Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Відповідь: Православ`я та католицизм

Интересно, а что же ещё по теме, если не (в первую очередь) самоидентификация? :) Никак не получится без этого. Для Вас это флуд, в программу не входит... :) :) Как знаете. Продолжайте постить статьи, обличающие "вашу веру" и цеплять на этот крючок... Кого, интересно? Где такие идиоты найдутся... Ну, дерзайте. А по поводу "игнора" рекомендую не намагаться, а прямо игнорировать :) Я вот с Нового года приостановил игнор Ваших постов, смотрю - ничего не изменилось... Всё те же (не ставшие даже более профессиональными) попытки копировать стиль Отца-Основателя "вякнул-съехал"... Игнор полностью восстановлен.

Продолжайте тут "толерувать" самого себя... Оффтоп (свой) удалил. ;)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Православ`я та католицизм

З якої сторони подивитися. Московсяка православна церква завжди була додатком до російської імперії, а тому хто там і кого питав брати дзвони, чи ні? Католицька церква розвивалася самостійно, а тому її багатство і багатство країни - це були різні речі.

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

"У Росії лет на тріста дураков пріпасєно." (С) з кінострічки.
    Подивимось, якщо не будуть відповідати, тоді в них заслабка позиція та відсутність аргументів.

4. Відповідь: Православ`я та католицизм

Конечно, разные вещи, только уже после того, как победил протестантизм в большинстве развитых европейских стран... А ДО того - симбиоз сплошной. Сколько грабительских "крестовых" походов благословили "наместники божии"... "Орденов"-государств наштамповали...

Да, интересная история! Вот у католиков: с одной стороны, римський Папа назначал всех королей. С другой стороны, Пап и по три штуки за раз бывало. А иной раз корольк какой-нибудь осерчает, да запрёт всех кардиналов, пока Папу (нужного) не выберут... Катавасия какая-то творилась...

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

КРЕМЯНЕЦЬ: "Згідно з оповіданнями очевидців найстрашнішу смерть мав православний владика Cимон. Звироднілі енкаведисти обсмалили єпископові бороду, відрізали п'яти, ніс та язик й викололи очі."
    ЛЬВІВ: У 2001 році проголошений Церквою Блаженним-Святим отець Зиновій Ковалик був жахливо замучений червоними поганами-антихристами в далекому 1941. Його довго і страшно катували, а потім розіп'яли на стіні тюремного коридору. В розпорений живіт кати засунули мертву недоношену дитину.; "У багатьох трупів були "майстерно" відрізані голови."
    http://www.holocaust1.netfirms.com/hol7uk1.htm

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Довго велася боротьба за душу народу. Ще й нині вона не закінчена з тими, хто пхається з претензіями опікунства над нашим народом. Боротьба з Православною вірою нашого народу ведеться не тільки грубим насильством, як це за часів небіжки Польщі було на рідних землях, а словом і письмом, перекручуючи історичні факти, висуваючи безпідставні гіпотези на баламучення людей, що ніби-то Україна прийняла Христову віру не від греків православних, а католицьку від болгар Охридського патріархату.
    http://www.pochaev.org.ua/?p=listok/listok39

а Пересвет писав
    Так де ж правда? Від кого Україна прийняла віру? Доречи Україна чи все ж таки Київська Русь. Мабуть опечатка.

7. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Данило вы кого спрашиваете то?
    Если меня, то отвечу так. Россия как государство, которое стало образовываться на территории Великого княжества Владимирского (Московского) переняла веру, которую принял Владимир, крестя Русь.

Что касается Украины, то она будучи таким же наследником Руси как и Россия с Белоруссией является в большей мере православной страной.
    Принявшей Христианство при Владимире.
    Римские Папы особенно яро насаждали христианство в Юго-Западной Руси: Галицко-Волынском княжестве.

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пересвет
    Я розумію від слова правильно славить господа Ісуса Христа,так?
    Тоді чому так категорично відноситись до католицизму, зважаючи на те що католиків на планеті перевищує 1 мільярд, а православних 222 мільони?

9. Пересвет

Danilo! Мы да и вы пришли к религии, когда разборки между Римом и Константинополем вследствие близости контактов с Византией ее культура, традиции, ее религия стали ближе нежели культура тех же поляков (а именно с ними из католиков приходилось более общаться)

Превосходство по численности католицизма связано в первую очередь с активной экспансией представителей Римского Папы в лице крестоносцев и проповедников.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Підтримую. Вони боролися за те, щоб християнство поширювалося, нє?
    Чи православіє не християнство?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

В яких країнах Папа призначав королів?

Проти Христової церкви Сатана завжди діяв сильно, а ті церкви, які співпрацювали з атеїстичним режимом, він діяв менше, бо впливав ітак через цей режим.

• Подобається Подобається x 1
  12. Пересвет

Мих! Так христианство было в Галицко-Волынском княжестве.
    Или воно було не таке?

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А Ви знаєте, що таке християнство? Це не правослвіє і не католицизм. Це віра в Ісуса Христа.
    Наведу Вам по памяті вірш від Івана 3, 16
    Бо так бо Бог полюбив світ, що послав Сина свого однородженого, щоб всякий, хто вірить в Нього не загинув а мав вічне життя.
    Хочете більше довідатись про християнство, купіть Євангеліє і читайте.
    Нєпрєдвзято!

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Вне Православия и Католицизма Христовой Церкви не существует, а кроме св.Евангелия существует еще и св. Предание, то есть то,чему учили Иисус Христос и Апостолы и что от них передается устно и чего нет в протестанских течениях, которые уповают более на себя, свой ум, своё толкование евангелия и свою праведность, чем на Бога.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На Бога чи на Рідіґера? Не плутайте, шановний. Щось не видно що ви "упаваєте" на Бога.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє-а! Християнство - це і католицька церква і православна!

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Дійшло до того, що Московська Патріархія в Україні вже вимагає законодавчого закріплення спеціального статусу для так званого "канонічного православ'я". Зрозуміло, що індульгенцію на цю канонічність на свій розсуд видаватиме всім відомий бородатий дядько з дивним для слов'янського вуха нібито прибалтійським прізвищем – Рідігер.http://www.apologet.kiev.ua/content/view/424/51/

18. Прогулкин

Прогулкин миється в бані

Любая культура заслуживает внимания и уважения.
    Так и православие и католицизм не могут и не должны враждовать.
    Вся деятельность Яна Павла 2-го этому подтверждение. Более того в Честохове православные имеют возможность проводить служения у Матери Божьей в католическом храме.

И дело вовсе не в подчинении церкви. Все попытки каким-то образом привязать церковь к бурлящей мирской жизни - просто аморальны. И те, кто желает создать и развивать такую зависимость всегда назывались еретиками. Они своими действиями ослабляли церковь, как институт международный, межнациональный....
    Ересь и сектанство осуждалось во все времеа, осуждено и сейчас....
    Мне не важно в какую церковь ходить. но когда церковь начинает вести мирские разговоры о политике - это просто гадко....Это уже не церковь.

19. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

У католиків є Папа Римський, так само як у православних є патріархи помістних Церков,серед яких є і Алексій, але католики не поклоняються Папі, навіть якщо він є наступникм св. Апостола Петра і непомильним в навчанні віри ex catedra, так само і православні не поклоняються своєму помістному Патріарху, а всі ми поклоняємся единому Господу Ісусу Христу. Щодо канонічності УПЦ КП і УАПЦ в мене є сумніви, хоча без сумніву, це не єретики. Але ж і Московський Патріархат не відразу був визнаний іншими Православними Церквами.
    Про Рідігера я в своєму дописі нічого не говорив, а щодо мого уповання на Бога можу тільки сказати: „согріших і нісм достоїн воззріти на висоту небесную от множества неправд моїх”.

20. Danilo

Danilo Well-Known Member

Під час Помаранчевої революції, ні Київський патріархат, ні Українська греко-католицька церква, ні протестантські церкви (крім, звісно, Московського патріархату), не втручалися у політичну боротьбу. Натомість своїми молитвами ми морально підтримали демократичні сили. У Помаранчевій революції ми бачили устремління народу до правди, до справедливості, демократії та свободи. Але після перемоги революції Київський патріархат не отримав нічого. На Сході України, як не передавали нам храми, так за ці півтора роки не передали жодного: ні в Дніпропетровську, ні в Харкові, ні в Чернігові, ні в Житомирі... Навіть не дають ділянок для того, щоб ми самі побудували храми. Ми вже декілька років боремося за те, щоб у Луганську нам дали ділянку для побудови храму. Там усім дають. Навіть тоталітарним сектам, а Київському патріархатові – ні. Виникає питання: чому? Тоталітарній громаді ділянку – будь ласка, а Київському патріархату – зась! Влада на Луганщині настільки зросійщена, що боїться навіть присутності нашої Церкви. Як бачимо, ми навіть не маємо рівного ставлення до всіх конфесій. „Рівне ставлення” – банальна фраза, яку всі повторюють протягом усієї незалежності України, але на практиці цього не було і немає до цього часу. Як сприяла влада Московському патріархатові, так і сприяє. Нам часом закидають, що у нас менше парафій, ніж у Московського патріархату. Чому так? Хіба віруючих у КП менше? Всі соціологічні дослідження підтверджують, що переважна більшість православних підтримує УПЦ КП. Останнє дослідження, яке ми отримали говорить: 28 відсотків за УПЦ КП, а лише 18 – УПЦ МП. Чому 28 відсотків віруючих мають меншу кількість храмів? Ми ж маємо в чотири рази менше переданих храмів, ніж Московський патріархат! Нам кажуть: ви і будуєте менше. Чому ми менше будуємо? Як вони можуть бути побудовані, якщо за часів Кучми банкірам, бізнесменам, підприємцям було заборонено допомагати Київському патріархату? Це хіба не втручання в справи Церкви?
    Патріарх Філарет: Найбільше нам потрібне єднання українства
    У поляків немає розділення, щоб одні любили Польщу, а інші - Росію. Як і у болгар, чехів і інших. Розділення у середині самої нації є однією з важливих причин того, що Україна не досягла потрібних результатів за останні п’ятнадцять років.

а де твій аватар? :)