Похорон і поминки

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем www, 3 жов 2008.

1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ця смерть була прикладом, поштовхом для змін у вселенському масштабі, та і у масштабі ідивідуума. Вона теж "переплавляє", так само заставляє зробити переоцінку цінностей і смерть чи передсмертний стан окремої людини, але вже лише для неї особисто. Його смерть мала наслідки у макрокосмі, а смерть звичайної людини має таке ж значення для її мікрокосму.

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Так, добре, якщо вижив, тоді є ще шанс зробити переоцінку цінностей...
    А якщо раптова смерть?
    Усе! ...13-тий Аркан...!:)))
    Тут уже ніяка переоцінка не поможе, нажаль - занадто пізно...

Думаю, що варто робити переоцінку поки живеш, тоді ніхто, навіть сама смерть, не зможе накинути на нас ніякий аркан!:)

• Подобається Подобається x 2
  3. Окультист

Окультист Well-Known Member

Повністю згоден. Але часом той передсмертний стан дається людині саме для того, щоб виживши, вона змінила своє життя. Хтось може це зробити без цього, хтось з цим. Це вже залежить, що кому уготовано.

• Подобається Подобається x 2
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я щось думав, що здібності людей - від Бога? А тут, виявляється, клінічна смерть якісь ділянки зачеплює. І нові здібності!
    Сергій, я вибачаюсь, але в мене спочатку склалось враження, що Ви ЗОВСІМ не вірите в існування Бога. Тепер в мене закладаються сумніви, чи Ви, взагалі, маєте яку-небудь вищу освіту.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Також згоден. Бог іноді коли уже не може ніяк достукатися до людини допускає і таке...
    Але це, швидше, винятки, ніж правило...

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Коли нема шо сказати по суті, завжди є можливість висказати все що думаєш про автора.
    Пане Pedro я є віруючою людиною, щодо моєї освіти - я магістр генетики та біотехнології і за раз є аспірантом біохіміком.
    Те що я писав щодо здібностей людини грунтується на серйозних наукових джерелах з якими раджу ознайомитись.
    В мене теж є сумніви щодо здорового глузду деяких відвідувачів форуму таїх психічної врівноваженості, але ці сумніви я тримаю при собі.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Хотілося б в це вірити, але це не видно з Ваших дописів. Ваші "наукові" твердження - це типовий марксизм і дарвінізм. Щодо духовних аспектів, то єдине що я побачив - це аполоґетика СЄ.
    Прирівняйте свої дописи до дописів, наприклад, Левка. Чи Миха. Чи Ромка.

• Подобається Подобається x 3
  8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Де Ви знайшли в моїх дописах дарвінізм чи марксизм? Може ви не зовсім розумієте що включають ці поняття?
    Як науковець я звик спиратись на факти і логіку, що і відображається в моїх дописах. В релігійних питаннях я звик в усьому покладатись на Біблію.

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

не буду виділяти дописи, на які посилаюсь, бо вони десь там заблукали в дискусіях.. але моя може й субєктивна думка...

Не гоже віруючим людям проводити такі жорсткі іноді навіть образливі дискусії, це ж не політика... коли один на одного починають вішати ярлики і показувати пальцем мовляв "якщо ви кажете таке, то ви такий і такий" і подібне...

• Подобається Подобається x 4
  10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да откуда Вы знаете? где Бог а где нет? где его промысел а где просто так?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Відповідь банально проста- з Його Слова!:)

То Ромко мені завжди каже: "Звідки ти знаєш яка Його воля?" Або "Забагато на себе береш, говорячи від Його Імені!"

Що читаю в Біблії те і говорю... Від себе нічого не кажу...

12. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

А чо не з Корану чи з Ведів? Мені мужики казали шо це тоже зачотні книжки:) А Рон Хабарт взагалі лічно має звязок з Великим Космічним Моском :preved:

13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Зайшов прочитати про Похорон і поминки.
    Ніц по темі не знайшов. :dntknw:

В моїй сімї на кладовище несуть рис а при похованні кладуть монету у труну.
    В Японії теж несуть рис. Але от монети не кладуть. (

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в нас похорон то ще таке...
    А поминки зазвичай пертворюються на отаке...

15. Зануда

Зануда така зануда

Ключова фраза до кількох останніх сторінок:
    Хтось ще пам"ятає про що тема?

16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це вже маразм.
    Як св’ято Івана Купала виродилось у всенародне бухання. Зрештою хай бухають.
    В Шекспіра є комедія "Сни середини літа" (дуже невдалий переклад мій), присвячені цьому св’яту (Івана Купала). В Анґлії вже в часи Шекспіра це було минулим. Але яке відношення має бухання до св’ята першого кохання - убийте не знаю. Не думаю що можна буде його коли небуть відродити. Вже не ті часи.

Колись справляв його з литовцями, було перше кохання в лісі на р.Припяті в місячну ніч. Тепер то тільки 'св’ято' без будь якого змісту.

Напевне ні :dntknw:

17. Levko

Levko Well-Known Member

я наводив розповідь Ісуса про багатого і Лазаря, де показано, що людина після смерті може "мислити, відчувати щось чи стражадати", що кардинально заперечує Вашу думку.
    Ви сказали, що
    В мене до Вас два питання:
    1. чому Ви вирішили, що ця розповідь є притчею?
    2. про що ж тоді говорив Ісус, якщо не про життя після смерті?

18. Romko

ну.дивітся на них..в мій пост про шо?о_О
    а тойво?

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Хоронили тещу... порвали три баяни :)))

А в мене запитання. Навіщо при дорозі після аварії ставлять віночки (ну це ще можна зрозуміти) та хрести, а потім навіть памятники з фото?

20. Romko

До того ставлення неоднозначне. Але,зверніть увагу - віночки,хрести при дорозі стоять там,де загинули діти. Я розумію батьків. Нехай це хоч трохи нагадує водіям, ЩО тут сталось і,що ТАКЕ може статися з кожним... От так..."ВОНЬМІМ!"

а де твій аватар? :)