Похорон і поминки

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем www, 3 жов 2008.

1. Orel

Orel New Member

Тебе цікавить чому так роблять?,чи це взагалі правильно роблять?. Якщо це треба робити, то чим це підтверджено ,але щоб це було авторитетним автором затверджено, самий авторитетний автор один це Бог і Він написав у Біблії. багато чого .Правда люди подобавляли багато самі і щоб якось це зробити набожними речами взяли деякі історіі, цифри з Біблії іговорять що так треба робити але з Богом і Бібліею нема нічого спільного. Прочитай послання римлянам 14розд,5-8.Я це не придумував і не вдавався чому так роблять,знаю одне, якщо людина не покаялась перед Богом за життя і не отримала свідоцтво Духа Святого що вона е нове творіння то якіб поминки і все таке інше не робили потім це нічого незмінить Біблія говорить послання галатам 5,19-20 Ефесянам 5,5 2пос. Фесалонікійцям 1,8-9, і тд.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

3. Lusyolla

Lusyolla New Member

Ромко, несподівано знайшла однодумця! Теж хотілося б померти тихо і щоб нікого своєю смертю не обтяжувати. Хоча, до поминок ставлюся двояко. З одного боку, традиція все-таки. З іншого - від такої традиції порожньо на душі, вона дійсно несе в собі фарс та гру на публіку. В процесі поминок навіть важко адекватно виразити свій біль та горе.

• Подобається Подобається x 2
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я 31 грудня ходила на похорон одного дуже гарного і порядного чоловіка, не просто чоловіка а священника. Я не планувала іти на «поминки» а лишень побути в церкві на відправі і на цвинтар поїхати, але вже вийшло й так що ми пішли на прийняття в ресторан. Доречі ніхто не плакав і не випивав постійно, бо треба пом’янути. Випили один раз, два. Виступило двоє людей і згадали як отець вплинув на їх життя і все.
    Ніхто не танцював але й загального гнітючого стану також не було. Всі лишень говорили і згадували які були цікави пригоди з отцем, який був для когось наставником, для когось другом а для когось братом.

А паралельно в Україні помер двойорідний брат мого чоловіка, то мама-свекруха розказувала що тая (невістка) наготувала як на вісілє. Он того я не розумію, чому наші люди мусять в любому випадку напхатись і нахлятись.

І ще мій чоловік розказував кумедні історії, як в них в селі народ на поминках собі так добре задав що почав вдові Многая Літа співати.

• Подобається Подобається x 3
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Що вас дивує? Звичайний пережиток язичиства у сучасному християнстві.
    Доречі останнім часом церква не схвалює поминок, але нічоого вдіяти не може і тихенько мовчить.

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

Ви думаєте це можливо? І ніхто не сумуватиме за Вами?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А коли церква настоювала?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не будут сі тратили на трумло,не будут платили священнику,дяку,гробареві,за яму на цвинтарі...
    Не будут тратитисі на пацє...на холодці...на салати....на гостини...
    Не будут тішити сусідських вампірів...
    Економія....

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

не трож дриглі!!!!!!!!! прєдупрєждаю!!!!!!!!!!!!!

9. Сергій аспірант

ПИтаня коли заперечувала? Ці звичаї існували із згоди церкви і стали не відємною частиною ритуалу.Логічно булоб постити в скорботі. а не обжиратисьі впиватись.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

далека ви людина.... обжиратись і впиватись завжди зле, навіть і без поминок, ну але то таке... СЄ вам макарони навішали, от ви й носите їх.

• Подобається Подобається x 1
  11. Сергій аспірант

Та вистачаэ подивитись як це проходить у традиційних християн і зробити висновки.
    Особливо коли самі священники беруть участь в поминках. або мовчки спостерігають з а ними. Якщо це душпастирі - то їх завдання навчити і докорити коли потрбно а не толерувати нехристиянську поведінку.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви не дивіться - легше буде жити на світі.
    У традиційних християн нема затверджних списків: хто є християнин, а хто не є. Кожен знаходиться на певному духовному рівні. Хтось на початку, хто посередині, а хто вище. Тому й поведінка різна, але кожен відповість за своє, чого хвилюєтесь?

Ніхто з батогом ні над ким не стоїть (як то у СЄ, де кожен крок перевіряють). Кожен може отримати знання у священника і діяти за власним сумлінням. Послух, поведінка має бути усвідомлені, а не з-під палки.

• Подобається Подобається x 1
  13. Сергій аспірант

Ви не знайдете жодного біблійного преценденту терпимості до гріху. такий підхід лише розкладає громаду і недарма Закон передбачав дуже суворе покарання для порушника. Мовчанка знак згоди і якщо церква мовчки спостерігає за тими процесами які є в її середовищами і нічого не робить то як можна довііряти їй?
    Так зберігається паства, зберігаються грошові надходження, гадане становище в суспільстві, якому на думку церкви начхати( за винятком коли ця думка збігається з бажаннями натовпу).

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

Так і свідки Єгови не будуть перевіряти кложен крок. Але якщо людина свідомо і цілеспряовано грішить і не виявляє розкаяння - вона уже перестає бути християнином і терпіти її в зборі. створювати спотикання для інших, дозволяи такій людині розкладати морально інших людей ніхто дозволяти не буде.

---------- Додано в 10:46 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ----------

Свідком Єгови людина стає лише після того, як усвідомлюватиме які вимогти будуть висуватись до неї, і коли буде відповідати цим вимогам.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не знав, що у СЄ старійшина визначає ступінь гріху і сам гріх. Все життя думав, що то Бог - суддя, а виявляється, що все так просто... сказали - грішик і копен дупен.

Доречі, Ісус казав, що лікар приходить до хворих, а не до здорових. Але з хворими тре возитися, а здорових можна грузити і заставляти працювати на організацію.

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:04 ----------

до гріху - так, а до людини?

15. nastinka

nastinka відсутня

я за кремацію. ніяких похоронів і поминок. розміяти в горах та й все.
    моя мама також. але й думати про то не хочу. не хочу нікого втрачати.
    їй ще внуків бавити моїх :)
    хочу щобт всі жили довго.
    в червні померла хресна мого тата. дітей не женила її мати досі жива. велика була втрата. ті сльози то все. було сумно й зле. зле коли люди сумую. але всі ми там будемо й зустрінемось. я в то вірю.
    як то кажуть. всі ми йдемо до кінця. і то неспинний процес. просто варто бути доброю людиною. добре слово сказати, допомогти чи змогти, любити свою сім'ю. і берегти. все решта буде добре.
    шось депресією повіяло мені в 3 ночі(

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)