Посланці та Послання з Лішні

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Ira, 23 гру 2007.

1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

З дописів п.Ira видно,що це щиро віруюча людина,яка переймається проблемами своєї церкви,висловлює своє бачення і ставлення до віри.Екуменізм-це справа насамперед церковних провідників.Я тут може без прохання беру на себе роль адвоката,але ви задаєте такі питання,що мені здається не дуже добре знайомі із основними засадами католицької Церкви,а саме ролі Папи в Церкві.

2. SatYr

SatYr Well-Known Member

Так, але ви процитували мене і вказали на некоректність. Щодо теми частково відповідь я дав у дописі #62.В постскриптумі основна думка, а до того відповідь дописувачці Ira, щодо висловлювань правдивості, що стосується теми.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

маячня!...
    папі римському належала влада хіба його невеликої частини КП-релігії...
    ця частина була дуже незначна; більше того, та влада, яку зара має папа римський -- започаткована у середніх віках, першопричиною цієї влади є контрреформація!
    східна частина КП-релігії ніколи не була підвладною римському патріарху!..

4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Екуменізм (або порозуміння між християнами)

Якщо християнство – в тому, щоб фанатично вірити в римського папу (і в той же час не визнавати в повноті вчення Церкви,в т.ч і те, що є в документах 2 ватіканського собору), поклонятися серцю Діви Марії, визнавати благодатність тільки неодружених священників і засуджувати всіх, хто в це не вірить, то це, мабуть, не зовсім християнство ІМХО, а більше себелюбство...о_О А екуменізм - не тільки справа церковної ієрархії:nea:

• Подобається Подобається x 2
  5. франц-йосип

Церква-не є зібрання "анархістів-вольнодумців",і тому принципові рішення там приймаються дещо інакше як в світських парламентах.І якщо ідеться про порозуміння між християнськими церквами,то без провідників церков не може бути жодного обговорення,яке би впливало на поведінку церкви.

Останнє редагування: 10 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  6. Ira

Ira Well-Known Member

Не знаю якої ви віри, марно з вами вести дискусію... християни вірять в Бога, а не в Папу, але виконують все, що каже Папа, бо він має від Бога дар непомильності... не було би Голови тут на землі, то не збереглася би до наших днів Свята Хритова Церква, навіть в наймізернішій кількості.
    А ваш спротив почитанню Непорочного Серця Марії чи прийняття одруженого священства чітко проявляє вашу непокору Богові!
    Спочатку покайтеся і прийміть Святий Жертівник (це до всіх нас стосується), а потім вже Бог дасть Ласку Пізнаня Святої Віри і всіх її правд.
    Більше мені тут нема що сказати.

Останнє редагування: 11 лис 2008
  7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Це все правильно,але мені здається, що Церквою повинні враховуватись враховуються і настрої людей, простих віруючих.Та вкінці-кінців і священники та єпископи не з неба сходять, якусь частинку сімейного, патріотичного світогляду в Церкву вони приносять... В УПЦ в даний час багато обговорюється автокефальний статус, про це відкрито говориться, є велика кількість звернень до керівництва Церквою, наприклад, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр має таку точку зору, що відображає стан в УПЦ:
    Як бачите, прийняття автокефального статусу УПЦ створить швидше всього ще одну конфесію, яку єпископ назвав „Південно-Східною Митрополією”, ряди УПЦ КП і УАПЦ сильно зменшаться, але своє існування неприпинять... Ідея архиєпископа Гузара може й добра (про створення помістної Української Православної Церкви разом з УГКЦ) створить ще більше проблем і нових конфесій, греко-католики, як показує цей форум, далеко не всі однодумці в плані екуменізму...Чим більше розмірковую, тим більше стаю песимістом:scratch_one-s_head:А вмішування в церковні справи політиків і спецсужб...:sorry:

8. duncan

це вам хто таке розповів?...
    а антипапи?...
    чи "дар непомильності" є тільки в останніх двох-трьох?...
    завдяки виключно Біблії -- збереглася Божа церква, а не завдяки пожадливим попам з папою на чолі!...

9. франц-йосип

Я думаю що термін екуменізм на наших теренах-взагалі недоречний бо тут дійсно іде примітивний розбрат і скандали довкола майна.Але знов таки подивіться з чого почалась ця гілка.Все ж є здорові сили які бачать дальше свого корита.От на них і покладається надія.Елементарний здоровий глузд має підказати,що мир це велика перевага над ненавістю і розбратом.Знов таки вже все набридло-хочемо миру вже,а так не буває треба його здобути а це час виваженність і мудрість.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пані Іра, Ви коли небудь тримали в руках Біблію? Це така книга, що згідно віри християн (і іудеїв) Бог лишив для людей. Якщо Ви і тримали в руках, то гарантую, що Ви її навіть не пробували читати.
    Вона до речі, починається словами " На початку Бог...". Ви помітили, що не "на початку Божа матір яка народила Бога". Я прочитав Біблію багато разів, а за Божу матір не разу не чув.
    Далі, написано, ...єдиний Бог і єдиний посередник - Ісус Христос. Ні за яких пап ані слова. До Вашого відома, апостол Петро ніколи не був апостольським "боссом". Навіть формально. І ніколи не був в Римі.
    Читайте хоча б Євангеліє і Ви побачите, що Ваша релігія не має нічого спільного з християнством. І вона нічим не краща від тої в яку вірить Мавка.

• Подобається Подобається x 2
  11. Yur

Yur Well-Known Member

Пане PedrО, Діва Марія -- МАТІР БОЖА і цим УСЕ сказано.
    Стсовно ж Апостола Петра, "босом" Своєї Церкви зробив його Сам Ісус Христос Істиний Бог наш.
    І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. (Матвія 16:18)

Тож таки читайте Святу Євангелію і може щось побачите.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Може підкажете місце де Христос її так назвав?

13. франц-йосип

А хто ж тоді розповсюдив Святе Письмо по цілому світі?

14. Ira

Ira Well-Known Member

Я дам лінк (правда, там треба зареєструватися) з аудіозаписом нашого Святого Митрополита Андрея Шептицького, того, який терпів в тюрмах за Святу Христову Католицьку Віру, але не зрадив Її, а вірно Богу служив до кінця свого життя. Він знав прекрасно свою Віру і яка Її ціна!
    Ні, Він не був таким, як той зрадник, наш нинішній Архієрей Гузар, який об’єднує всіх підряд і створює якусь свою нову екуменічну церкву, „православ’я нового типу”, закликає надавати всі умови в державі, щоби тільки зрадники–секти могли вільно і плідно розвиватися (це з його ж слів)...
    Читайте послання Андрея Шептицького, послухайте його промову. Ото був Митрополит! Він би ніколи не пішов на уступки людям, він життя своє віддав, аби лиш тільки всі заблукані овечки навернулися до Святого Римського Престолу.
    Послухайте, яка то є та ЄДИНА СВЯТА ВІРА!!!
    http://vkontakte.ru/club1349602

15. Ira

Ira Well-Known Member

перенесено з іншої теми:

Яку ви маєте на увазі „офіційну Церкву”?
    Якщо ту, яка заснована на Апостолі Петрі, то Божа Служниця якраз зараз готує поїздку на аудієнцію до Святійшого Отця Бенедикта XVI.

16. Ira

Ira Well-Known Member

А для вас Благословення Христого Вікарія, Голови Святої Церкви - Святійшого Отця Папи Римського нічого не значить? Через нього до світу Бог виявляє Свою Волю і Своє вчення...

17. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Ira, Ви ж католичка, християнка, маєте любити людей. що ж Ви так дозволяєте собі говорити?
    ось почитає хтось Ваші дописи, побачить там масу агресії і зробить висновки.

навіщо ж Ви так?

18. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

вибачте, це так у Біблії написано?о_О

• Подобається Подобається x 4
  19. франц-йосип

Має людина таки переконання і все. Нащастя реальний стан речей не є таким сумним і офіційна католицька церква все ж таки більш недається на міжконфесійний діалог на відміну від церкви православної.А до п.Ira :
    Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть. Мт.5.9

20. duncan

це може папа римський створив небо і землю?..
    може він створив першого чоловіка?..
    може час до папи римського молитися, в якості ще одного "заступника"?
    :)))

а де твій аватар? :)