Якби було бридко - ти б їх не помічав... а то розповідаєш, ніби лежиш у трумні, і одночасно слухаєш про шо бабки говорять.
я свого батька знайшов в моргу...він впав на вулиці..не мав з собою документів... Привезли на Пекарську в морг судмедекспертизи... шукав цілий день... по лікарнях..моргах...тільки ввечері добрався туди... потім похорон.. перевозка в Теребовлю...все на мені...я вже мріяв....щоб все закінчилось... Тоді й почув...як бабульки слЕзи рахували... Але це не єдиний випадок...
Нє...вони спокійні і привітні... Може...кожному своє... дехто мріє,щоб зябава,дриглі,три дни сьвєт... А я люблю тишу...і спокій...
Я не про те... Не про церемонії... Ти подумав про тих людей яким ти не байдужий, чи з твоїм зникненням твоя мама перестане про тебе думати ? сумніваюсь...
Я думаю, що всі ті зовнішні атрибути потрібні живим більше ніж мертвим. Бо якщо людина за життя була порядна, встигла пред смертю покаятись в гріхах, поєднатися з Богом і ближніми і в мирі відійшла, то їй всі ті парастаси не треба - і так вже в небі, а хто грішив, зло і затято, хто і перед смертю не хотів покаятись, не вважав за потрібне перепросити і т.д., то йому все це не поможе - він свій вибір зробив. А от живим ще треба відчувати, що вони все що ще в їхніх силах роблять для душі і тіла померлого, що вони за нього моляться, просять Бога про ласку милосердя, живим потрібне оте відчуття, що все, що могли вони зробили. А на рахунок зникнути і щоб не знайшли...То, я думаю, дуже тяжко, коли не можеш прийти на могилу, запалити свічку, принести квітку, помолитись над гробом, бо ти не знаєш де є та людина, за якою ти сумуєш, і не знаєш чи вірити і сподіватись, що вернеться, бо ж тіла не знайшли чи вже й не чекати. Люди хоронять тіла, щоб відпустити від себе душі, а не тримати їх і не давати спочити.
Та дійсно... Позбавити тьощу такого задоволення...Гості...рихтованнє ЇДЛА,,,САМ ПРОЦЕС ЇДЛА...три дни свєт...нє,прийдецця потерпіти... Мєчтать нє врєдно(с)