Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Православ`я та католицизм

іншими словами — священики побилися за владу...

2. Блаженний

Блаженний Well-Known Member

Запам’ятайте раз і назавжди, що КАТОЛИЦИЗМ, ПРАВОСЛАВ'Я, ПРОТЕСТАНСТВО-СЕКТАНСТВО – це є "релігія" ЛИЦЕМІРСТВА. Яка керується людськими заповідями і переданнями. Вона жодного відношення немає до релігії ХРИСТИЯНСТВА. Церква Христова тільки почала відроджуватися з 1999 року на Землі в особі релігійної громади християн "Блаженний Світ". Бо тільки блаженні християни керуються Висловлюваннями Христа – Заповідями Божими!
    Тому, друзі, називайте речі своїми іменами, якщо хтось є, наприклад, католик, то він є католик, або іншим словом – лицемір, а не християнин. Адже ХРИСТИЯНСТВО – це є від Бога, а ЛИЦЕМІРСТВО – від диявола. Бачите різницю?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачимо лицемірство у ваших словах.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сатана найбільше діє проти правдивої церкви, а не проти неправдивої, бо неправдива для нього не несе загрози.

• Подобається Подобається x 1
  5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Блажен хто вірує...:) А Вам не здається що це вже занадто? Особливо дивлячись на те, що католиків на планеті - мільярд, а православних десь 212 мільйонів, як не помиляюсь? Скільки у громаді не знаю.:)
    Зараз трохи відхиляючись від теми, але гілку відкривав я, то ж можу дозволити собі пожартувати.
    У телепередачі про Естонію показували святого отця, нажаль не запам`ятав ім`я, каже приходить жінка до греко - католицької церкви та й каже таке російською:- "Скажітє пожалуйста, а ето здєсь кошек отпєвают, помінают?"
    Таке ось ставлення, таке виховання…

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Серйозна проблема.

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

Миху
    Я переконаний якщо запитати в тої жінки про різницю між конфесіями, історію церкви, унію, ніколи не зможе відповісти, але так вона чула, то ж "знає" що "ето нє наша вєра, чуждая нам рєлігія. Нікагда нє ізмєнім НАШЕЙ правільной православной вєрє нашіх предкаф! А жівотноє жалко, надо би похороніть как положено, саседі пасаветавалі пайті в греко - католічєскую церкавь".:)

8. Оля

Оля Старожилка форуму

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лицемірство, нє?

10. zet

zet Дуже важлива персона

Бачимо!!! Блаженого бачимо!!! :) :) :)
    Панове ви хоч його не дуже бийте....

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Лежачего не бьют. ;)

12. Liliyah Romanova

Огорчил одного московского римо-католика замечанием, что католичество в России мертво. Проблема, конечно, в том, что оно и за пределами России не слишком живо, а главное - что католичество мертво как католичество, а живо лишь как Церковь.

Мертвы и православие, и протестантизм. Мертва всякая религиозность, в которой власть взяла верх над верой. Особенно же мертво христианство, когда в нём власть берёт верх над любовью. Христианство уникально Христом, но означает именно, что власти в христианстве не место.

Конечно, "мертво католичество", "мертво православие", "мертв протестантизм" не означает, что "жив иудаизм", "жив буддизм". Буддизм жив настолько, насколько подвергнут гонениям и лишён власти. Иудаизм жив там, где нет "главных раввинов", где не спрашиают разрешения смотреть интернет.

Мёртвые религии любят указывать на живых членов, на живые общины в своём составе. С таким же успехом пиявка может указывать на человека в доказательство своей человечности. Так большевики доказывали правоту социализма тем, что их подданные выживали, несмотря на социализм. Сила Божия в том и проявляется, что Он даёт верующему возможность жить и в концлагере, и на пороге газовой камеры, и на пороге папского кабинета. Однако, сила Божия не оправдывает насилия человеческого, как истина не оправдывает лжи, прикрывающейся истиной. Да и не так уж много жизни там, где власть присасывается к вере. Тут может изобиловать жизнь материальная - церкви открыты, службы идут, газеты издаются, нищих кормят, детей воспитывают. Но тут нет той жизни, которая одна и составляет нерв религиозности - жизни как общения с Богом и с ближним.

Такой жизни очень мало не только в "больших" конфессиях, которые имеют хотя бы то оправдание, что им нужно поддерживать материальную базу для общения миллионов людей. Настоящей религиозной жизни очень мало и в крохотных религиях, если там налицо ориентация на ту же власть. Общинка из пяти человек мертва - хотя бы молилась дни и ночи напролёт - если мечтает стать руководящей и направляющей силой в обществе или в жизни своих членов. На одну большую мёртвую церковь приходится сотня крохотных церковок, ничуть не менее мёртвых в своём самоутверждении, самообмане, подмене реальности - мифами о себе. Как и у миллиардного католичества, во многих крохотных общинах священники абсолютно не нуждаются в пастве - есть, хорошо, нет - ну и скатертью дорога, в раю просторнее будет. Как и в кремлёвском православизме, тут занимаются приписками и потемкинскими деревнями. Как и у протестантов, тут полно клерикализма, да еще абсурдного - у тех хотя бы к патеру прилагается некоторая паства, а тут и паствы-то нет.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ціль Блаженного була знайти спільників..... Відкриття філії ще не відбудеться.

14. Liliyah Romanova

Прочитала вчора ці слова і пригадався мені львівський пам'ятник Богородиці у Львові.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Гребенові (як їхати у Славськ) споруджено фігуру Ісуса Христа. По своїй красі і досконалості я в житті ніколи й нічого подібного не бачив. Біля самої траси.

16. no_coment

no_coment Well-Known Member

Не підскажите де більше усьго католіків, в якій країні світу?

P.S. Підказка. Вона - в південній півкулі.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Блаженний шукає філію (ділерів) у Львові, але напевно не знайшовши, перестав писати. У кожного свій інтерес.

18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Якщо у відсотках до всього населення - то у Ватикані.

19. no_coment

no_coment Well-Known Member

Якщо Ви такий "Хитрун", то це для Вас http://www.gumer.info/bogoslov_Buks/katholic/katolicizm.php

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

оформлення - жахливе, читати - майже неможливо ;) Висновки - так і просяться на кпини ;)
    Що ж - при такому стані справ якось навіть і мусульманство в україні видається цілком логічним ;)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)