Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Для того аби навчитися, поглибити свої знання в Писанні.
    А навіщо проводити ритуали про які в Біблії ні словом, ні духом...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яке глибоке запитання...

а нашо друк "вартової башти" (у СП нічого не сказано), а нашо інтернет... а нашо ше....

для вас обряд на першому місці, а потім віра? Тоді краще відмовитися від обряду взагалі, ви праві.

• Подобається Подобається x 4
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так і я думав спочатку. Тепер бачу - треба додавати "головна офіційна розбіжність", бо справжня головна - питання влади, хто ким керуватиме у разі повного об'єднання. Окільки людське завжди залишиться, молюся, щоби було хоча би безумовне сопричастя.

• Подобається Подобається x 5
  4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Отож бо й воно.,

5. nixto

nixto Well-Known Member

Те що ви періодично повторюєте певні дії, це і є обряд, а весілля у вас не святкуються? А ви говорите ні сном ні духом...
    Ви збираєтесь поглибити знання, ми - помолитися Богу, і в чому тут ви вбачаєте зло проти Бога?

---------- Додано в 01:14 ---------- Попередній допис був написаний в 01:10 ----------

Чим зможу тим поможу, залежить, що попросите:)))

• Подобається Подобається x 1
  6. аксакал

7. Зануда

Зануда така зануда

8. Natalia H

Natalia H Member

Моя думка - будь-які вище перелічені відмінності мають спільний корінь чи першопричину - влада і гроші. Як то не сумно, але церква на землі як структура - то в першу чергу люди, і людські помилки і гріхи їм властиві в такій же мірі, як і всім решта людям. І як в часи розподілу Церкви Христової на західну і східну, так і при так званому "розколі" православних церков в Україні (Унії, а також напевно багато інших прикладів в різних країнах і в різні часи) - все це результат не відмінностей тлумачення Слова Божого. Скорше навпаки, інтереси штовхають шукати суперечностей в догмах, обряді і т.д. (Відповідно, об'єднання чи злиття християнських церков, як на мене, абсолютно нереальне, на жаль)

• Подобається Подобається x 4
  9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тут я з Вами погоджуюсь. Поки будуть люди, котрі католикам будуть доказувати, що вони вірять "неправильно" - змін не буде.

:)

• Подобається Подобається x 2
  10. Natalia H

Natalia H Member

Я б уточнила - доки будуть люди, котрі доводять _іншим людям_, що вони вірять неправильно. :)

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нехай буде. :)

Сподіваюсь, оті просто "люди" прочитають. )))

12. аксакал

По суті християнського вчення мали б навіть не роз'єднуватись. А все жадоба влади і бабла. Все інше - другорядне.

13. аксакал

Новосибірський (католицький) єпископ Йозеф Верт вважає, що екуменічний діалог з РПЦ набуває прогресу, від обговорення проблем перейшли до взаємодії:
    Newsletter von Radio Vatikan – 16.06.2010
    http://freemail.ukr.net/...
    „In der letzten Zeit ist das Verhaeltnis besser als vor zehn Jahren oder laenger. Zum Beispiel hat uns heute der Generalsekretaer der Bischofskonferenz gesagt, dass das Treffen der orthodoxen und katholischen Seite frueher als „Besprechung von Problemen“ bezeichnet wurde. Das hat sich veraendert. Die orthodoxe Seite hat selbst zuletzt vorgeschlagen, diese Treffen als „Gruppe der Zusammenarbeit“ zu sehen zwischen Katholiken und Orthodoxen. Das ist ein schoenes Zeichen.“ (rv)

14. Levko

Levko Well-Known Member

Так я переконаний в тому, що нема різниці щодо основ віри як в католиків, православних так і в протестантів!!!
    Усі народжені згори люди, незалежно від конфесії вірять однаково і мають того самого Духа...

Думаю, основною складовою сутності віри є жертва Христа на спасіння кожному, хто вірує!

В кожній християнській конфесії усе те, що Ви перелічили "Святі Тайни, літургія, Священне Передання і Учительський уряд Церкви..." є присутнє, тільки має іншу форму і називається по-інакшому... Та й все...:)

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щодо першого пункту. Так. Лютерани, наприклад, сприймають це буквально.
    По другому. Пане Аквінас, ви є католик? Може скажете до якого костьола ходите? Ото ж то. Ви знаєте, що багато римокатоликів не сприймають грекокатоликів як католиків? Я мав багато розмов на цю тему. Як з католиками, які твердили, що грекокатолики є православні завдяки їх літургії. Я захищав грекокатоликів перед православними греками, які також твердили, що грекокатолики не є християнами бо бувши православними належать до папи.
    Живучи в Львові я регулярно ходив до Катедри. Повторюю, регулярно.
    Мої друзі з мене насміхалися, бо всі рахували себе православними ні разу не бувши в церкві. Після легалізації грекокатолицької церкви всі скопом почали рахувати себе грекокатоликами. З відвідуванням церкви той же результат - головне рахуватися (українська ментальність?).
    Зараз я дотримуюсь слів Христа - де двоє чи троє зібрались в імя моє - я серед них. Зауважте, двоє чи троє в імя Христа. Ні пап не згадано, ні патріархів ні пасторів. Ось мені приємно бути на службі Божій будь якої деномінації, де ПРОПОВІДУЄТЬСЯ СЛОВО БОЖЕ І ПРОСЛАВЛЯЄТЬСЯ ІМЯ ХРИСТА.
    Ви, пане Аквінас, рахуєте, що дотримання певних традицій, ритуалів наближує вас до Бога? Робіть це і нехай вас Бог благословить в цьому.
    Але не осуджуйте тих які рахують трошечки інакше. Бо вони також щиросердечно служать Богу в імя Христа і під керівництвом Cвятого Духа.

• Подобається Подобається x 5
  16. аксакал

З'явилося ж отаке тута. :bad: Причому тоді, коли йдеться про майже втрачену віру в Європі і б-СРСР. :cry: Православні також не білі-пухнасті. :tongue:
    Наприклад:

А чи знаєте, що робили московські Паріархи зі старовірами і т.ін.? :fire:

Пор. Ін 8:7!

17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

У чому розбыжностей між првославям і католицизмом небуло так це у ставленні до інакомислячих.

18. аксакал

19. Vjkjlymyr

Vjkjlymyr миється в бані

Ви говорили про Патріархів Церкви а не мирських людей.
    А тут царі. У католиків сам Папа осуджував на смерть.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

+1
    З цим погоджуюсь. Висвітлювати потрібно, але не з метою сіяти розбрат і ворожнечу чи щоб мати кращий вигляд на фоні тих, кого критикуєш.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)