ПорошенКО - 3

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Un.Known, 7 кві 2019.

1. Циган, а армію цигани створили?
    А Томос кугутик в цьобику приніс?
    А найбільші держмонополії в прибуток Коломойський вивів?
    20210303_215305.jpg

• Безграмотно Безграмотно x 1
  2. Павло Бондаренко:
    Літо 2014 року. Стан ЗСУ такий, що командування змушене ганяти навколо Києва бронетранспортери президентського полку аби складалося враження, що їх у нас багато - хоч якась надія на те, що це зупинить вторгнення, до якого залишалися години. Насправді їх було лише 14 - парадний розрахунок плюс пара резервних машин.

Порошенко ночує в кабінеті. Йому страшно. Не боїться лише дурень. Будь-якої хвилини може пролунати зумер "сотки" й начальник Генерального штабу скаже: "Пане президенте, танкові колони противника перетнули державний кордон, рухаються на Харків, Київ, Дніпро, Херсон і зупинити їх нічим".

А може й не буде ніякого зумера - раніше почується ревіння російських штурмовиків над Києвом і задрижать вікна від близьких вибухів. А системи протиповітряної оборони немає. Розікрали "папередники".

Армія гола й боса. Бронежилетів немає. Бійців на передову возять шкільними автобусами. З трьох БМП здатні рухатися дві, а стріляти одна. Бригади лише так називаються - насправді їхній чисельний состав до батальйона не дотягує. Добробати теж не добробати - за чисельністю це роти мирного часу.

В музеї "Лютезький плацдарм" перед порожніми майданчиками експозиції бойової техніки лише таблички: "Бойова розвідувально-дозорна машина-2". Самі машини відправлено на війну. З інших музеїв - теж. Усе, що може їздити. Про стріляти не йдеться - тут хоча б трохи броні щоб було де бійцям сховатися від осколків російських снарядів та мін.

Моторошна реальність.

І телефонує Порошенко у свої компанії "Укрпромінвест", "Рошен", в банк: скільки коштів ми можемо наскребти аби хоча б якось Київ прикрити від можливого удару з повітря? Бо після хазяйнування проФФесора в країні грошей немає. І 20% промислового потенціалу залишилося на окупованих територіях.

У країні жорстока фінансово-економічна криза - тут хоча б людей без засобів до існування не залишити: зарплати, пенсії, стипендії, підтримка переміщених осіб - тільки компенсації готелям в яких розмістили біженців, виливаються в кругленьку суму. А заправка лише одного вертольоту Мі-8 це 445 літрів спеціального палива. А заправка одного танка - це 1200 літрів дизеля.

Це вже історія. Наша історія, яку треба знати.
    До чого це я?

Стикнувся сьогодні одразу з двома "простими людьми", які абсолютно не в курсі, що Порошенко витратив на відновлення системи протиповітряної оборони 500 мільйонів власних коштів та ще близько 300 вгатив на інші придбання: снайперські комплекси, оптику, набої, бронежилети, автомобілі і навіть польові лазні.

Більше того - вони не повірили, коли я їм це сказав: та ну, не може бути щоб аж 800 мільйонів. Він же ж на війні збагачувався.Про БРДМ із музеїв вони не знали. І про оті 14 бронетранспортерів. Лише коли я розповів усе це у відповідь на питання "А що той Порошенко зробив" - притихли. Але все одно хитали головами...

Історія - найважливіша наука у світі. Бо це досвід життя народу. Це сума знань, на підставі яких приймаються рішення. У тому числі й на виборах. І якщо цих знань недостатньо, або їх викривлено - рішення приймаються неправильні.

"Народ, який на знає або забув своє минуле не має майбутнього" - сказав Платон 2400 років тому. Розумний був мужик.

Відтак мораль: читайте історичні книжки. Особливо мої

Паперові (автограф гарантується) можна замовити тут - умови наприкінці публікації Павло Правий. Особистий блог: КНИГИ, ЯКИХ НЕ КУПИШ В МАГАЗИНІ

Електронні: Павло Правий. Особистий блог: Електронні книги Павла Правого

• Безграмотно Безграмотно x 1
  3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Міську, кажу ще раз - не тужся.
    Ці байки розказуй комусь іншому.

Подивися на табло - як українці голосували в першому турі на президентських, і як голосували на позачергових парламентських в 19 році.
    Це і є показник діяльності бариг на протязі п"яти років.

Армія Пороха на виборах не підтримала.
    Яке відношення має томос до держави? Що він змінив на державному рівні?
    Про які держмонополії мова? Про Укрзалізницю, Укрпошту і Нафтогаз? Порошенко зробив їх прибутковими?

4. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

протягом

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. medwedo berlogsoni

Петро нервується не менше, ніж Юля.

Із зрозумілих причин: Не виключено, що всі розмови Медведчука записувалися і десь зберігаються.
    Якщо в розмовах звучало Вітя-Юля (за аналогією із Вітя-Слава), то цілком може бути, що є десь і запис телефонної розмови Медведчука з Порошенком. Ну, щоб далеко не ходити: Вітя Славі казав, що телефонував Порошенку, коли той був у Австралії.
    Якщо така розмова записана і там звучить Вітя-Петя, причому, Вітя, як старший від Петі, говорить йому на "ти" і використовує ненормативну лексику, а Петя пускає бульки: "будєт сдєлано, Виктор Владимирович", то мені особисто хотілося б щось таке почути.

Взагалі, я дуже сумніваюся, щоб у розмовах із Порошенком Медведчук звертався "пане Президенте" чи "Петре Олексійовичу".
    Не виключено, що могло бути "кум Виктор" - "кум Петро" (по-християнськи).
    Вони однозначно не розмовляли українською. Зуб даю.

6. Зате ти тепер можеш радіти і не тужити чи не тужитися

View: https://www.facebook.com/100037834671356/posts/443864606884691/

7. View: https://www.facebook.com/watch/?v=243396950786023
    «Путін — вбивця». Те, що наша команда говорить з 2014 року. Те, що з 2019 року жодного разу не наважився вимовити Зеленський, вголос на увесь світ вимовив Джозеф Байден. Гарна відповідь на питання Who is Mr. Putin.

Таке публічне визнання американського президента для України — на вагу золота. Я хотів би подякувати першій особі Сполучених Штатів за цінні слова. Загалом — за підтримку України, яку він послідовно надає ще з часів нашої зустрічі під час моєї інавгурації у червні 2014 року.

Те, що Байден — надійний союзник України у нашій обороні від російської агресії і у проведенні реформ знаю не з чужих слів, а з власного досвіду і спілкування. У мене з ним було понад десять зустрічей і більше двадцяти телефонних розмов.

Президент Байден — великий шанс для України, для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. Однак Офіс українського президента поки що демонструє нездатність скористатися цією можливістю і навіть більше — ризикує її втратити.

Вчора американська розвідка офіційно заявила, що народний депутат України Андрій Деркач пов'язаний із російськими спецслужбами і є агентом Кремля. Що він за завданням Путіна втручався у хід виборчої кампанії у США. І розповсюджував з цією метою сфабриковані фейки щодо мене і Байдена.

Поза всякими сумнівами, сигнали про Деркача Вашингтон протягом останнього року українському керівництву посилав неодноразово по дипломатичних та інших каналах. Щоразу стикаючись зі стіною нерозуміння елементарних істин, американці наважилися на безпрецедентний крок — публічну заяву і санкції. Не часто у відкритих доповідях розвідки називають імена конкретних агентів.

Підтверджено те, що ми, Європейська Солідарність, говоримо майже рік. Деркач є державним зрадником, відверто працює на Росію і проти України. На вимогу Зеленського правоохоронні органи фабрикують справи проти ветеранів, волонтерів, добровольців, активістів. Що ще треба, щоб Служба безпеки України пред’явила звинувачення Деркачу?

Я розумію, що голова СБУ Іван Баканов сів у шпагат. Мало того, що він земляк, друг і бізнес-партнер Володимира Зеленського. Він прекрасно пам'ятає, як у травні минулого року Зеленський публічно підтримав дії Деркача. Прямо на прес-конференції, грубо порушуючи законодавство України, Зеленський тиснув на правоохоронні органи. Вимагав від Генеральної прокуратури притягнути до відповідальності за державну зраду. Але не Деркача, а Порошенка.

Не можна маніакальне переслідування політичних опонентів переносити у міжнародну площину, ставлячи під удар потужну підтримку України з боку партнерів.

Ми всі прекрасно розуміємо, що інспірований Деркачем скандал відбувся за узгодженням і режисурою Офісу Президента. Чи, може, хтось і справді вірить, що лідер фракції «Слуга народу» Арахамія і різні дубинські за власної ініціативи, а не за вказівками Зеленського вимагали створення слідчої комісії по контактах Порошенка-Байдена? І, до речі, й досі не відкликали проект відповідної постанови.

Настав час виправляти помилки. М’яч на стороні Зеленського. Від його дій залежить, чи не втратить Україна стратегічне партнерство із США, життєво, наголошую, життєво необхідне для нас, аби вистояти у війні з Росією.

Америка бачила нашу боротьбу на Майдані і на фронті. Вона відчуває потужну суспільну підтримку західного вектору розвитку України. Вона визнала успішність багатьох реформ, які впроваджені у нашій країні. Стратегічно Сполучені Штати довіряють Україні. А от Зеленському таку довіру ще слід здобути.

Для цього треба, але замало пред’явити звинувачення російському агенту Деркачу. Для цього треба, але недостатньо притягти до відповідальності підсанкційного Коломойського, визнаного світом глобальним корупціонером. Для цього навіть замало очистити Офіс Президента від російського крота, який злив росіянам секретну інформацію про спецоперацію із затримки військових злочинців із приватної армії Вагнера.

Необхідно продовжити реформи. Припинити атаку на незалежні антикорупційні органи. Продемонструвати справжню боротьбу з корупцією, а не її імітацію. Не на словах, а на ділі зменшити вплив олігархів. Дотримуватися євроатлантичних стандартів демократії і ставлення до опозиції.

В усіх цих кроках ми як державницька опозиція готові підтримувати владу. Ми навіть зараз по своїх зв’язках лобіюємо телефонну розмову Байдена із Зеленським. Не для Зеленського, звісно, стараємося, а для держави, бо національні інтереси України потребують діалогу із США на найвищому рівні.

Від цього залежить наша безпека, від цього залежить наша перемога у війні з Росією. Від цього залежить перспектива нашого членства в Євросоюзі та НАТО. Від цього залежить майбутнє України.

• Смішно Смішно x 1
  8. Gyppsy

9. За час президентства Володимира Зеленського влада змінила низку керівників державних підприємств, але з фінансової точки зору країна в цілому програла — 10 мільярдів гривень.
    Про це йдеться в дослідженні порталу Texty.org та системи YouControl.

Вони взяли 100 найбільших державних підприємств країни і вибрали ті, на яких за Зеленського змінили керівника. Порівнювали прибуток підприємств у 2018 році з докризовим 2019-им. Не враховували у дослідженні «суперприбутковий Нафтогаз».

У підсумку сумарні збитки всіх 100 компаній у 2019 році склали 13,2 мільярда гривень у порівнянні з 2018-им, з яких 10 мільярдів припадають на ті, де влада Зеленського керівників змінила.

Найгірший результат показав Аграрний фонд. Так, якщо у 2018 році у нього був прибуток у 147 млн, то у 2019-му підприємство пішло в мінус — на 3,2691 мільярда. Тобто різниця складає 3,4161 мільярда гривень.

Далі йдуть Центренерго (мінус 2,479 млрд), Завод імені Малишева (915 млн), Украерорух (828), вугільна компанія Краснолиманська (234).

Автори дослідження зазначають, що проблеми з держпідприємствами не можна пояснити простою формулою, мовляв, усе державне неефективне, а приватне — навпаки. Тому тотальна приватизація не є панацеєю.

«Проблема з нашою держвласністю полягає не в наявності державних підприємств як таких, а у тому, що у них і досі стара радянська структура управління, що створена так, ніби манить менеджера вкрасти. Аби її зламати, і народилася ідея незалежних наглядових рад з іноземцями у складі, яку зараз критикує Зеленський», — йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, малу та середню приватизацію в Україні не припиняли, попри карантин, але водночас велику приватизацію призупинили.

10. Gyppsy

Мені по барабану президентство Зеленського.
    А кому воно не подобається - хай сам стане Президентом і зробить краще.

Міську, а ти чо так переймаєшся Зеленським? Ти ж за нього мусет не голосував;

11. pryvatyzacziya-dp-xto-vkazav-zbytky_uk_normal.png

12. Та не можу зрозуміти вас зедовбойобів: хто в нас президент - Порошенко чи віслюк.

13. Gyppsy

Читай Віку
    президент україни - Пошук Google

А Порошенко зрадник і поц.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Я чомусь вірив у 2014, що таких відвертих покидьків при владі в Україні вже не буде. Та мудрий нарід вирішив поставити керманичами злодіїв і наркоманів

15. Я чомусь вірив у 2014, що таких відвертих покидьків при владі в Україні вже не буде. Та мудрий нарід вирішив поставити керманичами злодіїв і наркоманів

View: https://m.youtube.com/watch?v=WzIEqlj60YM

16. Gyppsy

І я чомусь вірив у 2014, що таких відвертих покидьків при владі в Україні вже не буде. Тому і голосував за Порошенка.
    Помилився.

17. medwedo berlogsoni

Ми знову обговорюємо те, про що говорили два роки тому.
    Я, наприклад, щиро вважав, що мільярда звичайній людині досить, щоб нажертися і більше не хотіти.
    Тому щиро думав, що Порошенко припинить гребти під себе, а займеться державотворчістю, ввійде в історію як творець нової України.
    Але при ньому збагатилися всі олігархи, він в тому числі, а прості мільйонери, як наприклад, Медведчук, стали мультимільйонерами.
    При цьому порозпихували по кишенях недорозпихане державне майно, наухвалювали законів, з яких попробуй виберися, наставили суддів, яким побокумороз, напідписували мінських угод, набрали всяких новаків, які вивезли з України два мільйони євро готівкаою, опустили Україну нижче Молдови, але ні військово-морських баз не почали будувати, ні мостів не докінчили, які стояли недобудовані півтора десятка років, ні сприяли високотехнологічним підприємствам, як наприклад, ДП Антонова.
    Зате отримали бумажку, якою лише мух відганяти і базікали про армію і мову, лише на словах, бо армію обкрадали, а між собою калякали російською.
    Тьфу!

• Подобається Подобається x 1
  18. Ти помилився двічі, а я ні разу

19. View:
    View: https://m.youtube.com/watch?v=WzIEqlj60YM

20. Кацап без брехні дня прожити не може
    20210312_183806.jpg

а де твій аватар? :)