Послух батькам: до якої міри?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 лют 2008.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

і знову ж їх стаж роботи не робить їх розумнішими. Вони лише можуть вказати на те що по-старому в тій компанії привикли робити так, але приходить молодий і все переробить на свій лад. Робота ніби та сама але процесс її виконання став кращий, швидший хоч і новий і деяким старим не до вподоби.

• Подобається Подобається x 2
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Маруська, ти не зрозуміла: чим довше грає інструмент, тими краще його звучання. :)))

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та ви сі так розумієте на музиці як пес на звіздах :nea: Він ж з часом розстроюється і треба майстра викликати струни підтягувати, молоточки ремонтувати :tongue:
    Правда ще має значіні хто на нім грає. Он Паганіні наприклад, мерзотник, за першим разом всі струни порвав но їдну лишив. Чи то йому їх підрізали... але ж всеїдно струмент спортив. :)))

Останнє редагування: 4 жов 2008
    • Подобається Подобається x 5
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Молодість, Ви вкотре переплутали мудрість і розум.

Ви хочете сказати, що я на вашому прикладі маю зрозуміти, що ваш 5-річний син розумніший від батьків?.....
    Та навіть по цьому факту зовсім не означає, що 5 -річний син розумніший від батьків.... неудачний приклад, як на мене.
    Приклад, який має на меті швидше захистити свою гордість, а не показати істину.

Останнє редагування: 4 жов 2008
    • Подобається Подобається x 3
  5. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Мудрість не формується в людини з віком, вона формується при пережитті стресових ситуацій, при вирішенні складних життєвих проблем. Вона формується за рахунок власних синців і подряпин (образних, звичайно ж). Чим довше людина живе тим більша ймовірність тих подряпин, але все це ще залежить від стилю її життя, від оточення від обставин...
    Мудрість - це певним чином обдуманий, проаналізований досвід. А от здатність аналізувати Бог дає далеко не кожному...
    Тому фраза про 70 відсотків... На мою думку висмоктана з пальця.

• Подобається Подобається x 8
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пропоную прочитати відривок з Біблії про батька і блудного сина. Як на мене, батько там не виглядає на нерозумного підстаркуватого діда. Син ж виглядає, як легковажний молодик з вітерцем в голові, впертий у своїй "правоті". Батько явно знав чим то все закінчиться, а тому й чекав на його повернення. Не виключено, що батько не раз говорив з сином про його помилки, але коли син все-таки вирішив по-своєму, батько, знаючи, через що син може перейти, все ж відпускає його.
    Зрозуміло, що син був впевнений у своїй правоті, а поради батька для нього - дзеленчання набридливої мухи (як у старому анекдоті). Син відчував себе розумним і мудрим, він "не потребував" сторонніх порад. Тут можна було б ще довго писати про все, про роль батьківства, і ви все добре зрозумієте, та напевно не зараз, а років за 15-20. У Вашому віці ви ще відчуваєте вплив батьків, а почуття власної незалежності дуже загострене. У Вас є один "недолік" - Ви ше дуже молоді, але то не страшно, то пройде....

Мудрість формується з досвідом - то ви добре кажете, а де той досвід взяти, коли людина ще зовсім молода?
    про 70 відсотків - так, орієнтовна цифра, мова ж йде не про вийнятки, а про класику життя, тобто більшість випадків.

Останнє редагування модератором: 4 жов 2008
    • Подобається Подобається x 1
  7. Скорпіоля

Скорпіоля Троянда без шипів

На мою думку зараз ми живемо в іншому, сучаснішому світі, правда зі своїми недоліками. Тому такі приклади, як про блудного сина, чи шануй батька й матір свою прото не до дискусії. :nea:
    Звичайно, що бути залежним фінансово і морально різні сторони медалі. Навіть, якщо ти самостійно живеш, то це не означає що вмієш добре, самостійно мислити. Навіть, якщо з батьками порадишся - не завжди чисто дотримуєшся або взагалі не дотримуєшся порад. Але це не з категорії притч. На своєму особистому досвіді переконалася, що деколи щось таке зроблю, а потім згадую , що мені говорили...:sorry:
    Тим більше- релігія - справа кожного індивідуума окрема, а право на особисте життя тим більше. Якщо щось не по батьківському - право захищатиме.
    Головне перед тим багато гуль не набити.

8. Liliyah Romanova

Миху, ну де ж ваша мудрість? Чому не бачите і не розумієте, про що я кажу? А мали би, якщо були і в мому пункті також. ;)
    Вочевидь, я вас переоцінила, або то ви себе переоцінили, а я вам повірила даремно. Не розумієте, що кажу і все. Дуже плоско сприймаєте дописи... :dntknw:
    У Старому Завіті умільців аналізувати й називали пророками. Вони не були просто провидцями майбутнього, вони також були добрими аналітиками.
    Цікава річ, миху. У мене постійно складається враження, що ви проєктуєте сюди в дискусію себе, але ж не всі випадки однакові. Я наприклад, постійно радилася з батьком і не можу сказати, що не слухала чи що він коли-небудь порадив щось погане. Проте, якби у нього був ваш спосіб "радити", я би навряд чи коли слухала його і чи приходила би так часто. Спосіб поради теж має бути мудрим, інакше всі балачки про мудрість залишаються пустими. Я так розумію, що ви свого батька не слухали і тепер шкодуєте, і боїтеся, що й ваші діти будуть такими самими. Але якщо не буде потреби протестувати проти батьків, то діти протестуватимуть проти чогось іншого, а лагідність батьків допоможе їм швидше вернутися. Треба мати сміливість дозволити своїм дітям "їсти зі свиньми", їм це потрібно. Зрештою, кожна дитина індивідуальна...
    А притча про блудного сина, насправді є притчею про люблячого батька. Те ж, як кожен її інтерпретує, свідчить саме про інтерпретатора...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Моя мудрість у даному випадку є в тому, що я можу сказати, що вас розумію, ваші думки і вашу позицію.

Потрібно, якщо не нічого не допомагає, це вже, як крайній засіб, щоб навернути.

Останнє редагування модератором: 5 жов 2008
  10. Liliyah Romanova

А я навпаки часом думаю, чому мені нічого не сказали... Ну, але то таке.
    Цілковито незгідна. Міняються лише технології, а решта...
    Приклади з Біблії досі актуальні сьогодні. Деякі речі не міняються віками.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

я був, як і всі...

12. Liliyah Romanova

Та яка ж це мудрість? :)))
    Тим більше, що ви цілковито протилежно мої дописи сприймаєте, ніж як я їх пишу. Ви їх читаєте через ВАШУ призму, тому ви не бачите, що я в них вкладаю.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

згоден. людська психіка, поведінка постійна, з покоління - в покоління.. нічого не міняється, то й питання моралі постійні.

14. Liliyah Romanova

А я не була. ;)

Не навернути, а провчити. ;)
    Рідні навернути не можуть, лише чужий приклад. В основному. Винятки теж не виключаю.

15. S_Fighter

Де він береться написано у тому ж дописі... Якщо йде мова про підлітків - тут складне питання, перехідний період, формування характеру, певна неадекватність сприйняття оточуючого світу, максималізм і т.д. і т.п. Звичайно ж наявність життєвої мудрості в такому віці - велика рідкість... Але мова йшла про відносини батьки-діти, коли і у батьків і у дітей вже є свої сім"ї...
    Зрозумійте, що похилий вік не є ні необхідною ні достатньою умовою наявності життєвої мудрості. Правда часто-густо саме він є достатньою підставою для різних "мудрагелів" вважати себе великими аксакалами і вважати що вони у всьому компетентні, лізти зі своїми, часто недолугими порадами...
    А справжній мудрець відповість словами Сократа: "Я знаю тільки те, що я нічого не знаю..."

• Подобається Подобається x 3
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

У тому, що я бачу через свою призму і в деякій мірі через вашу.

Згоден. Але як на мене, мова йшла про тінейджерів і тих, хто недавно вийшов з цього віку.

Погоджуюсь.

Трохи Вас розчарую. У житті, на відміну від математики, 1+1= не завжди 2. Кожна людина є унікальна і неповторна і ви в тому числі. І ми можемо говорити лише про загальні тенденції.

отже... батько блудного сина провчив, а не навернув.....

дійсно, мудрість - то завжди говорити Вам- "так", я це вже починаю розуміти....:haha:

17. S_Fighter

Чого хоче жінка - ... ;)

В цифрах то кіко?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

як у кого..... хтось дорослішає швидше, а хтось пізніше..... таке життя....

19. Liliyah Romanova

Ви не розчарували, ви навпаки втішили, бо саме про це мені йшлося.
    Так і є. Тому він йому нічого не випімнув. Той вже свого болота наївся.
    Це не мудрість, це слабкість.
    У вас істерика? Вам поспівчувати? Дихайте глибоко й спокійно.
    Ви з одної крайності в другу... Мудрість би була, якби ви знайшли "золоту середину".

Останнє редагування: 5 жов 2008
  20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ага... он один продавець косметики до мене підскочив і сказав що дівчатам в 25 вже пора почати думати про догляд за своєю шкірою, ну то це він хотів мені продати косметику, а ви що продаєте коли мені років віднімаєте?
    Ви тут так натякаєте що ми молоді, зелені, недосвідчені то ви напевне мішками досвід продаєте?:dntknw:

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)