Порадьте, майстре...

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем poetka, 28 лип 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ні, не зовсім по фундаменту. Це робиться арматурою з привареними різьбами, але під фаціятами (4-5 рядів цегли нижче верхнього краю стіни) + по кутах будинку робиться підкоп під фундаменти і заливається бетон з ширшою основою ніж в старому фундаменті. Які грунти? Стоїть на насипних, глина, чи просто замілкий фундамент?

2. Selfish

Selfish New Member

Дякую Picasso за пораду!Фундамент не мілкий,грунт мішаний з глиною,і близько грунтові води,коли копаєш на глибину десь 0,5 м з"являється вода.

3. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Є бажання ну та і деяка потреба купити собі, як то кажуть, "на господарство" зварювальний апарат. Так як я не є в тому сильним спеціялістом (ну, але "не святі горшки ліплять") то не знаю який брати краще? Вибір ніби і є від 600 грн. і більше, порадьте мені як "непрофесіоналу" на що краще звернути увагу? Які характеристики є прийнятними, так би мовити для "власної господарки"?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зьома! Рік, чи більше тому, я започаткував тут гілку про зварку...
    Питання - яку суму Ви можете викинути на цей прибамбас?
    - Що плануєте, і як часто, варити?
    Питання прості, але важливі. Зварки 600-800 гриваків, що стоять у Лопатія, являють собою регулюємий трансформатор. Варить добре, має захист від перегріву та перевантаження... Сам купив такий. Варив, варю і буду варити... Не багато, для себе... Ворота гаражні, стелажі в півницю, підставки під сканера в клуб. Багато варити не дасться. Три електроди ф4 - перегрівається. Єдина порада брати найбільшпотужний - 250-280-300А Не зашкодить.
    Наступна сходинка - інвертори. Штука класна, варить добре, і коштує в 5-... разів дорожче...

• Подобається Подобається x 1
  5. Speedo78

Соррі, незнайшов гілки про зварки відразу. :pardon: На майбутнє буду писати в ній...
    Приблизно для таких потреб і буде викоритовуватися. В Стрию часом буваю, але недуже уявляю собі де знаходиться той Лопатій і що за локальний перекупщик :))) Думаю, такі штуки вигідно і дешевше буде взяти в "епіцентрі" чи "НЛ". В любому випадку дякую за пораду.

6. Полковник

Полковник миється в бані

А если у ВасМТ арендовать за отдельную плату?
    Хотя..... даст ли?

7. Speedo78

нє, чужого-позиченого не хочу, все треба мати своє. Особливо інструмент!

• Подобається Подобається x 2
  8. Picasso

Еге ж. Мав колись такий. Але
    . Або якщо даєш комусь поварити з невпевненими руками, або поганенькими електродами. Вибиває через декілька залипань. Лікується частими перекурами або встановленням потужнішого вентилятора обдуву (на свій я ставив потужніший вентилятор)
    Питання не просте. Купляли партію, і я, під шумок, купив тестю здається "Кондор180" за 1240 грн. Кінцева лінія в передмісті, передостання хата (хотіли щось на природі собі на старість попри квартиру :) ). Напруга не ухти. Різниця в роботі між інвертором і трансформаторним- йомайо :). Під час наскоків до тестя, особисто переварив ним всі плоти, ворота, клітки для крілів, ґанок і т.д. Варив в положенні 120-150 в залежності від товщини металу. Враження- не хочу більше варити трансформаторними (не відноситься до потужного трансформаторного при нормальній електромережі) ))) Недавно бачив інвертор "Зеніт 200" за 1200 грн без знижки. Якості не опробував, тому не маю що сказати

9. Speedo78

З настанням "теплої пори" планую робити другий (мансардний) поверх в себе на вдома, ну і відповідно, потрібно поміняти перекриття. В зв"язку з цим маю два питання:
    1) Планую перекривати дах металочерепицею, щось типу тої, що на малюнку. Хто підкаже де у нас краще її закуповувати (щоб нормально і не дуже дорого). Є така фіма "Прушинські", по-моєму на Городоцькій, ніби непогані про них відгуки. Може хто стикався?
    А ще, підкажіть як правильно розрахувати площу перекриття даху (плюс-мінус) ?
    2) Як захиститися від жари влітку? Можливо існують якісь матеріали, щоб підкласти під черепицею?

10. VasMT

Зверніться в профільну фірму. Зараз їх багато. І порахують і сендвіч з паро-волого-тепло-гідро-фото-мото-ізоляції поставлять...

• Подобається Подобається x 2
  11. sani

sani Well-Known Member

попробуйте зразки, поцарапайте їх, погніть, поламайте... та й беріть найдешевшу, тоді точно не надурять, а то розказують про німецьку, чеську, польську і тп... а насправді то штампують з одного і того самого металу, у Львові. ;) ніхто ж готову металочерепицю з німеччини не везе :)
    на гарантію 20-50 років теж не ведіться, в нас не європа :sad: через рік другий тої фвірми не буде і гарантії відповідно теж
    згадати геометрію :) залежить від даху, якщо простий двоскатний дах, то штрину множимо на довжину і множимо на 2, от і буде плюс-мінус. Мені фвірма модною програмою розраховувала, лишній лист залишився :sad:

12. Picasso

Сама мудра порада

Я би робив гинакше. Спочатку розвідати модулі (розміри листів, наклад) планованої бляхи, і підганяв би конструкції, щоб було поменьше відходів.

Не лінуйтеся. Поїдьте, подивіться. Особливо на торці бляхи. Ржавіють- їдем до наступного.
    Існують. Поліуретани, пінопласти, поліізоли(найдешевший, але не найбезпечніший), пінофоли. Най.... (не знаю як назвати, най буде найменьшеболитьголова) буде мінвата. Але, дасте мінвати меньше ніж 300мм, рахуйте що її там нема. Ну і кондиціонер, жеби не розганяти товщину утеплення до 500-600 мм.

13. Nikaa

Nikaa New Member

У цих фірмах беруть стільки! краще знайти вмілу бригаду ... Чоловік шукає будівельників на сайті ... говорить дуже зручно. Потрібно було зробити теплу підлогу на дачі, так там йому і всі варіанти підказали і кошторис вислали ... Незнаю що за сайт, якщо кому треба у чоловіка запитаю ....
    А з фірман ми 1 раз зв'язувалися ... ті ж приватники, тільки платять їм менше і роблять вони абияк ....

14. VasMT

Угу... Очумєлиє ручкі...
    Бачив я таких... І швець, і жнець...
    Мені байдуже, кожен вибиратиме сам, але скажу словами однієї розумної людини:
    - Всі ми знаемо як штукатурити, але штукатур зробить це скоріше і краще...

• Подобається Подобається x 3
  15. Speedo78

можна звертатися і до ремонтних бригад, але бажано по рекомендації. От у мене знайомому цілий будинок поставили - дуже задоволений, порекомендував. Мені робили деякі поточні ремонти, також все файно - сподобалось ;)

16. PanEvgen

PanEvgen New Member

Якщо хочете перекривати металочерепицею, то мусите знати, що простоїть те щастя безпроблемно на даху максимум років 10. Лише Руукі дає гарантію на 15 років на покриття. А потім - фарбувати. Або змиритися з облізлою фарбою.
    Беріть краще фарбований у масі шифер, якщо хочете гарного вигляду. У мене осьо поряд з будинком хата розвалюється, а шифер стоють нормально. Старий звичайний шифер.
    Але якщо хочете таки металом робити - не слухайте порад брати найдешевшн. Пройдіться по фірмам, хай дадуть свої докУменти на той метал, вірніш на товщину покриття на ньому. І на тип покриття. Отоді зможете прийняти вірне рішення.

17. avanetri

avanetri New Member

мінвата - то вже минуле століття. Сьогодні є ефективні рітдкі теплоізоляційні матеріали: ТСМ Керамік - це в 40 раз ефективніше ніж пінопласт. Використовується для утеплення труб, фасадів, кімнат із середини. Для більш детальної інформації звертайтесь ********

Останнє редагування модератором: 20 сер 2012
  18. Garis

Garis Well-Known Member

Порадьте майстра по камінах

19. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

порадьте майстра http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=2838579&postcount=61

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

вивчав це питання ! така теплоізоляція використовується для ізоляції високотемпературних штук ...якраз теплопроводів, або для теплоізоляції стін УВАГА від сонця ! від нагріву сонцем ! а щодо ціни щоб відчути утеплення треба намазати тої ТСМ керамік 5 см товщиною .... тобто нанести певно зо 30 шарів ( слой - по москальски) то скоріше фарба а не утеплювач, ясно що якщо 5 см намастити чого завгодно то воно дасть якусь теплоізоляцію, я звісно трошки перебільшив, але дійсно трошки , так воно є, треба 15-20 шарів нанести

20. PanteraLviv

PanteraLviv Member

Потрібна порада. Була у мене бригада, ремонт зробили добре, лише напрягає коридор.
    Короч, історія така:
    на коридорі і на кухні зробили рельєфну штукатурку "Тріорою" (декоративна структурна фарба "Тріора" погугліть). В кухні покрили прозорим лаком з блиском, вийшло добре.
    А в коридорі майстри покрили срібним лаком, але не валіком, а щіткою і воно пішло розводами.
    Я заставила їх переробити. Вони перелакували. Чоловік каже так хай вже так буде, що йому добре.
    А мене нервує воно тим, що видно розводи того срібла і із-за товстого шару лаку стіни стали надто темними.
    Одні кажуть щоб я взяла перемалювала світлою фарбою і знову покрила лаком. Але якщо так зроблю то зіпсую рельєф тої штукатурки, бо фактура там дуже тонка.
    Інші кажуть: візьми ту ж "Тріору" по тому наклади ще раз, але тою ж самою фактурою , а потім лак тільки поролоновим валіком.
    Треті кажуть, що треба "стартом" то всьо рівняти, а потім накладати.
    Ну, хто мав з таким справу, що може підказати?

а де твій аватар? :)