшли католики -місіонери. і заснували, базуючись на канонах православя - Українську ГРЕКО( греки -православні, я думамаю ви в курсі) -Католицьку Церкву.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

То відомий факт. Підкуп константинопольського патріарха і центр православія у Москві. Потім цей патріарх був осуджений за це, але кому це вже цікаво сьогодні?

православне коріння - це трохи загадкове поняття, адже у католицькій церкві східний обряд був давно-давним.

Ну чому ж? було! На Західній Україні священників та єпископів УГКЦ відправили до Сибіру, або фізично знищили, бо ті не прийняли атеїстичного режиму, натомість разом з комуняками прийшла РПЦ, яка з 1948 року мирно співіснувала з режимом, навіть священнослужителі були людьми партійними, а дехто й членами КГБ.

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

А мене дивує, що ви думаєте, що все, що російське - православне. Я б навіть не зміг сказати: все, що єврейське - юдаїзм, а у вас все так просто.

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

та що ви. а про турецько-мусульманське засилля у Константинополі ви забули?

чітко вам написала - УГКЦ.

чесно, смішно. ви досліжували СКІЛЬКИ священників РПЦ відсиділи в таборах?.

ви явно все перебільшуєте. ігноруючи "режимність" існування Церкви як такої в той період.

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

ні. я процитувала Вас. це ви так стверджуєте , а не я.
    чи не так? чи це не ви писали?

мене не дивує російське православя. бо я читаю історію виникнення .

---------- Додано в 15:56 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

ну і (щоб не турбувати більше цю гілку ) завжди мене дивує в таких дискусіях о ця привязка до Росії. таке враження, що саме росіяни "придумали" цб релігію і " навязали " її іншим, зокрема українцям. абсолютно ігнорується історичне Православя як таке, головне витикнути Москвою.ну бо з аргументів протилежної сторони якось інших висновків не можу зробити. і то не вперше.
    от якби греки , наприклад, були замість росіян , чи були б такі дискусії?

а де твій аватар? :)