Посттравматичний стресовий розлад

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Hyligan, 22 лют 2015.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ще раз повторюсь Міноборони України потрібно створити відповідний відділ і направити лікарів на стажування через міноборони США. Домовленості повинні бути на вищому рівні але я впевнений що це питання не буде надто складним для вирішення. Це краще чим винаходити велосипед. США мало проблему із цим раніше і має достатньо практичного досвіду.

Від себе додам що знаю достатньо людей яким лікування ліками не допомогло, для прикладу одному моєму родичу опісля в'єтнамської війни який помер в досить молодому віці. Повільно згас. Не тільки від PTSD але я не буду писати деталі.

PTSD не єдина проблема яку залишає війна і часто є супутником інших. Потрібен індивідуальний підхід якщо загальний не допомагає. У випадку коли особа поранена їй потрібна фізична реабілітація. Якщо і після неї залишаються симптоми які пов'язані із PTSD тоді лікування такого може бути доцільним. і.т.д.

PTSD в тій чи іншій формі часто з’являється у людей які довший час перебували у ситуації де виділення адреналіну відбувається у великих кількостях протягом довшого періоду. Виробляється безумовна реакція на подразники які нагадують небезпечну ситуацію яка була травматичною для особи. Якщо немає погіршення симптомів або появи нових то недоречно його лікувати так як у багатьох випадках воно проходить без терапії. В будь-якому випадку потрібні спеціалісти які можуть осмислено оцінювати необхідність терапії в кожному окремому випадку а не прописувати таку для відмітки в папері.

2. Slav

Slav Well-Known Member

В медичній літературі можна прочитати, що не всім медикаменти допомагають, але вони допомогають у більшості випадків.

Ще раз кажу, я згідний, що потрібний комплексний підхід і що лише одними медикаментами ПТСР вилікувати неможливо.

• Тупо Тупо x 1
  3. Bastard

Bastard Well-Known Member

Війна калічить солдата меньше, ніж мир після неї.

Tags:
а де твій аватар? :)