Відповідь: правила дорожнього руху То, що при русі під зелену стрілку світлофора при основному червоному треба пропускати всіх, хто їде з інших напрямків - це в ПДР прописано чітко. Як і те, що, дотримуючись цього правила на перехрестку Франка-Зарицьких-Шота Руставелі, можна простояти в годину пік "до другого пришестя", оскільки по напрямку, де якраз найбільший транспортний потік (з центру по Франка наліво до Стрийського ринку) основний зелений сигнал світлофора не передбачено. Так що вибирати момент і "проскакувати" - єдиний можливий вихід. Така організація режиму роботи світлофора, як на мене, просто черговий "ляп" ДАІ, який затягнувся на роки. Але на цьому перехрестку є ще один дуже суттєвий момент, який постійно провокує аварійну ситуацію і пов'язаний з двозначністю самих Правил Дорожнього Руху. Дивіться: яке положення на проїзжій частині повинен займати водій перед поворотом наліво? Природно - крайнє ліве на своїй полосі. Що, згідно ПДР є межею проїзжої частини? А в т.ч. і трамвайна колія, причому жодного уточнюючого коментаря (попутна, зустрічна, зліва від водія, справа від водія) в визначенні межі нема. Значить, керуючись цим пунктом треба очікувати на поворот притиснувшись якнаймога ближче до попутної колії справа від неї. Читаємо інший пункт тих самих ПДР. Виявляється в багатьох випадках дозволений рух по трамвайній колії попутного напрямку, розташованій зліва від водія, в тому числі і для повороту наліво. Значить цей пункт дозволяє очікувати на поворот наліво, знаходячись НА трамвайній колії (аби не на зустрічній, а на попутній - будь-ласка). В результаті з обидвох положень на проїзжій частині , виходить, водії мають право на ОДНОЧАСНЕ здіснення одного і того самого маневру. Причому вони з обидвох рядів повинні "втискуватись" і "проскакувати". 100% аварійна ситуація. Ну а спосіб уникнути цього "вузького" місця, який багато львівських водіїв використовують - крайнім правим рядом, наплювавши на світлофор з секцією перетнути колії, що ідуть від Стрийського базару в сторону Вітовського і вже на іншому світлофорі без секцій чекати на основний зелений, хоча і економить купу часу, і при необхідній увазі, значно менш аварійно-небезпечний, але згідно ПДР є однозначно порушенням. Не можна плювати на світлофори. Теоретично. А практично - нехай доведуть. Тим хто спробує таким макаром справлятись з придуркуватим перехрестком нагадування: не забудьте пропустити тих, що їдуть поперек. Все таки вам горить червоний.
Відповідь: правила дорожнього руху Умо, напишіть статтю в якусь поважну львівську ґазету. В Штатах так роблять водії, якщо виявляють непорозуміння чи конфлікт інтересів. правда, тут газет багато, кожен район має свою. як і кожна поліцейська дільниця вважає за справу честі такі речі полагоджувати і відчитуватися в тій же ґазеті за проведену роботу. на щастя для Америки землі тут багато, вулиці широкі й для поворотів наліво є окрема центральна смуга дороги, куди з"їжджають і чекають не заважаючи іншим. Єдине, треба бути обережним, коли хтось із зустрічного ряду забагне з"їхати в той момент, коли й вам потрібно. Є небезпека зіштовхнутись.
Відповідь: правила дорожнього руху Ангале, щире Вам спасибі Я, очевидно, завжди там порушую правила, бо їду на червоне :D :p :o Мене, до речі, оті такі поворити допоміжні наліво і направо в центрі завжди заплутують. Пригадую, ще як на початку свого водійського стажу, я не була впевнена, що вул. Герцена (вона зараз так називається?) одностороння. А їхала я зі сторони вул. кн. Романа. Стою на світлофорі, а там направо зелений загорівся. Ну логічно подумати, що основний світлофор вказує напрямок руху прямо - а прямо їхати не можна - цегла, отже, основний - це трішки на право - на вул. Франка, а правий поворот - це дуже направо - це на Герцена. Повернула я. Добре, що зустрічних не було автомобілів :o
Відповідь: правила дорожнього руху Мартіні, пропоную впасти на пропозицію Мавки та зібрати усі такі казуси і конфлікти на дорогах Львова і опублікувати в поважній львівській газеті Може якраз прислухаються
Відповідь: правила дорожнього руху В мене є ще пропозиція - чому не зробити як у Києві - на регульованих перехрестях водій при червоному світлі може повернути праворуч, за умови якщо не перешкоджатиме іншим учасникам д/р?
Відповідь: правила дорожнього руху в Києві, то ще не втановлено, здається, то в межах експерименту... але так у багатьох країнах і штатах є..
Відповідь: правила дорожнього руху То Ви Миху певно по Кільцевій їхали... Там не до світлофорів... Є на шо подивитися, нє? :D
Відповідь: правила дорожнього руху А мене в Європі теж світлофори дратують.:cool: З кнопочками для пішоходів. Їдеш, наприклад, вночі, на дорозі пусто. Файно так, котишся в своє задоволення... І тут якась колєра, перепрошую, натисне кнопку, щоб дорогу перейти, і тобі вже червоне. Ну ж пусто на дорозі, до найближчого авто кілометр, та переповзи собі тихенько ту дорогу, не включай червоне, най я далі їду... :confused: Нє, то треба натиснути, поважно перейти собі, тут за хвилину і я на авті до світлофора підкотився і стою як той... , ще енну кількість часу, чекаю зеленого.
Відповідь: правила дорожнього руху Умо, 1) Відразу після введення того експерименту (а зручна штука !) були публікації, що при "розбірках" ДТП "ескпериментальний дозвіл на рух" НЕ БЕРЕТЬСЯ ДО УВАГИ. як скажімо, пункти Правил. 2) Приїжджі водії цим дозволом не користуються (поки прочитає на білому щиті "Увага ! Експеримент!" і ще абзац тексту). Особливо не-українські. Тому ті, кому треба повернути під "експериметнальну стрілку", намагаються приїжджих підрізати з 2-го ряду. Не знаю, чи були зіткнення саме на цьому грунті.
Відповідь: правила дорожнього руху Умо, не тільки Вас цей перехресток збиває з пантелику. Львівські водії зі стажем, звичайно, тут не плутаються, але іногородні повторюють Ваш маневр, хоча і не дуже часто, але з стабільною періодичністю. Мені приходилось разів з п'ять при спробі повернути з Герцена (так і називається, Герцена наші депутати пожаліли і залишили в спокої на відміну від Пушкіна чи Лермонтова, чи не дивно, до речі) на Князя Романа (звичайно лівим рядом) впиратись в капот легковушки якого-сь поляка чи східняка і дивлячись на його нерозуміючі і здивовано-перестрашені (а було і нагло-хамуваті) очі жестами пояснювати, що я думаю з приводу його маневру і куди він має їхати... А ідея, стосовно діалогу з представниками влади з приводу таких несуразностей в організації дорожнього руху давно на часі. І не тільки дорожнього руху. І міського транспорту, і таксі, і комунгоспу, і багатьох інших важливих для нашого міста тем. Наприклад, мені ссилочку давали харків'яни на свій форум, подібний до нашого, де є спеціальна гілка, яку веде начальник міського відділу транспорту і зв'язку, де він не тільки оперативно коментує подібні міські проблеми, але і повідомляє про можливі і вжиті заходи. Нам би до такого рівня добратися. Ну а поки - газета друкована, яка крім самостійного видумування "гострих тем" візьме і раптом просто побачить їх на сторінках цього форуму, і надрукує щось про них, думаю і в роз'вязанні проблем нашого міста допоможе, і собі рейтингу добавить. Якщо теми достатньо болючі, щоби про них тут писали, то і читати про них будуть. В тому числі і масса тих львів'ян, для яких інтернет і комп'ютер - незрозуміла забавка. Чи не так, пане Мартіні - запитання до Вас!
Відповідь: правила дорожнього руху Тактакитак Я гадаю, ми почнемо з таксі, а далі може візьмемося за розмітку, знаки і світлофори
Відповідь: правила дорожнього руху У Києві є трохи дурнувате Т-подібне перехрестя Кріпосного провулку (де будинок офіцерів) та Грушевського. Тільки коли мені треба з Кріпосного повернути наліво. Світлофор регулює тільки рух по Грушевського, тож на "їхній" червоний сигнал я мушу або перетнути подвійну роздільну смугу на Грушевського, або лізти просто на пішохідний перехід поза стоп-лінією. І завжди трохи далі стоїть ДАІшник (ВР за квартал !) і дивиться на кожного водія, як на ворога народу. Краще в години пік проїхати ще 2 квартали по Інститутській, повернути на Грушевського з Садової під нормальний світлофор.
Відповідь: правила дорожнього руху ОК! Таксі до Ваших послуг. І у вигляді транспортного засобу, і у вигляді коментарів для газетної теми.
Відповідь: правила дорожнього руху О, а я думав, що таке ноу-хау в світлофорному регульуванні - інтелектуальна власність виключно Львівського ДАІ. Точно така сама ситуація (Ніби дозволений лівий поворот не дає завершити світлофор, що регулює проїзд через пішоходний перехід на виїзді перехрестку, примушуючи зупинитись навскоси на полосі зустрічного руху) протягом кільканадцяти (може більше 10) років на двох львівських перехрестках (вул.Стрийська-вул.Сахарова і вул.Сахарова-вул.Горбачевського) з'їла чимало нервів нашим водіям. Напевно наші київським продали ідею, а швидше подарили, оскільки пасуться і ті, і ті на асфальті, значить на своїх заробляти не повинні. В цьому році світлофорів добавили і режими їх роботи на цих перекрестках поміняли. Але на одному допомогло, а на другому - в годину пік взагалі параліч. Знову "ляп" відповідальних за організацію руху.
Відповідь: правила дорожнього руху Angal, ви читаєте "За рулем" ? Там у кожному номері є сторінка гумору, присвяченого маразматичним сполученням знаків та розмітки. Вказується місто (Росія), адреса, коментар редактора. А ще наші київскькі гумористи людлять домальовувати знаки. Наприклад, при в"їзді з моста метро до Гідропарку, є "цеглина". Один гуморист щопонеділка чіпляв табличку "21:00 - 7:00". А ми заїжджали о 7 - 7:30 перед роботою. Ще на вуличці. де я часто їжджу, колись вішали "Рух заборонено" з табличкою "сніг", а потім - без таблички. І кілька разів "паслися" ДАІшники. Знайшовся веселий дядечко, який високохудожньо прималював голову коня - "Гужовий рух заборонено!". Можу тільки уявити, як він (або хтось інший) веселився, коли ДАІшники "розбирали ситуацію" ! А Львів"яни бавляться в такий спосіб ?
Відповідь: правила дорожнього руху Ні, тут в наших з гумором тугувато. Набризкати з балончика з фарбою якісь незрозумілі лінії чи слово з трьох букв - це можуть. А додуматись до "художнього редагування" - слабо. Ну а взагалі, дорожні знаки з самопальними малюнками - доволі оригінальна і смішна тема, яка має давню історію. Пригадую, у 80-х пасажира з Грузії, який розповідав про їхніх фантазерів, які спеціально для приїзжих перед розгалуженням дороги вліпили трикутний знак з намальованими на ньому, за перепрошенням, двома яйцями і тим, що в мужчини поміж ними. На здивовані запитання не грузинських водіїв, "що це значить?", відповідали з грузинським акцентом:"Дарагой, как ты нэ панимайэш, сматри - по середине дарога, а по бокам - значит она раздвояетса"
Відповідь: правила дорожнього руху А можна просто почекати автобуса № 55, який повертає туди, щоб просто спокійно поїхати за ним.