Православие в Украине.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем kertis, 23 гру 2010.

1. Forpost

Forpost Стоїк

ось туть дозволю собі не погодитись,маркет "Сільпо" біля мене.Я споживаю працю по рангам: поляка,турка,египтянина,ну і десь в кінці українського селянина

2. Forpost

Forpost Стоїк

я не з села, не гіперболізуйте,кум(пупер) також не з села

3. Forpost

Forpost Стоїк

"коли дерева були великими" дуже боюсь, що нема вже цього ,якраз із-за відсутності і не поїхав на свята цього року,суцільна деградація хуторянства

4. Forpost

Forpost Стоїк

так жити не можна(с) і шо з змінилось з плином часу?мій батько за Польші юнаком іза-за цього пішов з села,пройшло майже століття, а темний українець далі гарує на тій проклятій, нікому не потрібний землі.Прийшли і пішли перші совєти і другі.Прийшли януковощі з ригионалами, а віз і нині там .Може нам пороблено щось ,нашому народу,нашим недолугим обмеженим людям, які по неділям стоять в церкві,не відаючи, чого вони туди прийшли

5. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Если это лично к оппонентам П. и Г. - то пусть они защищаются сами.
    Но если это ко всем нам, кто не ацтеки - то звучит оскорбительно. И отражает глобальное мышление по-Акулиновски.

6. tanna

tanna Дуже важлива персона

О, вибачте, ясновельможний пане.

7. Мілена

Интересное наблюдение... Если учесть, что бывшая советская Прибалтика да и другие балтийские страны тоже предствляют собой "хуторянский" образ жизни. Бедные балты!

8. tanna

Я не писала о Прибалтике. Я не бывала на ихних хуторах. Мы говорили об Украине.

9. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]невже ви з села?[/OFFTOP] нє вєрю!

10. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Все що Ви написали свідчить про те, що Ви не надто обізнані в сфері діяльности аграрного сектору. Я не кажу що це погано, але це як раз і є те про що я кажу. Ви в сільській місцевості побачили лише темні сторони життя і роботи на присадибній ділянці. А в духовну частину його заглиблюватись або не схотіли, або не підозрюєте про її існування.

11. ГРАНД

Це Ваша особиста біда, та вдача власників і менеджменту супермаркету "Сільпо", які впарюють Вам турецький, польський непотріб, користуючись лише Вашою лінню і начхательським відношенням до власного здоров"я.

12. tanna

[OFFTOP]А це так страшно бути із села? :)) Як мені жаль вас розчаровувати. :girl_cry: Я - ні. Я народилась у Донецьку. Батьки - так. Щоправда вони виїхали звідти після закінчення школи поступати в інститут і більше в село жити вже не повернулись. [/OFFTOP]

13. tanna

Тут повністю згодна. :girl_yes:Наше українське часто набагато краще наприклад польського.

14. Мілена

То есть, вы признаете, что сути "хуторянского" (хуторского) образа жизни и культуры не знаете? Тогда почему столь пренебрежительное отношение к ним?

15. ГРАНД

Чи не пригадаєте хоча б одну війну у світі (серьозну війну на кшталт світових а не релігійних чи футбольних) які бвелись не за оволодіння землею, навіть і проклятою і нікому не потрібну, а наприклад за оволодіння якимись заводами чи фабриками?

ага. Так питання таки в людях. То це окрема тема. Тут як раз і слід не злим тихим словом згадати про так зване православ"я як чинник отуплення та дезорганізації суспільства. Саме православ"я, а не якась інша секта.

16. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

І знову не згідний. Ви накладаєте кліше. Мій дідусь ніколи не матюкався. Я навіть його сварок з бабцею не пам'ятаю. Він ніколи не сідав за стіл брудним, не входив в хату не знявши головного убору...При зустрічі обов'язково вітався...Правда прожив він більшість життя не при свєтах...А те що ви описуєте, то є результат якраз знищення хуторів (по західному - фермерських господарств). А тепер ми пожинаємо плоди. Для відродження справжнього сільського життя тепер потрібні десятиліття...

17. tanna

Не пренебрежительное, а просто констатация того, что я вижу и что я так понимаю. И без всякой всемирной хуторологии. :rolleyes:

18. ГРАНД

В точку. Бо у совків і постсовків (без образ і особистостей) сільське життя асоціюється перш за все з колгоспно-радгоспним уявленням про село як таке. Комунна на селі така собі. Де все вакруг калхознає, все вакруг майо. Хоча кооперація серед хуторян (хутірських господарств) була в рази ефективніша за колгоспний лад. але ж та кооперація базувалась на доволі високому рівні знання ринку сільгосппродукції, маркетингу і хутрянин цілком активно цікавився і технічними новинками. але позбавлений власності на землю, ці цікавості та кооперації втрачали смисл на користь так званої комунни де один голова і жнєц і на дудє ігрец, а ринком відав відповідний відділ райкому, якому до лампочкипогодні умови в посівну, головне щоб до певної ювілейної дати впоратись. Про техніку взагалі нема чого і казати. Впарювали металолом так званого колгоспно-городського ивробництва.
    Отже хуторяни були високоосвічені і не темні люди.
    п.с. Про тонкощі знання бджільництва, садівництва (читай практичної ботаніки) та тваринництва (читай практичної біології) і говорити нема чого. Та і взагалі сільгосп.виробництво це не конвеєрний спосіб для людей роботів, де мислення не дуже і потрібне. Хуторянин завжди знаходився в дотичності з примхами природи і завжди її вивчав.

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Деградація українського села за часи колоніалізму катастрофічна. Зникла по суті громада села, культура аграрництва, побуту та етики. Два етапи кріпосництва (єкатєрінінського та сталінського) ще довго будуть відригуватися болячками там. Але в ще гіршому стані міський "корєнной в N-ном поколєнії" жлоб, який виріс з цієї забитої культури села, сам того не помічаючи та всіма способами відмежовуючись від неї.

20. tanna

Щось мені цей натяк не подобається. :girl_in_dreams::))

а де твій аватар? :)