Практичні поради

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем nirvanka, 26 чер 2009.

1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

а якщо попригати з дивану, то ще більше влізе. Нє. Якщо зі шафи- ото буде в самий раз.
    А ще можна запросити друга (я не набиваюсь, бо не друг :).... поки що... хоча полуниці люблю понад усе... після кавунів). Або закрутити півлітру варення. А от заморожена полуниця не ... тогой.. не смачна (водяниста, як компот майже). І якщо морозилка вдома одна до до зими полуничка буде мєсом троха чути. Так що нагулюйте апетит і ввечері догамайте.

а просвятіть навіщо знежирювати? щоб приклеїтись? бітум підігріти будівельним феном- і він сам стане як клей (якщо дуже старий то помазати наступним шаром гарячого). То десь посередині кімнати і паркетини не будуть йти в пази? :wacko:

Останнє редагування модератором: 3 лип 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В нас мєсо не затримується в морозилці :)))

3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Борисе?Кандидатскую не пробовали писать по химии?;)

4. Peri

Peri Well-Known Member

це якщо її цілою заморозити.
    а коли розім*яту з цукром,то дещо інше.:)викладаю харчові контейнери мішечками,заморожую,витягую з контейнерів і зберігаю в морозилці.можна вже заморожену покласти ще в один мішечок,думаю,запахів не набере.
    зрештою - спробуйте.

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А повністю зчистити бітум є можливість?

6. Picasso

:) ми зберігаємо багато чого в морозилці, але з декількох років практики показали що полуниця ніяка після заморозки. А з запахами я трохи інакше борюсь. Купив невелику морозильну камеру і там тримаємо і зелень і ягоди
    а навіщо? Хоча варіанти зчищення є: 1. Берете долото і потихеньку збиваєте до стяжки. 2. Розігріваєте феном і змиваєте кісточкою вмоченою в бензині (або іншому подібному розчиннику). Баньку з бензином постійно треба оновлювати (тому бензину використовувати небагато за один раз) і так поки бензин в банці і площина котру миєте не буде достатьбо чиста, або поки не надоїсть і не задасте собі питання :"А нащо мені то треба було?!" :)

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Порадьте, будь ласка, чим можна почистити штукатурені стіни і стелю? Особливо потрібно на кухні над газовою плитою, де зібрався темний бруд.

8. Picasso

в шмишлі почистити? Шпатель не підходить?
    Той темний бруд то швидше всього жир, тому його або здирати прийдеться або закривати чимось синтетичним, щоб не проступав пізніше.
    А прості стіни або розмивати можна, або шпателем пройтись поздирати, або теркою з грубою сіткою. То залежить від того що було до ремонту і що плануєте після. Зараз шаленний вибір грунтівок, тому заліпити можна любе. Навіть сліди від сажі, які з часом проступати можуть через сантиметрову штукатурку

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ми не робимо ремонт, а лише прибираємо.. Знайомий вже сказав, що є спеціальні "болгарки" з насадками чи то з войлоку, чи то з металевою щіточкою, яка чуть-чуть зтирає вершній шар штукатурки. Але спеціально не будемо купувати ту штуку.
    Пробувала сухою шматою, але розмазується. Пилососом боюсь, щоб штукатурка не повідвалювалась.

10. Picasso

ото тільки спробуйте. Армагедон бачили? ні? Побачите. Після двох-трьох хвилин роботи болгаркою далі ліктя нічого не буде видно :)
    нічого не второпав. Що то за прибирання щоб потерти стіну і не зачепити фарби?! Якщо щось здираєте, то ремонт ніби мало називатись. Якщо просто відмити стіну то відповідна основа мала бути, така що миється і не розмивається

Ну я бачив пилососи на базі вантажівки якими чистять вентканали, але як ними чистити стіну не уявляю. Чи Ви про побутовий пилосос говорите а просто стіни настільки дряблі що штукатурка відвалюється?
    А можете уточнити запитання- що саме хочете зробити. А то я щось не складу докупи що потрібно

11. coolzak

coolzak Well-Known Member

якщо плями від жиру то перед побілкою помалюйте білою фарбою для вікон ці плями а вже потім зверху грунтівка і сніжка.бо інакше буде жир проступати

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ми не маємо змоги зробити ремонт. Але хочеться прибрати той бруд. На жаль, там штукатурка така, що мити не можна.
    Про побутовий :). Стіни дряблі, штукатурка має тріщини..

Останнє редагування модератором: 8 гру 2009
  13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Моя Вам порада... Якщо штукатурка не тримається, не заморочуйте собі мозок! Все одно нічого людського у Вас без капремонту не получиться... Або шпари вилізуть, або штукатурка обсиплеться... без серйозного втручання не обійтись...
    Тому, оту темну, липку субстанцію на селі не чіпайте взагалі. Візьміть грунтовку для плям (хоча б таку ) Декілька разів прогрунтуйте, а поверх фарбочкою на тій самій основі... Це допоможе Вам зкріпити осипаючу штукатурку, "зафіксувати" той жир на стелі і стінах, зекономить час, гроші і сили... Мінімальний комплект інструментів і матеріалу... І як кажуть, валік Вам в руки :)))
    Додам ще...
    Якщо в близькому майбутньому (три-шість місяців) плануєте робити ремонт в кухні, то не заморочуйтесь і з тим, що я писав вище... Троха дороге задоволення, такі грунтовки...
    Просто, вишукано і зі смаком: беремо акрилову грунтовку глибокого проникнення, два-три-чотири рази проходимо поверхні і поверху снєжку з пігментом... До Паски стане... А якщо перед Великоднем ще раз снєжкою пройтись, то до осені... Набагато дешевше і безцінний "опыт, сын ошибок трудних...)

Останнє редагування: 8 гру 2009
    • Подобається Подобається x 3
  14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую, мабуть, це буде оптимальний варіант, щоб не зробити гірше, ніж є :)
    Записала собі Ваші поради. Думаю, що пригодяться :)

15. VasMT

Погугліть "Ремонт своїми руками" тощо... багато добрих порад я почерпнув з нету...

16. Picasso

Чесно кажучи зрозумів що Ви хотіли відсвіжити стіни. Але якщо через стан штукатурки ні мити ні пилососити неможливо, то здається допоможе лише повноцінний ремонт.
    На всяк випадок дам пораду як косметично і дешево відсвіжити стіни. Я користувався тим методом ще за союзу, коли не було вибору матеріалів.
    Отже :
    Гашене вапно розвести до сметаноподібного стану (ріденька сметана). В друге відро насипати дрібний пісок. Берете велику стару (не потрібну, щоб не було шкода) щітку і вмочуєте в вапно а тоді в пісок і то все що на щітці намазуєте на стіну. Так декілька раз вмочивши намазуєте на стіні пляму приблизно метр на метр. Тоді теркою розтираєте круговими рухами (радіусом 10-30 см) з середнім притиском. І так поки не пройдете всі стіни. Чому не варто намащувати щіткою великі плями відразу(наприклад цілу стіну), тому що пересихає швидко, і не буде що перетирати. Терку можна зробити з двох дощечок (10х25 см), прибивши перпендикулярно одна до другої.
    Метод дешевий, і дієвий (особливо після здирання шпалер). Враження після того як підсохне досить гарні. Затягує всі невеликі нерівності та шпари

17. VasMT

Єдина засторога.... Якщо стіна була помальована крейдою, або чимось подібним (різні охри), навіть не пробуйте... Відвалиться все до цегли і більше не причепиться... :) І навпаки, не можна крейду по вапні... Здирати, змивати, злизувати - НЕ ДОПОМОЖЕ... !
    Якщо у Вас і Вашого чоловіка є руки, а не тримачі для кави і натискалки на кнопки, то можу дати Вам дієві поради по ремонту Вашої кухні... Дешево і якісно... І, головне, своїми руками! Повірте - складно почати, ні, складніше наважитись...
    Якщо це ВАША кухня, в ВАШОМУ помешканні, то всеодно прийдеться робити ремонт...

18. Picasso

Уф :) Якраз перетирка вапном з піском і була призначена для випадків коли не знав чим білилося перед цим. Якщо мову вести про те щоб вчепилося- то чіплялось все до всього, тільки одноманітності не досягалось. Навіть після Н-кількості перебілювань проступали плями. Тому розмивалось (в т.ч. мильним розчином) або зішкрябувалось попереднє і робилась перетирка (така як описав в попередньому пості). Перевірено досвідом і не один раз ;)

19. VasMT

Дозвольте з Вами посперечатись... Без попередньої, трудоємкої підготовки, варіанти по крейді вапно і вапно по крейді приведуть до лущення побілки і ії відпадання...
    Якщо білити - необхідно видалити побілочний шар, а за умовами задачі це неприйнятно. При запропонованому Вами способі можна затерти невелику пляму, для побілки всієї стелі в кухні, покритої кіптявою і жиром, Ваш спосіб не дієвий, без попередньої підготовки основи... Звичайно, якщо Нірванка захоче бавитись з трипроцентним розчином соляної кислоти і купоросом, то так... Але повірте, при теперішньому розмаїттї готових будівельних сумішей і матеріалів, видумувати велосипед, принеймі нераціонально по часу...

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Нірванко, та візьми купи декілька метрів клейонки і приклей , щось типу фартуха зроби.Правда на стелю таке не піде:)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)