Послання Пресвятої Діви Марії з Меджугор'є

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем akaz, 28 вер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що це не біда.
    Чим мені і подобається наша Церква, що вона найбільш повна у ділах спасіння.
    Не обовязково святити баську, чи колядувати, чи ше там шось, але захочеш - прошу, лише вір.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"стереотипами говорити" -- не знати про що мова, а тільки те, що "чув"....
    ти хочеш сказати, що в КП-релігії немає культу речей? ;)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Є, але це регіональне, як на мене. Тому узагальнення не працює.

4. duncan

"матка боска" у польщі, "діва марія" -- в латинських країнах, "мати божа" -- в країнах екс-ссср...

справді "регіональне"...:mocking:

5. Liliyah Romanova

Точно. У Європі з таким культом тяжко. Тут - хіба в індіянців. Ну, таке. Ти ж і так маєш відповідь. :)

6. duncan

звичайно що маю: побудова вашої КП-релігії базується на культі речей...
    дивно, що ти цього не усвідомлюєш....

скажи: хто цілував Ісуса Христа (по Біблії)?.. ;)

7. Liliyah Romanova

Юда. Марія Магдалина.
    Це перше, що на думку спадає. :)

8. duncan

ще хтось цілував?...
    окрім повії(?)?...

9. Liliyah Romanova

Треба шукати. Не можу зараз сказати.

10. duncan

окі....
    а ти про юдеїв пошукала?...
    також сказала, що пошукаєш від якого часу....

11. Liliyah Romanova

Не пошукала. Забула. Нагадай.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пупер, я Вас просив читати Біблію уважніше. Де Ви вичитали, що Марія Маґдалина була повія? Чи де написано, що вона цілувала Ісуса?
    Про Маґдалину є тільки згадка, що Ісус вигнав з неї 7 демонів, тобто вона була душевно хвора.
    Інша Марія, з містечка Бетанія (Bethany), думаю, сестра Лазаря і Марти розбила пляшечку з дорогими парфумами, намастила ноги Ісуса і витерла своїм волосям. Вона цілувала ноги Ісуса. Про неї згадується, що вона була "дуже грішна".
    Ці дві Марії походять з різних місцевостей: Magdala & Bethany.

• Подобається Подобається x 4
  13. duncan

прекрасно!... :)

1. питання звучало "хто цілував Ісуса"?..
    2. знак питання в дужках (?) означає, що не впевнений, хто така марія магдалина...

питання щодо поцілунку ще актуальне... ;)

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

http://www.hierarchy.religare.ru/h-cathol-mejdugorje.html Згідно цього джерела, в Католицької Церкви є підстави не довіряти цим „об”явленням”, дивний якийсь цей рух, схожий на секту. А може все це, це просто, коли „попит породжує пропозицію” , ці візіонери просто виконують соціальне замовлення на контакт з чимось незвичайним?Легко задовільняються „релігійні” потреби, з”являється приємне відчуття власної вибраності?;)

• Подобається Подобається x 2
  15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пупер, я не думаю, що це питання є дуже актуальне. Цілувало Ісуса багато людей, так само цілував він. Це було свого роду привітання. До речі, ця традиція і зараз має місце в більшості країн світу.
    Властиво в Єванґелії є випадок коли один фарисей НЕ поцілував Ісуса. Пригадуєте - я прийшов з дороги і ти мені води не дав помити ноги... ти мені поцілунку не дав...
    Так що, думаю, це марна річ рахувати скільки людей поцілувало Ісуса.

• Подобається Подобається x 1
  16. Liliyah Romanova

Ноги йому цілувала. Чи ноги - то вже не Ісус? ;)

Там взагалі сказано що "одна жінка".
    Є припущення, що жінка, яку Ісус врятував від каменування - це та сама, що втирала ноги. Відки ви взяли сестру Марти?
    Так що помилка щодо Марії Магдалини була моя. Але я сказала, що без Біблії тяжко сказати.

37 І ось жінка одна, що була в місті, грішниця, як дізналась, що, Він у фарисеєвім домі засів при столі, алябастрову пляшечку мира принесла,
    38 і, припавши до ніг Його ззаду, плачучи, почала обливати слізьми Йому ноги, і волоссям своїм витирала, ноги Йому цілувала та миром мастила...
    (Лук.7:37,38)

Той самий випадок. Жінка вмивала ноги й цілувала, а фарисей гіршився в думках, що вона грішниця. Йому Ісус і сказав ці слова.

Щодо просто поцілунку, то Павло і Петро пишуть "Вітайте один одного святим поцілунком!" Так що не конче поцілунок лише зрадницький. Я так розумію, що пупер саме на це натякає, маючи на увазі цілування ікон.

Власне щодо цих об"явлень Церква вже думку склала. Вони тривають задовго, аби можна було визнати правдивими. Ну, але людям видніше, що правдивіше. Раз папа визнав Люрд та Фатіму, то й "всякерізне" теж визнає. :biggrin: Головне, то скептиків полякати. ;)

Останнє редагування: 1 жов 2008
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

та нє, ну шо там папа, люд у нас тепер розумніший.... продвінутий.

18. Liliyah Romanova

Миху, ви не через гордість читайте, а через мир і розум. ;)
    Я сказала, що Церква не може визнати Меджуґор"є з огляду на довготривалість. І що Люрд та Фатіма не є доказом на інші явління.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я то знав....

А я шо сказав? шо є?
    Я ж сказав, що все можливе.

20. Liliyah Romanova

І помогло?
    Щодо Меджуґор'я неможливе. Висновки вже зроблені. Та й Килиниченко вам добре написав, дуже комерційно виглядає. Хіба так вічно буде.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)