Насправді виявилось що тільки 5л (або ж просто митники захотіли нажитись) Злата улічка цього року закрита на якісь археологічні дослідження (просто почули жи Сявич приїжджає ) Все решта з мінімальної програми перебування вроді відвідав. З кухні встиг тільки відвідати пару супів (страшенно не люблю першого, але чехи таки вміють його зробити файним), Vepřo-knedlo-zelo, оленину в якомусь-там соусі, ну і власне коліно (двоє таки не подолали його до кінця). Більше не встиг - не встигав проголодатись - досить все ситне...
Навіть не знаю, відколи ті зміни, бо ми ще минулого разу, в березні, суверенно провезли 4 коробки - 40 пляшок, 20 літрів на двох... Фото будуть?
Може бути, а може придумали собі таке правило для екскурсійних груп... Аякже, але згодом. Руки не доходять - вдома відсипаюсь (ну не можу я спати в автобусі, хоч решта всі спали як немовлята)
А їх ніхто не відміняв. ) І грошова одиниця Чехії називається правильно коруна, не крона. А в євро можете заплатити у супермаркетах, на деяких заправках. На Вацлаваку практично всюди можете платити в євро.
Трохи корун можна купити у Львові і з ними їхати (шоб в перший день не шукати арабів), а решту євро - в них поміняєте. Мені потрібні були коруни суто для міського транспорту і пару дрібних магазинчиків, для решти: супермаркети, більшість господ, автозаправки по дорозі до Чехії (сміявся коли соавтобусники шукали кантори для розміну євро на польські злоті аби купити якого хот-дога чи пляшечку води) - картка рулить - пофік яка валюта, і бацил менше
Та як де. Але якщо брати до уваги проценти за обмін, то майже на одне виходить. До речі, деякі банки в літніх місяцях вводять "літній" обмін - безпроцентний.
Історичний частина міста, центр, поруч з Пороховою вежею - це Barceló Old Town, вулиця Celetná, 29 А є ще просто Barceló, цей є на вулиці Na strži 32, ближче до виїзду на магістраль. Якщо будете у першому - вітаю, суперове місце. В п'ятницю там наша фірма мала вечірку...
Літом їду на курси в Прагу. Хоч вже і не студент, але далеко не втік, тому цікавлять дешеві варіанти доїзду зі Львова. Враховуючи що автобус коштує біля 500грн і невідомо скільки буде їхати через кордон розглядаю варіанти з залізницею, ще однією перевагою якої є можливість вийти і побродити в якомусь місті пів-дня Якщо вже хтось так їздив то поділіться, будьласка, враженями і цінами. Буду дуже вдячний за інформацію. ЗІ. Можу щось пражанам привезти з Неньки, якщо потребуєте і якщо на кордоні пропустять
Я їздила залізницею таким способом, що їхала в Чоп, звідти до Кошиць, а вже з Кошиць в Прагу. При чому зі Стрия до Кошиць - фактично одним поїздом, тільки в різних вагонах - українські залізниці друть. Але таким маршрутом дуже по містах не походиш. )
і скільки то щасття погягнуло грошей? Покищо найщов варіант Львів - Катовіце на №36 Львів - Краків - Вроцлав (23 59 - 08 20) і потім Катовіце - Прага на EC 110 Варшава - Прага (12 05 - 17 48) але питання вартості проїзду через обидва кордони лишається
Я не знаю, наскільки воно потягне Вам, бо я користувалась системою знижок City Star, що можете і Ви - це знижка на квиток туди-назад, для Чехії-Словаччини. В Польщі цієї системи нема, до того мушу сказати, що після двох поїздок з PKP бажання їздити через Польщу відпало. А коштує квиток City Star з Черне над Тісоу до Праги і назад приблизно 70 євро. До цього додайте ціну квитків зі Львова до Черне.
Тоді буду Вас мучити далі: Поясніть, будьласка, для чесько-неписьменних, може й потім кому в нагоді стане, як тим City Star CD користуватися, зокрема: чи може бути між датою "Туди" і "назад" 2 місяці? чи є якісь обмеження щодо використовуваних поїздів (наприклад, тільки експресами, чи тільки регіональними)? і останнє, де і як мені ту Єврозірку придбати орієнтовно в 5ій ранку у Чиерній над Тисою? Заздалегіть дуже вдячний за відповідь
Ні, тільки місяць. Нема. Там є залізнична каса, як у кожному вокзалі. Відчинено від півп’ятої ранку. Гм, по останніх офіційних даних, здається, так і є. Але ми, їдучи на Паску, ввезли втрьох 30 літрів, я, їдучи на Флюгери - 10 літрів, суверенно, в багажнику було тільки пиво...
Єдине що знаю, що в Празі повно наших зароітчєн (ну а де їх нема), а там особливо (не заю чому, може умови для виїзду на роботу відносно лояльні у порівнянні з тою ж Польщею чи що.? ) Тобто в Празі можна спокіно спілкуватися рідною мовою - тебе зрозуміють А ще, багато виїхало "уцілівших" авторитетів 90-х, багато хто з них навіть відносно "розкрутився". Але, тим не менше, умудряються проводити розбірки і тепер. Місто гарне, звичайно. Ось у цьому кліпі Прага? http://www.youtube.com/watch?v=BguZZ3rGKe0