Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. no_coment

no_coment Well-Known Member

Відповідь: Православ`я та католицизм

Блаженъ мужъ, иже не идетъ
    на советъ нечестивыхъ
    .

Блаженний муж, що йде на суд неправих
    І там за правду голос свій підносить,
    Що безтурботно в сонмищах лукавих
    Заціплії сумління їм термосить.

Блаженний муж, що в хвилях занепаду,
    Коли заглухне й найчуткіша совість,
    Хоч диким криком збуджує громаду,
    І правду й щирість відкрива, як новість.

Блаженний муж, що серед гвалту й гуку
    Стоїть, як дуб посеред бур і грому,
    На згоду з підлістю не простягає руку,
    Волить зламатися, ніж поклониться злому.

Блаженний муж, кого за теє лають,
    Кленуть, і гонять, і поб'ють камінням;
    Вони ж самі його тріумф підготовляють,
    Самі своїм осудяться сумлінням.

Блаженні всі, котрі не знали годі,
    Коли о правду й справедливість ходить:
    Хоч пам'ять їх загине у народі,
    То кров їх кров людства ублагородить.

Це не про Вас?

2. Блаженний

Блаженний Well-Known Member

Мир Вам! Дякуємо.
    СОВА
    Кричить у ніч, одягнену в шмаття,
    На погості з церкви сова,
    Ніби шле олігархам прокляття
    Знедолена ними вдова.

Різкий вітер, як хор церковний,
    Їй у такт гіллям вільхи шумить:
    Поглинає так світ бездуховний
    Цю, протестом наповнену, мить…

…А сова кричить, вже й волає,
    Лиш не чує народ її,
    Що так масово вимирає,
    Прислуговуючи змії…

Де попи, як хрести на погості,
    Стережуть рабську тишу для тих,
    Що зайшли до диявола в гості,
    Щоб набратись думок брудних!..

Швидко ніч промине, як смуток,
    Бо сова наближає Зорю
    І несе всім блаженним Здобуток,
    Який дасть їм Життя в Раю!

Ось чому сова спати не може,
    Коли темрява всюди, як гріб,
    Бо у неї покликання Боже,
    Щоб будити непильних осіб.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вірить у сову.... клініка...

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я вже про це писала.
    У самій церкві мені мало що не подобається, але моменти є.
    А багато претензій до людей, які у церкві не повинні бути. Але що поробиш, така політика церкви.
    І то не тільки про те, щоби побільше людей та грошей мати, йдеться. Ну, не буде традиційна церква нікого виганяти. Бо Христос до грішників прийшов, от і все.
    А про гроші, то кілька разів була свідком, як люди крали гроші з таці. Кошик такий стоїть часом на тетраподі, люди туди гроші кидають. Таку особу переважно ловлять, але для того, аби завести її назад до церкви, нагодувати і до тих грошей, що вона вкрала, додати ще трохи.

Що мені не подобається. Те, що жінка не має права до святилища заходити, те, що не відбувається воцерковлення дівчаток під час хрещення, тобто їх не обносять навколо престолу. Ще я проти сповідей-конвеєрів.

Проповіді зараз у наших церквах дуже круті. Раніше були дуже погані, бо проповідували люди без освіти, ті, хто стали священиками у підпіллі, а там трохи інше було важливим, ніж розумні проповіді. Зараз часи змінилися. Я у Львові зрідка чула погані проповіді. Принаймні у тих церквах, куди я ходила.

Замало у нас спільнотного життя. Думаю, то з часом теж зміниться. Я сама маю кілька ідей. Вернуся, спробую почати втілювати.

А решта. У нас церква багато волі дає. Я і у Львові в джинсах ходила. Бабуськи можуть приставати, але мені на тому не залежить сильно. На підлозі теж собі сиділа, якщо хотілося. І ногу на ногу закладала. Я вже казала, що я маю те, що мені треба. І повну свободу, саме таку, як мені Бог дає, також. :)

Я навернулася ДО ТОГО, як зустрілася зі своїм чоловіком. Це так, якби у когось сумніви були. ;)

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

:moskali:
    Коли я бачу, як такі діячі ратують за православ'я - я розумію, чому саме у православ`ї такі роздори! Москальський патріархат у своєму репертуарі !
    Бо скільки ж можна гнівити Господа, православ`ям прикриваючи людоїдство московське! Це була війна між двома людоїдськими державами, одна випередила другу та напала, затягнувши у вир Україну, згубили за роки війни 10 мільйонів людей. Для України окупація почалася раніше, а закінчилася лише 16 років тому.

6. no_coment

А до чого тут питання єдністі православних церков?

P.S. (рос.) Не надо путать божий дар с яичницей!

7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Це чисто політична акція російських шовіністів, мабуть із сумнозвісного „союза православных братств”. Сумно дивитись, як святі ікони, хоругви використовують замість прапорів і лозунгів. Можливо, бояться вийти без них, бо люди розженуть, як розганяли демонстрації гомиків і наркоманів. До Православ”я ці акції ніякого відношення не мають.:ireful1:

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

КП такого не робить як МП.
    Ба-більше, якщо і далі так піде, Православна церква МП не буде мати відношення до абсолютної більшості жителів України.

9. no_coment

Згоден, що НЕ робить, але...
    1. КП є похідним від МП тому зажидати від нього подібних ідей є цілком НЕймовірним!
    2. Тут питання "хто" звідки буде "годуватися" і до віри в Бога це ніякого відношення немає!
    3. Навряд чи, це треба сприймати більш-менш сурйозно - це, на сьогодні, абсолютно нереально..

А, що до того хто кому більше лиха зробив нагадую Вам слова з проповіді Иоана Павла ІІ http://www.catholic.ru/svet/322/002.html:

"..За усі гріхи або попущення, здійсненні в минулому
    і ті, що робляться тепер чадами Католицької Церкви
    проти братів і систер православних,
    да простить нас Господь!"

Иоан Павло ІІ

P.S. Але.... Крім того, хочу нагадати Вам, що ідея обєднання ВСІХ (!) християнських церков належала Павлу ІІ
    http://www.katolik.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=22544

А Бенедикт XVI взагалі хоче бути "самим-самим" http://www.utro.ru/articles/2005/04/20/430779.shtml

Чому ЦЕ Вас небентежить?

10. Калиниченко

Буде, Даниле, бо це жива Церква, на відміну від УПЦ КП. Ви не цікавились, скільки послушників і скільки монастирів має УПЦ і скільки УПЦ КП?

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

В Україні?

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

А хто поспішає?:)

13. Калиниченко

Даниле, всі дані про кількість монашествуючих і монастирів можна оглянути тут: http://www.risu.org.ua/ukr/resourses/statistics/ukr2006/. Сила Церкви, її корені – це монастирі і послушники, як бачите, УПЦ КП значно поступається не тільки УПЦ і УГКЦ, а й навіть і римо-католикам. Зате священнослужителів багато...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

жива-жива. особливо у 1947році у Львові....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а звичайні парафіяни, нє?

Я нічого особливого не маю проти Православія, але в руках МП воно відходить від істини. Неможна служити і Богу і Імперії.

• Подобається Подобається x 1
  16. Калиниченко

Ну, якщо ви маєте на увазі „львівський собор”, то це справа рук держави. Я про це чув з уст самого архієпископа Гузара, він Православну Церкву не звинувачував. А лідери ініціативної групи об”єднання греко-католиків і православних висловлювали свої погляди ще в 30-ті роки, за що мали певні церковні покарання, і мені здається, що вони перейшли на православіє по совісті, а не з примусу. А хто перейшов на православ”я, керуючись не своєю совістю, а чимось іншим, згрішили. Я щиро поважаю греко-католицьких священників і простих віруючих, і монахів, які незважаючи на переслідування, залишились вірними УГКЦ.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

власне, хто не хотів перейти у православіє, того у Сибір на років десять.

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

КП хоч українська церква.... :)
    а МП — типовий московський вплив.....
    а ще гроші.... бо якщо українські землі перейдуть КП — МП можна закривати...

• Подобається Подобається x 1
  19. Блаженний

Блаженний Well-Known Member

Мир Вам!
    Друзі, не сваріться. Бо московські попи і київські попи – це є слуги диявола, їхня головна мета – це своє власне пузо набити. Христос таких осіб називає лицемірами. Папи римські мають таке відношення до християнства, як Алла Пугачова до освоєння космосу.
    Зверніть краще увагу на найбільшу загрозу не лише для України, але і для всього людства – на сіонізм! Першим антисіоністом в історії людства був Христос. А сьогодні на Україні лицемірна ожидовлена влада нищить український народ, чинить геноцид у центрі Європи в 21 столітті. Сіоністи панують нині на Україні, взявши собі українські, польські, російські прізвища, очоливши "демократичні"(читай – ожидовлені) партії, організовуючи вам чергові "вибори". Подивіться на оточення Віктора Ющенка, Віктора Януковича, Юлії Тимошенко і т. д. скрізь, як писав Володимир Висоцький: "Евреи, евреи, везде одни евреи…" Почитайте книжки Едуарда Ходоса, зокрема, "Єврейський фашизм" і інші. А ви, українці, засівши за комп’ютери, б'єтися між собою, аж чуби тріщать. В той час коли ваші жінки і доньки блудять повіями по світу. А 90% народу риється в гуманітарці. Добре говорить народне прислів’я: "Чого бідний – бо дурний!"
    Який вихід? Вихід є. Женіть від себе лицемірних попів, не підтримуйте лицемірну ожидовлену владу, боріться всіма доступними способами з сіоністським засиллям на Україні. Об'єднавшись через навчання навколо Ісуса Христа, ми, українці, здолаємо цю сіоністську чуму! Зробіть перші кроки в цьому напрямку вже сьогодні. Не купуйте товарів і не користуйтеся послугами банків і інших сіоністських "бізнесових" структур в Україні, бойкотуйте їхні "вибори", перегляд їхніх телевізійних каналів: 1+1, УТ – 1, "ІНТЕР", 5-ТИЙ КАНАЛ і т. п. Пам'ятайте, що їхнє благополуччя побудоване на крові, сльозах, приниженнях і смерті українців. Їм в цьому потурають ожидовлені хохли, які за шмат смердючого сала продають свою матір – неньку Україну. Вони повинні відчути до себе осуд і зневагу усього українського народу.

Останнє редагування модератором: 3 січ 2015
  20. no_coment

А як, що до Свідків Ієгових (та решти різного роду "бабтистів)?
    Вони, що, НЕукраїнські землі скуповують? Чи "америкосам" можна, а москалям ні-ні?

P.S. А, щодо "впливу". Якщо врахувати, з якою швидкісттю вони (свідки) "плодяться", то, ще пару-трійку років, і ми про християнство чистої води забудему назавжди (і православіє і греко-католіцизм)! Віват - Америка!
    http://www.world-religion.net/christianity.html
    http://revolution.allbest.ru/religion/00000911_0.html

а де твій аватар? :)