Цю інформацію можна взяти до уваги, але не варто надіятись що вона 100% правдива. Ми мало знаємо про потойбіччя, хоча й цікаво. Мабуть Бог вирішив що нам не варто/ не корисно про це знати багато. Досить лише знати, що воно є.
Так у всьому, що стосується потойбіччя, немає 100% гарантій. Навіть у тому, що ми будемо себе там пам'ятати і мислити в тому розумінні, в якому ми це робимо на землі. Коли засинаємо - то ніби вмираємо. Якщо нам нічого не насниться, то чи відчуваємо під час сну що ми - це ми? То звідки впевненість, що заснувши вічним сном будемо так само мислити як і на землі? Душа то може бути безсмертною (я теж вірю в це), але без пам'яті про наше тіло і думки в ньому. Значить, некорисною була тема цієї гілки? Раз є питання - є і гіпотези. Я не закликаю їм вірити на 100%, просто - вони у людства і різних гілок вірувань є різними, чи швидше - багато в чому спільними. Я думаю.. якби накласти їх всі на одну систему координат і знайти точки перетину - це підвищило б відсоток ймовірності, що це - таки правда.
давайте спробуйте подібним методом проаналізувати уявлення про форму Земл, які були у древніх. Неморжливо вписати в єдину систему координат суперечливі погляди.
Чудова аналогія! давайте тоді згадаємо, коли саме повірили Галілею? І ЩО саме стало доказом того, що одна з багатьох теорій про форму землі довела свою єдиноправильність. І спробуємо застосувати до суперечливих поглядів про потойбіччя. Але не забувайте, що як вже написала Олена вище, у християнстві таких чітких поглядів майже взагалі не існує. Тому що вважається, що нам того краще багато не знати.
Бібля доволі чітко говорить про те що очікує людину по смерті, от тільки погодити це з вченням католицької церкви без звертання до передання, античної філософії неможливо. Те що очікує людство в майбутньому є центральною темою Біблії. Бібля містить необхідну і длстатню інформацію про те що стається з людиною і вона не надає жодного доказу про те що людина відразу після смерті продовжує існувати- мислити,відчувати, діяти впливати на інших. Католики вирішили інакше і вигадили пекло, чистилище, лімб(недавно закритий рішенням Папи)
Ісус був людиною, він після хресної смерті перестав існувати? Ой, насмішили))) Ви забули ще про вигадане католиками Боже Царство.
Наскільки я зрозуміла запам'ятала, то про те що буде (одразу) після сметрі, там не сказано нічого. Вірніше, зі сказаного виходить, що нічого не буде. Небуття. «Так человек ляжет и не встанет; до скончания неба он не пробудится, и не воспрянет от сна своего» (Иов 14:12) А от що буде після наступного пришестя Христа - коли він судитиме Судом - про це так, сказано чітко.
Ви зрозуміли цілком вірно. Тоді навіщо вести ще якісь свідчення про те що буде після смерті Порівняйте концепції Божого Царства в Новому завіті і в Августина Ісус був воскрешений згідно волі Бога. три дні після смерті ві н справді неіснував
Сергію, я Вас уже 2,чи 3 рази запитував на рахунок розповіді Ісуса про багача і Лазаря. Ви чомусь вперто ігноруєте... Спробую ще раз по-іншому запитати: Чому не можна зробити з цієї історії висновок, що "людина відразу після смерті продовжує існувати- мислити, відчувати..."???
От не ставлю тегів офтопу...але хочу розказати про свою мрію. От мрію...щоб ніхто і ніколи не знайшов мого тіла,як вмру... Ніяких похоронів,ніяких процесій,ніяких трат на трумло,целофанові кульки,парастаси,священників,поминки,їдла,гостИни і теде,і тепе... Просто щезнути...і все...мрію про це.... ...на похоронах...особливо близьких мені людей,мене завжди охоплювало відчуття нереальності...театральності...фарсу того всього дійства. Так,розумію,що зі мною не погодяться,особливо ревні віруючі...але фарс є фарс...хоч і признаю необхідність його... А для близьких того,хто пішов,,,це просто необхідність,в угоду традиціям,виставляти напоказ своє горе.
А я брате, Ромко, не гордий і не проти, щоб священик відправив і щоб люди помолилися, а все решту... ти правий - пусте. Правда, мені, як покійнику, буде все одно: театралізовано хтось там сумує, чи не дуже. То справа кожного. З другої сторони, чого про це думати? Воно ж прийде само, нє?
Просто я глибоко переконаний,що ті,кого ми називаєм покійниками...є серед нас...нехай в іншому стані...все чують...знають...розуміють... Гордість тут ні до чого...
Ну... то неправильний переклад... і взагалі то місце - то видумка автора... ну або... тре читати переклад "нового світу", або "то католики придумали"... або "де ви таке знайшли?", у прошурці "Вартова Башта" такого нема.... і т. д.... Пригадую один раз я привів якусь цитату з Біблії - послання до євреїв... не пригадую про що йшлося, але у дискусії моя наведена цитата суперечила думці співрозмовника -прихильника СЄ, на що він так спокійно відповів: та це ж послання до євреїв, ми ж не євреї !!!
у моєї мами два брати, що померли... і той що помер недавно весною - приснився і каже: ти знаєш... з того нашого брата(найстаршого) вже нічого певно не вийде, він помирає.....
Ну як не "до чого"? стільки умов тобі подавай і шоб ніхто не знав і щоб відправи не було і щоб без фарсу... Стільки клопотів!!!! Ромко - ти деспот.... як вигадаєш... аби клопоту побільше...
Угу..а потім сердобольні бабульки будут ходити і шептатися: - А тота зронила іно дві слези..а тотой єдну..а той ані єдної... - А,знаєте,в тотих.на поминках давали розсіл з курки..а тоті не дали...
мені...ще й тоді не розходилось,коли хоронив тата... Шкодую тьощин шлунок від переїдання...вона тото любит...похавати... А то єдною нагодою буде менше...