скажіть, будь ласка, як часто потрібно додавати фреон у систему? як перевірити, чи задовільну температуру видає кондиціонер?
В домашні побутові кондиціонери, які мають з'єднання на гайках, фреон добавляється в середньому раз в 3-5 років. Є інші варіанти, але щоб не робити нечитабельним допис можу пояснити додатково пізніше. Різниця температур повітря на вході і виході (т.з. дельта) має бути 7-13*С, якщо це не інверторного типу апарат. Першим признаком недостатку фреону буде обмерзання краників на зовнішньому блоку. Підійде. Якщо в першу чергу осушення, то краще брати осушувач. Можу помилитися, але фраза -"волого в квартирі" більше підходить для реклами. Тому що якщо є вологість, то люди в комплексі шукають інші рішення з іншими поясненнями. Чим фірма відома? Тим, що виробляють все підряд і що по якості можна попасти пальцем в небо? В них дійсно є товари, що служать роками, але є що розсипаються за декілька тижнів.
можна уточнення для чайників? ))) На вході - то зовні, чи в приміщені? Тобто, якщо на вході 35, наприклад, то біля лопастей виходитиме 22-28, не дивлячись що на пульті в мене встановлено 16? чи якось інакше?
Якщо коротко і стило, то саме так, як Ви написали. Спробую пояснити під спойлер по температурах. Вхід-вихід означало на вході у внутрішній блок і вихід біля лопастей. Для простих кондиціонерів це нормальна робота. Там нема автоматичної регуляції по температурі-кількості повітря (відповідно регуляції кількості хладагенту, що проходить через теплообмінник). Задавач температури включає лише реле, що подає живлення на вентилятори і компресор. Оскільки нормальна температура кипіння хладагентів в трубках біля 4*С (відповідно температура радіатора), то, чим вища температура в кімнаті, тим більша на початках буде дельта. І чим нижче буде опускатись, тим меньшою буде дельта. Щодо зовнішньої температури (та що на дворі), то вона буде впливати на ККД кондиціонера, і зовсім незначно на різницю температур всередині. Зовсім інша буде поведінка інверторних кондиціонерів. Там є аналіз заданої температури і є регулювання потужності, тому при наближенні до заданої температури агрегат буде сам регулювати кількість повітря і кількість хладагенту. З цього продавці вмудрились створити напів-міф про економію електрики. Тому що формули розрахунків всяких економій і ККД трактуються довільно і там є можливість пошаманити в рекламних цілях. Прикладом, з яким багато зустрічаються люди, є ще автомобільні кодиціоннери. В автомобілях є, так звані, кондиціонер і кліма. Відрізняються лише наявністю аналізу і автоматичною регуляцією. При вмілому користуванні можна нівелювати дискомфорт між кондиціонером і клімат-системою. Щось забагато букаф, але не маю сьогодні часу перечитувати і скорочувати. Запитуйте по ходу, постараюсь пояснити. P.S. До речі, на ХФ колись була тема про кондиціонери, і там забігало досить багато непоганих спеців з Харкова. Але десь років зо два тому її затерли (причини не знаю. Одного разу зайшов, нема ні теми ні моїх дописів)
Він не поживе, тому що той знайомий марсіанин, придуманий для туповатої реклами вкинути лінк. Коли цитуєте, затирайте посилання, тому що в пості модератори лінк затруть, а в цитаті ні.
в нас вдома такий стоїть SATURN CS-09 QF . Він начебто ж не дуже дорогий, але працює файно в принципі.
А ми ще на весні поставили відносно недорогий LG S12SWT. Якщо почитаєте в інтернеті відгуки, то зустрінете не тільки хвалебні оди, але потрібно сказати, що за літо він жодного разу не підвів нас і я особисто ним дуже задоволений. Сподобався низький рівень шуму особливо. Не знаю, може це мені так пощастило чи що. Брали між іншим навіть не в магазині, а банально знайшовши через олх. Вся техніка так би працювала)
Хороша ціна-якість кондиціонери ТМ Cooper & Hunter. Зараз вони є по хорошій ціні : 14000грн. Крім охолодження приміщення, розраховані також на обігрів при температурі -25°С. Гарантія - 5 років. По всім питанням звертайтесь: 068 -656-00-37.
Підкажіть, чи вартує брати бюджетний інверторний кондиціонер, чи краще дорожчий? По ціні і характеристиках зацікавив Neoclima Silence NS-12AHZI/NU-12AHZI . Може хто ставив собі, поділіться відгуком. Особливо цікавить функція обігріву і низький рівень шуму.
не можу оприділитися між Кондиционер CARRIER 42LUVH026K/38LUVH026K і Кондиционер COOPER&HUNTER CH-S09FTXE
Брав собі мідею, працює адекватно. Нещодавно брав на дачу, такий самий, ну оновлену модель. Радий як слоненя.