Прага...

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем syavych, 22 січ 2011.

1. gvorn

gvorn Well-Known Member

Звиняйне, забув глянути. Але можу показати - йдете на http://mapy.cz, задаєте Praha, Ovocny trh, і побачите на мапі площу Ovocny trh, ліворуч на ній знаходиться Ставовське дівадло (театр), якщо від нього йти в сторону вулиці Celetná по площі по лівій стороні не доходячи до будинку 19, де на мапі написано kub. dům, десь приблизно 2 будинки перед тим. Там і буде написано Směnárna. Заходите, там ще на стіні висить електронний екранчик з курсами валют.

Дані з візитки:

Mon - Fri 9.00 - 19.00
    Sat - Sun 9.30 - 19.00

Ovocny trh 11

www.alfaprague.cz - тут можна подивитися реальний курс

Останнє редагування модератором: 30 січ 2011
    • Подобається Подобається x 2
  2. syavych

syavych копач

Ше один пункт визрів - транспорт. Наскільки я зрозумів у вас там один квиток на усі види транспорту, але якась надто мудра система їх дії - по часу :dntknw: Можна тово розписати для особливо тупих :sorry:

Чи не бавитись і купити денний?

3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Не пам"ятаю чи такі взагалі і існують і якщо так, то скільки коштують

Нічого надто мудрого не має - один квиток за 26 корун і їздите у всіх видах транспорту з пересадками 75 хвилин. Квитки продаються у Трафіках (то такі магазинчики де продається преса, тютюн, іноді якась їжа) або в автоматах - кидаєте монети в автомат, натискаєте кнопку повний квиток 26 корун, якщо не помиляюсь, і друкується квиток, здача падає внизу разом з квитком

• Подобається Подобається x 4
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Існували точно, 150 корун на день, здається, коштував денний квиток. Спробую з"ясувати...

• Подобається Подобається x 3
  5. gvorn

gvorn Well-Known Member

http://www.dpp.cz/jizdne-na-uzemi-prahy/ тут розписані всі ціни.
    Денний квиток для поїздок в межах Праги коштує 100 корун, але тут ще треба подумати чи він потрібен. Всі визначні місця знаходятьсь досить близько в центрі. Транспорту не треба. Якщо він для добирання з і до готелю, то навіть коли буде 2 рази туди і назад їздити, витратите на одноразові квитки 4*26=104 коруни. Майже так само

• Подобається Подобається x 5
  6. Максим

Максим Well-Known Member

Простіше купити денний квиток і мати спокій. З незвички він може забути означити квиток в транспорті, переживатиме, чи не пройшов вже час дії квитка, а так означив денний квиток, сховав його і їздиш собі спокійно.

7. Un.Known

Погоджуюсь, добре знати, де знаходиться Ваш готель.

Але я б купила денний, принаймі для того, щоб не думати, чи обмежена я зоною, чи ні, і вкладаюсь в часовий ліміт мого квитка при зміні планів.

8. gvorn

gvorn Well-Known Member

Вирішувати звичайно людині, котра їздить по квитку. Але якщо є 2 дні на Прагу, то більше центру подивитися просто не буде часу (хіба що є якісь спеціальні побажання). Тобто виїзджаю вранці з готелю і ходжу цілий день, а потім увечері назад. Тоді навіщо платити в 2 рази більше:dntknw:

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

Можна забути і денний квиток прокомпастувати чи ще щось зробити

9. syavych

syavych копач

А яким чином знати скільки часу потрібно, наприклад, щоб добратись з точки А в точку Б? І якщо наприклад добре собі порахував, але якась затримка в дорозі (типу пробка, чи у вас такого немає? :) ), то виходити на найближчій зупинці після закінчення часу чи як?

• Подобається Подобається x 1
  10. Un.Known

В метро пробок нема :) трамваї їздять за розкладом, а от автобусом Вам користуватись, швидше всього не прийдеться. (Я сама не пригадую, аби я їздила ним за 13 років...)

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

Тут корки в основному тільки легкових і вантажних автомобілів часто бувають. Громадський транспорт, особливо у новіших районах, має свої окремі колії, по них же можуть їхати і автобуси, якщо якась проблема на дорозі. Тролейбусів в Празі не має. Хіба що якась аварія може бути. Але автобуси через центр не їздять, як правило там користуються метро або трамваєм

• Подобається Подобається x 6
  12. Максим

Максим Well-Known Member

В розкладі руху на зупинці або на вебі міського транспорту Праги.

Чисто гіпотетично якщо б таке сталося, то по закінченні дії одноразового квитка треба або означити новий, або вийти з трамваю.

Звичайно, але з денним це достатньо зробити тільки раз... :)

• Подобається Подобається x 6
  13. ynykon

ynykon New Member

Стосовно пива - зайдіть в ресторанчик-пивоварню Novoměstský pivovar (http://www.npivovar.cz/) - це практично поряд з Старомєстскою площею. Пиво продають своє, живе, як темне так і світле. Ми були там кілька разів - завжди залишались задоволеними.

Стосовно подорожі по Влтаві - якщо корабликом, я б не рекомендував. З 2-х годинної поїздки ми десь хвилин 50 стояли в шлюзах.
    Краще цей час погуляти по місту.

Взагалі Прага місто шикарне...

• Подобається Подобається x 5
  14. syavych

syavych копач

Обновлю трохи тему, оскільки маємо вже візи і трохи більше інформації :)
    Думаю таки прийдеться. Готель JUNO (Štěchovická 2296/2A). Судячи з того, що побачив на мапі - ні трамваїв ні метро там нема (в попі міста аднака :) ), більше того в центр тре добиратись з пересадками. Тому питання доцільності проїзного на день думаю відпадає.

П.С. Погода бачу не краща, ніж у Львові :sad:. Надіюсь за тиждень покращиться...
    23-25 березня будете?

15. Un.Known

Сявичу, такого в Празі не буває. )

Ваш готель знаходиться недалеко від станції метро Strašnická, лінія А, там же і зупинка трамваїв 7 і 19.

16. syavych

syavych копач

Принаймні так мені видав пошук напрямків від готелю до центру: спочатку автобусом до Strašnická, потім метро або трамвай. Тепер вже бачу що їхати тим автобусом 2хв :)), можна і прогулятись.

17. gvorn

gvorn Well-Known Member

Зараз я у Львові, але думаю таки десь в ті дні в Празі появлюся не деякий час. Швидше за все 24-го.

Strašnická - добре, недалеко від мене. Але туди найкраще метром добиратися

• Подобається Подобається x 1
  18. ambertan

ambertan New Member

-вони й минулого тижня були зачинені;

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Хард-рок кафе на Малому наместі- цікаве досить,
    тільки обов"язково звернути увагу на програму на вечір;
    найкраще попри всі рекомендації, самому, без гіда( але можна з картою чи навігатором) перейтись по місту;всерівно всі дороги виведуть на Карлів міст

---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

- можна брати й по 18 кр-в 20 хв досить реально вкластись; але, якщо порахувати транспортні витрати за день- то краще таки купувати денний квиток

19. syavych

syavych копач

Я вже сі вернув :)
    Дякую всім за поради - велика частина з них пригодилась.
    Сади відкриваються з наступного тижня, так шо я був в прольоті.
    Власне у 18 і вкладався з готелю в центр. Тільки один день брав денний - було багато поїздок. Ще хотів уточнити за денний (мені то вже паралельно, але може комусь ще знадобиться): дійсний він протягом дня (тобто до 12 ночі) чи 24 години від часу першого компостування? Бо я відмітив в обід одного дня і їздив по ньому ще зранку наступного дня, ризикував? І взагалі для тих, хто поїде - контролери не міф, я в перший день, перший раз тільки встиг зайти в метро, як тут же перед носом побачив значок [​IMG] :), навіть не зразу розчухлив що від мене хочуть...

П.С. Велике спасибі gvorn'у за приємне (хоч і коротке) знайомство. Чекаємо Un.Known у Львові :)

20. gvorn

gvorn Well-Known Member

То у них в п"ятницю рейд був. Я в той десь з ними стикався двічі :)

а де твій аватар? :)