Суд у Лондоні відкриває шлях для процесу проти Коломойського і Боголюбова у справі Приватбанку (voanews.com) У Зеленського тут рильце теж в пушку, але поки він президент, його поки не чіпають. Видати олігпрха бубочка не хоче - спільні діла його тримають. А ви, я бачу не вірите Зеленському: Зеленський зізнався, що порушив закон | Українська правда (pravda.com.ua) Здав спільну з американськими партнерами справу бацьку - відпустив кіллерів - вагнерівців наших воїнів. Справа «вагнерівців»: Зеленський зізнався? (radiosvoboda.org) Іде в НАТО, аж дим стовбом, тільки з такими лідерами ніхто на це не звертає уваги. Бо дурне. Цим має займатися не президент, а прем'єр. Брехня. Гірше. Ну але ми - чемпіони, нє? Де ви так навчилися брехати? Він в англійській штубак, як і в інших науках.
Генерал юстиції Чумак про справу Роттердам+: Там усі терміни пропущені. Досудового розслідування. Це видно неозброєним оком. Я просто вважаю, що на сьогоднішній день там допущені такі процесуальні порушення, які не дадуть змогу це довести. І це вже доведено прокурором і суддею. І знову буде кричати Шабунін, що винен Антикорупційний суд. Не йдеться про справедливість, йдеться про законність. Не йдеться про справедливість у цій справі на сьогоднішній день. Це одна історія. А законність — інша історія. Ситуація така, що мені не хочеться стояти поруч, коли там між собою б’ються Коломойський і Ахметов. — У мене є про це запитання. Але перед ним: ви вважаєте групу ДТЕК Ріната Ахметова монополістом? — Само собою. Чи ви і досі вважаєте, що формула "Роттердам+" незаконна? — Звісно, я і досі так вважаю. Але питання в іншому. Питання в тому чи зараз залишається законність процесу розгляду всього цього.Я не вважаю, що там немає злочину.
Для тех, у кого есть глаза. По мнению Виктора Чумака ДТЕК - монополист (наш Антимонопольный комитет отказался признать ДТЕК монополистом). А Роттердам+ - незаконное решение НКРЭ, подкрепленное решением все того же АМК. Но процесс против Роттердам+ идет с 16 года и под чутким руководством Генпрокурора Луценко там еще на стадии досудебного расследования были допущены такие нарушения, что сегодня любой нормальный прокурор и любой нормальный суд закроет это дело на абсолютно законных основаниях. Апелляционная инстанция ВАКС отказала истцам в пересмотре решения первой инстанции - т.е отказалась признать преступлением внедрение формулы Роттердам+ в определении нормативной цены угля на теплостанциях Ахметова и тем самым признала законными сверхприбыли, которые получили олигарх Ахметов и президент Порошенко. Не могу не позлорадствовать - я говорила, что взять Порошенко очень сложно, что он крайне предусмотрителен и выстроил вокруг себя стену обороны. Вроде например процессуальных нарушений, которые делают рассмотрение дела в суде невозможным, а ведь он в бытность президентом всем управлял и всё предусмотрел. Порохоботы, вот вам бабушка Юрьев день: Чумак прямо говорит - да, преступление было, но доказать его нельзя в суде -так было задумано с самого начала.
То всьо бла-бла з боку Чумака. Чумак відкликав свою скаргу на закриття провадження та відмовився йти на апеляцію до Вищого антикорупційного суду - от і вся його позиція.
Ну це вже повний брєд. Півкаденції Зеленського пролетіло, а Ахмєтову жодних пред'яв. Вовочка бореться на папері - складає закони для олігархів. АНЕКДОТ.
Формула Ротердам+ придумана не в Україні і нею користуються чимало країн. І в Україні її визнали оптимальною і тут бабах, нарисувався Чумак, який очевидно в цьому ні бум-бум. Справу «Роттердам+» закрили вже вчетверте. У НАБУ кажуть, її долю має вирішити суд | Громадське телебачення (hromadske.ua)
Та ні. Тут справа в іншому. Тут піздець підкрадається до кормільця. Треба увагу перевести: Справжня "деолігархізація" від Зеленського: Коломойський за два роки майже подвоїв свої статки
Дурне сало без хліба) Ні в чому не петраючи, не знаючи, радіє та смайлики ліпить. Читайте, це вам лікбез: АМКУ оштрафував ДТЕК Ахметова на пів мільярда гривень При Порошенко такої хєрні не було
Так того і відкликав, ви що - не зрозуміли, про що він розповів? Нема перспектив - пропущені строки досудового розслідування. Він же ж не вчора родився, щоб битися головою в закриті двері. Ця справа з тих, що має терміни для розслідування. Але людина має сміливість сказати все як воно є. Поки був Порошенко ніякого розслідування не могло бути, а після нього вже було пізно. Хоч відкривай, хоч не відкривай справу - все одно треба закривати .
Антимонопольний комітет розслідував зловживання «ДТЕК» Ахметова ще при попередній владі, однак тоді компанію не визнали монополістом та не стали штрафувати.
І я вважаю, що даремно. Коли Чумак агітував за Гриценка, коли був в.о. генпрокурора і військовим прокурором у Зеленського - говорив дуже гарно. Але взяв і скурвився. ІМХО
Я не бачу де він скурвився. Ви, бачу, не читали мій пост, де він відповідає на запитання ПорошенКО - 3? Він генерал юстиції і добиватися того, чого точно не добитися, бо закон не дозволяє - він не схотів, коли розібрався у справі і забрав скаргу. "Тухлий номер" шо називається. Ви можете вважати його курвою, або ще ким. Одначе він сказав, що там є злочин, не побоявся. Це всі розуміли: оцінка по ціні в Роттердамі - це одно, а закладка в ціну вугілля доставку кораблями чи ще чим з Роттердаму того вугілля, що насправді брали в Україні - це зовсім інше. І порохоскот завжди робив вигляд, що не розуміє, бо "увесь світ по хабу в Роттердамі визначає ціну". Еге ж, тільки доставку туди не вносить. На рівному місці збагатився Ахмєтов з ПОПом разом, а Юга прикрив.
Читав і ваш пост, і ще трохи читав поза вашим постом. Коротко моя думка: Якщо така вже коломийка, то міг і не відкликати свою скаргу, хай би вона там собі порохом припадала. А він відкликав спеціально і показово.
Якщо він справжній генерал юстиції, то повинен був спочатку розібрався у справі, визначити, що закон дозволяє а що не дозволяє, а вже тоді писати скаргу. Все він прекрасно знав і знає. Сказати, що там є злочин, не побоявся, але скаргу забрав. Побоявся? Чи інша причина?) ЦИРК
Людям треба пояснювати, що є злочини зі строком давності, а є - без строку давності. Коли вдається затягнути справу так, щоб закінчився термін давності, тоді злочинці опиняютьс у виграші. Я думаю, що Віктор Чумак, генерал юстиції, "чув про цю статтю". Стаття 49. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності - Закони Коли оголосять вирок по Ротердаму+ (якщо відбудеться суд), особа буде звільнена від кримінальної відповідальності за цією Статтею. Так що, якщо прикинути, всі злочини середньої тяжкості, які були вчинені на початку каденції Порошенка, уже тухлий номер. Закінчився строк давності.