Похорон і поминки

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем www, 3 жов 2008.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Цю інформацію можна взяти до уваги, але не варто надіятись що вона 100% правдива. Ми мало знаємо про потойбіччя, хоча й цікаво. Мабуть Бог вирішив що нам не варто/ не корисно про це знати багато. Досить лише знати, що воно є.

• Подобається Подобається x 2
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Так у всьому, що стосується потойбіччя, немає 100% гарантій. Навіть у тому, що ми будемо себе там пам'ятати і мислити в тому розумінні, в якому ми це робимо на землі. Коли засинаємо - то ніби вмираємо. Якщо нам нічого не насниться, то чи відчуваємо під час сну що ми - це ми?
    То звідки впевненість, що заснувши вічним сном будемо так само мислити як і на землі? Душа то може бути безсмертною (я теж вірю в це), але без пам'яті про наше тіло і думки в ньому.
    Значить, некорисною була тема цієї гілки? :)
    Раз є питання - є і гіпотези. Я не закликаю їм вірити на 100%, просто - вони у людства і різних гілок вірувань є різними, чи швидше - багато в чому спільними.
    Я думаю.. якби накласти їх всі на одну систему координат і знайти точки перетину - це підвищило б відсоток ймовірності, що це - таки правда.

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

давайте спробуйте подібним методом проаналізувати уявлення про форму Земл, які були у древніх.
    Неморжливо вписати в єдину систему координат суперечливі погляди.

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Чудова аналогія! :good:
    давайте тоді згадаємо, коли саме повірили Галілею? І ЩО саме стало доказом того, що одна з багатьох теорій про форму землі довела свою єдиноправильність. І спробуємо застосувати до суперечливих поглядів про потойбіччя.
    Але не забувайте, що як вже написала Олена вище, у християнстві таких чітких поглядів майже взагалі не існує. Тому що вважається, що нам того краще багато не знати.

5. Сергій аспірант

Бібля доволі чітко говорить про те що очікує людину по смерті, от тільки погодити це з вченням католицької церкви без звертання до передання, античної філософії неможливо.
    Те що очікує людство в майбутньому є центральною темою Біблії.
    Бібля містить необхідну і длстатню інформацію про те що стається з людиною і вона не надає жодного доказу про те що людина відразу після смерті продовжує існувати- мислити,відчувати, діяти впливати на інших.

Католики вирішили інакше і вигадили пекло, чистилище, лімб(недавно закритий рішенням Папи)

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ісус був людиною, він після хресної смерті перестав існувати?
    Ой, насмішили))) Ви забули ще про вигадане католиками Боже Царство.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Наскільки я зрозуміла запам'ятала, то про те що буде (одразу) після сметрі, там не сказано нічого. Вірніше, зі сказаного виходить, що нічого не буде. Небуття.
    «Так человек ляжет и не встанет; до скончания неба он не пробудится, и не воспрянет от сна своего» (Иов 14:12)
    А от що буде після наступного пришестя Христа - коли він судитиме Судом - про це так, сказано чітко.

8. Сергій аспірант

Ви зрозуміли цілком вірно. Тоді навіщо вести ще якісь свідчення про те що буде після смерті

Порівняйте концепції Божого Царства в Новому завіті і в Августина

Ісус був воскрешений згідно волі Бога. три дні після смерті ві н справді неіснував

9. Levko

Levko Well-Known Member

Сергію, я Вас уже 2,чи 3 рази запитував на рахунок розповіді Ісуса про багача і Лазаря. Ви чомусь вперто ігноруєте...

Спробую ще раз по-іншому запитати:
    Чому не можна зробити з цієї історії висновок, що "людина відразу після смерті продовжує існувати- мислити, відчувати..."???

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки інфа, брате?

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

От не ставлю тегів офтопу...але хочу розказати про свою мрію. От мрію...щоб ніхто і ніколи не знайшов мого тіла,як вмру... Ніяких похоронів,ніяких процесій,ніяких трат на трумло,целофанові кульки,парастаси,священників,поминки,їдла,гостИни і теде,і тепе... Просто щезнути...і все...мрію про це....

...на похоронах...особливо близьких мені людей,мене завжди охоплювало відчуття нереальності...театральності...фарсу того всього дійства. Так,розумію,що зі мною не погодяться,особливо ревні віруючі...але фарс є фарс...хоч і признаю необхідність його... А для близьких того,хто пішов,,,це просто необхідність,в угоду традиціям,виставляти напоказ своє горе.

Останнє редагування модератором: 12 вер 2009
    • Подобається Подобається x 7
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я брате, Ромко, не гордий і не проти, щоб священик відправив і щоб люди помолилися, а все решту... ти правий - пусте.

Правда, мені, як покійнику, буде все одно: театралізовано хтось там сумує, чи не дуже. То справа кожного. З другої сторони, чого про це думати? Воно ж прийде само, нє?

13. Romko

Просто я глибоко переконаний,що ті,кого ми називаєм покійниками...є серед нас...нехай в іншому стані...все чують...знають...розуміють... Гордість тут ні до чого...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну... то неправильний переклад... і взагалі то місце - то видумка автора... ну або... тре читати переклад "нового світу", або "то католики придумали"... або "де ви таке знайшли?", у прошурці "Вартова Башта" такого нема.... і т. д....:mocking:
    Пригадую один раз я привів якусь цитату з Біблії - послання до євреїв... не пригадую про що йшлося, але у дискусії моя наведена цитата суперечила думці співрозмовника -прихильника СЄ, на що він так спокійно відповів: та це ж послання до євреїв, ми ж не євреї !!! :crazy:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

у моєї мами два брати, що померли... і той що помер недавно весною - приснився і каже: ти знаєш... з того нашого брата(найстаршого) вже нічого певно не вийде, він помирає.....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як не "до чого"? стільки умов тобі подавай і шоб ніхто не знав і щоб відправи не було і щоб без фарсу... Стільки клопотів!!!!
    Ромко - ти деспот.... як вигадаєш... аби клопоту побільше...

17. Полковник

Полковник миється в бані

Типа, и хрен с ним (с ней) - поплачу для народа?

18. Romko

Угу..а потім сердобольні бабульки будут ходити і шептатися:
    - А тота зронила іно дві слези..а тотой єдну..а той ані єдної...
    - А,знаєте,в тотих.на поминках давали розсіл з курки..а тоті не дали...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ніби то тобі будесі на тому розходити....

20. Romko

мені...ще й тоді не розходилось,коли хоронив тата...
    Шкодую тьощин шлунок від переїдання...вона тото любит...похавати...
    А то єдною нагодою буде менше...

а де твій аватар? :)