Правила дорожнього руху у Львові

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Ума, 27 лис 2006.

1. angal

angal Well-Known Member

Відповідь: правила дорожнього руху

Ха. Порада хороша, але тоді вже ліпше в тому автобусі і їздити. Нафіга тоді машина?

2. Ума

Ума Well-Known Member

То тільки мені так здається?

На перехресті Любінська-Виговського замінили світлофори на нові модні. Світять гарно. Але курча, відрегулювали їх так... що тепер можна декілька світлофорві стояти щоб проїхати перехрестя! Раніше так не було, імхо. Щоб я Південний проїхала без перешкод і простояла 5 світлофорів у напрямку Виговського до Городоцької!!!! А ще погана ідея не ставити дублюючі світлофори навпроти (як то пояснити?) Виїхав на перехрестя. І вже не знаєш чи ще рухатись чи вже не рухатись... корок стоїть і всі сигналять один одному...

3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Вчора також їхав тим маршрутом. Від Кульпарківської до Південного сунувся по метру десь хвилин 15. Там завжди пробки, особливо на вихідні. Світлофори нові помітив. Дуже класно, особливо в сонячну погоду.

4. Ума

Ума Well-Known Member

А Вам не здалося, що вони відрегульовані погано? раніше так не було... там і пішоходи не встигають перейти дорогу

5. angal

angal Well-Known Member

Як тільки попаду на цей перекресток - придивлюсь, що там за новшества, а стосовно дублюючого світлофору - це в ПДР чітко:
    "Водій, що в'їхав на перекресток на дозволяючий сигнал світлофору, зобов'язаний виїхати з нього в наміченому напрямку, незалежно від сигналу світлофору на виїзді з перекрестку." Це правило не діє, якщо на шляху виїзду встановлено "стоп-лінії". Тоді треба керуватися сигналами кожного з світлофорів з стоп-лінією окремо.

6. Ума

Ума Well-Known Member

ну то зрозуміло, що потрібно завершити маневр... але от коли всі на купу з"їхались і всі закінчують маневр... :) в нас так часто буває

7. Капітан

Та пес його знає :) Не встиг, та й рідко там їжджу. Частіше по Науковій - так там точно світлофори регулювати треба. Замість "зеленої хвилі" завжди "червона"...:sad:

8. angal

angal Well-Known Member

Тоді правила не діють. Прав той у кого більше прав:) Чи грошей:D

9. Нуся

Нуся New Member

Нарешті я знайшла те, про що мені давно розходилося. Я маю безпосереднє відношення до преси (львівської, спеціалізованої, на автомобільну тематику), ви маєте живі матеріали, які можна публікувати. Під це можна створити навіть окрему рубрику (назву виберемо спільно). Перша порція інформації вже є - ті ваші зауваження щодо заплутаних ситуацій на львівських автомобільних дорогах, а далі - що підкаже досвід. Як ви на це?

10. Капітан

Посилання на авторів будуть ? :)

11. Нуся

Нуся New Member

Якщо ви в тому зацікавлені, - будуть.

12. Капітан

Интересно будет смотрется :p
    А какое издание, если не секрет?

13. Нуся

Нуся New Member

Видання називається "АвтоАфіша", виходить раз на тиждень, має добрий рейтинг. Розповсюджується у Львові і Львівській області. Це два зошити: "Легкові авто" і "Комерційні авто". Основне в газеті - оголошення, але кожен зошит стабільно має дві кольорові інформаційні сторінки всередині, де я власне і пропоную започаткувати нову рубрику. Завтра якраз буде свіжий номер в кіосках.

14. Ума

Ума Well-Known Member

Нам, форумчанам, як співавторам ідеї, публікацю безкоштовно на форум! У свіжу пресу можна! Або ж просто статті сюди постіть :)

15. angal

angal Well-Known Member

Ну, Нуся, "на ловца и зверь бежит". Автомобільну тематику дещо специфічного плану - про таксі, давно деяким небайдужим львівським таксистам хотілося обговорити на сторінках преси. (Співавторство не обов'язкове, посилання - бажане:) :) :) ) Загляньте сюди http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=1998 (читати дещо складніше, оскільки тема відновлена після сбою ПЗ Форуму, і всі пости зліпились до купи). А також сюди
    http://nashpereviznuk.net/forum/viewtopic.php?t=29 , http://nashpereviznuk.net/forum/viewtopic.php?t=6 , http://taxi.in.ua/forum/viewtopic.php?t=701 , і, особливо
    http://taxi.in.ua/forum/viewtopic.php?t=676 .
    Якщо тема не зовсім Ваша, не пошкодуйте часу дати ссилочку журналістам більш близьким до цієї тематики, або хоча би мені ссилочку на таких журналістів. Подяка від львівських таксо-профі не забариться:) :) :)

16. Нуся

Нуся New Member

Трохи мене застуда вивела з робочої форми, але за той час я звела докупи все, про що ми домовлялися, тобто як запровадити в газеті нову рубрику з участю форумчан. Я погрупувала весь матеріал умовно в кілька розділів: про ситуацію зі знаками і розміткою, про червоне світло і зелену стрілку, про світлофори взагалі, про гумор і т.д. Нижче подаю вступ до рубрики і перший блок спілкування так, як воно мало би бути в газеті. Думаю, доцільно створити цю рубрику в січні. коли народ активізується після свят і почне читати газети, бо зараз її просто ніхто не помітить. Головне, щоб ви писали на форум, бо це тепер джерело інформації для газети.
    Отже. вступ:
    Без сумніву, українські водії – професіонали з професіоналів, але ніде правди діти: частенько вони потрапляють в ситуації, котрі інакше як головоломкою не назвеш. “Автомобільні казуси” – чим не ідея для нової газетної рубрики, помізкували експерти “АвтоАфіші”? Буде у ній всього потроху – і різні цікаві трафунки на атошляхах, і конфлікти дорожніх правил, і приклади водійської солідарності та взаємодопомоги, і, звісно ж, автомобільний гумор. То що, рушаймо? Рушаймо!
    Уявіть собі, що компанія таких самих автолюбителів, як ви, гарно сидить собі за пивом і спілкується на улюблені автомобільні теми. А збоку примостився кореспондент “АвтоАфіші” з диктофоном. І ось що він почув.
    (Учасники бесіди виступають під псевдонімами, які вони обрали собі самі).
    4. Веселі світлофори
    Капітан
    Мене у Львові шо нервує, то це те, що вночі світлофори не переводять в офф-лайн режим... Їдеш година 2-3 по вулиці, людей нема, машин нема, а на червоному стояти мусиш... Могли би вимикати, наприклад з 01.00 до 06.00...

Samojlovuch
    А мене в Європі теж світлофори дратують. З кнопочками для пішоходів. Їдеш, наприклад, вночі, на дорозі пусто. Файно так, котишся в своє задоволення... І тут якась колєра, перепрошую, натисне кнопку, щоб дорогу перейти, і тобі вже червоне. Ну ж пусто на дорозі, до найближчого авто кілометр, та переповзи собі тихенько ту дорогу, не включай червоне, най я далі їду... Нє, то треба натиснути, поважно перейти собі, тут за хвилину і я на авті до світлофора підкотився і стою як той... , ще енну кількість часу, чекаю зеленого.

Ума
    На перехресті Любінська - Виговського замінили світлофори на нові модні. Світять гарно. Але відрегулювали їх так, що тепер можна декілька світлофорів стояти, щоби проїхати перехрестя! Раніше так не було. Щоб я Південний проїхала без перешкод і простояла 5 світлофорів у напрямку Виговського до Городоцької! А ще погана ідея не ставити дублюючі світлофори навпроти (як то пояснити?). Виїхав на перехрестя і вже не знаєш, чи ще рухатись, чи вже не рухатись... корок стоїть і всі сигналять один одному.

Капітан
    Вчора також їхав тим маршрутом. Від Кульпарківської до Південного сунувся по метру десь хвилин 15. Там завжди корки, особливо на вихідні. Світлофори нові помітив. Дуже класно, особливо в сонячну погоду.

angal
    А стосовно дублюючого світлофора – це в ПДР чітко:
    "Водій, що в'їхав на перехрестя на дозволяючий сигнал світлофора, зобов'язаний виїхати з нього в наміченому напрямку, незалежно від сигналу світлофора на виїзді з перехрестя". Це правило не діє, якщо на шляху виїзду встановлено "стоп-лінії". Тоді треба керуватися сигналами кожного з світлофорів зі стоп-лінією окремо.

Ума
    Ну то зрозуміло, що потрібно завершити маневр, але от коли всі на купу з'їхались і всі закінчують маневр... В нас так часто буває.

Чекаю зауважень і рекомендацій.

17. Ума

Ума Well-Known Member

Ги :) Прикольно буде читати нік Ума ще десь крім Львівського форуму :)

Не знаю як інші учасники форуму, але я помилки роблю не навмисно - просто швидко пишу і все... а то якось мені соромно, що Ума на сторінках газети безграмотна буде :):) А перевіряти свої пости - на це немає часу ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даїшники інколи прикольний народ.
    Був у мене період, коли на протязі двох місяців на вул. Сахарова стояв якийсь дивний даїшник - капітан Стеценко. Він регулярно щодня майже в обовязковому порядку мене зранку зупиняв, задавав одне й теж запитання: чи я не пив і попереджав, що великий рух і щоб я був уважний. Спочатку це мене почало дратувати, але потім я сприймав це як прикол, тобто смішило.

19. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ото почитає ту газету Умин чоловік і влаштує сцену - що це в газетах пишуть , що ти з чужими мужиками пиво п"єш !?

20. angal

angal Well-Known Member

Щось воно, як на мене "плоскенько" виглядає. Теревені за столом, звичайно, вони і є теревені. Нічого серйозного. Але, якщо нема серйозного, то навіщо ці теревені на сторінках газети? Були би анекдоти - зрозумів би. А так заради чого Умі виправляти помилки (Умо не ображайтесь, так само як Ви швидко пишете, так я швидко і читаю і у Ваших постах помилок не помітив, але Ви самі казали:) ) а мені, наприклад, виступати в ролі цитувача ПДР? ПДР і без мене можна прочитати і процитувати. Якщо вже писати, то хоча би обговорення якоїсь більш виразної проблеми в дорожньому русі Львова. Нехай і на окремо взятому перехрестку, але дійсно "вузького місця", яке утворилось, чи то через недогляд ДАІшників, чи спровоковане змінами в інтенсивності дорожнього руху, чи непродуманістю режимів роботи світлофорів, або тимчасових об'їздів. І в цій темі, на мій погляд можна вибрати матеріал. Зокрема чого вартий перехресток Франка-Руставелі-Вітовського, чи той самий кн.Романа-Франка-Герцена. Та і в іншій темі цього ж Форуму http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=273 матеріали для більш серйозного підходу до проблем дорожнього руху у Львові знайдуться.
    Шановна Нуся! Може все таки вийде про серйозне говорити більш серйозно, а?

а де твій аватар? :)