Та нічого такого я як русифікована громадянка не хочу. Але і від російської мови відмовитись я не можу. Тому що я не варвар. Я цивілізована людина. І чим більше мов знаю - тим більше людина. І взагалі, вона моя друга рідна мова. Чи перша? Не знаю. Вони обидві мені дорогі! ) А, так ви за компанію? )
Щодо користі русофобії... Грузія вражає: Будинки юстиції з космічним виглядом і неземним сервісом Грузія вражає: Найкращим новим курортом планети визнали Батумі Вчора дивився, ЗАЗДРИВ і думав: "Ну чим ми, українці, гірші?" Мабуть тим, що нездатні перерізати усі мотузки, що пов'язують нас з Рашею, і в першу чергу ментальні мотузки... А грузинам це вдалося + люстрація... Респект Міхо!
Ні. Немає "хорошіх народів" з "поганими урядами". Кожен народ має ту владу, яку він хоче мати. Має те, на що заслуговує. І розділяє відповідальність за дії своєї влади. Так було з німцями, які радісно кричали "хайль гітлер", і с задоволенням йшли войувати, поки на фронті гарно годували і одержували перемоги, так і з росіянами тепер. Росіяни в переважній більшості підтримують Путіна і мають імперську свідомість. І навіть ті тисячі, що вийшли нарешті на Болотну теж мають імперську свідомість, просто їм Путін набрид. І вони проголосували за КПРФ. І Україна приклад того ж самого. Мільйони самі захотіли, щоб ними керував Янукович - двічисудимий урка, і його банда. Вони власноруч відмітили його прізвище у виборчому бюлетні. Ці мільйони були, в більшості своєй, русифікованими мешканцями сходу та півдня.
Я знаю точно, що абсолютна більшість моїх сусідів хочуть жити краще. А їм постійно хтось розказує, що у Росії люди живуть краще, ніж в Україні. Що там - більші пенсії, зарплати, ще щось в такому дусі. Розказують родичі, які живуть там. Вони вірять і тому теж туди хочуть. Все набагато простіше насправді. З матеріального потрібно починати, нічого тут не зробиш. Така специфіка наших людей, яких патріотизм з пустим гаманцем не бере. Дати їм достатньо - хлеба и зрелищ - і вони не будуть хотіти у Росію. 100%.
той "хтось", м'яко кажучи, бреше. якщо мова йде про корито, то це "краще" можна застосувати тільки до Москви. в інших районах Росії повний %-)
І що ти після такого зізнання від мене чекаєш ? Щоб я нормально ставився до людей, які готові за те, щоб отримати більш товстий шмат хліба продати Україну і стати Росією - авторитарною диктаторською країною з Путіним на чолі ? В мене навіть сумнівів немає, що твої сусіди мріяли і Білорусью стати, щоб янукович був таким же як Лукашенко. Ти тільки підтвердила моє ставлення.
якись дивні ці "жители донбасса", хочуть до росії, бо там живуть краще. чому тоді вони не хотять до європи або сша, мабудь тому, шо там живуть економічно гірше ))) так що справа тут не в "кращому житті", а в головах.
А я завжди казала, що заруські орки насправді не Росію люблять, а просто хочуть взяти участь в освоєнні нєфтєбабла! :rolleyes:
Маніпулюю? Припустимо. але з якого боку дивитись. Як що з боку приблуд без прапора та батьківщини та всіляких москвоязікіх (за виключенням самих москвинів із московщини) то безперечно маніпулюю. А з українського боку я висловив очевидну річ. тоб то як виглядає людина на погляд ззовні по відношенню до українства - тоді ніякої маніпуляції та ніяких напівтонів. Спірне твердження. Тема окремої розмови ба навіть іншого розділу. Як не дивно, на сьогоднішній день це українська мова. Її поборників навряд хтось зможе назвати зрадниками, а от її ігнорувачів з вирогідністю майже в 100% можна такими вважати. Мова це той стовп на якому тримається і нація і держава. Недоречне порівняння. ссср був справжнім конц табором гігантських масштабів. тому втікачі мали 100% мотиви політичного характеру тікати , а не економічного. вірніше економічні мотиви були не на першому місці. Мені не подобаються язікаті, і я цього не приховую і не приховував ніколи. Правда декого терплю і навіть поважаю. але як кажуть в розвідку навіть з ними б не пішов. Радикально? Мабуть так. але зараз такі часи - часи радикальних дій. Я бував в країнах ЄС. Нічого подібного до її відчуттів не відчував. Рятуйте з Богом.
Тоді як розуміти ось таке? Спробуйте прокоментувати. А ми з цікавітю подивимось як ви будете викручуватись. Та і взагалі наберіть в Гуглі набір слів "Тури без..." та подивіться варіанти. Про путіна та путінізм жодного слівця. Ні не заслуговують. Принаймні поки не розкаялись у злочинах скоєних по відношенню до інших народів. Чуров=Ківалов. Варто нагадувати походження носіїв цих "чарвіних" прізвищ? Збіг обставин? Співпадіння? Закономірність? Я за закономірність.
а как же правнуки самуила? твой генетический брат самойлыч и сотни тысяч других сынов давида из ссср вполне себе уезжали - все по политическим мотивам?
а чего выкручиватся.. как слышу здесь русскую речь. почти всегда пьяное рыло. и не факт что у них русский пасспорт в кармане. исключения есть. и они приятны. разговорился с супружеской парой как то - они из екатеринбурга. интеллигентные люди, назвали януовича п****м, посмеялись. этот старый анекдот до них только недавно докатился. они приехали в мюнхенскую библиотеку поработать. ищут следы русских в 19 веке здесь.
почти соглашусь. убрать только слово нация... противостояние между стремлением к демократии и стремлением к путинизму (янык слабая копия, но 100% мечтает стать вторым путиным). так вот, это противостояние - есть украинский язык. его противоставление русскому - потому что русский НА ДАННОМ ЭТАПЕ - олицетворяет собой русскую модель (путинизм). НО. болшое и жирное НО. если в русском языке видят вещь в себе и врага как такового.. то тут люди делают коллосальную ошибку. сейчас русский - язык путина и попсы.. это так но видеть в нем ТОЛКО это - неверно. это ошибка фетешизации - убежище наци-анальных поцреотов типа прокопа.
Саме так. А ще по націоналістичним. Чи ви не знаєте що існували таємні усні циркуляри не приймати євреїв в певні навчальні заклади та на певні спеціальності? Я наприклад знав таких євреїв яких завдяки цим циркулярам не допускали до навчання та роботи. Це два головних чинника по яких євреї тікали із мегаконцтабору. І обидва політичні. А ще більше ніж євреї ніхто так масштабно не змінював прізвища на московські. Як що Самойлич і етнічний єврей, то він також відноситься до аборигенів України. Я дуже шаную та вважаю своїми таких євреїв як Мойсей Фішбейн та Лев Ребет. Останній взагалі один із головних ідеологів та провідників ОУН. Перший видатний УКРАЇНСЬКИЙ, незламний (бо ламали в КГБ) митець саме Українського мистецтва, і таким його назавжди запам"ятає свідома Україна. А не Кернесів та Добкіних.
Применяю этот тезис к современной Украине - более, чем 21 год украинцы имеют ту власть, которую они заслужили.. А если говорить грубо - то это власть их имеет.... И все радостно и с энтузиазмом разделяют ответственность за действия такой власти...
когда нет мозгов никакая мова не поможет. Кучма говорил по-украински, Кравчук, и что? продали все НПЗ россиянам. все маслосырзаводы и т.д. Тарута акции ИСД и те продал в РФ. страны покупают и подчиняют тогда когда у руля стоят недалекие люди, и совершенно не важно на каком языке они говорят. язык, это последнее на чем должна дорожить страна. им пусть дорожит народ.
это просто последний козырь. начатые реформы тормознулись, и самое страшное что так и продолжают стоять, а чтобы под шумок принять десяток нужных им законов, а народу дать кость - вытащили русский. в тот же день приняли закон который разрешает не регистрировать тендерные и закупки. только ты об этом не знаешь. и вообще мало кто знает. а народу-то что - главное посрацца по языку, да поглазеть на разорванную рубаху Колесниченко...