Послух батькам: до якої міри?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ось така цитата.
    Нині в аську мені прийшла.
    Думаю, якраз до цієї теми пасуватиме. Про батьківську (і не тільки) любов Божу і не-Божу.

• Подобається Подобається x 2
  2. Зануда

Зануда така зануда

Дай нам Боже мудрості Твоєї так поводитись із власними дітьми. Вміти відпустити, не лізти, не повчати, радити, коли просять, не ображатись, якщо не радяться, виховати їх самостійними і не намагатись їх при цьому контролювати до сивини.
    В мене така хороша мама, але вона ніяк мене не відпусть...

• Подобається Подобається x 5
  3. Liliyah Romanova

А я своїх батьків обожнюю саме за те, що відпустили. Їм було дуже важко, я це дуже добре пам"ятаю. Особливо татові. Романа брав на окрему розмову, аби сказати, що віддає найдорожче... Золоті вони в мене! І в кожній складній ситуації я тільки в цьому переконуюся! Добре мати приклад, на який можна рівнятися...

• Подобається Подобається x 8
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

класика життя... спочатку діти мріють відірватися від батьків, а відірвавшись, не проти повернутися, як у притчі про блудного сина, хоча.... у США трохи по-іншому... здали у будинок престарілих і.... забули.

5. harmony

harmony Well-Known Member

Так в багатьох країнах. В Італії виручають наші дівчата та жіночки. З іншої сторони, їх можна зрозуміти, там коло замикається на бізнесі і в більшості немає часу, і немає кому сидіти з хворими батьками.

6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Там і ТУТ, то різні речі.

7. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Мих, дозвольте не зовсім погодитись.
    Мені здається, це більше схоже на старий заїджений стереотип про ЗША ще з пізніх савєцкіх часів.
    За америку не знаю, може й дійсно так. В Тевтонії старі люди часто самі просяться до старечого будинку, для чого накопичують півжиття гроші, до-речі. Але аж ніяк не спихають їх туда діти. Дозволити собі при кінці життя дім престарілих - розіш не розкіш, але вже який не який показник.
    Звичайно, є різні доми під різні можливості, але переважно вони а-ля резиденція в Гуті... Я два роки жив неподалік одного. Створено всі умови, щоб старі гідно проводили свої останні роки, не нудились, спілкувались, мали першокласний догляд.
    Я, приміром, не бачив ще старечого дому в нашому розумінні того слова. Тут це скоріше синонім слів "санаторій", "курорт".

• Подобається Подобається x 6
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та власне, я з радістю з Вами погоджусь... раз там ситуація краща.

Останнє редагування: 17 жов 2008
  9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ви шо в музиці шо в Америці, сі розумієте...

Нема такого як ви собі уявляєте що тим американцям лишень гроші в голові. То не правда. Батьків вони дуже шанують, хоча і живуть окремо.
    Мій начальник живе окремо від своєї мами і свекрухи, але його жінка піклується про обох мамів. Обидві мами перейшли операцію і його жінка бігає щодня між мамами аби допомогти.

Але ті мами не хочуть позбуватись своїх будинків і живуть в своїх домах, а невістка їздить між ними аби допомагати.

І вона не одна хто так живе.

Батьки мають свої хати, свої квартири, свої машини. І вони самі собі вибирають чи вони підуть у будинок де ними будуть займатись чи залишаться в своїх квартирах.

Так є, люди які є бідні і від них діти відмовляються, але це не лише проблема Америки. Це дуже часто і густо поширене на рідних теренах матінки України.

• Подобається Подобається x 8
  10. Yur

Yur Well-Known Member

Стільки, скільки у США (й у інших країнах теж) видають грошей на перестарілих батьків, нам навіть не снилося.
    Хоча, гадаю солідна частка цих грошей потім перебирається й на Україну.

11. Максим

Максим Well-Known Member

Це цитата з книги К. С. Люїса (до речі, автор "Хронік Нарній") Листи Крутеня. Книга виходила теж українською мовою ще в 1990-х роках. Дуже раджу всім почитати.

Назва в оригіналі: The Screwtape Letters, Clive Staples Lewis.

Останнє редагування: 24 жов 2008
    • Подобається Подобається x 2
  12. Liliyah Romanova

Дякую, знаю. ;)
    Але гарно, що ви це уточнили.

а де твій аватар? :)