Послух батькам: до якої міри?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Послух батькам: до якої міри?

Ну, мене вже колись за наївність сильно вдарило. Зарано трохи, але нічого, мені допомогло. Головне навчило ніколи не вдягати рожеві окуляри.

• Подобається Подобається x 2
  2. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Мене, за моє коротке життя, навчило взагалі не одягати окулярів, ні рожевих, ні чорних, ні будь-яких інших, а бачити життя таким, як воно для мене є. І якщо є негатив, краще його бачити (осведомлен, значит вооружен), ніж робити вигляд, що його нема.

• Подобається Подобається x 3
  3. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Не впевнена, що вірно зрозуміла, але мені видається, що ви, Миху, хочете сказати от що:
    Один святий сказав: люби Бога і роби що хочеш.
    З першого погляду здається, що це якась вседозволеність, але насправді це свобода поведінки в межах любові.
    Теж саме і з послухом: шануй батька і матір і роби що хочеш.
    :no: ?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

а мені сподобалось....

Додано через 3 хвилини
    Гелено, ми говримо про послух дітей перед батьками, але то не означає, що батьки можуть бути вседозволеними, відповідальність перед Богом має бути і батьків за те, що їм дано, бо не кожному й дано.

• Подобається Подобається x 1
  5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ви так кажете ніби все треба слухати, навіть неправильне, а Бог за неправильне батьків покарає
    але дітям тим часом треба слухатися ;)

добре, а до якого часу? до якої міри? завжди і у всьому?
    здається ви про це не писали

6. Liliyah Romanova

Ну, мене луснуло в років так 14. Ліньки було дорослішати так рано, але якби мене хтось питав...

Додано через 27 секунд
    Августин. :)
    «Ama et fac, quod vis» – «Люби і роби, що хочеш!"
    Якщо бути точним.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ото "неправильне" невідомо за чиїм визначенням. якщо дитина до батьків відноситься упереджено погано, то вона не слухатиме навіть і правильні речі. Уявіть, ваша дитина у 15 років хоче заміж. Їй здається, що це правильно, а ви ж розумієте, що це неправильно, як мати. Дитина каже, що кохає і її кохання є вічне.... Але ж ви розумієте.... і таких прикладів море, вони є повсюду, бо то є реальне життя. Якщо дитина говорить речі, які не відповідають її віку, то як правило - то .... далеке від правильності.

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мих, а звідки нам знати чи ми своєю відмовою не попсуємо дитині життя. Особливо в 15 років дитині треба дозволити самій впевнитись в тому що її обранець цього не вартий або вартий.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

от ви перевірили, обранцю - 16.... шо далі? в надійні руки віддаєм дитину?
    Я не кажу, може воно і добром закінчиться, але статистика - річ вперта., або йому 40, майже як молодої тато і шо?

• Подобається Подобається x 1
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А нічо... Тут починаються такі річі: чи я правильно виховала дитину і чи я зможу з нею спокійно поговорити і вона зрозуміє мою сторону. перве.
    друге. поставити хлопчину і дівчину перед собом як сивку-бурку і сказати - прошу. Хочете ідіт на своє, але направду на своє. А нє шо мама з татом будут вами опікувалисі і давали гроші, куплют квартиру, будут вам бавили діти а ви їх тіко робити. Нє так не бде. Хочете самостійности йдіт.
    Знаєте, як в тім анікдоті, сидят Єндрух з Маруськов під вербов, а тато залізли на ню перед тим аби дітей припильнувати. Ну і Їндух Маруську надоумлює аби згрішити. А вона йму,
    М. Їндруху... а з того можут діти бути. Хто бде їх годувати, вбирати???
    Ї. Та той що над нами!
    А тато з гори каже,
    - О враже племя, то ви їх робити а я їх годувати?????????

11. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

щоб дитина слухала треба щоб мала довіру до батьків
    а довіру не починають завойоювувати в 15-ть років
    а значно раніше
    в 15 років дитині вистачає розуму на те аби знати чи вміють самі батьки приймати рішення і чого варті іх поради і чим викликана та чи інша позиція батьків
    а вчать дітей не так словами як прикладом свого життя
    діти не дурні, якщо розуміють що поради батьків їм допомагають то будуть слухати
    якщо переконалися не раз що батькам довіряти не можна то пиши пропало
    і нема чого на дітей скаржитися - наші діти ставляться до нас так і тільки так як ми заслуговуємо
    або краще як ми заслуговуємо, але не гірше, імхо

12. Liliyah Romanova

Я би дала почитати законодавство України, мабуть. :)

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тай шлюб дают тіко з 16-ти.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

законодавство? ну-ну... аргумент....

15. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Слухати батьків "сліпо", тільки тому що це батьки я би не стала...
    Батьки не завжди компетентні в багатьох питаннях і не дивляться об'єктивно на ситуацію, яка стосується їх дитини.

Думаю, треба слухати поради... і не тільки батьків, але вирішувати самій/самому.

16. Liliyah Romanova

Дописи мої звідси зникли. Учорашні. Глюки на форумі. Що поробиш.
    По-перше, для дівчини із 17, для хлопця із 18.
    Винятки лише на вагітність дають.
    По-друге, сучасним дівчаткам нині можна розповісти хороші історії до порівняння. Зрештою, якщо в мене буде донька, я не буду її виховувати так, аби вона прагнула саме заміжжя зробити метою життя. Розповім, що мої бабусі повиходили (а точніше їх видали) заміж у 13-14 і все життя обходили чоловіка та худобу, нічого в житті не бачивши і не добившись.
    Най собі почитає і порівняє біографії тих жінок, котрі ніколи заміжні не були, але добилися великого успіху та визнання. І най вже далі комбінують.

17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

ТА? А я думала що дівчатам з 16-ти.

А щодо другого, он моя свекруха навіть читати не вміє, хоча заміж вийшла не також вже й молодою. Се я просто до того що тоді се вважалось жінкам просто непотрібне.

18. Liliyah Romanova

Мені от цікавою стала ваша дієта. ;) У вас така фантазія, не кожен 15-літній нині додумається. :D:D:D
    Шкода, що ви десь у минулому ще живете. То там дівчата тільки й прагнули заміж. Сьогодні воно помалу вже змінюється.

Додано через 55 секунд
    Ще коли я в школі вчилася, то так було. Навряд чи щось змінилося. ;)
    Погано Маруська правознавство вчила. :p

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А Маруська ніколи ся і не вчила. Їй оцінки ставили за красиві глазки. Чесно, без образ. :o
    А я про шлюб церковний казала. Думала що в церкві з 16-ти дозволяють.

А то що Мих з віком переборщив то явно. Не думаю що сьогоднішні 15-річні дівчата рвуться заміж.

20. Liliyah Romanova

Щодо церковного шлюбу, то невпевнена. Проте мені би дивно виглядало, адже, аби дали церковний шлюб, то треба перше мати цивільний.

А що Мих перебільшив то точно. Така фантазія, така фантазія... :scare:
    Зразу видно, що ніколи дівчиною не був. Тим більше 15-літньою. :D:D:D

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)