Поэзия выходит за пределы твоего спектра восприятия... Не берись судить о том, чего не воспринимаешь в принципе... Твой удел - грызня в банке с пауками... Это и есть доступная тебе поэзия и твой образ жизни... Весь форум превратили в большую паучью банку! Это ваше место спокойного общения!
Ех ви, знаток! Трохи не так. Українській мові слово кохання було притаманне завжди. Можливо, навіть більше, ніж слово любов. І позначало воно не тільки секс, а любов до жінки у самому її високому сенсі. Підтвердження знайдете у творах Тараса Шевченка, Лесі Українки, Сосюри, Симоненка та кого завгодно. А потім у наші дні - з подачі одного телеведучого 5 каналу з його грайливо-фірмовим - Кохайтеся! - ситуація почала змінюватись. І абсолютно даремно, на мій погляд, значення цього слова обмежилось лише фізіологічним.
Маніпулюєте. (Як і з тим, що Улл - приблуда, а Самойлович - ні, він хороший, тому що українець.:p) Родина може бути щасливою і в нещасній країні (з труднощами, але може), а от країна без щасливих родин, щасливих громадян щасливою бути не може. Тому головна проблема патріотизму (патріот людина чи ні), про що зараз і йдеться (або мало би йтись) - це співвідношення особистого і суспільного: де є та межа, перейшовши яку заради особистого щастя особистість стає зрадником "масштабної родини". В СРСР зрадниками ставали (автоматично) усі, хто віїхав. За Прокопом - теж. За Грандом: хто йому близький генетично - ні, хто неблизький (або просто не подобається) - так. Мінні - многоразово проголосивши себе 100% патріоткою України, на фото з Європи щасливо посміхається, а на фото з Харкова сумна, і пояснює це тим, (розмова з Баярдом), що "там" їй добре дихається. Я - про себе пізніше, на разі маю покинути приємне товариство. (Йду рятувати TVi у своїй оселі.)
Але, природньо і очікуванно, що той, хто поїхав з однієї країни (з якої він навіть не може точно сказати, бо була есересерія, потім чи то Росія, чи то Україна), забив на неї і не переймається її проблемами абсолютно, приїхав до іншої, в якій просто живе, бо йому там подобається, і не намагається дуже сильно асимілюватись в місцевого, а якщо йому там перестане подобатись, поїде й звідти, так от така людина, звісно, витягне щось про "патріотизм прєбєжіщє нєгодяя". Але ж джерело такої точки зору його власне становище та життя, а не об'єктивний погляд взагалі.
откроем войну цитат? нет проблем прокопе. Патриот часто означает не того, кто любит свою страну, а того, кто ненавидит чужую. Эриан Шульц это про тебя, стопроцентОвое попадание. твоя ненависть к русским, и забрызгивание слюной любого, кто не разделяет твое мнение, исключает какое либо чувство любви как таковой. ты не любишь - ты ненавидишь. а любовь (к родине) построенная на ненависти... остается ненавистью и злостью как таковой и не более отчего злость? не знаю, не ко мне. видимо комплексы неудачи.. что касается моей работы.. не твоего ума дело.. вот так буквально.. умишком не дорос. что я делаю и за что мне платят. лучше иди отметься на кладбище, тебе там давно уже прогулы ставят.. поцреот. хех
один негупый человек, кстати немец, сказал замечательную фразу. Люди, с которыми мы вступаем во взаимно приятное общение, и есть то, что я называю родиной. так что моя родина - это мама, семья и увы немногочисленные друзья.. еще могу назвать пару монахов и священников...
Не согласна. По-детски как-то. Конфетка - родина, не конфетка - не родина. Родина - это не только то, что приятное. А и всё остальное тоже.
Абсолютна софістика без будь-якого змісту. Жодну країну чи народ не ненавидять просто так, щоб було (ну, крім євреєв історично). Вочевидь, що в окупованих країнах патриотизм народу спрямован в ненависть проти окупантів, а в "любов до своєї країни", яка не є своєю. В постімперських країнах проти вчорашніх окупантів. Україна після сторічь перебування у російській імперії-есересерії зараз має тяжкі наслідки цієї окупації - півнаселення говорить російською і має проросійські політичні погляди, усі інститути держави спадковані від тих, що були в тоталітарній радянській (російській!) імперії, і відповідно так і працюють. В таких умовах русофобія є нормальним станом для українця, що має в собі хоч краплю патриотизму.
это "нормально" - для ненормальных.. можно ненавидеть сталинизм. и его тень - путинизм - это я понимаю. можно не любить. или индиффернтно относится к русской культуре к русской мысли. ( хотя это я и не понимаю). но русофобия - это зверек другой. который разрушит твою душу.. останутся одни плевки и желчь
От завдяки таким, як ви, ми ніколи не станемо жити краще. Тому що нам ніколи займатись нашими українськими справами. Весь наш час і наші сили ми будемо витрачати на ненависть до іншої країни. І втішатись своїм патріотизмом.
Українська справа, як я її бачу - це шлях до демократії і Європи. І шлях цей пролягає через повне позбавлення залежності, спрямованості, притяжіння до Росії. Бо якщо навпаки, то це буде шлях в "білорусь" в таможеному союзі. А росіяни саме й хочуть нас туди затягти, і наші русифіковані громадяни того ж хочуть. Тому я й русофоб, це абсолютно нормально і природньо. Вся східна Європа русофобна.
не россияне - а путин. и не русофобна западная европа а путинофобна.. русские точно так же заслуживают человеческих условий жизни как и украинцы. и имеют ту же самую болячку. у них ввп у вас спасибожителямдонбаса. там чуркин здесь пидрахуй.. все тоже самое.. не там врага увидел. прицел сбился.