Православні й католики: розбіжності

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Danilo, 15 січ 2007.

1. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: Православ`я та католицизм

Про християнство Ви вище дуже влучно описали. Але особисто я не можу бути щирою серед лукавих співвіруючих. А як же слова, що правдиву релігію по вчинках буде видно? Тут, якби церква замислилась, то би не кишіла нехристиянами, а власне мала б відібраних прихожан, які би своїми вчинками приваблювали інших до цієї церкви. На жаль, таких не те що одиниці, а ще менше...

Я знаю одну дитину, яка не була охрещена взагалі (батьки атеїсти були), але у віці 13 років відчула бажання бути присвяченою і охрещеною Богові. Це була моя однокласниця, напевно на неї такий вплив зробив вчитель з християнської етики. Батьки її в цьому непідтримали, але не заборонили. Для мене вона тоді була дуже дорослою (не по віку), навідміну від мене! Але тепер я дуже оцінила її вчинок.

Звісно, що більшість буде саме таких, які і в 50 не приймуть рішення. А чому? та власне через таких як вони, які вже є в організації. Якби у моїй церкві були всі (принаймні переважна більшість) таких як Ви, Лілю, то це б не відштовхувало від церкви, а приваблювало б. Тоді і вибір легше робити. А який зміст зараз Богові, мені, співвіруючим, що я охрещена православна? :) Мені, я вважаю, це дає право жорстоко критикувати (самокритика і т.п.) мою церкву, бо що я можу говорити про інших, якщо не є одна з них, або чула дзвін не знаю де він?

Тому повертаючись до початкової дискусії (тут або нову гілку започатковувати, або не розвивати її в цьому руслі, що ми почали) - то найбільша проблема сучасного християнства - це прихожани. А вони - результат неправильного підходу до надбання прихожан. Замкнуте коло.

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я ще хочу додати що на мою думку Християнствi це вiра. Я наприклад до церкви хожу на паску, але це не означає що я немаю вiри. Просто я не вiрю в показуху, не вiрю в те що менi треба щось комусь доказувати. Але я не кажу що ВСI хто ходять до церкви ходять ради показухи, нi. Я просто кажу що не вiдчуваю потреби. А ходити до церкви, стояти там двi години i дивитись на годинник щосекунди я не хочу, бо це богохульство менi здається, лiпше вже не iти. Це власне тому я i не є дуже високої думки про тi всi управи iтд, якi займаються аби чим лиш би не вiрою.
    На дiтей є вплив з сторони батькiв, але дiти пiдростаючи i стаючи бiльш освiченими i свiдiмими роблять свої висновки, хто у пiдтримки своєї вiри, хто iде в iншу сторону. I ще менi здається, тiльки без обiд якщо це когось буде стосуватись, що люди якi виросли у меншому ра розмiром середовищi (small community) залишаються бiльше з своїми традицiями дитинства та вчення вiд батькiв та старших, нiж тi що виростають десь iнше. Як сказати community по-українськи.

3. Ума

Ума Well-Known Member

община, спільнота

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це є зле. ЦЕ, що підкреслено , говорить про тривожні речі.

5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Зле є те що у вас однобокий погляд на вiру у Бога, а не те що я не хожу до церкви. Ви постарайтесь вчитатись в пост а не пiдкреслювати окремi слова.

6. Thror

Thror Well-Known Member

Ну на рахунок того зле це чи ні говорити не варто, це суцільне ІМХО.

Але з цього випливає твердження, що до церкви ходити абсолютно необхідно? Дивина та й годі.

Тільки зараз побачив:
    Тобто по суті сказати нема чого, опускаємось до переходу на особистості. Як це по християнські.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую за комплімент., напевно Ви маєте рацію.

Поясню одну лише деталь і думку "чому до церви треба ходити регулярно"

1. Якщо я себе вважаю християнином, то розумію, що я є немічна, нестійка людина. Я постійну потребую Божої підтримки. Я нічого не можу без Бога. Я хочу бути досконалим. А що означає бути досконалим ?
    Робити те, що хоче Господь. Я хочу бути знаряддям у Божих руках. Щоб до цього прийти я повинен працювати над собою. Скажіть, що може краще бути у житті, аніж спілкування з Богом? А тим більше у церкві, де нас більше ніж "двоє, або троє"? Тобто відвідування церкви випливає від цілі мого життя.

2. Служба Божа - це жертва, яку Господь приносить нам. То, чи може християнин займатися чимось іншим у той момент, коли Господь приносить цю жертву? Наприклад, дивитися кіно, чи просто сидіти дома?

3. Є цілком реальні речі. Ми завжди є під впливом: чи Божим, чи диявольським. Сатана постійно нашіптує людині різні речі, щоб людина була зведена з дороги, яка веде до Бога.
    Кажу Вам стандартне нашіптування, яке приходить у формі думки: "Головне що у мене у серці, а ходити до церкви - це зовнішнє". Сама думка виглядає правдивою, бо дійсно "головне, що в серці", але друга частина думки віддаляє нас від Бога і це треба розуміти, бо якраз у цьому полягає хитрість нечистого.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, ви все написали дуже правильно, але я вважаю, що все-таки "непрестанно молитися" можна не лише перебуваючи в церкві, а й протягом цілого дня. Бог є з нами постійно і бачить нас постійно, навіть тоді, коли ми йдемо до лазнички справляти нужду. І нічого в тому такого нема.
    Зовсім не ходити до церкви є зле (вірити, але не практикувати, це те саме, що жити, але не дихати), але зосереджуватися лише на ходінні до церкви теж не можна. Знаєте, я не вірю у вислів, що поза церквою немає спасіння. Є! І це Божа таємниця, як це можливо.
    Той, хто народився в іншій релігії чи навіть секті і ніколи не чув про християнство, має такий самий шанс на спасіння, як той, хто навернувся у християнство, якщо обоє вони живуть достойно.

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Говорити, що не піду до церкви, бо... (причини можуть бути різні) це радше самообман. До церкви або йдуть, або не йдуть. Про це не треба говорити.
    Ходіння до церкви не потрібне Богові, воно потрібне людині. Якщо ви йдете з кимось на розмову, домовляєтеся про зустріч, то тому, що це ВАМ потрібно, а не тому, що робите ласку другій людині. У церкві важливе не лише саме відбування богослужіння, важлива спільна молитва, молитва у спільноті, яка має свою силу, яка тримає у світі, допомагає жити із Богом серед нехристиян. Трагічно, якщо у церкві спільнота мертва...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я не знаю. Просто не знаю, чи хто спасеться поза церквою. Все в Божих руках.

11. Svitlyk

Svitlyk Well-Known Member

Абсолюто з Вами згодна, тільки, якщо я не помиляюсь, християнство - це єдина релігія, яка передбачає спасіння...:)

І я також не погоджуюсь, що поза церквою немає спасіння, бо спасає не церква, спасає віра... І я думаю, що, коли людина йде до церкви на богослужіння, але це не приносить їй ні користі, ні задоволення, то краще хай витратить цей час на якусь корисну справу. Зрештою, Богові можна послужити не обов`язково в церкві... Проте... На мою думку так, як нам потрібна їжа для тіла, так само нам потрібна духовна їжа: молитва, Слово, спілкування з людьми, котрі поділяють наші духовні переконання. Такі люди - це і є наша церква... Самій людині не те, щоб неможливо вистояти, проте дуже важко...Та й чи потрібно...

• Подобається Подобається x 1
  12. piepie

piepie миється в бані

Православ`я та католицизм

Упс.
    А яка ж природа дивних звуків, що подекуди долинають звітіль?.. :eek: Сатанинська? :eek:

13. Liliyah Romanova

Так, а те, що я написала стосується християн. Це свого роду "дайте спокій людям, котрі в іншій релігії, не тягніть їх за вуха на своє". :D

14. Liliyah Romanova

Ніколи б не подумала, що саме ви відреагуєте на ці слова. :)
    Знаєте, Бог знає про нас і гірші речі. А тіло наше теж його задум, так що цілком можливо, що він то навмисне все так створив, щоб було багато приводів для сміху. :D

15. Liliyah Romanova

Золоті слова! В цьому якрах і вся сила людина, щоби бути в спільноті, бути разом.

Там, де суспільство закрите і кожен зосереджений на собі люди дуже часто впадають у депресії. До прикладу, Швейцарія - країна, де великий добробут і найбільший відсоток суїциду. :sad:

16. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Лілю, яке б тоді було життя, якщо б ми не мали цього дару сміятися? ;) :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я все -таки сумніваюся, що позацерквою може людина спастися. Можливо й може, але це одиниці. Наприклад, атеїсти, або язичники, чи ті ж свідки? Вони спасуться? Маємо багато прикладів з життя святих, які були у лоні церкви і не мали потреби у якигось інших шляхах до Бога.
    Навіть якщо людина добра, це ж не є її доброта, а доброта, яка йде від Бога, або це не є доброта.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, церква не спасає, спасає віра в Ісуса Христа і його жертву на Голгофі. Памятаєте, "всякий, хто призове імя Господнє, спасеться" - це в листі Павла до Римлян. Але, на мою думку, людина, яка вірить в Христа завжди буде шукати спільноту подібних їй людей, тобто церкву.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква не спасає.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікава думка.

а де твій аватар? :)