Правда, що у Львові заборонили російську мову?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Ольга Мартовская, 11 лип 2012.

1. yasam

yasam Well-Known Member

більшість рекламних щитів російською теж

скільки не говорив до них українською, жодного разу не було конфлікту.
    Конфлікт штучно розпалюють політики, яким допомагають радикально-налаштовані російсько мовні та україснько мовні.

• Подобається Подобається x 3
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

ви даремно ржете, насправді той, хто знає і українську, і російську, легше засвоїть чеську чи польську, ніж той, хто знає лише російську чи лише українську. Сприйняття гнучкіше

• Подобається Подобається x 6
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тому, що їм потрібна людина, котра знає цю мову, здатна вести комерційні переговори, скласти договір російською, чи прочитати запропонований російською стороною. Чи поїхати в Росію чи Україну на місяць і більше (це не гумор, просто незнайомого з середовищем іноземця все, що далі Чопа приводить в розпач чи тихого божевілля, якщо він не турист). З цим все в порядку. Але коли приходиться розмовляти з чеським підрядчиком - все, клинить. На термінології, на зворотах, і просто на словниковому запасі. І мені, щоб пояснити такому менеджеру особливості митного оформлення на Україні чи в Росії просто необхідно перейти на російську - бо інакше це трата МОГО часу.
    Кожен має робити свою роботу. Для цього існують HS менеджери в кожній більшій фірмі.

5. Finya

Finya enjoy the silence

То есть, переходя на русский язык сейчас, я использую свою сверхвозможность?

---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 08:52 ----------

Салата чітко сказала, вона не російськомовна. Вона русская. Живе в чужій для себе країні. Бажає закони цієї країни підлаштувати під своє власне користування.
    Очевидно, тому не розуміє, що "русскоязычный" не означає російський. Безліч людей у східних регіонах, рідною яких є російська, є українцями за суттю своєю.
    Цитата з блогу одного з таких людей:
    (не знаю, чи можна на ЛФ посилання вставляти прямі).

Останнє редагування: 13 лип 2012
    • Подобається Подобається x 7
  6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

і не факт, що російська є рідною для них

• Подобається Подобається x 1
  7. kjk

kjk Дуже важлива персона

В ідеалі закрити абсолютно всі російські школи, всі зробити українськими, але з обов'язковим викладанням російської мови
    Якраз буде і розвиток російської, і ніякої русифікації при цьому

• Подобається Подобається x 3
  8. morze

morze Well-Known Member

Неправда, але треба це профінансувати!

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

любу
    фігню в державі тре фінансувати.....

10. kitana

kitana Banned

Та ну, хто ж по трезвяні у Львові стане російською розмовляти )))

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

щодо фінансування, то відразу після голосування стався один вельми цікавий трафунок:

12. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я би зробила трошки по-іншому. Запровадити уроки другої іноземної на вибір батьків. Для своєї малої, наприклад, я би вибрала польську чи якусь ще іншу європейську, бо російську вона і сама вивчить - з телебачення, книжок і від російськомовних сусідських дітей.
    А стосовно плачів про труднощі перекладу вже до абсурду доходить, згадайте хоча би інтерв"ю, де якась жіночка скаржилася, що замість перекису водню купили аміак. Клініка просто якась.

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Але на це потрібні гроші. Державні. Бо невідомо, чи ще хтось із батьків захоче вчити свою дитину польської. Раніше в школах викладали дві, рідко три іноземні мови. Англійська, іспанська, французька, німецька... Тоді, за клятих комуністів, ще питали яку мову хоче вчити дитина...

14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мабуть, ми з вами жили за різних клятих комуністів, бо мене не питав ніхто. Була у школі німецька і англійська, за яким принципом йшов розподіл учнів - не пам"ятаю, але права вибору не було. Я вчила англійську, додатково німецьку викладали хіба що у спецшколах (це були 80-ті). В тата мого була також англійська, в мами - німецька (60-ті). Хіба що якщо за другу іноземну вважати російську.
    Зараз моя мала вчить англійську, з якогось там класу все-одно має бути друга іноземна, так що не бачу жодної проблеми в тому, щоб батьки могли вибирати якщо не на рівні школи, то хоча б на рівні області. Про які додаткові витрати йдеться?

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

за алфавітом.

мої в Сихівській гімназії. З 1го класу - англійська, з 5го - на вибір німецька або іспанська

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

нє,мене не питали,сказали тілько інгліш

17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

ли всі чотири класи на німецьку, наступні роки тих, що йдуть за ними, - на англійську.
    У моєї в звичайній школі таке саме, тільки друга мова здається німецька, без вибору. Я про що хотіла сказати - якщо комусь дуже хочеться вчити російську, то чому би не дозволити її взяти як ту другу іноземну.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А мені татарин зауваження зробив, що я до нього російською, коли дізнався, що я зі Львова.

• Подобається Подобається x 2
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Татарин был уверен, что львовяне, являясь, как и он, раскольниками Украины, должны уже говорить по-татарски?

20. yasam

yasam Well-Known Member

а де твій аватар? :)