Так было же уже!При СССР было!И ничего,украинский язык не исчез!Вон Мих Вам живой пример. ---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:47 ---------- Это не этично!Я же не спрашиваю Вас,а Вам не байдуже в Чехии? ---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:48 ---------- Старый,взрослый человек,а такую ерунду пишет!
А для чого заставляти? Просто, не знаєш української - підмітаєш вулицю. Є хороший європейський досвід. І хочеш вчи, не хочеш - не вчи.
Papayans,щоб жити в одній країні повинна буди взаємоповага. Мова це один з її аспектів. Ще до закону про двомовність я, і ще багато україномовних, занли російську мову і спілкувалися нею з приїзджими зі сходу. Це свідчення поваги до людини. Наголошую що цього не вимагав жоден закон. А як ви мене поважаєте? Що вам заважає розмовляти зі мною українською: банальне незнання чи небажання. Не хочу нікого образити, але у світі лише дві нації які у більшості своїй занють тільки одну мову: це росіяни і американці. А як відом, скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина.
А кто может быть против? Вот, например, в законе не запрещается в русскоязычных регионах обучение на украинском и судопроизводство на украинском. Все решается на местах. Тут дается возможность общаться с государством на русском. А не обязанность. Общайтесь на украинском. Чиновники в любом случае обязаны будут владеть государственным языком. Юристы, преподаватели - тоже. А что простому торговцу телефонами станет доступнее многое: в судах, в налоговой, в школе для его детей, так кому это мешает?
Послушайте!Ну к чему это шаблон?К чему? Вы же пишите на украинском,я на русском?И какие проблемы для Вас или для меня? Если бы я не понимал,то о чем Вы пишите,я бы Вам не отвечал. Так в чем проблема? Меня несколько лет заставляли учить немецки.И что?Я стал в два раза людиною? Хотя он мне ни разу не пригодился! Так и с украинским языком,ну не все же полезут в чиновники!
Послушайте!Ну к чему это шаблон?К чему? Вы же пишите на украинском,я на русском?И какие проблемы для Вас или для меня? Если бы я не понимал,то о чем Вы пишите,я бы Вам не отвечал. Так в чем проблема? Меня несколько лет заставляли учить немецкий.И что?Я стал в два раза людиною? Хотя он мне ни разу не пригодился! Так и с украинским языком,ну не все же полезут в чиновники!
До чого тут чиновники. Давайте поважати один одного - вчити мову один одного. Давайти бути освідченими - вчити ще одну мову.
проблема в тому, що тре штовхнути одного на іншого, щоб була боротьба, а не примирення, скоро ж вибори.