Та ладно, с приветом они, прости Господи. Знала я одного потомка какого-то графского рода. Он всю свою жизнь посвятил этому расследованию, а точнее продолжил после отца и таки до чего-то докопался. А понтов было у него - выше крыши. Его послушать можно было мозгом потечь. Такое вещал и умничал - стены падали. Герб свой всем показывал. Хотя сам по себе мужик не представлял ничего великого. Со всеми своими понтами был обыкновенный работяга. Даже не банальный советский инженер. К тому же, и кончил ещё плохо. Было ему лет 50, а он...повесился...
Про негативи патріотизму можна накопати цілу купу цитат та думок не прсто відомих, а дуже відомих людей. Як відомо все велике та масштабне починається з маленького та суворо локалізованого. Родина. Звичайно середньостатистична родина.Щаслива коли в ній панує суцільна любов , злагода взаєморозуміння по будь яких питаннях та в будь яких ситуаціях та випробуваннях. Як кажуть і в радості і в печалі. коли жоден член такої родини ні за які кавріжки не зрадить родину та не проміняє на будь які спокуси ( з жирною закордонною похльобкою включно). Так от ставлення кожного члена такої родини і є той маленький патріотизм, який являється витоком того ж самого, але в значно більших масштабах. Не пригадаєте скільки присвячено од та прозаїчних творів які виспівують це? Думаю неспівставимо більше ніж висловлювання "великих" критикуючих масштабний патріотизм, при цьому замовчуючи його витоки та цілком лояльно до нього ставлячись. Ніякий Толстой не був би толстим без його Родини, яка його негідника породила, виховала та вивчила. толстой народжений в міні патріотизмі плюнув сам в себе, у свій виток. Чи може така родина теж є чимсь негативним, як що перероджується в такого монстра як патріотиз великий, масштабний?. А родина так чи інакше за любих обставин , обов"язково перетікає у велику родину на кшталт країни , ба навіть держави. Родина це порок? Толстой часом нічого такого про Родину не намислив та не розніс в пух та прах?
[OFFTOP] так я ж написав в лапках! каюсь - автора не вказав:o думав, що він (тобто ти) усім відомий... останнім часом в одному ряду з Толстим фігурує на форумі) ну... добре.. за якими реквізитами тобі роялті платити?)[/OFFTOP]
Моя добрая знакомая из Харькова, очень хорошая поэтесса (которой ещё когда она была школьницей вручал премию, как лучшей молодой поэтессе Украины кто-то из современных украинских классиков) в 2009 г. написала стихотворение о выборах и о патриотизме... Я был одним из первых читателей этого стихотворения - она мне прислала его по электронной почте до публикации в Интернете... На мой взгляд, то, что в нём написано, продолжает быть актуальным и сегодня..
Задовбали вже тут на форумі неуки, які замість вчитися тратять час на триндьож на форумі. До таких відноситься і цей жлобський біженець, який хоче прикрити свої ознаки жлобського давньогрецького ідіотизму пасталаканням про негативність патріотизму. Звичайно такі недоучки оперують фактами, як Янукович генофондами та геноцидами. Приклад ще таких недовчених я сьогодні вичитав в якійсь примітивній газеті, яка свою примітивність хотіла прикрити авторитетом Конфуція, опублікувавши буцім то його фразу :"В комара з гармати можуть стріляти тільки дурні". При цьому ці неуки навіть не подумали про реальність існування гармати в часи Конфуція. Так і тут своє невігластво хочуть прикрити авторитетами Толстих та інших видатних (далеко не геніальних) людей. Заробітчанин, запам'ятай своїм куриним мозком, що людина - це створіння суспільне. Богом задумано так, що люди формуються в гурти, починаючи з сімейної соти. А суспільна істота завжди виділяє свій гурт від чужого, звідси й формуються природні витоки патріотизму. Та що там люди, подивись неук на життя інших божих створінь, для прикладу вовків чи бджіл, які патріотично захищають свій клан, патріотично зализують рани СВОГО, а не з іншого рою суб'єкта. Цей неук скоро навіть договориться до того, що його мати ним не виділена серед інших жінок по причині його невігласької "продвінутості". А любов до матері - це найяскравіший приклад патріотизму. Тут наукова безпристрасність не діє, тут діють важелі більш високого порядку, закладені Богом. Висновок - йди хлопче краще вивчати роль карбюраторів в сучасному технічному світі чи різницю в філософії протестантів та православних, якщо в останніх є така субстанція. Та ще раджу читати не вибірково видатних людей. Для прикладу надам цитату ще одного видатного, Д.Байрона - ХТО НЕ ЛЮБИТЬ СВОЮ КРАЇНУ, ТОЙ ВЗАГАЛІ НЕ ЗДАТЕН ЛЮБИТИ.
Звичайно ж. Перша носить ім"я Євген (Назарович), а друга Роман (Степанович). Може і ви чоловіче розкриєте своє ім"я? Можна без батькового. В разі відмови ми вас називатимемо наприклад Віолєтта.
Вибачаюсь Миколо. Я під час написання чомусь подумав про Прокопа. Думпаю Ви з розумінням поставитесь до цього ляпу.
Она права, познакомтесь в тевтонии, есть там графья и бароны, официальные - многие и в правду с приветом большим. Выродились.
якщо я почну заперечувати Вам з використанням скайпу, то моє спростування у Вас з монітора в реал випаде! маєте бажання почервоніти? "Тоді ми йдемо до Вас!" (Пересічний Тайдофіл)
Кандидат в люди, говоришь? Тебе это не грозит... Понимать поэзию, чувствовать её - это, пан Прокип - не твоё... Пиши лучше про угро-финов и этих.... Долгоруких та болотных... Поэзию не тронь... Этот бисер тут не для тебя рассыпан. Ты давай в банке с пауками кусай других!
Та ти і в поезії я бачу на рівні свого пізнання техніки. Твоя "поезія" - жлобська консервація з револьвером без бойка на ній.
Ви про що? Про відносини в суспільстві? Зараз тут говорять про "вічне" - суспільство і окрема особистисть.
[OFFTOP] І як вам не соромно у ваші роки? Нехай Байрон - що з нього візьмеш, але ви! :ireful: Так відверто натякати усім присутнім, що ви тут самий палкий коханець! :rolleyes: [/OFFTOP]
Кому що, а курці просо. Навіть Байрон знаходив різницю між українським "любити" та "кохати". Та що візьмеш з омоскалених мутантів?