Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Відповідь: ПРАВОСЛАВНI Й КАТОЛИКИ: РОЗБIЖНОСТI

Такого поняття, як церковне розлучення, не існує. Церква йде лише в рідких випадках назустріч і дозволяє скасувати шлюб, але для цього повинні бути вагомі причини.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тоді різниці немає, фактично. І там, і там процес тягнеться довго, поки шлюб визнають недійсним від початку.
    Хіба та, що православні знімають благословення. До трьох разів, наскільки я пам"ятаю. І кожен наступний шлюб виглядає (або повинен виглядати), як панахида. Священик служить у темних ризах.

О, до речі. Пригадалося, що чорні ризи у православних - це латинський уплив. :)

3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мені абсолютно всерівно по якому стилю живе Масква,мене болить коли вона впливає на Україну.Я буду задоволений коли вся Україна перейде на новий стиль як і більшість європейських та й не тільки європейських народів.

Додано через 2 хвилини
    Ми приймали християнство від Константинополя,але вгадайте з трьох раз,яка церква має найбільший вплив на Україні.

4. Liliyah Romanova

Яка різниця. Справа в традиції, це все.
    У Канаді кожна парафія живе за тим календарем, за яким вирішили парафіяни, що їм зручніше. :)
    У вас трохи односторонній погляд на це. Варто подивитися, як є в різних країнах. А є таки по-різному.

Додано через 2 хвилини
    Ви думаєте, що Москва на Українську Католицьку Церкву намагається впливає безпосередньо? Повірте, що воно йде через Ватикан. Тільки щось, Москва зразу випоминає Ватиканові нашу Церкву. А скільки крику здійняли за питання Патріярхату.

• Подобається Подобається x 2
  5. Bear

Bear Well-Known Member

Шановний smeet, світська Україна вже давно на новому стилі. Але як "Масква" не має впливає на тих хто до неї не належить, так і світська влада (навіть українська) не має впливати на Церкву. Також й Рим не має впливати на тих хто йому не належить. Бачте як. А саме ви, все ж таки, хотчете впливати.. навіть не тільки на свою конфесію (що вже якось не правильно, не вважаєте?), але й на "всю Україну".

Православна! Вгадав?..

Додано через 18 хвилин
    Оу. Цікаво. Розкажіть, будь ласка, докладніше.. якщо хочете, звісно..

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Йдеться про похоронні.
    На Сході мали би бути вишневі чи фіолетові. Тобто траурним кольором риз був не чорний, а темно-червоний. Бо на Христа накинули багряницю. :) У багатьох Східних обрядах так і збереглося.

А те, що органи Західна Церква зі Східної взяла, знали? ;)

7. Bear

Bear Well-Known Member

Ні! Не знав..
    То й тут розкажіть, прошу.. =)

8. Liliyah Romanova

Та що тут розказувати.
    Латинська меса виникла як читана. Інструменти в церквах використовувалися саме на Сході. Залишки цього бачимо, наприклад, у вірменів, котрі прийняли християнство найраніше (на Сході, очевидно). Потім східний обряд більше розбудував спів, а Західна Церква перейняла органи.
    Властиво, чогось такого, як "чистий обряд" фактично не існує, бо постійно відбувався якийсь взаємообмін.
    Наприклад, Літургія Преждеосвячених дарів виникла в Західній Церкві, але прижилася саме в Східній. У Західній (якщо мені пам'ять не зраджує, а може, бо вже давно не поновлювала ці знання) missa praesanctificatorum відрпавляється лише раз, у Велику П'ятницю. У Сіхдній Церкві вона так полюбилася, що її відправляють протягом усього Великого Посту. І властиво видається, що вона є цілковито східною. :)

9. Bear

Bear Well-Known Member

Дуже цікаво. Виявляється, що ПЦ та КЦ об'єднує набагато більше речей, ніж я вважав.. Дійсно, неймовірно.. Дякую за доповіді. =))

10. Liliyah Romanova

Дуже прошу. Завжди приємно допомогти. :shy:

До речі, в сучасному світі цікавий обмін також. У православних церквах все частіше можна побачити латинські образи, а латинники все більше захоплюються іконами. :)

11. Bear

Bear Well-Known Member

А ікона - то не образ? Вважав, що це то саме...

А взагалі, це гарна тема для початку уникнення непорозумінь. Чи не так? Сподіваюсь й надалі все буде добре й не буде такої ворожнечі.. яка була за останніх часів. А може й об'єднання ще дочекаємось?.. ;-)

12. Liliyah Romanova

Трохи є розрізнення. Обговорення цього моменту є на сусідній гілці про ікони.

У це мені дуже важко повірити. Однозначно нереально. Хоча, якось колись були разом. І було можливо.

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Тепер так ,а в 1939році безпосередньо.

Православна тільки на жаль не Українська а Російська,яка прямо захищає інтереси Москви.Я згадую передостанні вибори,по православних церквах Закарпаття їздила юрист Ужгородської єпархії РПЦ і після недільної служби виступала перед людьми,закликаючи їх голосувати за ПР і Януковича оскільки:"Ющенко сатана,а Юля відьма."Це була пряма мова,і чула це моя дружина.А згадаймо ролик по ТБ як батюшка з РПЦ по ТБ відкрито закликав голосувати за ПР.

14. Liliyah Romanova

А ви в якому році живете? ;)

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

в 2008

16. Bear

Bear Well-Known Member

Те саме відчуття й в мене.. але, що не можливе людині, те..

До речі.. цікаво а що РПЦ робила в Україні? Вже давно в нас є УПЦ. І юрист, до того ж й жінка, яке відношення має до позиції Церкви (навіть помісної), в якій всі головні пости займають чоловіки, й посада "юрист" для яких, то все одно, що для вас "третій віце-прем'єр міністр Зімбабве"... Все це нагадує провокації... та антипіар...

17. Liliyah Romanova

Ой, був би серед тих людей Бог, вже би давно об"єдналися...
    На жаль, ні.

18. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Ну і що з того? Це приватна думка того батюшки, а не Української Православної Церкви, значна частина віруючих якої додала голосів і БЮТ, і НУ, і не потрібно на це закривати очі, візьміть хоча б наші північні області. А взагалі-то коли б не було філаретівського розколу, підтриманого „націонал-демократами”, вплив Москви на православ”я в Україні був би набагато менший:ninja:

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

ви прекрасно розумієте що діло не в буквах а в суті.
    вибачте приїжджає юрист єпархії до батюшки тієї ж єпархії і він її не може відказати хоч би і хотів(в чому я дуже сумніваюсь)в кінці служби батюшка каже:"тут вам хоче пару слів сказати юрист нашої єпархії" і сам іде геть.А потім.......
    Неправда ви без мене знаєте що позицією всієї УПЦ Московського патріархату була підтримка ПР так як і на президентських виборах Януковича(особисто бачив гори агітлітератури яку розповсюджували через церквиУПЦ Московського патріархату.)
    А небажання зняти анафему Мазепі?Явно видно п"яту колону.Хоча люди тут не винні це все інтриги політиків від церкви.
    Прошу зрозуміти я ніколи не звинувачую простих вірників,вони вівці а ведуть їх пастирі,так от на пастирях вся відповідальність за те що церква служить інтересам другої держави.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікава думка, а чому?

а де твій аватар? :)