@Мих, ще не знати, хто з нас не доганяє Єпіфаній тонко потролив діда нації - тіпа в світській державі, де заявлена свобода совісті, де багато конфесій і де держава відокремлена від будь-якої церкви, сам президент поставив умову, щоб його ім"я було згадане в томосі Так що, @Мих, якщо хочете, то перегляньте офіційні сторінки владик - там нород про це розмірковує не дивлячись на "заслуги"
Попросіть знайомого юриста, він Вам пояснить. Оскаржити рішення Порошенка в українському суді можна було лише подаючи скаргу особисто. А особисто він подати не міг, бо його не впускали в Україну. Бо паспорт відібрали. В Європі розглядання подібної скарги розтягнулося б на роки. Крім того, перш ніж подати скаргу в Європі, ця скарга мала пройти всі судові інстанції в Україні. Коли я говорю, "припустимо", то лише для того, щоб Ви зрозуміли, що винна людина чи не винна вирішує не особисто Порошенко, а суд, де є крім судді обвинувачувач і захисник. Хочу щоб до Вас дійшла ця думка, тому і кажу "навіть якщо припустити". Ви міркуєте дуже туго. Про Вас навіть анекдот колись склали Стоїть рядовий Петренко на воротах ВЧ. Проходить генерал через ворота, рядовий Петренко віддає мовчки честь. Генерал повертаться і питає "Почему, товарищ рядовой, Вы, находясь на посту, не спросили у меня пропуск?" - "Та я бачу, що йде товариш генерал, чого я його буду спиняти!" - "А вдруг я - китайский шпион, переодетый советским генералом, пытаюсь проникнуть на территорию части?" Петренко скидає з плеча карабін, пересмикує затвор: "Ти бач, яка сука!" Ще раз. Покарання, в даному випадку - видворення із країни мало відбуватися за рішенням відповідних органів. І не протягом кількох годин, коли того, кого мають видворити, просто хватають, крутять руки, садять в воронок і потім - на приватний літак. Рішення про видворення мало бути вручене у письмовій формі. Потім звинувачений мав право на оскарження. І лише після того, коли були б пройдені всі судові інстанції, і рішення залишалося б у силі - його мали повне право видворити. Все інше - беззаконня.
Ну чому? З ваших слів я бачу, що вже знати хто доганяє. А от тут ви зовсім не догнали. В подібних документах, як от Томос, не може бути тролінгу, бо то вам не ЛФ, не ФБ. І ніхто би не йшов на подібні умови. Це перше. Друге, здобуття Томосу - не є втручання держави до церкви. Президент сприяв створенню українською канонічної церкви, але не вмішувався у її справи.
Мені в лом шукати і тут приводити слова Філарета, де він заявив, що дід Петро замутив томос собі під вибори. Але він таке казав, а ви якщо хочете, то не вірте
І президент віддає наказ хватати позбавленого громадянства в ресторані, валити на підлогу, крутити руки, рвати на голові волосся, потім садити в приватний літак? Чи може все-таки рішення президента має бути вручено в більш спокійній обстановці? От зараз Зеленський - президент, вирішує позбавити громадянства громадянина Порошенка. За щось там. Приїжджають хлопці, виривають у Порошенка з рук пластикову тарілочку з пловом, валять на підлогу, обличчям в той же плов, потім заламують руки, садять на літак Коломойського і вивозять без штанів на Мальдіви. А потім кажуть: "Ви маєте право оскаржити указ президента про позбавлення Вас громадянства."
Я теж думаю, що це макарони. Подати в суд можна особисто, можна через довірену особу з нотаріально завіреним документом, або просто листом з повідомленням про врученням. І немає значення на яке рішення президента ви подаєте. То просто хтось навішав вам макаронів.
А Порошенко в розшуку? Порошенку вручили повістку? Порошенко не прийшов? Порошенко скакав по дахах будинку?
дід Філарет зараз взагалі поїхав і підігрує Кірілу і що? Хоче бути начальником? Сьогодні його позбавили єпархії і це мудро, але мало.
Відповідаю по пунктах. Якщо Саакашвілі був у розшуку, потрібно було його знайти і посадити в КПЗ. Саакашвілі вручали повістку - і він не приходив? Приходив завжди. Якщо не приходив - знову ж в КПЗ Скакав по - дахах? - Скаканя по дахах, на Вашу думку, є злочином, за який потрібно позбавляти громадянина громадянства України, коли таке громадянство - єдине, а позбавляння єдиного громадянства заборонено Конституцією. Якщо скакання по дахах - злочин, за це потрібно садити в тюрму, а не позбавляти громадянства. Тепер стосовно Порошенка. Буде і в розшуку, і повістки отримуватиме, і якщо не приходитиме, то примусово приводитимуть. Ну, стосовно дахів, тут не знаю. Може, і скакатиме. Час покаже.
Могло бути усне розпорядження. З часом виясниться. Виконавці признаються, хто давав наказ. Порошенку можна єдине закинути - він не мав права згідно з Конституцією позбавляти громадянина України громадянства, якщо це громадянство - єдине. Якщо оті маски шоу діяли на власний розсуд, це повинно було негайно бути розглянуто прокуратурою, а винні - покарані за самоуправство. Тому демагогією займаєтеся Ви. ЗІ Ви сумніваєтеся, що Порошенку вручатимуть повістки в суд? Я, наприклад, ніскільки.
ви недоганяєте. За злочин садять тоді, коли є кримінал. А скакання по дахах може бути адміністративна відповідальність, ну і моральна. Якби Міхо не чинив опору, його би ніхто не рухав. І Порошенко тут ні до чого. Всі грубощі при затриманні валіть на Авакова. Він ж керує силовими структурами. Слуга народу його не вигнав, значить все ОК, нє?
От бачите.... вже ви не впевнені в своїх словах, вже використовуєте слово "могло". А могло і не могло.... нє?
І Ви самі знаєте, що таке розпорядження було. Інакше ніхто б не взяв на себе відповідальність так вчинити. Дуже вже велика шишка - цей Саакашвілі, вчився разом із Порошенком. От Хомчин вважає Саакашвілі гнилим оселедцем. Але ж так само міг вважати і сам Порошенко. Уявіть собі, що Порошенко визиває командира хлопців і каже: "Хлопці, відвезіть того гнилого оселедця назад у Польщу". Ніяких входящих-ісходящих, номерів, книг реєстрації. Ви ж особисто - не сьогоднішній, що не знаєте, як це робиться інколи. Начальник сказав - іди виконуй, а то в момент будеш асфальт класти по дворах. Так, демагогія, але та, що грунтується на багатому досвіді проживання в нашій країні.
І тут ви неправі. Коли Саакашвілі оформляв громадянство, він у анкеті надав неправдиві дані про себе. А це є підставою для відміни громадянства. Можете поцікавитись. Порошенко не позбавив громадянства Саакашвілі, він просто відмінив свій наказ про надання громадянства на підставі, яку описав вище. І це є абсолютно законно. Ви можете емоційно все, що завгодно писати і захищати Міхо. Але він сам винуватий. Я навіть можу погодитись, що це формальне порушення. Але що від того міняється?
шишка? Не смішіть! В мене на роботі працює чоловік, який вчився разом з Ю. Луценком. І що? Він шишка?
Ну це особисті сприйняття і відносини. Воно немає відношення до закону. Я погоджуюся, Порошенко міг бути злим на Саакашвілі. Абсолютно можливо. Хоча гноївку лив на свого опонента не Порошенко, а Саакашвілі. Але формально позбавлення є законним.