Ця смерть була прикладом, поштовхом для змін у вселенському масштабі, та і у масштабі ідивідуума. Вона теж "переплавляє", так само заставляє зробити переоцінку цінностей і смерть чи передсмертний стан окремої людини, але вже лише для неї особисто. Його смерть мала наслідки у макрокосмі, а смерть звичайної людини має таке ж значення для її мікрокосму.
Так, добре, якщо вижив, тоді є ще шанс зробити переоцінку цінностей... А якщо раптова смерть? Усе! ...13-тий Аркан...! Тут уже ніяка переоцінка не поможе, нажаль - занадто пізно... Думаю, що варто робити переоцінку поки живеш, тоді ніхто, навіть сама смерть, не зможе накинути на нас ніякий аркан!
Повністю згоден. Але часом той передсмертний стан дається людині саме для того, щоб виживши, вона змінила своє життя. Хтось може це зробити без цього, хтось з цим. Це вже залежить, що кому уготовано.
А я щось думав, що здібності людей - від Бога? А тут, виявляється, клінічна смерть якісь ділянки зачеплює. І нові здібності! Сергій, я вибачаюсь, але в мене спочатку склалось враження, що Ви ЗОВСІМ не вірите в існування Бога. Тепер в мене закладаються сумніви, чи Ви, взагалі, маєте яку-небудь вищу освіту.
Також згоден. Бог іноді коли уже не може ніяк достукатися до людини допускає і таке... Але це, швидше, винятки, ніж правило...
Коли нема шо сказати по суті, завжди є можливість висказати все що думаєш про автора. Пане Pedro я є віруючою людиною, щодо моєї освіти - я магістр генетики та біотехнології і за раз є аспірантом біохіміком. Те що я писав щодо здібностей людини грунтується на серйозних наукових джерелах з якими раджу ознайомитись. В мене теж є сумніви щодо здорового глузду деяких відвідувачів форуму таїх психічної врівноваженості, але ці сумніви я тримаю при собі.
Хотілося б в це вірити, але це не видно з Ваших дописів. Ваші "наукові" твердження - це типовий марксизм і дарвінізм. Щодо духовних аспектів, то єдине що я побачив - це аполоґетика СЄ. Прирівняйте свої дописи до дописів, наприклад, Левка. Чи Миха. Чи Ромка.
Де Ви знайшли в моїх дописах дарвінізм чи марксизм? Може ви не зовсім розумієте що включають ці поняття? Як науковець я звик спиратись на факти і логіку, що і відображається в моїх дописах. В релігійних питаннях я звик в усьому покладатись на Біблію.
не буду виділяти дописи, на які посилаюсь, бо вони десь там заблукали в дискусіях.. але моя може й субєктивна думка... Не гоже віруючим людям проводити такі жорсткі іноді навіть образливі дискусії, це ж не політика... коли один на одного починають вішати ярлики і показувати пальцем мовляв "якщо ви кажете таке, то ви такий і такий" і подібне...
Відповідь банально проста- з Його Слова! То Ромко мені завжди каже: "Звідки ти знаєш яка Його воля?" Або "Забагато на себе береш, говорячи від Його Імені!" Що читаю в Біблії те і говорю... Від себе нічого не кажу...
А чо не з Корану чи з Ведів? Мені мужики казали шо це тоже зачотні книжки А Рон Хабарт взагалі лічно має звязок з Великим Космічним Моском
Зайшов прочитати про Похорон і поминки. Ніц по темі не знайшов. В моїй сімї на кладовище несуть рис а при похованні кладуть монету у труну. В Японії теж несуть рис. Але от монети не кладуть. (
Це вже маразм. Як св’ято Івана Купала виродилось у всенародне бухання. Зрештою хай бухають. В Шекспіра є комедія "Сни середини літа" (дуже невдалий переклад мій), присвячені цьому св’яту (Івана Купала). В Анґлії вже в часи Шекспіра це було минулим. Але яке відношення має бухання до св’ята першого кохання - убийте не знаю. Не думаю що можна буде його коли небуть відродити. Вже не ті часи. Колись справляв його з литовцями, було перше кохання в лісі на р.Припяті в місячну ніч. Тепер то тільки 'св’ято' без будь якого змісту. Напевне ні
я наводив розповідь Ісуса про багатого і Лазаря, де показано, що людина після смерті може "мислити, відчувати щось чи стражадати", що кардинально заперечує Вашу думку. Ви сказали, що В мене до Вас два питання: 1. чому Ви вирішили, що ця розповідь є притчею? 2. про що ж тоді говорив Ісус, якщо не про життя після смерті?
Хоронили тещу... порвали три баяни А в мене запитання. Навіщо при дорозі після аварії ставлять віночки (ну це ще можна зрозуміти) та хрести, а потім навіть памятники з фото?
До того ставлення неоднозначне. Але,зверніть увагу - віночки,хрести при дорозі стоять там,де загинули діти. Я розумію батьків. Нехай це хоч трохи нагадує водіям, ЩО тут сталось і,що ТАКЕ може статися з кожним... От так..."ВОНЬМІМ!"