А в мене ще цікавіше. Монітор 22-24 ціна 1500-2000 грн Потрібний в першу чергу монітор який не портить зір та термін служби більше 5 років. мінімум 5 мс (не більше) +потрібне якесь підключення до тюнера. Чи є якийсь переходнік від s-video на vga. В даний момент нема нічого. Що порадите?
Зір в першу чергу псує погане налаштування монітора або перевтома очей. мілісекунди ролі не грають - ви цього і так ніколи не побачите. Є лише 2 типи підбору монітора - для динамічних сцен або для статичних (де потрібна правильна кольоропередача) В будь-якому випадку краще не брати монітор з TN матрицею. Краще хоча б PVA. Якщо у вас тюнер має HDMI або VGA вихід - то проблем немає. Якщо тюнер не дає сигнал Non-interlace то можете і не напрягатися. Купіть краще телевізор 26 дюймів і буде вам щастя...
Як на мене то будь-який монітор з роздікьною здатністю Full HD і роз'ємами DVI і HDMI, наявність ТВ-тюнера до уваги не берем.
ДОДАТОК: (Хто пробував підключити монітор з діагоналлю 21-22 до ноута відгукніться будь ласка...) Відео radeon mobility hd 3450. Максимальне розширення на ноуті стоїть 1280*800. Чи можливе більше при підключенні монітора не знаю... Запитання:"яке зображення буде на моніторі 21-23 при підключенні до ноута з вище вказаною відео? Чи реально працювати та використовувати ноут суто як системний блок з таким монітором. Чи все ж таки при підключенні такого великого монітора розділуха відео не потягне і буде можливість працювати лише з декількох метрів (через надвеликі значки, букви і т. д., або дивитись фільми дивитись???)
Це залежить від пам'яті відяхи. Якщо хоч би 128 мБ, то буде ок. Мій чоловік підключає до макбука (макс. розширення - 1440х900, відяха 512 мБ) монітор 24 full hd і все чудово працює.
512 Mb 64 Bit. ---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:35 ---------- А він працює за ним (інтернет, тестові файли) чи суто для фільмів та подібного?
Якщо це графічна пам'ять відеокарти, то проблем не має бути. Працює постійно веб-дизайнером. Ноут відіграє роль системника практично, коли працює. Фільми дивиться або на ноуті онлайн, або підключає монік до ПК, бо на ПК більше місця і там фільми зберігаємо.
Думаю без жодних проблем. І мене на ноуті стоїть матриця 1400х1050, відеокарта старенька, старенька на 64 МВ. Як бачите працює Якщо у вас ще й цифровий вихід є, то беріть монітор обов'язково з цифрою...
Є HDMI Ну що дякую. за відгуки. Якщо вам не тяжко та маєте монітор 21-23 скажіть його розміри (разом із підставкою, в першу чергу цікачить висота)
Друг купив монітор 24 дюйми, а саме benq G2420HD і через бажання купити собі теж монітор вирішив його протестувати: він не пітримує частоти 75 Гц при розширенні 1920*1080, а лише 60 Гц. Мене ця властивість насторожила.... Виникають наступні запитання: 1. Частота 60 Гц не буде портити зір 2. А може за таким монітор працювати трохи дальше, зменшивши роздільну здатність, збільшивши частоту обновлення до 75 Гц? 3. Для моніторів таких розмірів це нормально? (а може брати не 24 дюйми, а наприклад 21.5 і там (можливо) більша частота обновлення? 4. При підключенні через DVI виникає незрозуміле мерехтіння, але при переході на HDMI його немає, знов на HDMI картинка не понвістб розтягується на монітор (десь на 5 мм менше зі всіх стоторін) +Підключення через HDMI із ноутбука, проц C2D 2.0, відео 512 радеон 3450 mobile. Буду використовувати для перегляду фільмів та роботи з офісом та інтернетом... Що підкажете?
Скажу за свій монітор, а точніше за комп. Користуюсь айМаком 24'. Частота 60 Гц, розширення стоїть 1920х1200. Напевно десь 2 роки сиджу за ним. Очі як і мали 100% зір, так і мають (правда я моркви багато їм, на всяк випадок ). Він в мене такий великий, бо обробляю фотографії і працюю тестером, де треба мати по кілька вікон одночасно відкритих - 2, або 4 вікна поміщаються якраз, залежно яких програм. Якщо брати таки1 монітор тільки для домашнього користування, то завеликий, ІМХО. Коли я просто щось роблю для себе, то і так вікна на повний екран не відкриваю, бо тоді треба мишкою більші відстані долати, а то напряжно і довше. Для фанатів фільмів буде супер - фільми в ХД виглядають неперевершено! Але чи вартує переплачувати задля фільмів? Ну хіба точно фанат
Нехай вас не насторожує - монітори всі працюють на цій частоті. (В реальності - піксели не міняють свого стану при перекадровці, тому частота практично не грає ролі) На зір впливатиме тільки чіткість... Підкажу дістати нормальні драйвери і налаштувати правильно розрішення під DVI --- HDMI - це то саме, тільки із забитими параметрами розрішення карти. (змініть розрішення і все стане на своє місце.) Підкажу брати Dell, - модель писав ...
В ціновій категорії із ТВ тюнером (що мені потрібно) вибрав Benq ml2441 +читання фільмів із флешки Наявність лед підсвітки... І ще запитання, чи цей монітор буде сприймати сигнал прямо із супутникової антени? (Якщо дуже дурне питання то не смійтесь, а то я не в курсі )
не знаю чи актуально, алескажу так в діапазоні до 3000 грн якість зображення у всіх однакова + - 3% бо тип матриці однаковий .... тому не партесь з вибором беріть найдешевший ! голвне щоб з LED пыдсвіткою і цифровим інтерфейсом підключення DVI добре себе зарекомендували моделі Benq и Hannspree ( Hans G) остальное тупо переплата за название - так как далеко не факт что мониторы ЛЖ \ Самсунг \ Бенкю отличаються чем-то кроме дизайна и нанесенного на корпус лейбла ( бренда) ... например та же фирма Бенкю может поставлять свои матрицы ( произведенные на своем заводе в Польше) фирме Самсунг которая будет производить их зборку в Китае вибачайте за російсько-укр каламбур ... ---------- Додано в 00:50 ---------- Попередній допис був написаний в 00:49 ---------- дуже класний вибір
Ну, не кажіть. На одній матриці та різній електроніці - ой які різні варіанти якості можна отримати Соньки використовують самсунгівські матриці (в телевізорах) але за вагою різні... Подумайте - що би це значило. TN матриця TN матриці - "рознь", та й залежить від розрішення самої матриці як не як.
ну то треба дуже постаратися напартачити щоб зробити набагато гіршу TN матрицю ніж в середньому по ринку ... із може 20-30 нових бюджетних моніків я бачив тільки 2 монітори Бенкю ціною до 1200 грн у яких були явні проблеми із кольоропередачею матриці , ось то так був сильно розчарований тими 2-ма найдешевшими бенкю порівняно з усіма іншими брендами данної діагоналі - але ті дефекти були настільки помітними що 3 хв огляду було б достатньо щоб побачити цю проблему візуально на будь-якому зображенні в ряді моніторів не застосовуючи спец тести . тобто я веду до того що може бути відверте гівно, але його як правило одразу і без проблем видно в ряді моніторів. Я особисто ІМХО майже не помічаю різниці в кутах огляду ...мені здається її майже нема помічаю тільки грубі "ляпи" наприклад сильну нерівномірність підсвітки... биті пікселі ( взагалі тільки чув про них насправді не бачив вживу на нових моніторах )