Яка така ненависть? Католицька Церква вчить любити навіть своїх ворогів. Лютер просто першим пригадується з тих, хто відколов багато людей. Припускаю, що він багато молився і розмірковував, але таки схибив. А були такі люди, що не схибили незважаючи на підбурення "друзів". Наприклад, св. Домінік, св. Франциск Асизький.
Від початку сатана розбиває єдність Церкви, тому Христос молився: щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав. А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми. (Ів.17:21-22) Хто спричиняє поділ у Церкві, той сам себе руйнує. Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває? Як хто нівечить Божого храма, того знівечить Бог, бо храм Божий святий, а храм той то ви! (1 Кор.3:16-17).
Співчуваю запорізьким братам християнам (досі не знаю, якого вони там Патриархата, та й це зараз не важливо). http://censor.net.ua/go/offer--ResourceID--166537 Бог усе бачить, винуватцям - замовникам і виконавцям - добряче віддячиться за святе місце.
Невже за свого життя дочекався "Греко-католики и православные начали вместе строить церковь в честь 1022-ой годовщины Крещения Руси" http://www.interfax.com.ua/rus/main/44889/ Спільний храм!!!
Думаю,та це і не раз підтверджувалось,що греко-католикам і православним(К.П.),легше найти спільну мову чи позицію,чим скажімо тим самим віруючим і православним(М.П.).Все впирається в особлівость рос.православної церкви,в її імперські прагнення.Я,наприклад,ніразу не чув під час служби в церквах М.П.,щоб там читалась молитва за державу Україну,її військо і т.п.,і навпаки в українських церквах читається постійно.
Представник УПЦ МП звернувся до Януковича з проханням не скасувати реєстрацію УПЦ Київського Патрархату.
Знайти спільну мову взагалі легко з усіма, хто щиро вірить в Ісуса Христа і Євангеліє. На мою особисту думку РПЦ з часів Петра І перестала бути християнською організацією, а перетворилась в репресивний придаток СБ імперії. Тому знайти якусь спільну мову неможливо - нема "спільного знаменника".
Я вже змучився серед ночі перечитувати десятки сторінок, тому відповім на останнє: 1) Не треба нікому нічого доводити. Ми вже про це говорили: в Католицькій Церкві і ТІЛЬКИ В НІЙ перебуває вся повнота істини. http://www.apologia.ru/eccl-07.htm 2) Просто почитайте на дозвіллі, бо в мене вже очі сльозяться - http://www.apologia.ru/papa-06.htm
Ой брєд!!! Тримайте мене семеро Істина відносна! Але ж церква купила патент на істину. Поки я не викуплю патент, я не маю ні краплі істини! Ви згадайте що інквізиція з Галілеєм зробила. А ітинно ж то що земля плоска!
Дійсно, які страшні речі зробила інквізиція з Галілеєм. Як згадаю - аж моторошно стає. А щодо відносності істини, то можу ще раз повторити: мені вас шкода. А також шкода моїх очей, бо не можу більше написати.
ух... вже й географію на католицьку церкву повісили.... ---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ---------- Ви напевно вчили науковий комунізм за совітів і там черпанули інфу. Галілей помер своєю смерттю у віці 77 років.
Я читала. Від частоти вашого повтору , сльозіння ваших очей від наведення неаргументованих доктрин у католицьких статтях істина залишається істиною, от лише її тлумачення для католиків (як і багатьох інших) часто вважається повнотою, де замість хоч одного серйозного аргументу (я вже не кажу про біблійні аргументи, нехай будуть і історичні) подаються посилання на католицькі фантазії з цитатами на інші теми на кшталт сайту "антибіотик" С.Є., побудованому за принципом: компромат-відповідь. Тіштеся. Вам ніхто не боронить. І не перечитуйте десяток моїх сторінок, бережіть очі.
Ви ПО СУТІ вмієте говорити? Чи вмієте тільки розкидатися слівцями на кшталт "католицькі фантазії" і т.п.? Будь ласка, я чекаю на ваше КОНКРЕТНЕ запитання щодо догмату про непомильність Папи Римського. Але для того, щоб задавати питання по темі, для початку хоча б ознайомтеся з предметом самої теми. Не треба прикривати профанацію "гострими слівцями" ні про що.
Які можуть бути питання про вигадану непомильність, якщо Біблія подібного не вчить. Навіть апостоли (які на відміну від сучасних священиків входили у число небесного уряду Ісуса, що мали судити людей і ангелів 1 Кор.6:3) не називали себе непомильними, не кажучи про церкву, у яку після смерті апостолів увійшли мужі з перекрученою апостолською наукою (Дії 20:29,30) ; не кажучи про католицьку конфесію, яка вчинила стільки злочинів у справах віри і моралі. Але сили адові не переможуть церкву Христову, яка не обмежується однією з помильних конфесій, навіть незважаючи на те, що на чолі однієї з них у Божому храмі сяде помильний антихрист, який прирівнюватиме себе до непомильного Бога (2 Сол. 2:1-4). І усією повнотою істини володітимуть люди вже у Царстві Божому, які замінять свої недосконалі суб'єктивні уявлення досконалими знаннями, бо як казав ап.Павло, "Бо знаємо частинно й частинно пророкуємо. Коли настане досконале, недосконале зникне. Коли я був дитиною, говорив, як дитина, думав, як дитина, мiркував, як дитина. Коли ж я став мужем, покинув те, що дитяче. Тепер ми бачимо, яку зеркалi, неясно; тодi ж - обличчям в обличчя. Тепер я спiзнаю недосконало, а тодi спiзнаю так, як i я спiзнаний. (I до кор.13) Поки що критерій істини - Святе письмо, а те, про що ви пишете - католицькі вигадки, як би вам не муляв очі цей вираз.