Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

А з таким???

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ах, як легко судите.
    Мені колись теж закидали молодечу категоричність. Тепер вона трохи втихомирилася...

Додано через 34 секунди
    У православних така річ - норма.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

нормально... свічки слід купляти де слід, а не де попало.... порядок - є порядок. В армії служили?

4. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Відповідь: ПРАВОСЛАВНI Й КАТОЛИКИ: РОЗБIЖНОСТI

Шкода, та поки ні.

5. Liliyah Romanova

Миху, ви би хоч смайли ставили, а то Сашко знову подумає, що ви серйозно так вважаєте. ;)

6. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Може бути.... Молодість, неврівноваженість.... Он і папа в молодості теж:
    [​IMG]:p:p:p

7. Liliyah Romanova

Щиро бажаю вам дорости до його мудрості.

8. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Ні, дякую. Не хочу бути "намісникои Бога на землі".
    І сам посередників між мною і Богом у вигляді церков чи пап не потребую.

9. Liliyah Romanova

Я власне вам мудрости його побажала, а не посади. Але щось ви то прочитали між рядками, а не те, що написано.
    А що Бог каже про гордість?

• Подобається Подобається x 3
  10. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

По-перше: кому то, як і чиїми вустами він "каже".(та то інша тема)

По-друге: до чого тут гордість.(просто не хочеться брати участь в "зламаному телефоні") Я думаю, що посередник в цьому не потрітен нікому.

• Подобається Подобається x 1
  11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А чи Ви знаєте, що в Католицькій Церкві десь півтора десятка обрядів? І тим не менш відповідними угодами забезпечено повне сопричастя католиків різних обрядів? От я, наприклад, можу вільно прийти до католицького храму візантійського, вірменського чи то сіро-маланкарського обряду у своїх духовних потребах, і ніхто мені не відмовить! Саме через єдине керівництво з боку Папи. Оце й є католицькість (вселенськість) у чистому вигляді! Плюс наявна преємственність від Христа і апостолів!
    От і думайте, і порівнюйте. І штампів позбавляйтесь.

• Подобається Подобається x 2
  12. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Павло в римі був.

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

я також можу вільно відвідувати чи то православні, чи католицькі чи православно-католицькі храми...
    А щодо українського греко-католицизму, то всі обряди залишилися ПРАВОСЛАВНИМИ лише було визнання всіх основних догматів каталицизму в тому числі і визнання Папи Римського і відлучення від Константинополя. І причини укладання унії були виключно земні.

Останнє редагування модератором: 20 кві 2010
  13. Saszko

Saszko Well-Known Member

Можна подумати, що організатори тої унії були Вашими хорошими знайомими і Ви тому добре обізнані в цьому питанні)))
    Різниця в обрядах не має ніякого значення для спільної віри. При чому тут обряди???

14. ABDURAKHMAN

При чому тут обряди, літургії і святкування питання, звичайно, що цікаве.
    Скажіть мені різницю між православними і католиками, якщо не враховувати вище перелічине. Ну ще один-догмати відрізняються і на тому все.
    Але скажіть чому католикам заборонено відвідувати православні храми, а православним - католицькі?
    І чому вони одні одних вважають відступниками?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

По-менше читайте Вартову Башту, тоді й смішних питань виникатиме менше.

16. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Швидше православним не можна відвідувати католицькі храми чи храми православних деномінацій які вважаються розкольницькими. Цікаво що про католицизм праволавні семніаристи дізнаються на курсі сектознавства.
    У католиків ставлення д о православя змінилось лише після 2 Ватиканського собору.
    Більше того навіть відносиини між предстаниками східного і західного обрядів в католицзмі часто можуть бути далеко не братніми.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Відрізняються самі принципи богослівя, церковне життя тощо.

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Моя думка трохи змінилась. Згадав, що мені кілька раз здавалось, що молитви на богослужінні в ПЦ порівняно з молитвами КЦ якісь угрюмые, мрачные и унылые (вибачте за перехід, так ІМНО зрозуміліше), але й у КЦ порівняно з ПЦ молитви якісь солодкаві і душевні, що не дуже мені сподобалось. Я не спец в поняттях духовності і душевності, але так мені здалося. Тому, мабуть, різниця є.

18. аксакал

Надто спішите з відповіддю, навіть не зрозуміли що Вам пишуть. Ви не більше і не менше отримаєте, чим католик у православному храмі чи навпаки. То, що я написав ("От я, наприклад, можу вільно прийти до католицького храму візантійського, вірменського чи то сіро-маланкарського обряду у своїх духовних потребах, і ніхто мені не відмовить! Саме через єдине керівництво з боку Папи.") стосується, видно, незрозумілих для Вас речей: повноцінна участь у Літургії, Сповідь і Причастя.

Багато моїх особистих друзів і знайомих православних відвідують наш католицький храм, і НІЧОГО з ними не стахється. Блискавка не б'є, єпитимії їхній священик не накладає. Бувають присутні (без повноцінної участі) на Службах Божих. Не сповідуються і не причащаються (хоча, власне, з нашого боку заборони нема, нехай би лише виправдались на сповіді в себе).

Останнє редагування: 20 кві 2010
  19. ABDURAKHMAN

Найкращий захист - це напад.:pardon:

---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

Я дійсно не можу збагнути:
    навіщо? Кому це требе? Богові?
    Наврядчи.
    Можливо це потрібно людині?
    Але для чого? Щоб догодити Богові?
    А чи потрібне те Богові?
    Хіба Він вимагає служіння?
    Чи якихось Храмів?

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

То що головніше: віра чи обряд?

---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

А про Вселенського паріарха Варфоломія забули?
    І про патріярха Московії і всія Руси - Кирила.

20. аксакал

-1. Отак, одразу, напад... Лише тому, що "чужий"?

Та хоча б порівняйте зі СЄ. Поставте так само питання: навіщо йти до зборів, якщо можна піти до будь якої церкви чи вдома залишитись?

а де твій аватар? :)