Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

То зле?...............

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Зле що є для неї підстави і те що далі критии справа не заходить.

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Яка така ненависть? Католицька Церква вчить любити навіть своїх ворогів. Лютер просто першим пригадується з тих, хто відколов багато людей. Припускаю, що він багато молився і розмірковував, але таки схибив. А були такі люди, що не схибили незважаючи на підбурення "друзів". Наприклад, св. Домінік, св. Франциск Асизький.

• Подобається Подобається x 5
  4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Від початку сатана розбиває єдність Церкви, тому Христос молився:

щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав. А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми. (Ів.17:21-22)

Хто спричиняє поділ у Церкві, той сам себе руйнує.

Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває? Як хто нівечить Божого храма, того знівечить Бог, бо храм Божий святий, а храм той то ви! (1 Кор.3:16-17).

• Подобається Подобається x 9
  5. аксакал

Співчуваю запорізьким братам християнам .
    http://censor.net.ua/go/offer--ResourceID--166537
    Бог усе бачить, винуватцям - замовникам і виконавцям - добряче віддячиться за святе місце.

6. аксакал

Невже за свого життя дочекався
    "Греко-католики и православные начали вместе строить церковь в честь 1022-ой годовщины Крещения Руси"
    http://www.interfax.com.ua/rus/main/44889/
    Спільний храм!!!

• Подобається Подобається x 5
  7. nikolas

nikolas Well-Known Member

Думаю,та це і не раз підтверджувалось,що греко-католикам і православним(К.П.),легше найти спільну мову чи позицію,чим скажімо тим самим віруючим і православним(М.П.).Все впирається в особлівость рос.православної церкви,в її імперські прагнення.Я,наприклад,ніразу не чув під час служби в церквах М.П.,щоб там читалась молитва за державу Україну,її військо і т.п.,і навпаки в українських церквах читається постійно.

• Подобається Подобається x 6
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Представник УПЦ МП звернувся до Януковича з проханням не скасувати реєстрацію УПЦ Київського Патрархату.

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Знайти спільну мову взагалі легко з усіма, хто щиро вірить в Ісуса Христа і Євангеліє. На мою особисту думку РПЦ з часів Петра І перестала бути християнською організацією, а перетворилась в репресивний придаток СБ імперії. Тому знайти якусь спільну мову неможливо - нема "спільного знаменника".

• Подобається Подобається x 1
  10. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Я вже змучився серед ночі перечитувати десятки сторінок, тому відповім на останнє:
    1) Не треба нікому нічого доводити. Ми вже про це говорили: в Католицькій Церкві і ТІЛЬКИ В НІЙ перебуває вся повнота істини.
    http://www.apologia.ru/eccl-07.htm

2) Просто почитайте на дозвіллі, бо в мене вже очі сльозяться - http://www.apologia.ru/papa-06.htm

11. Huru

Huru Well-Known Member

Ой брєд!!! Тримайте мене семеро:haha::haha::haha::haha:
    Істина відносна!
    Але ж церква купила патент на істину. Поки я не викуплю патент, я не маю ні краплі істини! Ви згадайте що інквізиція з Галілеєм зробила. А ітинно ж то що земля плоска!

• Подобається Подобається x 2
  12. Aquinas

Дійсно, які страшні речі зробила інквізиція з Галілеєм. Як згадаю - аж моторошно стає.

А щодо відносності істини, то можу ще раз повторити: мені вас шкода. А також шкода моїх очей, бо не можу більше написати.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

А,може істина - це Бог?
    А не купка ксьондзів,попів,муллів,чи раввінів?

14. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Куди дивиться Антимонопольний комiтет????

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ух... вже й географію на католицьку церкву повісили....

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

Ви напевно вчили науковий комунізм за совітів і там черпанули інфу.

Галілей помер своєю смерттю у віці 77 років.

16. аксакал

Майже цитуєте Понтія Пилата. Вам подобається така компанія? ;)

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я читала. Від частоти вашого повтору , сльозіння ваших очей від наведення неаргументованих доктрин у католицьких статтях істина залишається істиною, от лише її тлумачення для католиків (як і багатьох інших) часто вважається повнотою, де замість хоч одного серйозного аргументу (я вже не кажу про біблійні аргументи, нехай будуть і історичні) подаються посилання на католицькі фантазії з цитатами на інші теми на кшталт сайту "антибіотик" С.Є., побудованому за принципом: компромат-відповідь. Тіштеся. Вам ніхто не боронить. І не перечитуйте десяток моїх сторінок, бережіть очі.

18. Aquinas

Ви ПО СУТІ вмієте говорити? Чи вмієте тільки розкидатися слівцями на кшталт "католицькі фантазії" і т.п.?

Будь ласка, я чекаю на ваше КОНКРЕТНЕ запитання щодо догмату про непомильність Папи Римського. Але для того, щоб задавати питання по темі, для початку хоча б ознайомтеся з предметом самої теми. Не треба прикривати профанацію "гострими слівцями" ні про що.

• Подобається Подобається x 3
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, ну хто би вже писав про повтори.....

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Які можуть бути питання про вигадану непомильність, якщо Біблія подібного не вчить. Навіть апостоли (які на відміну від сучасних священиків входили у число небесного уряду Ісуса, що мали судити людей і ангелів 1 Кор.6:3) не називали себе непомильними, не кажучи про церкву, у яку після смерті апостолів увійшли мужі з перекрученою апостолською наукою (Дії 20:29,30) ; не кажучи про католицьку конфесію, яка вчинила стільки злочинів у справах віри і моралі. Але сили адові не переможуть церкву Христову, яка не обмежується однією з помильних конфесій, навіть незважаючи на те, що на чолі однієї з них у Божому храмі сяде помильний антихрист, який прирівнюватиме себе до непомильного Бога (2 Сол. 2:1-4).
    І усією повнотою істини володітимуть люди вже у Царстві Божому, які замінять свої недосконалі суб'єктивні уявлення досконалими знаннями, бо як казав ап.Павло, "Бо знаємо частинно й частинно пророкуємо. Коли настане досконале, недосконале зникне. Коли я був дитиною, говорив, як дитина, думав, як дитина, мiркував, як дитина. Коли ж я став мужем, покинув те, що дитяче. Тепер ми бачимо, яку зеркалi, неясно; тодi ж - обличчям в обличчя. Тепер я спiзнаю недосконало, а тодi спiзнаю так, як i я спiзнаний. (I до кор.13)
    Поки що критерій істини - Святе письмо, а те, про що ви пишете - католицькі вигадки, як би вам не муляв очі цей вираз.

а де твій аватар? :)