посвящается

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем ull9, 30 сер 2012.

1. FourA

FourA Дуже важлива персона

Поэзия выходит за пределы твоего спектра восприятия...
    Не берись судить о том, чего не воспринимаешь в принципе...
    Твой удел - грызня в банке с пауками...
    Это и есть доступная тебе поэзия и твой образ жизни...
    Весь форум превратили в большую паучью банку!
    Это ваше место спокойного общения!

2. tanna

tanna Дуже важлива персона

Ех ви, знаток! Трохи не так.
    Українській мові слово кохання було притаманне завжди. Можливо, навіть більше, ніж слово любов. І позначало воно не тільки секс, а любов до жінки у самому її високому сенсі. Підтвердження знайдете у творах Тараса Шевченка, Лесі Українки, Сосюри, Симоненка та кого завгодно.
    А потім у наші дні - з подачі одного телеведучого 5 каналу з його грайливо-фірмовим - Кохайтеся! - ситуація почала змінюватись. І абсолютно даремно, на мій погляд, значення цього слова обмежилось лише фізіологічним.

3. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Навчи мене кохати та кохатися, а також половину абетки.

4. tanna

Половину абетки - можу, а все інше я без почуттів не вмію навчати. Старомодна. :girl_in_dreams:

5. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Повернемося до теми, а то сповзли в сторону.

6. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Маніпулюєте. (Як і з тим, що Улл - приблуда, а Самойлович - ні, він хороший, тому що українець.:p)
    Родина може бути щасливою і в нещасній країні (з труднощами, але може), а от країна без щасливих родин, щасливих громадян щасливою бути не може.
    Тому головна проблема патріотизму (патріот людина чи ні), про що зараз і йдеться (або мало би йтись) - це співвідношення особистого і суспільного: де є та межа, перейшовши яку заради особистого щастя особистість стає зрадником "масштабної родини".
    В СРСР зрадниками ставали (автоматично) усі, хто віїхав.
    За Прокопом - теж.
    За Грандом: хто йому близький генетично - ні, хто неблизький (або просто не подобається) - так.
    Мінні - многоразово проголосивши себе 100% патріоткою України, на фото з Європи щасливо посміхається, а на фото з Харкова сумна, і пояснює це тим, (розмова з Баярдом), що "там" їй добре дихається.
    Я - про себе пізніше, на разі маю покинути приємне товариство. (Йду рятувати TVi у своїй оселі.)

7. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Але, природньо і очікуванно, що той, хто поїхав з однієї країни (з якої він навіть не може точно сказати, бо була есересерія, потім чи то Росія, чи то Україна), забив на неї і не переймається її проблемами абсолютно, приїхав до іншої, в якій просто живе, бо йому там подобається, і не намагається дуже сильно асимілюватись в місцевого, а якщо йому там перестане подобатись, поїде й звідти, так от така людина, звісно, витягне щось про "патріотизм прєбєжіщє нєгодяя". :)
    Але ж джерело такої точки зору його власне становище та життя, а не об'єктивний погляд взагалі. ;)

8. ull9

ull9 Дуже важлива персона

откроем войну цитат? нет проблем прокопе.

Патриот часто означает не того, кто любит свою страну, а того, кто ненавидит чужую. Эриан Шульц

это про тебя, стопроцентОвое попадание.
    твоя ненависть к русским, и забрызгивание слюной любого, кто не разделяет твое мнение, исключает какое либо чувство любви как таковой.

ты не любишь - ты ненавидишь. а любовь (к родине) построенная на ненависти... остается ненавистью и злостью как таковой и не более
    отчего злость? не знаю, не ко мне. видимо комплексы неудачи..

что касается моей работы.. не твоего ума дело.. вот так буквально.. умишком не дорос. что я делаю и за что мне платят.
    лучше иди отметься на кладбище, тебе там давно уже прогулы ставят..

поцреот.

хех

9. ull9

а это интересно.

10. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Хороший и добрый такой, исконно православный христианин. Аж светится изнутри.

11. tanna

Это точно. Очень часто. И главное пользы от такого патриотизма - ноль.

А вот это фу.

12. ull9

один негупый человек, кстати немец, сказал замечательную фразу.

Люди, с которыми мы вступаем во взаимно приятное общение, и есть то, что я называю родиной.

так что моя родина - это мама, семья и увы немногочисленные друзья..
    еще могу назвать пару монахов и священников...

13. tanna

Не согласна. По-детски как-то. Конфетка - родина, не конфетка - не родина. Родина - это не только то, что приятное. А и всё остальное тоже.

14. ull9

ваше право.

15. Mr. Blick

Абсолютна софістика без будь-якого змісту.
    Жодну країну чи народ не ненавидять просто так, щоб було (ну, крім євреєв історично). Вочевидь, що в окупованих країнах патриотизм народу спрямован в ненависть проти окупантів, а в "любов до своєї країни", яка не є своєю. В постімперських країнах проти вчорашніх окупантів.
    Україна після сторічь перебування у російській імперії-есересерії зараз має тяжкі наслідки цієї окупації - півнаселення говорить російською і має проросійські політичні погляди, усі інститути держави спадковані від тих, що були в тоталітарній радянській (російській!) імперії, і відповідно так і працюють. В таких умовах русофобія є нормальним станом для українця, що має в собі хоч краплю патриотизму.

16. ull9

это "нормально" - для ненормальных..

можно ненавидеть сталинизм. и его тень - путинизм - это я понимаю.
    можно не любить. или индиффернтно относится к русской культуре к русской мысли. ( хотя это я и не понимаю).

но русофобия - это зверек другой. который разрушит твою душу.. останутся одни плевки и желчь

17. tanna

От завдяки таким, як ви, ми ніколи не станемо жити краще. Тому що нам ніколи займатись нашими українськими справами. Весь наш час і наші сили ми будемо витрачати на ненависть до іншої країни. І втішатись своїм патріотизмом.

18. Ryokousha

Ryokousha Well-Known Member

Уже.

19. Mr. Blick

Українська справа, як я її бачу - це шлях до демократії і Європи. І шлях цей пролягає через повне позбавлення залежності, спрямованості, притяжіння до Росії. Бо якщо навпаки, то це буде шлях в "білорусь" в таможеному союзі. А росіяни саме й хочуть нас туди затягти, і наші русифіковані громадяни того ж хочуть. Тому я й русофоб, це абсолютно нормально і природньо. Вся східна Європа русофобна.

20. ull9

не россияне - а путин.
    и не русофобна западная европа а путинофобна..

русские точно так же заслуживают человеческих условий жизни как и украинцы. и имеют ту же самую болячку.
    у них ввп у вас спасибожителямдонбаса.
    там чуркин здесь пидрахуй..

все тоже самое.. не там врага увидел. прицел сбился.

а де твій аватар? :)